Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#501) ollie válasza gabipaci (#500) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy dolgot nem veszel figyelembe. Mi itt önkéntesként dolgozunk azon, hogy lehetőleg minél kevesebben szegjék meg a szabályokat. Vagyis nem vagyunk alkalmazottak, nem kapunk semmiféle fizetést vagy juttatást azért, mert moderátorok vagyunk. A szabadidőnkből áldozunk arra, hogy moderáljunk. A fentiek miatt nincs miért felelősségre vonni minket (legfeljebb túlkapásért, de ebben az esetben nem ez a téma).

Gondolom, ha valaki pusztán emberbaráti szeretetből, társadalmi munkában felsöpri az utcát, viszont otthagy 2db cigarettacsikket, nem kezdesz el vele pattogni, hogy milyen rossz munkát végzett. Mi is azon dolgozunk, hogy minél kevesebb cigarettacsikk maradjon a fórumon, néha több, néha kevesebb sikerrel.

Konkrétan ebben az esetben akár az is lehetett a probléma, hogy nem volt elég időnk a topikkal foglalkozni. Legalábbis nálam ez volt a helyzet, de a többiek nevében nem tudok nyilatkozni.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#502) I_Am válasza gabipaci (#500) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Warez, pont ezt rágjuk át, hogy mi számít annak és mi nem.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#503) gabipaci válasza I_Am (#502) üzenetére

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

A kérdéses időpontban az átrágás befejeződött? Nem! Tehát akkor az eredeti szabályok vannak érvényben.
Akármekkorát rágtok ezen a témán, az, hogy "tőccsed le, aszt másód be a txt fájlokat is..." mindíg varez marad. Mivel hogy konkrétan ez ment a topikban.

Ollie: Ne haragudj, nem akarok személyeskedni, nem is bántásból írom:
Azt értem, hogy tulajdonképp hobbyból csinálják a moderátorok, de ne akarjanak már ez miatt hősök lenni, mert a szabadidőtök rovására megy. Akinek terhes, monnyon le!
Ami meg a ráérést illeti, ha nincs időd foglakozni a témával, ne szólj hozzá, mert a többi moderátor - jogosan - azt gondolja, hogy rajta vagy az ügyön, és nem foglalkozik vele.

Részemről befejeztem a témát, bebizonyosodott hogy igazam van, mert ellenkező esetben már rég a porban heverne a fejem, és labdáznátok vele.

[ Szerkesztve ]

Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

(#504) Racecam válasza gabipaci (#503) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor a tisztázás végett!

Warez kérdés:

Játékok topicjában annak megjelenése előtt, lehet beszélni a játék demójáról, trailerekről, gépigényről, stb. Lehet beszélni magáról a játékról is, de kizárólag csak általánosságban (jól fut, szép grafika, kevés fps, akadozik, stb.), de tilos spoilerezni!!! Nem vagyunk hatóság, nem nyomozunk, nem vagyunk 100-an és nem vagyunk ott real time minden topicban, ezért továbbra sem fogjuk vizsgálni, kinek honnan van meg a game, de a legkisebb utalás a forrásra (torrent, letöltöttem, virágbolt és társai) figyelmeztetés jár, súlyosabb esetben, vagy visszaesőként ban.

Ez a végleges döntés.

Race

[ Szerkesztve ]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#505) Viktor77 válasza gabipaci (#503) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Na, most, hogy Race válaszolt, tennék egy kis kiegészítést. Eddig nem írhattam le, mert nem tudtam, mit oszthatok meg és mit nem.

Több kérés érkezett az ügyben (nem csak tőled), hogy töröljük azon hsz-eket, amik a játékról születtek, de még a hivatalos megjelenés elött (spoiler).
Viszont az Alapelvekben ilyen kitétel nincs (remélem te is elolvastad). (Igen, tudom, hogy nyilvánvalóan warez, de nem vagyunk nyomozóhatóság, nem érdekel ki honnan szerzi be a játékait.) Ergó ezután is maradni fognak, ahogy Race is írta. A spoiler csúnya dolog valóban, ezeket ha jelentitek, törölni fogjuk (nem mindegyikünk játszik az adott játékkal, nem tudjuk mi számít annak, és mi nem, ebben tudtok segíteni).

