Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1001) RexpecT válasza ollie (#1000) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Egyenlőre még ötletem sincs, csak szeretem tudni, hogy milyen lehetőségeim vannak :R .
Nem tartom magam naiv embernek, de ezek szerint az voltam, mert tényleg meg sem fordult a fejemben, hogy ez "fekete pontot ér".
Köszönöm a pozitív elbírálást. :R

Walter White is Bad*ss!!

(#1006) manchester85

manchester85
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hi, szeretném megérdeklődni, hogy én mivel is személyeskedtem. Illetve, hogy mi az a "hangulatkeltés". Eléggé mondvacsinált magyarázatnak tűnik... Az appstore és az apple store közötti különbség szemléltetése? Ezért kaptam bant? Figyelmeztetés nélkül nem volt ez egy kicsit szigorú? Kialakult egy elfajult helyzet, és? Ha 4-en 1 embernek ugranak, akkor ez elkerülhetetlen, ennek ellenére én nem személyeskedtem, legalább is nem rémlik... Mind1, nem vitatkozni akarok, csak magyarázatot kapni a döntésre. Ha úgy tetszik, konstruktív célból, hogy tudjam, mit követtem el, és mire ügyeljek legközelebb, mert ugye a bannolás is konstruktív céllal történt, figyelmeztetés nélkül pedig nem vagyok "köteles" tisztában lenni, mi volt az ok.

IPad 2 16GB white, iPhone 4 8GB black

(#1007) joey20

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem konkrét esettel kapcsolatban lenne kérdésem, hanem általánosan. Ebből viszont 2 is lenne. Az apropót az adta, hogy nemrégiben mind a 2 esetre láttam példát, "szankció" azonban nem volt. Azért tettem idézőjelbe, mert nem banról hanem kozmetikázásról (törlés, összevonás) van szó.

-Ha valaki több kommentre is reagál, akkor az elfogadható-e, hogy minden hozzászólásra külön kommentben válaszol? Sokszor van ez szerkesztési időn belül, de mondhatjuk azt is, hogy ír valaki akár 5-6 kommentet kb 2 perces eltérésekkel, akkor is össze kéne vonni szerintem. Már 2-t is. Ebben 1-2 moderátor meg is erősített, látva pár moderációt, nem személyes megbeszélésről van szó. Van pár, aki viszont ezt egyáltalán nem tartja hibának, sőt nagybetűst is láttam már így reagálni. Most erre van-e hivatalos álláspont? Mert ha nincs, az szvsz baj, mert így kesze-kusza a moderálás...

-Főleg logout topikokban fordul elő a másik jelenség, konkrétan az, ahol sorhozzászólást csinálnak páran, tehát egy témához mindenki egy adott smileyt, vagy szót biggyeszt be. Se többet, se kevesebbet. Nem ilyen-olyan játék topikokról beszélek. Ennek szerintem ismét csak nincs értelme. A moderátori hozzáállás ehhez sem egységes, bár itt (sajnos) úgy vettem észre inkább afelé a vélemény felé húznak a bírák, hogy ez még belefér.

A válaszokat előre is köszönöm! :R

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#1008) philoxenia válasza manchester85 (#1006) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Amit tiltunk Fórumunkban:

minden olyan hozzászólást, amely "flame"-nek minősül. Ide értve az erőteljes érzelmi töltettel ellátott, személyeskedő, felesleges indulatokat gerjesztő, öncélú, a másik fél lejáratására és a közösség rombolására alkalmas, észérveket nélkülöző, provokáló hozzászólásokat.

/Alapelvek/

A Nokia N8 topikban folyamatosan egy másik cég olyan dolgairól vitatkozni a vita kedvéért, aminek a topik témájához semmi köze, gyakorlatilag kötekedés, flém.

joey20: egyszer-egyszer belefér a szerkesztési időn belüli külön komment, pláne, ha olyan topikban postolják, ahol közben mások is írnak, tehát nem saját maga után ír az illető többször is. Általában azonban az a rend, hogy szerkesztési időn belül, ugyanabban a hozzászólásban válaszolunk más postokra is.
Moderátorként kicsit érdekesebb a helyzet, mert a saját hozzászólásomat is tudom szerkeszteni akár fél év múlva is, ami csak sima [Szerkesztve] megjegyzést kap, ezért előfordul, hogy másik hozzászólást ír az ember inkább, ha másnak és másról ír...
Már csak a félreértések elkerülése végett is....
A sorban egymásután szmájlikat posztoló kommentek azért csak kevés topikban toleráltak, általában például részvétnyilvánítás, stb. esetén vannak megengedve.

