Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#151) I_Am válasza tildy (#150) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Parci után szúrtad be az off-olásra utaló linked.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#152) tildy válasza I_Am (#151) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hejesírásó után, illetve azután, hogy valaki privátban szólt nekem a topikkal kapcsolatban.
De legyen igazad, elnézést kérek Parcitól ezennel .

Viszont a többi offot (ha már az én egysorosom is lapátra került) kértem a modkerben moderálni.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#153) I_Am válasza tildy (#152) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mi az, hogy privtában szólt Neked valaki a totyikkal kapcsolatban és Te mentél egyből asztalt csapkodni?

Ez most nekem nem kerek. Szerintem az illetőt tájékoztathattad volna, hogy se nem vagy moderátor, se nem olyan személy aki kompetens a dolgokkal kapcsolatban és átiránythattad volna a modkerbe, ahelyett, hogy megint szítod a tüzet.

Mond meg most őszintén, jobban alszol, ha barátságosság helyett valamiért mindig kibukik belőled a kötözködő éned? :)

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#154) tildy válasza I_Am (#153) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az asztalcsapkodástól a kérés azért igen messze áll.

Egyébként megmondoms őszintén: igen csípte a csőröm, hogy két mondatom, amellett , hogy a nagy része (80-90%-a) a hozzászólásomnak nem off volt, ki lett moderálva, majd bannal lettem fenyegetve off miatt, miközben mások meg szabadon offolhatnak . Igen ez csípte a csőröm.

Akkor már járjanak el mindenkivel konzekvensen. Ez esetben a kötözködő énem is a mélyben fog szunnyadni.
Említetted , hogy miért nem küldtem el a modkerbe : gondoltam -ahogy race is gondolta rólam, és ezért nem küldött a modkerbe, hanem figyelmeztetett bannal kapcsolatban - az illető van olyan régi tag, hogy ismeri a modkert.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#155) I_Am válasza tildy (#154) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A számonkérés eléggé fura módja a kérésnek, főleg, hogy nem is egy kérős totyikban tetted mindezt. Szerintem ne boncolgassuk ezt tovább... ;)

Másik, hányadszorra írjuk le, hogy adott helyzetben egy-egy moderátor másképp moderál. Ilyenre utalni, visszatérni felesleges és butaság. Ezzel az erővel most tőlem is elvárhatnád, hogy sokkal keményebben és még csípősebben fogalmazzak Veled szemben, mert volt idő mikor így moderáltam. :K

Ez a mindenkivel pedig arra utal, hogy Te pont nem érzed magad mindenkinek. Nem véletlen, hogy Te vagy itt megint egyedül aki kardoskodik valamiért. Szerintem olvadj bele a mindenki státuszba ahogy a többiek is és nyugodj meg. Ahány nap annyi féle megoldás születik minden dologra.

(és most, hogy utalásom régi moderálási és válaszadási szokásaimra igazoljam: megszoksz, vagy megszöksz. :D)

(#156) Obolony

Obolony
(senior tag)

Sziasztok,

észrevételezni szeretném Atlantis Moderátor tegnapi fenyítését ami szerény személyemet érte itt.

kb két hónapja Reteek nevű újonc borzolja a kedélyeket a Win7 fórumban, az elmúlt PH-s élete alatt kb mindenkit kiakasztva az adott topicban. Többször ki lett tiltva 6-6 órára a házirendbe ütköző aláírása miatt, ahhol a saját warez oldalát hirdette.

azóta is a hozzászólásai zöme arról szól, hogy mekkora nagy ember, mert lopott programokat használ feltörve. többször szóltunk neki, hogy ezt nem kéne erőltetni, annál jobban tolja.

ezek után kicsit szigorúbb hangnemben lefenyítettem, igen konkrétan lenetcigányoztam a jóembert, hiszen nem más, az.

erre fent nevezett Moderátor kollega 24 órára kizárt. Nem kulonossebben faj, mert max az a 20-30 user nem kapott valaszt a kerdeseire, akik problemaval jottek, tul fogjak elni. meg nem lesz egyeni kepem, na bumm. talan tulelem.