Bemásolós, txt-s hsz-kre az elöbb rákerestem, 2 maradt a topicban, ezeket töröltem, és (ha esetleg maradt volna még) elnézésedet kérjük érte.

Bazinga!

(#506) gabipaci válasza Viktor77 (#505) üzenetére

gabipaci
(őstag)
LOGOUT blog

Oké, korrekt.
Bár megjegyzem, hogy nem a warez (mint tevékenység) zavar.
A földön mindenkinek van warez cucca, ez 99%.
Engem csak az zavart, hogy itt a PH!-n.
Van éppen elég szennyfórum magyar nyelven is, még angolul sem kell megtanulnia ezért senkinek.

Üdv-vége

Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

(#508) dhr

dhr
(fanatikus tag)

Ezúton is köszönöm annak a gerinces fórumozónak, aki, miután modkerbe írtam az ő kapcsán, nekiállt privátban fenyegetni. Nem hiszem, h bárkinek félnie kellene, aki a fórum szabályzat érvényesítésében akar a modok segítségére lenni.

(#509) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az után szeretnék érdeklődni, hogy mennyire enged a ph! teret a "játékszoftver kulcsok" forgalmazásának?
Általában apróban próbálják meg továbbértékesíteni a
http://www.onlinekeystore.com/ vagy a
http://www.g2play.net/store/ ajánlatait.
Legjobb tudomásom szerint ezek nem legális viszonteladók, és az is rémlik(lehet hibásan), hogy különböző online csalások is felmerültek ezekkel a "boltokkal" kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#510) ollie válasza dhr (#508) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az tényleg sajnálatos, ha valaki fenyegetőzik, de ennek mi köze van ehhez a topikhoz?

Amúgy le tudod tiltani a tőle jövő privátokat.

(#509) D1Rect: a hardverapródok illetékesek az ügyben, továbbítottam nekik az észrevételed

[ Szerkesztve ]

(#511) D1Rect válasza ollie (#510) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi! :R

Milyennapvan?

(#512) Obolony

Obolony
(senior tag)

Racecam-nak küldött emailem másolata, amire természetesen nem kaptam választ, mert minek is válaszolni a juzernek...

ezért ide is bemásolom, hátha valaki érdemben hajlandó foglalkozni a problémámmal:

Szia!

A PH-n Obolony a felhasználónevem, és ebben a topicban (http://prohardver.hu/tema/re_samsung_i8910_hd_mindent_bele/friss.html)
jött egy tag aki
warez romot hirdetett 5 hozzaszolasos ujonckent. Ennek leirtam a veszelyeit,
illetve hogy warez temat nemigen kene. Persze erre jott a szemelyeskedo
leugatas. Ezek utan engem baszott ki valaki 7 napra. Persze moderatori
figyelmeztetes nem kerult a forumba, igy nem tudom ki volt ez a nagyon
okos moderator aki nem volt kepes vegigolvasni a topicot.
A warezlinkelo szemelyeskedo ujonc "sauser" termeszetesen nem lett
kirakva.
Kerlek a forum ide vonatkozo reszet (http://prohardver.hu/tema/re_samsung_i8910_hd_mindent_bele/hsz_5950-5950.html)
atolvasni sziveskedjel, es "igazsagot" tenni, mert ugy erzem hogy jogtalanul lettem kitiltva.

Koszonettel,

Obolony

azota annyi tortent, hogy a ujonc tovabbra is linkelgeti a warez romjait, illetve a warez telefonszoftver modositasait gond, es figyelmeztetes nelkul, nekem lehart az 1 hetes kitiltasom...

igazsagtalannak tartom az eljarast

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#513) Viktor77 válasza Obolony (#512) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

A moderátori figyelmeztés nem a topicba kerül, hanem ide.