[ Szerkesztve ]

(#1009) manchester85 válasza philoxenia (#1008) üzenetére

manchester85
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kijavítottam egy apró hibát, mégpedig hogy az apple store és az appstore nem ugyanaz. A fogalmat se én hoztam be a topikba, más írt erről. A következő hsz már az én intelligenciám feszegetéséről szólt, méghozzá egy olyan személytől, aki nem is részesült kitiltásban...

Ez a megfogalmazás nagyon szép, csak ez nem egy univerzális definíció, pl. bizonyos népcsoportok körében a másikra ránézés, vagy az utcán késő este az "ő engedélyük nélküli" sétálgatás is flame-keltő. Azzal, hogy belinkelsz egy szabályzatot, még nem kerültünk közelebb az én esetemhez, mert ugye minden eset más...

Nem vitáztam, kijavítottam egy hibát. Arról, hogy ezt többen neheztelték, majd személyeskedően reagáltak, már nem én tehetek. Arra továbbra se kaptam választ, hogy miben személyeskedtem, úgy érzem, erre már nem is fogok...

(#1010) philoxenia válasza manchester85 (#1009) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ezek csak a megmaradt hozzászólásaid a topikban, gyakorlatilag a témához vajmi kevés közük van....
én látom a törölt tizenegyet is, azoknak meg pláne....
egyébként nem egyedül Téged bannoltak akkor, hanem a "vitapartnereidet" is, akik fölvették a kesztyűt.....[link]

[ Szerkesztve ]

(#1011) Ndruu válasza manchester85 (#1009) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az egyik hozzászólásban Uff hozzászólására reagáltál, amiben a felmenőit emlegetted, erre született meg Uff válasza, amiben írta, hogy ne emlegesd a családja tagjait. Persze a hozzászólásodat az utolsó percben kiszerkesztetted, hogy ne maradjon nyoma. Ettől még persze a személyeskedtetek, ezért kapott Uff, Assdak és te 6-6 óra pihenőt.
kpal véletlenül összekeverte a kettőt (app store/apple store), erre reagáltál úgy, hogy az "Az apple store-ból semmit nem lehet letölteni, ugyanis az nem alkalmazásbolt..."
Ezek után indult a vita, ugyanis nem tudták elmagyarázni neked, hogy részben igazad van, de mégis tévedsz, mert az apple store-ból is lehet letölteni. Karma hozzászólása.

Hogy mit kellett volna tenned? Ha már beírtál a topikba, csak ennyit írni off-ban: Véletlenül nem az app store-ra gondoltál?

Én így látom a helyzetet.

sálálé

(#1012) manchester85 válasza philoxenia (#1010) üzenetére

manchester85
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát most egy ilyen listát elég sokunkról össze lehetne állítani. Csak épp kb. teljesen irreleváns, mert semmi köze az aktuális banhoz. Ebben szerettem volna előrébb jutni... Mint írtam, misály reakciója azonnal az intelligenciám feszegetése volt, erre utaltam az előző hsz-emben is, nem rémlik, hogy kapott volna bant. Előtte én csak egy apróbb hivát javítottam, de ezt már sokszor leírtam Mind1, hagyjuk, feltettem pár kérdést, egyre se válaszoltál, a saját meglévő hozzászólásomat meg én is látom, a szabályzatot meg magam is el tudom olvasni.

Nruu!

Köszönöm, reméltem, hogy egy kompetens választ is kapok részben, bár azért nem mindennel értek egyet:

Persze a hozzászólásodat az utolsó percben kiszerkesztetted, hogy ne maradjon nyoma.

Azért módosítottam, mert meggondoltam magam, lehiggadtam. Csak a miheztartás végett. Eleve, ha módosítom, mi a garancia, hogy elértem vele a célom, és pont még látta az illető. De amúgy ebben igazad van, az tényleg személyeskedés volt, csak nem tudhattam, hogy azt láttátok-e, sőt, mikor szerkesztettem, még azt se, hogy Uff látni fogja, meg hogy beleszámít-e, hisz nyilván azért van szerkesztés, hogy az ember meggondolhassa magát. :U De akkor ok, így más stimm, viszont elég régóta írogatok itt ahhoz, hogy kijelenthessem, ilyen apró fricskákból ilyen közönséges lefolyású vitában még nem volt szerepem, igyekszem elkerülni a velem együtt érintett személyeket...

[ Szerkesztve ]

(#1013) joey20 válasza philoxenia (#1008) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha olyan topikban postolják, ahol közben mások is írnak, tehát nem saját maga után ír az illető többször is
ez oké, én kb inkább ilyenre gondoltam: [link]

A másik esetben a részvét akkor oké, de pl amikor egy vicces yt videó vagy egyéb kerül megosztásra, jönnek ezek: :D
vagy 6-7 darab egymás alatt. Akkor azok nem férnek bele ha jól értem.