de nem tartom korrektnek, es jogosnak a kitiltas hosszat, mivel egy olyan usert tiltott ki, aki elegge regen, elegge sokat segit itt masoknak, szemben egy kis szerencseteln netcigannyal, akinek a PH-s elete a warezolas tudasanak a kerkedesere terjedt ki eddig, amiert eddig semmilyen buntetest nem kapott, csak a warezoldal linkeleseert, amit tobbszor megtett, visszateroen. de azert is ossesegeben is joval kevesebbet, mint en a leoltasaert.

persze a kerkedese nem lett torolve a topicbol.

igazsagtalannak tartom a fenyites merteket, a tenyet nem. termeszetesen nem kell lenetciganyozni a netciganyt, hiszen szep nagy liberalis demokraciaban elunk.

koszonom h meghallgattatok.

[ Szerkesztve ]

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#157) Racecam válasza Obolony (#156) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudom, hogy képzelted, hogy kitiltanak cigányozásért, durva személyeskedésért, politikai tartalmú hozzászólásért, azután idejössz reklamálni és beírod gyakorlatilag ugyanazt ami (a nem véletlenül törölt) hozzászólásodban van. Továbbra is cigányozol, személyeskedsz és politizálsz, miközben csak a kitiltás mértékét vitatod. Valamit nagyon nem értettél meg, nem fogtál fel, úgyhogy most van 3 napod, hogy elgondolkozz rajta.

[ Szerkesztve ]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#158) Atlantis válasza Obolony (#156) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Te magad 6 órás bant javasoltál magadnak a személyeskedés miatt. Mivel nem csak személyeskedtél, hanem politizáltál is, ezért az általad javasoltnál eggyel magasabb kitiltást kaptad, melyet egyébként továbbra sem érzek túlzónak. Különösen, hogy itt most megint ugyanazokat a jelzőket használtad, amikért ki lettél tiltva.

>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

(#159) amerigo

amerigo
(tag)
LOGOUT blog

Tisztelt Moderátorok!
Majdnem 4 éve tagja vagyok a Közösségnek. Az utóbbi időben bosszantóan megnövekedett az apróhirdetések között a kereskedők hirdetéseinek száma. Pl. a monitorok vagy videokártyák között van úgy hogy egy tagnak 10 hirdetése is aktív.
Ha több ilyen tag egymás után uppol, akkor egyfolytában csak kereskedői hirdetések látszódnak, elvész az igazi böngészés öröme. Én mondjuk (nem tudom hány ilyen sorstárs van) hobbiból adok-veszek egy-egy alkatrészt. Más megélhetési seftelését nem nagyon tolerálom, nem is folytatom a tárgyalást az adott termékről.
Szerintem kapásból ti is tudtok mondani legalább 20-25 nevet fejből, akik kereseti forrásnak használják az oldalt. Ez nem baj, csak ezzel az Oldalt is anyagi veszteség éri, a helyük a bazárosok között lenne. Szerény javaslatom szerint nem lehetne maximálni az egy kategóriába egy tag által feladott hirdetések számát?
Ha az az általános véleményetek, hogy ne törődjek vele, akkor vegyétek tárgytalannak.

[ Szerkesztve ]

14 éven aluliak kíméljenek...

(#160) philoxenia válasza amerigo (#159) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Nemrégiben maximáltuk 15 -ben az egy személy által feladható hirdetések számát.

(#161) Obolony válasza Racecam (#157) üzenetére

Obolony
(senior tag)

Gratula, jól megértetted a mondanivalómat, illetve értékes párbeszéd alakulhat ki 3 napos csuszasokkal. De lehet ezt igy :) Legalabbis kibertérben. Csak a való világban ne kezdd el keresgélni a ban gombot, ha a beszélgetőpartnereddel nem értesz egyet. Mert ott bizony nem működik. Mégegyszer gratulálok a sikeres komunikációs, es ertelmezesi kepessegeidhez, milyen szerencse h van ban gombod, igy azert joval egyszerubb.