Amit én látok:
Sauser 3-szor lett kitiltva, valószínűleg pont a veled való vitában való személyeskedésért. (Most is épp pihen.)
Oké, hogy beírod most, hogy az a link warez-t tartalmaz. Ezt minden arra járó modnak tudnia kéne? (Beláthatod, nem lehetünk ott mindenütt, nem nézhetünk meg minden linket, hogy mit tartalmaz.) Mert, ahogy látom, a modkereső topicban erről nem tettél említést. Ehelyett nekiestél Sauser-nek, személyeskedve. Ha mondjuk ehelyett beteszed a linket a megfelelő topicba, töröljük, Sausert figyelmeztetjük, esetleg ki is rakjuk, és te sem kapsz újabb bant.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#514) Obolony válasza Viktor77 (#513) üzenetére

Obolony
(senior tag)

Szia VIktor!

Sajnos rosszul latod, es az intezkedo moderator is rosszul latja.

Miert is?

Csak mert NEM vette a faradtsagot ahhoz hogy vegigolvassa azt a par bejegyzest....

Esetleg ha valaki venné a fáradtságot....

Az egész itt kezdődött hogy az ember újra közvetlen warezt linkel.....

Erre kulturaltan kozoltem hogy ez egy nagyon veszelyes darab lehet a meretebol adodoan, es en nem ajanlanam...

Ezek utan meg szakmailag is paran kerdeztek a kiherelt romokrol, warez romokrol amire valaszoltam.... ezek utan jott az ember azzal hogy lefaszparasztozott, illetve eletveszelyesen megfenyegetett privátban, ezt olvashatjátok a privátjaim között, kérésre el is küldöm.

ezek után az ember NEM lett kitiltva, folytatta a kis warez témáját, én viszont 7 napra igen... miután ma visszajöttem, és újra megkértem hogy ne folytassa ezt (törölve még mindig, és azóta sem lett) akkor is újra elkezdett személyeskedni, illetve visszautalt a privát üzenetében való fenyegetésre hogy megkeres személyesen. ezt mar jelentettem.... erre most kapott húúú 24 óra kitiltást...

amúgy a közvetlen warez linkek az elmúlt 9 napból még mindig fent vannak.

amúgy meg érdemes elolvasni a közösség véleményét az emberről....

"Szegénységi bizonyítvány kiállítva....Sajnos nem először... :W Természetesen sauser, alias grippen53-ra gondolok...."

"Sajna időnként mindig előkerül valaki aki szétzúzza ezt az egyébként kulturált fórumot. Mire jó?"

"Nem értem én sem... Főleg azt, hogy miért kell kizárólag direktlinkeket dobálni a fórumba főzött ROM-okról... Így nem tudhatunk meg róla semmi infót, még egy changelogot sem.

Továbbá azt sem értem, hogy miért kell a CSC fájlcseréket szorgalmazni. Nagyon könyen el lehet vele rontani a telefont, aztán majd lesz meglepi."

Innentől olvashatóak

Természetesen, tudom hogy az operátorok szava szent, és kiragadva egy szövegkörnyezetből, az előzmény pár bejegyzés elolvasása után könnyű erre a következtetésre jutni, de ettől ez még mélyen igazságtalan, és nem hiszem hogy ez lenne a operátori munka csúcsa, vagy a célja. Hiszen mind a közösségben, mind az egyénben azt a képet festi, hogy aki a PH!-ért kiáll, és az itteni szabályokért, és nem kisegér, nem hagyja magát leugatni a szabadon warezelők által, az rögtön flamel, illetve személyeskedik. (főleg miután már elküldték személyeskedve a jó büd** pi**ába, illetve életveszélyes fenyegetést kap privátban)

majd jól beállok a kussoló bólogató jóskák közé, hogy majd pár hózzászólás után sajat avatart koldulhassak. mert ugye ezek az emberek a JO TAGOK, akik meg kinyitjak a pofajukat a PH! es a tobbi forumozo, illetve azoknak az anyagi javai megvedesenek erdekeben, az csak rossz kitiltando lehet.

Nem lehet hogy ezt át kéne gondolni?

Köszönöm a figyelmet

[ Szerkesztve ]

"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***

(#515) ollie válasza Obolony (#514) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szia!