(#1014) philoxenia válasza manchester85 (#1012) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Az aktuális bant nem én adtam, ellenben a folyamatos "másról beszélést" a kötekedni odajárást én sem szeretem látni a topikokban, amit linkeltem hozzászólásaidat, nagyjából ezt tükrözték, azért linkeltem, bár nyilván Te tudod, hogy miért jársz oda. Ellenben az Apple tulajok , /mielőtt belekötnél a készülékek tulajdonosaira és nem a cég tulajdonosaira gondolok itt/ nagyon szokták sérelmezni, ha valaki odajár flémelni, fikázni a készülékeket, pláne úgy, hogy neki magának nincs is ilyen készüléke. Ezt nyilván a Nokia tulajok sem szeretik....

pl. :Mivel ez a készülék még most jött ki, így szó sincs fikázásról. Fikázás az, mikor meglévő tulajok telefonjait mások rosszindulatúan lehurrogják. Itt viszont egy patinás gyártó zászlóshajójáról van szó, ami nem méltó sem az árhoz, sem a konkurenciához. Én egyszerűen azért mertem lehurrogni, mert apámnak 5800-ja van, ami nagyon hajaz erre, annak ellenére, hogy harmadennyibe kerülinnen
Nagyjából ez a hozzáállásod a készülékhez, konkrétumot nemigen találok a hozzászólásaidban, gondolom azóta sem használsz N8-at...
/A "volt már a kezemben" egy-két hozzászólást generálhat esetleg, de egy ilyen jellegű készülék kiismeréséhez nyilván több kell./
Nekem is van véleményem szinte mindenről, de nem járok minden topikba hozzászólni, mert a véleményem nyilván sok esetben nem releváns.

PS.: az eredeti kérdésed e része miatt írtam be egyébként a topikba:

"Ha úgy tetszik, konstruktív célból, hogy tudjam, mit követtem el, és mire ügyeljek legközelebb, mert ugye a bannolás is konstruktív céllal történt, figyelmeztetés nélkül pedig nem vagyok "köteles" tisztában lenni, mi volt az ok."

Ebből is a "mire ügyeljek legközelebb" részre vedd reakciónak az írásaim. :)

[ Szerkesztve ]

(#1015) philoxenia válasza joey20 (#1013) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Na ilyenkor szoktam például külön válaszolni, mert így látom, hogy mire is válaszolok.... ;]
Amit linkeltél, az a helytelenre példa, ez az amit tilt a szabályzat, a másik esetben attól is függ, hogy hol van az a bizonyos videó és hány szmájli jön válaszként...

(#1016) manchester85 válasza philoxenia (#1014) üzenetére

manchester85
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Értem, akkor nem tudunk túljutni azon, hogy az aktuális kérdésemre vártam választ, nem alapelvek bemásolgatását, tavalyi hsz-ek beidézgetését, ködösített általánosításokat, apple user sztereotípiákat. Mint írtam, nagyon sokunkról össze lehetne állítani ilyen listát. Szerencsére Ndruu-tól megkaptam a választ, ha pedig nem te adtad a bant, ne reagálj, mert úgysem tudsz választ adni a kérdésemre. Ha gondolod, még válaszolj, hogy ne enyém legyen az utolsó szó, részemről befejezve...

(#1017) philoxenia válasza manchester85 (#1016) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Mire írtál, már szerkesztettem az előző hozzászólásom, gyakorlatilag ott a válasz....

(#1019) joey20

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezzel az érveléssel nem értek egyet.

láthatóan csak az általad imádott márka magasztalása céljából.
ebben a mondatban 2 valótlan tartalom is van. nem azért mentem oda, hiszen az Apple nevét az első hozzászólásomban fel sem hoztam, és nem imádott márka.

Ahogy elnézem leginkább akkor kezdődött a probléma, amikor megjelentél.
"probléma" már akkor is volt, de akkor sem a fent leírt indok miatt, és az a "probléma" meg is szűnt, mivel nem reagáltam.

ez csak tisztázás volt, jöjjön a lényeg:

ami viszont a konkrét kérelmet illeti: az alamuszi vs Everman vita/off megszüntetése miatt írtam a modekerbe, és ebben a vitában 1 db hozzászólásom sem volt, a kifakadást ezért sem értem. alamuszi kommentjeire egyébként már nagyon rég nem reagálok soha, semmit.

összesen 2 kommentben említem az applet, és abból maximum az egyik lehet ajnározó, de az is erősen izzadtságszagú, de legyen.

[ Szerkesztve ]

(#1020) daa-raa válasza joey20 (#1019) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Bizonyos szinten igazat tudok adni az észrevételeiddel kapcsolatban. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Téged a fórumon alapvetően mint Apple fanatikust azonosít mindenki, így a megjelenésed más márkák topicjában ennek megfelelő reakciókat válthatnak ki (és mint látjuk több esetben ki is váltottak).