Atlantis: igaz, ez sokkal nagyobb bun, mint warez temat feszegetni ujonckent 62 hozzaszolasbol 60-ban. Neked is gratulalok :)

[ Szerkesztve ]

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#164) Racecam válasza Obolony (#161) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudom, hogy ezt most minek vegyem, fenyegetésnek, vagy simán csak viccnek? Egyiknek sem jó. :N

Mindent megértettem, aki itt nem ért valamit az úgy látszik továbbra is Te vagy. De nem baj, elmagyarázom. Elkövettél legalább 3 dolgot, amit az alapelvek tiltanak. Ezért kaptál 1 napos bant. Ennek jogosságát vitattad. Eddig ez teljesen rendben lett volna, simán válaszolunk, ahogy Atlantis is tette, aztán vagy jutunk valamire vagy nem. De, hogy gyakorlatilag megismételd itt is azokat, amelyek miatt ki lettél rakva, az nem vall bölcs döntésre. Nyilván, ha máshol ezért nem lettél megdicsérve, akkor itt sem leszel.
Ezen a fórumon tiltott a személyeskedés így ha nem esik nehezedre engem se minősíts, mert én sem tettem Veled. Ha nem vagy képes normális hangnemben kommunikálni, akkor jobb, ha most befejezed. A saját érdekedben mondom.

(#165) Obolony válasza Racecam (#164) üzenetére

Obolony
(senior tag)

Nem tudom, hogy ezt most minek vegyem, fenyegetésnek, vagy simán csak viccnek? Egyiknek sem jó. :N

De azt hiszem megértettük egymást! :DDD

Egyedi képem lesz? :DD

(#167) csimav

csimav
(őstag)
LOGOUT blog

Jó reggelt!

Nem kötözködni akarok, csak választ kapni 1-2 kérdésemre.
1.: Mióta szokás egy csillagozott csúnya szóért 1 hetes bann-t osztani?
2.: Ha nem csak azért kaptam, akkor miért nem írtátok oda?
3.: Az 1 hétre bannoltakat nem illene beleírni a Miért moderálunk topikba?

Köszönöm! További szép napot! :R

Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.

(#168) mokus1

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát nálam ma kicsit kiborult a bili.Amikor volt egy tag aki warezre buzdított pü-ben.
Írtam a moderátort keresekbe.És amíg írtam megelőzött egy másik tag, nagyjából 10-15mp-el.Ezért kitiltani 1 órára szerintem elég pofátlan dolog!! :((( Azt megértem ha bőven percekkel utánna de így egyáltalán nem tartom jogosnak T. Foglalt Név.
Remélem erre később lesz valami megoldás mert elég idegesítő ha nem tehetek valamiről!1 percig szerintem simán lehetne valami türelmi idő vagy hasonló

(#169) Foglalt név válasza mokus1 (#168) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

2009-10-25 13:31:05
2009-10-25 13:53:22

Ez testvérek közt is több, mint 20 perc. Egyébként te voltál a tizedik, aki a témában írt. A hozzászólások már nem látszanak, de a tied a #21414 az első a #21405 volt.

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#170) mokus1 válasza Foglalt név (#169) üzenetére

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó akkor ennyi.De nem olvaszam vissza sok hozzászolást csak párat...2-3at.

[ Szerkesztve ]

(#171) Foglalt név válasza mokus1 (#170) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Sorban volt a 12 kérés ezzel kapcsolatban, köztük a tied is.
Ennek fényében elég bicskanyitogató, hogy idejössz verni az asztalt, egy olyan dolog miatt, amiben egyértelműen hibás vagy, közel személyeskedésbe menően kérsz számon, s miután kiderül, hogy még sincs igazad nem elnézést kérsz, hanem egy hazugsággal próbálsz kihátrálni a dologból.