A kitiltás mindig független attól, hogy ki kezdte a személyeskedést. A te esetedben a másik érintett fél is kapott kitiltást - igaz, csak fél órát, mivel még akkor tiszta volt az adatlapja (1 napnál kisebb kitiltásokat nem szoktam bejegyezni a miért moderáltuk topikba). Azt is tudnod kell, hogy első alkalommal általában nem szoktunk büntetni, csak figyelmeztetni. Ő tegnap már 1 napot kapott, legközelebb - ha előfordul - még többet fog. Te viszont azért kaptál 7 napot, mert neked ez már a sokadik alkalom volt. Ha valaki megbánt téged nem az a megoldás, hogy te is beszólsz neki, hanem beírod a modkerbe, mi intézkedünk, és a delikvens megkapja a büntetését.

A warez romokra nekem sajnos nincs rálátásom, de már megkértem mást, hogy nézzen rá a hsz-ekre. Viszont abban igazad van, hogy veszélyesek lehetnek ezek a módosított romok, ezért az azokra mutató linkeket így utólag is töröltem.

Azt honnan tudod egyébként, hogy 2 regje van? Privátban jöhet a válasz.

[ Szerkesztve ]

(#516) Obolony válasza ollie (#515) üzenetére

Obolony
(senior tag)

Szia Ollie!

Ez igy korrekt. Mondjuk a het napot akkor is tulzonak tartom, habar gondolom hogy van egy ilyen bejegyzesem hogy ha rosszul nezek is az is het nappal buntetendo, miutan volt egy vitas ugyes reacamal... Dehat ezek a kicsinyes bosszu kategoria nalam, pont nem erdekel, es felulemelkedem rajta. O megteheti, hat elvezze :D

A telefon modositas, warez rom. Nem az az egyeduli gond ezzel hogy veszelyes lehet, habar leginkabb ez a legnagyobb kockazata user oldalrol, hanem a PH!-n annyira feltett warez temat nagyon vaskosan üti.

A samsung saját rendszere (ami symbian alapokra épül) nem egy nyitott rendszer, azt soha nem adta ki fejlesztesre, nem tette elerhetove kulsos programozoknak. Egyeduli frissitesi lehetoseg a PC Studio Samsung programon keresztul van (hivatalosan). Igy a telefon gyari szoftverenek, operacios rendszerenek a megvaltoztatasa az warez tevekenyseg, megpedig nagyon.

A figura masik neven meg a hasonlo tevekenysegeket megengedo forumon irogat lelkesen ugyanebben a temaba, ugyanebben a stilusban.

Ollie megegyszer koszonom hogy foglalkoztal a gondommal.

(#517) Racecam válasza Obolony (#516) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Rosszul gondolod és már a feltételezés is részedről rosszindulat.
Már leírtam egy párszor, akkor most Neked is, nincsenek érzelmeim a moderálással kapcsolatban és különösen távol áll tőlem a bosszú. Már a feltételezés is nevetséges, hogy ilyesmivel egyáltalán foglalkozom. :U

Az e-mailről: Ebben viszont teljesen igazad van és ezért én kérek elnézést, elfelejtettem válaszolni. Nem keresek mentségeket, ez hiba volt. Igyekszem, hogy a jövőben ez ne forduljon elő.

(#518) Obolony válasza Racecam (#517) üzenetére

Obolony
(senior tag)

Elnézést akkor, és köszönöm a elnézéskérést :R

Csak kicsit fura volt hogy egy vitában ahhol a másik felek 1 órát kapnak én rendszeresen 7 napot :DDD :DDD

Béke :)

(#520) Szabesz

Szabesz
(őstag)

Tisztelt ollie Moderátor Úrhoz* lenne a kérdésem, hogy mégis ki a kutyafülét sértettem meg és mivel, hogy a hozzászólásom törléséhez folyamodott?

*na remélem ezzel aztán végképp nem sértettem meg senkit, ugyanis halvány lila gőzöm sincs róla, így utólag belegondolva.

[ Szerkesztve ]

(#521) ollie válasza Szabesz (#520) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Aki kérte a törlését, a személyére nézve sértőnek érezte a hozzászólásod. És mivel valóban tartalmazott személyeskedő részeket, ezért töröltem is.

Ez volt a kérdéses hsz-ed:

"Ha már Te 3. osztályban le tudtad írni a hondáját szót akkor le a kalappal előtted."

