Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • pumukli23

    senior tag

    válasz sly100 #49750 üzenetére

    Az általad linkeltek közül:
    Acert az 1 év gari miatt nem választanám, Asust azért, mert k50es, sok jót nem hallottam róla, 2 ismerősömnek is van, és legszívesebben szabadulni szeretnének tőle..
    Lenovo tetszik, de csak 1 giga ram, szintén 1 év gari, kérhető rá bővítés, de akkor árban már a dell felett vagy.
    Laptopnál elég fontos tényező a garancia, mert ha 1,5-2 év után a gariidőn túl alaplapcserés lesz, akkor simán elkérhetnek a teljes javításért 40-70k-t is (!), mivel nincs olyan, hogy bemész a sarki boltba, hogy ilyenmeg ilyen alaplap kellene, mint asztali gépek esetén. Valószín, hogy mire meghibásodik a laptop, addigra már rég nem gyártják, szóval a cserealkatrészeket előre le kellett gyártani, raktározni stb...
    Persze nem azért, mert "drágán dolgoznak", hanem mert szinte az összes gép különbözik, meg van határozva pl, hogy melyik típus melyik wifi modult képest fogadni. (Sőt van, hogy ugyanaz a beszállító viszi két cégnek teljesen ugyanaz a kát kártya, de az ibm nem hajlandó használni, "mert" dell matrica van rajta.. stb)
    Asztali gépeknél van egy szabványosított ház, rajta pár lyukkal, amibe szinte bármilyen alaplap és konfig betehető, laptopnál ilyen nincs, ezért drága az utólagos bővítés, csere, javítás, és ezért szeretjük a 3 év garanciát, mert ha ez alatt bármi gond van, az nem nekünk drága :))

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák