Hirdetés

Aktív témák

  • t_a_m_a_s

    őstag

    válasz HartgeH3-2.8 #24916 üzenetére

    Szia,

    először is sok örömöt az új géphez, használd egészséggel!
    Csak pár dolog, amik minden kezdőnél előjönnek (látom, nálad is), és amin mihamarabb túl kell lépni, ha boldog DSLR tulaj akarsz lenni. Vagy megfogadod, vagy nem, de az én tapasztalataim:

    - Nem parázunk az objektívcserétől, hisz egy cserélhető objektíves gépet vettünk. Van szenzortisztító rendszere, illetve ami ennél is fontosabb, van körtepumpa ha egy-két nagyobb szennyeződés bekerül a vázba, le lehet fújni. Ha ez sem segít, van ingyenes szenzortisztítás a Nikonnál Bp-n.
    - Nem parázunk az expószám miatt, hisz egy műszaki cikket vettünk, lehet, hogy holnap gallyra megy, de az is, hogy még évekig hűségesen szolgál. Utóbbinak nyilván nagyobb az esélye. Ebben a kategóriában nem garantálnak semmilyen expószámot, niztosan van olyan belépő váz, ami 10000-nél megadta magát, de olyan is, ami 50-60000-nél is teszi a dolgát. Sőt...
    - Nem parázunk amiatt, hogy "kinőjük" a vázat. Véleményem szerint igen keményvonalas hobbinak kell lennie a fotózásnak ahhoz, hogy egy mai belépő szintű DSLR tudása kevés legyen a mi hobbista felkészültségünkhöz. Ezzel szerintem sokan nem értenek itt egyet, de egy dolgozó és/vagy családos embernek egyszerűen nincs annyi ideje a hobbijára, hogy azt érezze, menne ez még, de az a fránya váz korlátoz. Hidd el, tapasztalatból mondom;)

    [ Szerkesztve ]

    Holnap majd jól beletépünk...

Aktív témák