1, Ez sírvaröhögős.
2, Szövegértelmezés csúfos elégtelen.
3, /kick pls

Azt megértem, hogy te nem érezted a saját hsz-ed sértőnek, de egy törlés még nem a világ, még az adatlapodra sem került be semmi.

[ Szerkesztve ]

(#522) Szabesz válasza ollie (#521) üzenetére

Szabesz
(őstag)

Már nem azért, de nem pénból szoktam postolgatni. És ugyanúgy nem poénból írom amit írok. Nem igazán szeretem, ha bármi nyomós ok nélkül csak úgy törölnek.
Szerintem egyéni szoc.probléma minek érezte, mert messze nem volt az. Csupán a valóság. Vagy a nagy demokráciában támogassuk a butaságot (mert ez nem hülyeség, ez az alatti)? Még véletlenül se értse meg, miért volt annyira szint alatti a hozzászólása (és nem csak az az egy), hogy már többen nem bírták szó nélkül?
Nem értem miért kell ezt támogatni. Miért kell védelmezni a "szegény" lelki világukat (értse mindenki ahogy akarja)? Ennyi "pofont" nem élnének túl? Peddig ha valamiből, akkor abból lehet tanulni.

Idézem én: ~

""Ha már Te 3. osztályban le tudtad írni a hondáját szót akkor le a kalappal előtted."

1, Ez sírvaröhögős
2, Szövegértelmezés csúfos elégtelen
3, /kick pls"

[ Szerkesztve ]

(#523) ollie válasza Szabesz (#522) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nos, ezzel te is beismerted, hogy a személyeskedés volt célod, márpedig az alapelvekben ez van írva:

amit tiltunk fórumunkban:

minden olyan hozzászólást, amely "flame"-nek minősül. Ide értve az erőteljes érzelmi töltettel ellátott, személyeskedő, felesleges indulatokat gerjesztő, öncélú, a másik fél lejáratására és a közösség rombolására alkalmas, észérveket nélkülöző, provokáló hozzászólásokat.

Továbbá én sem poénból szoktam hsz-eket törölni.

(#524) Szabesz válasza ollie (#523) üzenetére

Szabesz
(őstag)

Hol ismertem be? Mivel? Mikor?

...

Jó, most fejeztem be, halott ötlet volt egy nagybetűstől bármit is kikérni, úgyis eleve esélytelen. Ez a ti fórumotok, én csak egy mezei user vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#525) Racecam válasza Szabesz (#524) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudom, mit nem értesz... :U

Ahogy az idézett mondat, úgy a Te reakciód is személyeskedés volt, ezért törölve lett. Pont. Semmilyen érdemi információt nem tartalmazott, semmi helye nem volt ott. Ebből a szempontból irreleváns, hogy ezt elismered-e vagy nem.

[ Szerkesztve ]

(#526) Szabesz válasza Racecam (#525) üzenetére

Szabesz
(őstag)

Igazatok van, én kérek elnézést. Legközelebb a nevemben is simogassátok meg a virtuális buksiját mindenkinek aki hasonló értelmes mondatot hoz össze. Egyszer csak eljutunk a full analfabétizmusig.

(#527) harry

harry
(PH! kedvence)

Volt egy hirdetés, itt, ahol ketten is jeleztük a srácnak, hogy a feltöltött kép sajnos nem jó, keveset látni, jöhetne más referencia, stb. Egyáltalán nem beszólás vagy üzletrontás jelleggel. Nyilván ő annak vette, így, miután két napig nem jött semmi válasz senkitől (két nap alatt márpedig _biztos_ vásároltak volna nála, ha mi nem postolunk) , bezárta, de azért hagyott egy jóféle személyeskedő posztot, nagyon nem alapelvekben megengedett hangnemben. Thrawn jelezte, hogy kitakarított, így is tett, törölte az érintett postokat - de azért rákérdeztem, hogy ezért nem szokott ban járni (temp?), erre csak annyi válasz jött, hogy törölte azt a postom is...
- Miért kellett törölni a hozzászólást (mod.kerből)? Ha valóban nincs rá szükség, legalább privátban illett volna ezt jelezni, illetve a kérdésemre válaszolni.
- Így eléggé úgy látszik, hogy csak tényleg egy takarítás volt, holott más már kevesebbért is repült innen, és nem értem, hogy ha valaki többeket sérteget, személyeskedik, vádol, azt miért nem büntetik? Vagy ha Thrawn privátban szólt neki, akkor miért nem ezt válaszolta az utólagos kérdésemre?

the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

(#528) Thrawn válasza harry (#527) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Segíteni csak azon lehet, aki akarja is, kár volt erőltetni azt a képet (szerintem). Ha nem tesz fel másikat/szebbet/jobbat az is jelent már valamit, nem igaz?