Amennyiben egy konkrét vitával kapcsolatban kérsz moderálást, akkor azt linkeld be a modkerbe, ne az egész topicot. És akkor nincs semmiféle félreértés. Csak egyértelmű kérés esetén lehet egyértelmű intézkedést várni.

Si vis pacem, para bellum.

(#1022) joey20 válasza daa-raa (#1020) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ok, engem azonosíthatnak bárhogy, nem zavar (nem úgy, mint egyeseket egyébként). csak a moderátor ne úgy kezeljen. :)
itt konkrétan minden 2.x alapú tablettel gondom van, mert ahogy azt maga a google is mondta: ez csak félmegoldás. a 3.0 alapú motorola xoom már rögtön ígéretesebb.

a másik dologra: oké, csak itt igen sok kommentet kellett volna belinkelni a modkerbe, amiből ráadásul van amit csak kozmetikázni kéne, mert nem az egész flame. tól-ig sem tudtam linkelni, mert volt elszórva közte más komment is. azért írtam csak everman-alamuszi vitát. :R

[ Szerkesztve ]

(#1023) daa-raa válasza joey20 (#1022) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Hiába nem azonosítlak én így, ha a többi fórumozó meg de. Hogy a topicokban hogyan viszonyulnak hozzád, az nem azon múlik, hogy én hova sorollak. (Én sem járok a Leadtek-en kívüli gyártóspecifikus tuneres topicokba, mert mindenki a Leadtek-kel azonosít. Pedig van tapasztalatom elég sok gyártó termékeivel kapcsolatban.)

Ilyen esetben elég egy kezdő hsz, legalább legyen valami kiindulási alap. A kérésben egyébként csak alamuszi szerepelt.

(#1025) joey20 válasza daa-raa (#1023) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ok kezdőhsz kell valóban. a kérésben viszont említettem, hogy alamuszi táncába van aki belement. itt evermanra gondoltam. és azért alamuszit emeltem ki, mert nagyon sokszor ő hozza be az applet különböző topikokba.

(#1027) Brav3T

Brav3T
(újonc)

Tisztelt moderátorok,

Az ügyben írnék, hogy a minap kitiltást kaptam (1 nap), ami most járt le, az ok.
Azért írnék, mivel igazából nem dupla regisztrációról van szó, hanem két emberről, akik közös érdekeltségben hirdetnek az oldalon. Ami még félreérthetővé tehette a dolgot, hogy napközben azonos internettel szoktunk az oldalon fent lenni, ami valóban azt a látszatot keltheti, hogy a két reg mögött egy ember van.

A kérésem az lenne, hogy bírálják felül a Zs@lez nevű felhasználó törlését, mivel barátom nem akarná elveszíteni reputációját, amit ezzel a felhasználóval elért. Ha nincs más mód elfogadjuk a döntést.

Mivel tudjuk, hogy többet hirdettünk az oldalon, mint szabadna, ezért már jeleztük a Prohardver szerkesztőségének, hogy, mint fizetett hirdetők szeretnénk megjelenni. (a szerződést már el is küldtük) Kérném ezt is figyelembe venni a döntés meghozatalakor. :)

Várom válaszukat!

További szép napot! ;)

ACER Aspire 3820TG (Core i5 M430 / 4GB DDR3 / 500GB / ATI Mobility Radeon HD5650 1GB)

(#1028) manchester85

manchester85
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Daa-raa moderátorhoz lenne egy pár kérdésem a legutóbbi kitiltásommal kapcsolatban. 24 órát kaptam a következő mondatért, (gratulálok, ennél nincs lejjebb) amit arra vonatkozóan offtopikba helyezve írtam, hogy az N8 topik egyik hozzászólója egészen pontosan valakinek a fogyatékosságán gúnyolódott. Ezt követően ez a "klán" máris megrohamozott személyeskedőbbnél személyeskedőbb hozzászólásokkal, amire igyekeztem diplomatikusan, kulturált hangnemmel reagálni. Leírtam, miért látogatom a topikot (van a családban symbian touch készülék, meg amúgy is, több topikot is figyelemmel követek), a telefont nem szoktam fikázni, valamint azt se vettem észre, hogy kötekedni járnék oda.

A kitiltásom indoka a flame keltés volt. A wikipédia definíciója szerint a flame szándékos sértegetést, indulatkeltést jelent. Én ki akartam állni egy másik user-re vonatkozó sértő reakcióval szemben, nem pedig indulatot kelteni, úgy gondolom van különbség. Kérdem én, mi a teendő? Óvodás módjára árulkodni? Ha így gondolod, rendben, a jövőben így fogok tenni. A kitiltás másik okán ugyanis csak mosolyogni tudok, miszerint én "nem vagyok érintett" a topikban. Ne haragudj, de azt hiszem, egyetlen moderátornak sincs joga eldönteni, ki mennyire érintett. A fórum 90%-át ki lehetne tiltani ezzel az erővel, mert nagyon sokan nem érdekeltek bizonyos topikokban. Mindannyian jól tudjuk, hogy a fórumozás nem csak száraz adatok leírásáról szól, emberek kommunikálnak egymással, és 5 perc nem telik el bizonyos fokú indulatok nélkül, csak meg lehet találni ennek kontrollált, "nyomdaképes" módját, apró fricskák folyamatosan vannak mindenhol. Arról meg szó sincs, hogy flame-elni járnék át. Ettől még, ha az a 3-4 fős érintett bandatag a topikot kisajátítva sérteget másokat, lehet róla éppenséggel véleményem, nem? Legfeljebb innentől kezdve semmilyen módon nem írom le, mert akkor rá lehet varrni a flame-keltő jelzőt, azt úgyis mindenre rá lehet mondani...

Egyébként, ami a leginkább bosszant, hogy Uff továbbra is jelen van, olyan üzenetekkel, mint ez, vagy ez és mondjuk ez. Azzal, hogy én diplomatikusan, a sértegetéseket lepattintva kulturált hangnemben a kérdéseire reagáltam, pedig kaptam 24 órát...

[ Szerkesztve ]

(#1029) kaller1 válasza Brav3T (#1027) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Tisztelt Brav3T!

Ugyan én azt kértem, hogy a nekem címzett levél tartalmát másold be ide, na de sebaj, ez is megfelel. Akkor menjünk szépen sorban:

nem dupla regisztrációról van szó, hanem két emberről, akik közös érdekeltségben hirdetnek az oldalon

Erre azt tudom mondani, hogy a kitiltott Zs@lez regisztrációja óta aktívan használta az aprós részt, mint ahogy Te is. Nekem ebből az jön le, hogy cég lévén nektek kevés volt a 15 db-os hirdetési limit, és ezzel megoldottátok ezt a problémát. Nekem címzett leveledben azt írtad, hogy csak próbára kellett a 2 regisztráció, és az ezzel járó hirdetési szám. Kérdezem én: két felhasználóval milyen plusz tesztelést lehet végbevinni, amit eggyel nem lehet megtenni? Arról nem is beszélve. hogy regisztráció szempontjából Te már régi tagnak számítasz, tudod nagyon jól, hogy működik a hardverapró.

Ami még félreérthetővé tehette a dolgot, hogy napközben azonos internettel szoktunk az oldalon fent lenni, ami valóban azt a látszatot keltheti, hogy a két reg mögött egy ember van.

Nincs itt semmi félreértés (részemről legalábbis), ugyanis az esetek legalább 80 százalékában a belépési időpontotok között 10 perc különbség van, és nem csak napközben, hanem még éjszaka 23 óra környékén is. Akkor hogy is van ez?

Mivel tudjuk, hogy többet hirdettünk az oldalon, mint szabadna, ezért már jeleztük a Prohardver szerkesztőségének, hogy, mint fizetett hirdetők szeretnénk megjelenni.

Egy kicsit megkéstetek ezzel, gondolom abszolute véletlen, hogy pont az eset kapcsán hozod fel ezt. Pontosan mikor is történt ez a szerződéses partnernek jelentkezés?

Nehezményezted, hogy privátban nem kerestelek meg a kitiltás előtt, a dupla reg és a sok hirdetés miatt. Nos, ha mindenkit privátban keresnénk kitiltás előtt szabályszegés miatt, akkor bedugulna az egész rendszer, és rövid időn belül kitörne a káosz. Nem nekem kellett volna érdeklődni, hanem Nektek kellett volna jelentkezni már az itteni bizniszetek beindításakor, hogy mit szeretnétek.

Részemről az alkalmazott szankciókat nem tartom sem jogtalannak, sem túlzónak, csupán az elvárt munkát végeztem el jelen esetben is.
Most még írhatnám, hogy ha ezzel továbbra sem értesz egyet, keress meg egy Házigazdát, de nem írom, mert tudom, hogy már megtetted....

Üdv.
kaller1

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#1030) daa-raa válasza manchester85 (#1028) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A kitiltást önmagában azért az egy hsz-ért nem kaptad volna meg. Ahhoz kellett a többi is.

Egy topicot lehet passzívan is látogatni (ahogy mások is teszik pont az N8 topic esetén is). Amennyiben csak és kizárólag rossz színben bírod feltüntetni a topic témáját, inkább ne írj. Ahogy látom a telefonok világában minden márka erős érzelmeket vált ki mindenkiből, ezt talán figyelembe kellene venni más gyártók topicjának látogatásakor. Nem odamenni, és feleslegesen indulatokat kelteni. És emiatt írtam a nem érintettségre vonatkozó kitételt. Ha mégis írsz egy ilyen topicban, akkor azt nagyon körültekintően tedd. (Lásd mit írtam joey20 egyik korábbi itteni hozzászólására válaszolva.)

A később keletkezett hozzászólásokat nem vizsgáltam, mert mikor a moderációt végeztem még meglepő módon nem voltak ott...

(#1031) manchester85 válasza daa-raa (#1030) üzenetére

manchester85
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez azért meglepő, mert a többi hozzászólásban végképp csak a többiek kérdésére válaszoltam, annak ellenére, hogy provokáltak. Tanultam a hibámból, és nem mentem el személyeskedés irányába, sőt, igazából semmilyen irányba, de ha tudsz idézni azok közül kivetnivalót, szívesen veszem.

A topik témáját semmilyen színben nem tüntettem fel. 2 ember viselkedésére nehezteltem. Az indulatok nem függtek össze a telefon típusával, márkájával, így ezen se tudok segíteni.

"A később keletkezett hozzászólásokat nem vizsgáltam, mert mikor a moderációt végeztem még meglepő módon nem voltak ott..."

Pedig az egyiket te magad szerkesztetted, mégis tömve van személyeskedéssel. :U Na mind1, hagyjuk is, szerintem a bannolásom okához már nem fogunk közelebb jutni....

(#1032) daa-raa válasza manchester85 (#1031) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

"diszlexia, diszgráfia" emlegetése másokkal kapcsolatban szerintem kimeríti a személyeskedést.

Most éppen nem tüntetted fel, de a "2 ember viselkedésére nehezteltem" megjegyzésed, és, hogy emiatt szóltál hozzá, az bizony megint csak simán személyeskedés.

A szerkesztett hsz-ban csak a majom kitétel lehet sértő (ezt törlöm is, az észrevételed jogos). Emellett az aktuális flame-ből Ufff teljesen kimaradt, így nem lett volna korrekt ugyan úgy büntetni őt is. A későbbi hsz-ait nem láttam eddig, szóval nem is moderálhattam azok alapján.

(#1033) manchester85 válasza daa-raa (#1032) üzenetére

manchester85
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"diszlexia, diszgráfia" emlegetése másokkal kapcsolatban szerintem kimeríti a személyeskedést.

Ezt annak a védelmében említettem, akinek egy bizonyos fogyatékosságán mókáztak és kérdőjelezték meg annak igazságtartalmát. Mivel a helyesírása miatt hivatkozott erre (egészen pontosan azt írta, hogy születése óta süket) ezért az alábbi két szót pont arra írtam, hogy miért találna ki magáról ilyet, akkor már sokkal inkább írhatta volna azt, hogy diszlexiás, ha csak kamuzik. Tehát ezt pont annak az illetőnek a védelmében írtam, akit a többiek meghazudtoltak.

"emiatt szóltál hozzá, az bizony megint csak simán személyeskedés."

Így van, ez volt az egyetlen olyan hozzászólásom, aminek köze volt a személyeskedéshez, amire te korábban azt írtad, ezért nem járt volna önmagában ban. Viszont egy mondatban neheztelni azon, hogy valakinek az esetleges bajából viccet űznek, mitöbb meg is hazudtolják, az nem hinném, hogy főbenjáró bűn lenne.

[ Szerkesztve ]

(#1034) Brav3T válasza kaller1 (#1029) üzenetére

Brav3T
(újonc)

Azért nem másoltam be, mivel nem tudtam róla, Zs@lez kért meg, hogy írjak ide be, mivel ez lett kérve, hogy az én accountommal írjak, hogy kiderüljön nem dupla regisztrációról van szó, hanem két emberről, de látom nem győzött meg. :( Bár szerintem, mintha már kezdenéd elhinni. :)

Nem értem, hogy hogyan tudja használni a kitiltás óta, mivel törölték a regisztrációját, legalábbis tudtommal.

Az hogy az éjszakai belépési időpontok is egyeznek az már tényleg csak a véletlen lehet, nem tudom módodba áll e megnézni az IP-ket, de akkor látni fogod, hogy eltérnek már olyan délután nyolc órától biztosan.

"Egy kicsit megkéstetek ezzel, gondolom abszolute véletlen, hogy pont az eset kapcsán hozod fel ezt. Pontosan mikor is történt ez a szerződéses partnernek jelentkezés?"
Teljesen jogos amit mondasz. Tényleg a napokban gondolkoztunk azon, hogy fizetett partnerek leszünk, elejétől kezdve ez volt a célunk, ez az ügy sajnos pont előtte jött elő, bár nem hiszem, hogy most ezt elhiszed nekem.