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#172) mokus1 válasza Foglalt név (#171) üzenetére

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Közbe megnéztem mikor kaptam a püt azért szerkesztettem.CSak gy gondolom nem ezért kéne valakit kirakni, amikor jó indulatból csinál valaki valamit.De majd inkább elkerülöm azt a topikot és nem lehet bajom belőle.
Elnézésedet kérem mert igen igazad volt abban.

(#173) Foglalt név válasza mokus1 (#172) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Ennek a dolognak két oldala van, ebben igazad van. Köszönjük mindenkinek, aki veszi a fáradtságot és ír!
Viszont egy leheletnyi odafigyeléssel, mindenki élete könnyebbé tehető. Ha visszaolvasol 10 sort, neked sem kell írni és linkelni, és nekünk sem kell utána törölni a 11 kérésből 10-et.
Ezután pedig már nem neked szól.
A legtöbben viszont nem is azért írnak, mert nem olvasták, hogy már volt a kérés, hanem arra válaszolva spamelik ugyanúgy tele a topikot, mint ami miatt ők is panaszkodnak.

Miután pedig háromszor figyelmeztettünk már a topikban és mint látható nem volt foganatja a dolognak így muszáj volt más eszközhöz nyúlni. Így is próbáltam egy tényleg jelzés értékű dolgot meglépni.

(#174) tildy

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lehet tudni noname topicjából miért került kigyomlálásra az a hozzászólásom, amelyben erre a hsz-ra hivatkoztam?

(#175) puttputt válasza tildy (#174) üzenetére

puttputt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Örülhetsz, hogy nem te, hanem csak a hsz.-ek "gyomlálódtak"...

Kérdezném tisztelettel, hogy miért kaptam - a tulajdonképp valóban jelzésértékű - 30 perces bant... Bár ez csak költői kérdés, mert úgyis tudjuk, mindhárman...
Nem is kívánom vitatni különösebben - jobban is teszem -, csak egy dolgot nem értek.
Miért kellett előzetesen olyannyira "költőien" megfogalmazni azt a bizonyos, megelőző moderátori distinkciót? (Jómagam is elég érzékeny vagyok bizonyos dolgokra, de PONT EBBEN: ([link]) a topikban nem láttam semmi előzetes problémát...)
Sajnos azt a bizonyos moderátori bejegyzés nem tűnt fel, mielőtt beírtam volna, utólag meg már késő volt...
Ha ezt tudom, hogy "forradalomnak" számít pár nem is trágárkodó, a topiknyitó személyét nem kárhoztató, meglehetősen lagymatag hozzászólás...
Mindenesetre, remélem, hogy jópár korábbi "no name" irat korrektúrájáért kapok nem -, hanem "+30 percet..."... :U
Akkor, ezentúl inkább egyáltalán nem érdemes hozzá/szólni az említett "területeken"?
Ki tudja, kinek mi a sértő ugyebár... Vicces, hogy most olvasva 3-4 moderátori szankció is elhangzótt, a topiknyitó pedig semmit sem sérelmezett... :U
Végezetül: Azért, bízom benne, hogy ettől a "súlyos vétségtől, kihágástól, - jobbára inkább oda nem figyeléstől" függetlenül itt még "szavazhatóként" (nem csak szavazóként) is végezhetem, méghozzá annak idejében és nem később... :U

Elnézést a tőlem szokatlan csípős stílusért, senkit nem akarok megbántani, csak hát...
örülnék, ha egyesek nem mások kárára fórumoznának...
Bocsánat.

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. // http://logout.hu/bejegyzes/puttputt/bakay_gergely_zeneszerzo_2/friss.html

(#176) makraipeter1 válasza puttputt (#175) üzenetére

makraipeter1
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én voltam a másik aki bant kapott, de nem értem miért???
Mert azt mondtam egy ilyen posztra:
VALAKI: ma nem jelentkezett be, tuti elromlott a gépe!
Én: dekár :))

Vagy esetleg azért mert "puttputt"-al megbeszéltük hogy a vigány az nem vagány, hanem vígan??
Vagy talán azért mert az egész posztot átírtam, hogy néhány ember aki nem érti, tudja miről van szó?
Vagy talán azért mert a billentyűzetzúzásról beszéltem "Lenry"-vel??