A hozzászólásod nem én töröltem, akkor már nem voltam gépnél, de én is kitöröltem volna ha látom. A szakcionálást bízd ránk, véleményem szerint ha az illető kapott volna büntit, akkor a nem odaillő hozzászólásokat elkövetőknek/offolóknak is járt volna valami. Visszaolvasni újra nem tudom, valaki végleg törölte a hirdetést.

Different songs for different moods.

(#529) harry válasza Thrawn (#528) üzenetére

harry
(PH! kedvence)

Sejtettem, hogy hasonló lesz a válasz.
Mint írtam is, nem volt üzletrontás, nem szóltunk be, nem fikáztuk, stb. Elnézést, hogy segítenék :U De ok, tegyük fel, hogy nem érdekli: reagált rá, de ha nem, hát nem, hagytuk is, nyilván az ő dolga, többet nem is foglalkoztunk vele. Azt, hogy egyszer szóltunk nem nevezném erőltetésnek... Nem ment modkerbe, nem kért törlést, esetleg nyithatott volna újat, de nem tette egyiket sem, vagyis megfelelt neki az az állapot. Erre, két napra rá kitalálja, hogy mi üzletrontók miatt bezárja a topicot. Ez az ő baja, ha így gondolja, de ezzel sem lenne gond, bár alaptalan/szükségtelen lépés volt részéről (meg logikátlan - most komolyan, mit gondolt, két nap alatt csak úgy özönlenek majd a kérdések?). No mindegy is, nem ez a gond.

Ami a probléma: az utolsó hsz hangneme. Olvastad egyáltalán, nem törölték előtted? Nem mentettem le, de szerepelt a "szemét fas..... g..., miattatok nem érdeklődik senki, üzletrontók"stb, is, nyilván nem kipontozva - és ez rohadtul nem megengedett. Szerinted ez hol van egyensúlyban azzal, hogy más segítene neki, de az őt zavarja (majd végül hagyja is)? Sehol. Nem is beszélve arról, hogy kérhetett volna takarítást, ha nagyon akar, de így is maradhatott volna.
Most ha nyitok egy bármilyen topicot, és nem tetszik, ha valaki ír (mindegy, hogy mit, milyen szándékkal), egyből elküldhetem az anyjába, vagy hogy gondolod? Ez mióta szokás?

De nem is kell ezt ennyit ragozni. Ő kettőnkkel is durván személyeskedett, rágalmazott, de szerinted ez teljesen rendben van, nem kell szankcionálni, elég törölgetni...

(#530) Thrawn válasza harry (#529) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Értem. Ha ez megnyugtat, akkor nem, nem voltál üzletrontó.

Igen, olvastam azt a hozzászólást és az összes előzményét is, ennek megfelelően töröltem azt ami (szerintem) nem volt odaillő. Mint írtam, dönthettem volna másképp is, de nem tettem. Nem először fordult elő, hogy hasonló hangvételű hozzászólást csak töröltem és nem osztottam ki érte bant, viszont ha az eset megismétlődik, ott már komolyabb eszközökhöz folyamodok.

Nemigen látom értelmét tovább vitatkozni egy már nem létező hirdetésen/topikon amit már mi sem érhetünk el, részemről itt befejeztem. Mindenesetre fura, hogy leginkább a "moderátori túlkapások" miatt vagyunk kérdőre vonva, de lám, van ellenpélda is.

szerk:
Előkerestem a hirdetőt: morze25
Csaló volt, a hardverapródok ma délelőtt kitiltották véglegesen.

[ Szerkesztve ]

Different songs for different moods.