"Nehezményezted, hogy privátban nem kerestelek meg a kitiltás előtt, a dupla reg és a sok hirdetés miatt."
Nem én leveleztem veled, hanem Zs@lez. Már én is mondtam neki, hogy egy picit túlreagálta a dolgot és hogy a szabályok megszegése figyelmeztetés nélküli ban is lehet akár, ő ezt nem tudta, bár ez nem mentség.

Elnézést a kellemetlenség miatt. A döntésedet elfogadom és a barátom is kénytelen akkor. Viszont a jövőben is szeretnénk itt üzletelni. Hogyan tudnánk megoldani, hogy mindketten kereskedhessünk és ebből ne legyen hasonló félreértés? Ha szerződött partnerek leszünk az segít a dolgon?

Üdv,
Tamás

ACER Aspire 3820TG (Core i5 M430 / 4GB DDR3 / 500GB / ATI Mobility Radeon HD5650 1GB)

(#1035) kaller1 válasza Brav3T (#1034) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Az hogy az éjszakai belépési időpontok is egyeznek az már tényleg csak a véletlen lehet, nem tudom módodba áll e megnézni az IP-ket, de akkor látni fogod, hogy eltérnek már olyan délután nyolc órától biztosan.

Természetesen módomban áll IP és időadatok megtekintésére, hiszen enélkül nehezen (egyáltalán nem) lehetne végezni ezt a feladatot. Nem tudom mennyi eltérést tartasz elfogadottnak, de hogy csak egy ilyen példát említsek: 22:58 és 23:00, ez a kettőtök tevékenységi ideje, ugyanarról az IP-ről. Az ilyen mértékű egyezés eddig is és ezután is a több, mint gyanús kategória egy moderátor számára, remélem ezt megérted.

Nem én leveleztem veled, hanem Zs@lez. Már én is mondtam neki, hogy egy picit túlreagálta a dolgot és hogy a szabályok megszegése figyelmeztetés nélküli ban is lehet akár, ő ezt nem tudta, bár ez nem mentség.

Mivel napi munkakapcsolatban álltok, gondoltam ez nem lehet megoldhatatlan probléma.
Valóban túlreagálta, és valóban figyelmeztetés nélküli ban jár érte, akár mindkét regisztrációnak, de jelen esetben ugye csak a "fiatalabb" nick került kitiltásra.

Viszont a jövőben is szeretnénk itt üzletelni. Hogyan tudnánk megoldani, hogy mindketten kereskedhessünk és ebből ne legyen hasonló félreértés? Ha szerződött partnerek leszünk az segít a dolgon?

Az új hardverapró bevezetéséig, ami nagyjából márciusban várható, tudtommal nincs lehetőség szerződés kötésre. Viszont ha elkészült az új apró, nem hiszem, hogy bármi akadálya lenne a dolognak, ez ügyben nyugodtan keressétek meg Parcit.

Üdv.
kaller1

[ Szerkesztve ]

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#1037) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szeretném megérdeklődni hogy miért lett törölve a rettenet bonyolult Crysis 2 bejegyzésem?

Az indok az, hogy "warez az alaptémája".
Ez így miért, hogy?

(a crysis 2 témában kevésbé járatosak kedvéért: nem minden crysis 2 warez)

A másik, hogy ez alapján ezen topikok fele törölhető lenne:[link]

Mindegy, lehet másképp vette volna ki magát egy PÜ, hogy:
"Szia!
A Crysis 2 érzékeny téma, nem törölnéd a bejegyzést?"

Vagy vmi hasonló.

Milyennapvan?

(#1038) Grafiqs válasza D1Rect (#1037) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azért lett törölve, a bejegyzésed amit írtam is, mivel warez adja az alaptémáját. Ez a hír volt ugye az alaptéma. Miszerint torrenten keresztül hozzá lehet jutni egy hivatalosan nem hozzáférhető béta változatához a játéknak. Ez pedig warez, és mint ilyen tiltott a forumon.

G

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

(#1039) D1Rect válasza Grafiqs (#1038) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem láttam a hsz.-eket, lehet ott volt vmi, de akkor a hsz. legyen kuka.
A hírnek tényleg az a témája, de az én bejegyzésem még a hír előtt született.
Nem a hír volt a téma, nem is volt említve.
A Crysis 2 volt a "téma".