Ennyi erővel a facepalmozókat is végleges banra lehetne ítélni, mert véleményt nyilvánítottak

Na "csak" ennyit akartam.
Várom a választ!!!!!!!!!!!!!!!!

(#177) makraipeter1 válasza makraipeter1 (#176) üzenetére

makraipeter1
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az egy óráról nem is beszélve!!!! :((

(#178) I_Am válasza makraipeter1 (#176) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hiába a sok felkiáltójel és a felháborodásod...

Tudod mit kaptok most válaszként? Érzékeltetem mennyire nem figyelek oda arra amit írtok és mennyire nem érdekel mit is akartok, kik vagytok. Ahogyan azt Ti teszitek noname-el. Jókat nevetgéltek rajta, de egyikötök sem próbálna meg Vele kommunikálni.

Most akkor "én leszek Ti" és nem érdekel a véleményetek.

Holnap majd ha már nem leszek ennyire fáradt és nem húzom fel magam az emberi butaság itt megnyilvánult és leírt bizonyítékain, akkor összeszedem jó szájbarágósan mindenkinek a válaszokat.

Jó éjt!

szerk:

Előre szólok a topic nem chat topic, ha itt szemetelsz komolyabb pihenőt kapsz, amitől tuti nem én leszek a mérges. (jótanács mielőtt beleszaladnál egy nagyobb kitiltásba)

[ Szerkesztve ]

(#179) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak azt szeretném tudni, hogy milyen hozzászólásaim lettek törölve az utóbbi 1 napban, mert éjjel még őstag voltam, most reggelre meg már nem. S azt vettem észre, hogy nem az utolsók lettek törölve, hanem valahonnan máshonnan. Na de honnan, és mik? :R

szerk: nofene , ezzel a hozzászólással megint őstag lettem. :DDD :DDD Akkor lehet, hogy csak egy bejegyzés lett törölve, ahova korábban írtam.

[ Szerkesztve ]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#180) philoxenia válasza lezso6 (#179) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Olyan topikokból törlődtek a hozzászólásaid, amelyeknél az írást vagy a szerző, vagy más törölte, ilyenkor megy a levesbe az összes, az íráshoz kapcsolódó hsz. is.

(#181) puttputt válasza I_Am (#178) üzenetére

puttputt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elnézést, de némileg azért reagálok, remélem "nem húzom ki a gyufát"...

Kicsit vizsgáld felül ezt az állításodat...:

"...de egyikötök sem próbálna meg Vele kommunikálni."

"Csend honol és némaság" a 72 hozzászólásban, igaz? :U

Azt már inkább nem linkelem, hogy ezekben a privátokban hány oldalt korrektúráztam neki össze, hány dolgot beszéltem át vele lelki, mobilos, egyéb területeken, mert azt ugye "nemszabad".
(Úgy, ahogyan tette ezt annak idején szintén az emiatt az ügymenet miatt (nem miatta, nem azt írom! Ez talán valóban elég meredek állítás lenne...) a többszörösen büntetett, banolt Vakegérke, csimav és "sokanmások".)

Kicsit meg kéne lesni az előzményeket, kikérni a fő érintett véleményét (vagy tessék csak megkérdezni "saccper" talmidát a kettőnk kapcsolatáról...), hozzáállását privátban, jelezni a nemtetszést a többi érintettnek (figyelmeztetés) privátban (az emailt már nem is merem mondani) a közös után (hátha nem látta...) és utána elkezdeni szankcionálni.

Mint korábban írtam, az érzékenység különböző, sok mindentől függ - aktuális lelkiállapot, történések, fáradtság szintje...

Az odafigyelés megint egy más téma...