(#531) harry válasza Thrawn (#530) üzenetére

harry
(PH! kedvence)

Részemről rendben :)

(#532) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok! Ma délután/este írtam egy blogbejegyzést Epic Fail! 15. címmel. Szeretném tudni, hogy miért kellett az egészet kitörölni. Gondolom a hozzászólásokkal volt a gond, jó lett volna kitörölni a nemkívánatosakat, és nem az egész bejegyzést. Köszi, várom válaszotokat!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#533) Viktor77 válasza ^Clown (#532) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Én töröltem.

És azért mert a linkelt videóban van zsidózás, cigányozás, jobbikozás, egyebek.
Szerintem ezen nincs mit ragozni.

MOD: Az a hozzászólás csak hab a tortán.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#534) ^Clown válasza Viktor77 (#533) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oké, hát kár, hogy nem vagy/voltál egy főmufti az MTV-nél, az egész műsort moderálhattad volna :) :R

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#535) ollie válasza ^Clown (#534) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mi köze az MTV-nek a Prohardverhez??

(#537) ^Clown válasza ollie (#535) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez csak egy kis gondolatmenet volt. Feltételes mód :)

(#542) KINKY_007

KINKY_007
(tag)

A lényeg: Azt nem értem, ha ki van írva (nagyon helyesen), hogy ne utaljon előre az ember, akkor miért nem ebben a szellemben lett moderálva a topic?
Ebben a topicban volt pár törlés.
Mindez azért történt, mert szóvá tettem, hogy nem szeretnék előre utalni, egy általam nem ismert és számomra megbízhatatlannak tűnő egyénnek-aki azóta válaszol a többieknek, belinket egy vaterás accountot is, szóval tévedtem a csaló bejelentésnél, de így legalább tisztázta magát-de csak a bejelentés után, attól függetlenül, hogy elég modortalan.
Folyományai:
Itt és utána
És itt

LIVE TO RIDE

(#543) z0d1AK válasza KINKY_007 (#542) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Kedves KINKY_007!

A felhasználók jóhiszeműsége, és a csalók mocskos trükkjei miatt van szükség a hirdetések alatt, valamint a Hardveraprón megnyitott adatlapok felett elhelyezett kiemelt box-okra, melyek tartalmazzák a figyelmeztetést.
Mindennek ellenére mi eddig sem korlátoztuk az üzletelés lefolyását a fizetés mivoltában.
Minden ember kell tudja döntse azt, hogy számára megbízható-e a másik üzletfél, valamint, hogy megéri-e az adott termék az előreutalás kockázatát.

És minden hirdetést feladó tagot megilleti az Alapelvek alapján, hogy ne legyenek üzletrontó hozzászólások a hirdetésében.
Ennek értelmében töröltem a hozzászólásaidat az adott fél hirdetéseiből.

z0d1AK

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | Nokia 100 - 4499 forint |

(#544) KINKY_007 válasza z0d1AK (#543) üzenetére

KINKY_007
(tag)

Kedves z0d1AK!

Köszönöm a válaszod, még így a napok múlásával is. Gyakorlatilag ugyan azt csináltad, amival a hirdető srác is kiakaszott: néhány nap múlásával, bosszantással és sok felesleges kör után megtétele után tudsz csak normálisan válaszolni, addig rabolva az ember értékes idejét.
Én már régen nem egy unatkozó kamasz vagyok, akinek van erre ideje.
Jó lenne, ha ez a hozzállás nem a bevett szokás lenne, hanem kínos kivétel.
Amire hivatkozol az "Alapelvek" szerint:
◦minden olyan hozzászólást, amely "flame"-nek minősül. Ide értve az erőteljes érzelmi töltettel ellátott, személyeskedő, felesleges indulatokat gerjesztő, öncélú, a másik fél lejáratására és a közösség rombolására alkalmas, észérveket nélkülöző, provokáló hozzászólásokat.
Nos ezekból egyre sem lehet ráhúzni a hozzászólásaimra, ami határeset a csalónak való jelentés, de az sem lejáratás volt, hanem egészséges reakció, mivel a srác 2* megígérte az utánvételt, majd a címem megadása után rögtön visszamondta az üzletet, és csak a jelentésem után tisztázta magát.