Az én bejegyzésemben még utalás sem volt rá, hogy bárhonnan letölthető lenne warezként. :)

MOD: Mindegy, ezt még tudnám csűrni-csavarni, de a bejegyzésem nem nő vissza. ;)

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#1040) vikcsi

vikcsi
(senior tag)

Sziasztok!

ezen hsz-ek miért lettek törölve? Most így néz ki a hirdetés, sehol sem láttam bejegyzést róla, hogy üzletrontás lenne, nem is zavart. Olyan nagyon nem izgat a dolog, csak kíváncsi vagyok :R
febr. 12-13-án még megvolt minden hsz.

köszi

ELADÓ: href.hu/x/7wd7 ; Samsung P2450 FULLHD monitor, erősítő+hangfalak, Nikon digi fényképező, Nokia 6020, Panasonic FULLHD kamera, stb... csere ON; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

(#1041) z0d1AK válasza vikcsi (#1040) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Lecsokolbi kicsi identitás zavarban szenvedett, inkább közelített az üzletrontáshoz (legalábbis van olyan, aki ennek hatására képes őt az eladónak vélni), mint a jópofasághoz. Ezért lettek törölve a hozzászólások.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | Nokia 100 - 4499 forint |

(#1042) kenwood3

kenwood3
(PH! addikt)

Üdvözletem a moderátoroknak !
Nekem , Grafiqs-hoz lenne 1 kérdésem . Ami az lenne miért kaptam 1 órás pihenőt ? Tudom , hogy azt írtad , hogy nem fogsz itt rá válaszolni de mivel még soha nem tiltottak ki , így nem tudom elképzelni , mi állhatott abban a hszembe konkrétan(ezt kérlek küld már el pü-ben ha nem nagy kérés) ! Pont én voltam az aki a legjobban kampányoltam a topikba azért , hogy moderáljuk magunkat és számomra ez ezért elég kellemetlen ! Válaszodat köszönöm :R

(#1043) kenwood3 válasza kenwood3 (#1042) üzenetére

kenwood3
(PH! addikt)

na megkaptam a választ , így az előző hsz-em tárgytalan :R

[ Szerkesztve ]

(#1044) gaba1

gaba1
(újonc)

sziasztok.
szeretném megtudni hogy miért lettem kitiltva egy hétre? ki tudja megmondani?
semmi gond és el is fogadom csak egy indoklás azért szerintem járna. mert szerintem semmi sértőt ill. olyan dolgot nem tettem ami DURVA megsértésnek számítana.
köszönettel.:gaba
:R

Engem megtanitottak hogy válaszoljak, de csak akinek érdemes.

(#1045) Grafiqs válasza gaba1 (#1044) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Bár nem én tiltottalak (ha én moderállak, akkor már nem lenne lehetőséged kérdezni), de legalább 5 másik reged volt a forumon. Az egy hetet utolsó figyelmeztetésként kaptad.

G

[ Szerkesztve ]

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

(#1046) gaba1 válasza Grafiqs (#1045) üzenetére

gaba1
(újonc)

nem tudom milyen 5 regről beszéltek de a régieket ti szüntettétek meg és azért már megkaptam a büntimet és úgy tudom egyszer lehet valakit valamiért meg büntetni. ha megnézed ezt az egyet használom és ezt is normálisan nem üzletre és moderálva. nem úgy mint nagyon sok próbálkozó, ígérgető és undorirtó ajánlatot tevő kis sunyi. ezeket kéne innen kidobálni.

Engem megtanitottak hogy válaszoljak, de csak akinek érdemes.

(#1047) ViTaZi

ViTaZi
(senior tag)

Hali

Szeretném megtudni hogy miért lettem kitiltva egy 1n napra? ki tudja megmondani?
Semmi indok vagy valami? Egy felszólítás vagy bármi lehetett volna nem? Vagy gondol egyet a moderátort és kitilt vagy h van ez?

b

braner00 kerüljétek!

(#1048) ollie válasza ViTaZi (#1047) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem én tiltottalak ki, de válaszolok.

Accountot árultál, és mivel nem az első kihágásod, ezért kaptad az 1 nap kitiltást.

Felszólítás miért kéne? Az első 1-2 kihágásnál szoktuk alkalmazni a továbbiakban nincs értelme.

A kérdésedből egyébként arra következtetek, hogy nem tudtad, hogy tilos accountot árulni. Az ilyen félreértések elkerülése végett javaslom, hogy olvasd el az alapelveket.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#1049) ViTaZi

ViTaZi
(senior tag)

Hagyjuk úgyse izgat már ez... :W

braner00 kerüljétek!

(#1050) kulerr

kulerr
(őstag)

Üdvözlet mindenkinek!

Kérdésem az lenne, hogy mi az oka annak, hogy a hírdetéseim érvénytelenítve lettek?? :U

processzor
VGA

Ezeket nem én zártam, mivel még az átvétel meg sem történt!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.