Mindettől függetlenül szeretettel és továbbra is haragmentesen várom, várjuk (bár nem szeretek többesszámban nyilatkozni ilyen esetekben...) a tisztes kifejtést, megokolást és a választ az előző hozzászólásban megejtett, utolsó(előtti) kitételemre, kérdésemre.

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. // http://logout.hu/bejegyzes/puttputt/bakay_gergely_zeneszerzo_2/friss.html

(#183) Racecam válasza lezso6 (#179) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt a magyarázat.

(#184) I_Am válasza puttputt (#181) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kicsit el kellene gondolkodni, hogy ha annyira felnőtt emberek vagytok akkor minek kezditek ki mindenhol ahol csak éritek, azért mert nem tudjátok ráerőltetni a saját akaratotok.

Leírom először és utoljára. Nem kötelező olvasni a blogját, amiben azt ír amit akar, olyan hibákkal amilyenekkel akar.

Kezded már kapisgálni miért jönnek a banok? Mert már marhára unom, hogy játszóteret csináltok, jókat mókáztok és csak szemetelitek össze a fórumot!

(#185) makraipeter1 válasza I_Am (#184) üzenetére

makraipeter1
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én értem...
De ha olyan 1/2 óra alatt kijavítom a "rossz" helyesírását, akkor vegyen annyi erőt, hogy megnyom kettő billentyűkombinációt (ctrl+c ctrl+v).
Engem ez bosszant :((

(#186) Racecam válasza makraipeter1 (#185) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hiába bosszant, fogd már fel végre! :U

Nem akarok keményen fogalmazni, de ki vagy Te neki, hogy kötelező figyelembe venni a felajánlásodat? Amit nem is kért.
Javaslom, hogy ebben a topicban, és az elődjében is keress rá az ezzel kapcsolatos hozzászólásaimra, mert nem fogom leírni századjára is.

(#187) puttputt válasza Racecam (#186) üzenetére

puttputt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az enyéimet viszont kérte és teljesítettem neki annak idején, de semmi gond, nem hánytorgatom fel, mert szívesen és ellenszolgáltatást nem kérve tettem.
Épp ezért, nem értem, hogyha egyszer és szinte először "kommentáltam túl" az egyik topikját, miért lesz rögtön ez a vége?
Mellesleg nem tudom, ki mit és mennyit mókázott (én "fél órát" biztosan nem), de ez ismételten megítélés és belátás kérdése...

Emellett, bocsánat hogy előhozom, de ezért volt (ismét) a ramazuri?

[link]

Sok hűhó semmiért.

Úgyhogy részemről ezen túl "no more comment" az üggyel kapcsolatban - elnézést az eddigiekért is -, viszont bízom abban, hogy az ügynek megfelelő komolyság - elbírálás - tulajdonítódik majd a jövőben is moderátori részről.

[ Szerkesztve ]

(#188) Bibby

Bibby
(PH! addikt)

Nem teljesen tudom elfogadni a Sláger/Danubius topik zárolását. Éles a téma, elhiszem, de azért kordában lehet tartani, ha jól láttam ma egy vagy két tempban-t kellett kiosztani. Szerintem kordában lehet tartani, esetleg kicsit nagyobb moderátori figyelemmel

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#189) I_Am válasza Bibby (#188) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akaratlanul is szóba került a politika.

Azt pedig már régen kizártuk a fórumról, ebből következik, hogy nem engedünk teret a témának.

(#190) Bibby válasza I_Am (#189) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Ezt el is fogadom, de nem is erről kell hogy szóljon, hanem rajongói topik, vagy ha vitázni kell akkor ezt üzleti szempontok alapján is lehet.

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#191) gabipaci

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

Tiszteletem!
Cimbi már feltette a kérdést, de rossz helyen.
Én megkérdem itt is, hogy biztosan ki kellett ban-olni Ribanc1-et? Ennyire durvának hangzik?
Így ismerjük a Battlefield2-ből, és a fórumra csak később jött. Nem akart másik nevet.
Érdeklődnék, hogy nem e lehetne-e....

Köszönöm.

Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

(#192) I_Am válasza gabipaci (#191) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Amit tiltunk:

a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot).

idézet az alapelvekből.

(#193) gabipaci válasza I_Am (#192) üzenetére

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

Hmm, ha azzal, hogy ezt a felhasználót kitiltottad a fórumról, úgy érzed, hogy a PH-n előforduló "a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat" most gyökereiben rengetted meg, akkor minden rendben, már megérte reggel felébredned. :K
Szerintem nem ez a legcsúnyább kifejezés a PH-n.
De végülis valakinek meg kell húzni a határt valahol. :R
Részemről ez az ügy nem ér még egy hozzászólást, mivel az érintett fél beletörődött.

Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

(#194) I_Am válasza gabipaci (#193) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha nem én, akkor más tiltotta volna ki. Mint ahogyan mindenhol, itt is a regisztráláskor el kell fogadni a fórum alapelveit. Amennyiben ettől eltér valaki úgy a moderáció "áldozatává" válik.

Most direkt írtam idézőjelbe az áldozat szót, mert jelen esetben semmi más "bűne" nem volt, mint a regisztrált nick kifogásolhatósága.

(#195) FehérHolló

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remélem, hogy beleillik a topic szabályaiba, mivel mindenkit érint a kérdés. Ebből kifolyólag remélem, hogy nem törlitek szokás szerint, mint a kényesebb hozzászólásaimat eddig szokásotok volt.

2008 decembere óta körülbelül megszázszorozódott a véglegesen kitiltott régi tagok száma. (Régi tagokon az őstagokat és efölötti rangúakat értem. - Nem csak a rang számít, de azért jelent valamit a közösségért tett fáradság szempontjából.) Konkrét adatokkal nem tudok szolgálni, olyan 2-3 óra alatt össze lehetne írni mindenkit az emlékek és a miért moderáltunk topic alapján. De úgyis tudjátok, hogy miről beszélek, így szükségtelennek érzem erre az időt fecsérelni. Ez a tendencia köszönhető az akkortájt életbe lépett új moderációs elveknek. (Amik nem az alapelvekben testesültek meg, hanem a moderáció során használt globális szemlélet váltásban.)

Így való igaz, hogy a közösséget sikerül sterilizálni, de pontosan azokat az embereket írtjátok ki, akik szakmailag képesek arra, hogy a különböző szakmai témákban segítséget nyújtsanak. Ezáltal a PH fórum szépen lassan átalakul az "ezt hallottam, logikusnak tűnik, mindenkinek visszaböfögöm, überokos vagyok" típusú felhasználók fellegvárává. Senki nem állítja le őket, tévinformációkat terjesztenek és általában senki nem javítja már ki ezeket. Tehát pont azt a jelleget veszíti el az egész PH, amiért én 2-3 éve még szerettem ide járni és szívesen küldtem ide másokat, hogy keressenek itt válaszokat a kérdéseikre.

Ha így megy tovább, a szakemberek maradéka is el fog pártolni innen. Még meg lehet állítani ezt a folyamatot, csak rajtatok áll.

Mint látjátok, csak nagy általánosságokban beszéltem. Nem kívánok vitatkozni és semmi konkrét tanácsot/ötletet nem kínálok a továbblépésre, bár tudnék párat. Tegyetek, amit jónak éreztek, én csak a figyelmeteket szerettem volna felhívni arra, hogy szerintem rossz irányba száguld a vonat.

Köszönöm, hogy meghallgattatok!

[ Szerkesztve ]

Ember embernek farkasa.

(#196) bwoay válasza FehérHolló (#195) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

tudsz példát mondani olyan PH-s őslakos "szakértőre",
aki makulátlan adatlappal, nulla figyelmeztetéssel és/vagy bannel a tarsolyában
volt kénytelen távozni anélkül, hogy nem kapta volna meg
az (akárhogy is nézzük) őt megillető türelmet és toleranciát?