[ Szerkesztve ]

LIVE TO RIDE

(#545) z0d1AK válasza KINKY_007 (#544) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Keedves KINKY_007!
Választ azért írtam megkésve, mivel nem kaptam értesítést a bejelentésről, nem küldted privátban, ahogyan én is tettem feléd a válaszommal.
A kiemelt szabállyal kapcsolatban tévedsz, nem az alapján lett törölve a hozzászólásod.
Van egy kitétele, ami az üzletrontást emeli ki, bár ott az árral kapcsolatos hozzászólások vannak megemlítve.
A bejelentésekre megvannak a megfelelő topicok, amit te is megtaláltál.
Ezek után sincs jogod más aprójában rontani az üzletet, még ha csalónak sejted is, hiszen ez rágalmazásnak minősülhet. Ez esetben fenn is áll ez a lehetőség, hiszen az eladó tisztázta magát.

z0d1AK

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | Nokia 100 - 4499 forint |

(#546) ollie válasza KINKY_007 (#544) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

néhány nap múlásával, bosszantással és sok felesleges kör után megtétele után tudsz csak normálisan válaszolni, addig rabolva az ember értékes idejét

Na álljunk csak meg egy szóra!

z0d1AK nagyon értékes munkát végez az apróhirdetések biztonságosabbá tétele érdekében, neki sem kevésbé fontosabb az ideje, mint neked, és nem csak a te problémáddal kell foglalkoznia, hanem ezernyi mással is. És ehhez még hozzájön az is, hogy az apróhirdetésekkel önkéntes alapon foglalkozik.

[ Szerkesztve ]

(#548) Viktor77

Viktor77
(MODERÁTOR)

Mielött bárki megkérdezné, én töröltem Stangli Csaó bejegyzését.

Éspedig azért, mert tökmindegy mennyire vicces vagy nem az, aktuálpolitika.

Bazinga!

(#549) KINKY_007 válasza z0d1AK (#545) üzenetére

KINKY_007
(tag)

Kedves z0d1AK!

Nem a nyomkövetési képességeiddel volt gondom, hanem azzal, hogy nem válaszoltál!
[link]

"Meg tudhatnám, hogy miért lettek törölve hozzászólásaim?"
Reakciód:
"Gondolom tudod, hogy a hirdetésbe amit írtál, az üzletrontásnak számít, és az alapelveket sérti? Vagy tartsak róla felvilágosító órát?"

Az alábbiak szerint kellett kitörölni a hozzászólásaimat:
"minden annyiba kerül, amennyiért el lehet adni. Ha ugyanazt a terméket olcsóbban láttad/vetted/adod, akkor se rontsd a más üzletét."

Ennyi erővel az összes fekete pontot is törölhetnéd, hiszen csalás miatt úgyis kitiltjátok azokat, akiket feljelentenek, a csúnya fekete pontra pedig nem lehet hivatkozni. Illetve a piros pont pedig a pozitív diszkrimináció miatt lenne törölhető, hiszen a kevesebb pirospont is rontja a sok pirosponttal rendelkezők esélyeit...
Nézd, nem ismerem a moderátori munkád, de amit ebben az esetben művelsz az egy rossz vicc.
Sajnálom, hogy az a tisztelt őstag annyira felhúzott, hogy ilyen sok időt rabolt el tőlem, és így közvetve tőled is.
Részemről ez volt az utolsó hozzászólás, ez az egész nem ért ennyit.

LIVE TO RIDE

(#550) KINKY_007 válasza ollie (#546) üzenetére

KINKY_007
(tag)

Elhiszem, hogy kell az apróba moderátor, és gondolom sokszor jól is dolgozik, de ez esetben bakot lőtt.
"Csak" erről az egy esetről beszélnek, aminek meg sem kellett volna történnie, ha nem hazudik az őstag a virtuális képembe, és nem a hazug mellé állt volna teljes mellszélességgel a kedves hardverapród...
Kicsit előbb jöttem nálad is a PH-ra, régebben közelről sem erről szólt a dolog. Értem én, hogy változnak az idők, de azért nem annak kéne törni a gerincét, akinek még van...

LIVE TO RIDE

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.