Nehéz elhinni (a sok "tisztán tedd fel, fr reset, wipe ez-az után), de túl vagyok életem legrövidebb ROM-cseréjén. Tegnap este végre rászántam magam, hogy megnézzem, mivel lett jobb Criskelo GB-je az elsőhöz képest (nekem azzal sem volt gondom). Mindezt azért, mert 11.-ére várható a kedvenc (blackandroid) témám és így már nincs indok, hogy ne legyen GB-ROM a telón.
Este megtettem a szükséges előkészületeket: letöltöttem a ROM-ot és a hozzá tartozó frissítést, felraktam az sd-re. Biztos, ami tuti lementettem az app-okat és mindent, ami teló sd-jén van. Ez nálam annyit tesz, hogy egy az egyben átmásolom a teló sd-jét a pc-re ill. rootexp-rel szintén kimentem a használt app-okat a külső sd-re (ahonnan simán vissza tudom azokat telepíteni). Nálam a Titanium és hasonló mentések nem nagyon jöttek be. ...alvás.
...reggel ébredés, teló feltöltve, hajrá. Criskelo v70JS7ROM-ja volt fent. Kernel meg a legújabb voodoo(piros cwm). MicroSD ki, SIM ki, minden nélkül cwm-installzip from sd... reboot...elindul...újra cwm(szintén piros)... applyupdate...reboot.. és KÉSZ!!!
Ez a művelet kb.7 percet vehetett igénybe és MINDEN alkalmazás, telefonbeállítás, játékok, profilok adatai, .... MINDEN ugyanúgy magmaradt és működik, mintha csak ki-be kapcsoltam volna a telót. (ja, hogy új ROM van... nem számít
) Perszem minden kicsit gyorsabb kicsit simább.
Szóval kellemes meglepetés, hogy nem kell órákat töltenem az újrabelakással.
Ajánlom mindenkinek, akit eddig ez tartott vissza a váltástól. Így is lehet 
Ez most a felállás:

aksiidőről később tudok infót adni...
AcerAspire8930G