[ Szeretkezve ]

(#197) FehérHolló válasza bwoay (#196) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, pont erről van szó, hogy valaki mondjuk 2 éve besározta magát, csinál még egy hülyeséget mostanában és ti egy hetes büntire külditek, vagy esetleg kirakjátok.
Ilyen körülmények között inkább kushad az ember a seggén és nem szól be annak, akinek csak az használna, hogy végre ne köpje magából a hülyeséget. Kultúrált társalágás megmarad, nem lesz személyeskedés, csak épp a szakmai kérdésre jönnek sorozatban a rossz megoldások. Egy idő után pedig megunja az ember és tojik az egészre magasról, hadd follyon mindenhonnét a hülyeség, ő tudja, hogy nem igaz, mások meg ezek után nem érdeklik. Vagy a másik véglet, hogy arrogánsabbá válik ettől az egésztől és egyéb módon fejezi ki a nemtetszését. Erre jó példa moonman lázadása.

Mindennek van valami ára.

Ez nem volt elfogulatlan vélemény, törölhető párszor 10 perc múlva. Csak válaszként ment privát helyett, hogy a többi illetékes is lássa.

[ Szerkesztve ]

Ember embernek farkasa.

(#198) ngabor2 válasza FehérHolló (#197) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

moonman leghosszabb tempbanja 3 nap volt, 2x-i figyelmeztetés és egy rövidebb tempban után. úgyhogy ő pont rossz példa volt.

de ha már felhoztad, akkor légy szíves, mutass olyan régi, bannolt tagot, akit szerinted úgy raktunk ki, hogy nem folytatott előtte alapelvekbe ütköző dolgokat, akár többször, egymás után. ha ilyet nem tudsz, akkor nem értem a felháborodásodat. ha viszont nem tudsz, akkor inkább a felháborodásod tűnik "úgy hallottam" típusúnak.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#199) FehérHolló válasza ngabor2 (#198) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Párszor már ki lett fejtve és indokolva is, hogy az alapelveket úgy lehet magyarázni, ahogy akarjátok. Többször töröltetek egész ilyen threadeket (lásd jogos mod 2008 november -> 2009 február), amikor én/mások kifogásolták, hogy ha az egyik igen, akkor a másik miért nem lett szankcionálva és fordítva. Rugaszkodjatok már el ettől a ki sértette meg az alapelveket és ki nem mielőtt pihenőre lett küldve kérdéstől és próbáljátok meg legalább megérteni, hogy mire akarok rámutatni. (Nem csak amiatt pártolnak el innét az emberek, mert végleg ki lettek dobva.)

Moonman példát meg hanyagoljuk, nem akarok személyeskedésbe átcsapni, másrészt nem értetted meg, hogy mire hoztam fel.

Különben meg szeretném, ha az első hozzászólásomnál maradnánk. A #197 ne legyen mérvadó, ennek indoklása a #197 végén olvasható.

[ Szerkesztve ]

Ember embernek farkasa.

(#200) FehérHolló válasza FehérHolló (#199) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy könnyebb legyen azon a szálon maradni, amiért igazából ide írtam, az alapfeltevések az első hozzászólásomban:

2008 decembere óta körülbelül megszázszorozódott a véglegesen kitiltott régi tagok száma.

Ez a tendencia köszönhető az akkortájt életbe lépett új moderációs elveknek (is).

Így való igaz, hogy a közösséget sikerül sterilizálni, de pontosan azokat az embereket írtjátok ki, akik szakmailag képesek arra, hogy a különböző szakmai témákban segítséget nyújtsanak. Ezért a PH fórum veszít a szakmaiságából.

Ha így megy tovább, a szakemberek maradéka is el fog pártolni innen.

Ezekkel kapcsolatos dolgokra szívesen válaszolok itt, többire legfeljebb privátban.

Szerk.: Egy óránál frissebb hozzászólások: [link] Mielőtt még meg leszek gyanúsítva, semmi közöm nincs hozzájuk, tőlem függetlenül keletkeztek.

[ Szerkesztve ]

Ember embernek farkasa.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.