Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • cizella

    csendes tag

    Kedves Mindenki!

    A gyerekeimnek szeretnék önálló számítógépet venni, hogy leszálljanak az enyémről. Hétfőn még nagyon határozottan tudtam, hogy beviharzok a boltba, és a 120 eFt alatti notebookok közül megveszem a legjobbat. Mára reménytelenül tanácstalanná váltam.

    120 eFt-ért nem találtam megnyerőt. (Amatőr lévén nem nagyon érdekelnek a belső értékek, csak legyen strapabíró, gyors és könnyen kezelhető, és lehetőleg ne legyen ronda.)
    160 eFt körül láttam több szimpatikusat, de ennyiért már muszáj alaposan körbenézni a neten a tesztek közt. Ekkor megtudtam, hogy a játékokhoz nem igazán jók a notebookok, illetve amik mégis, azok 400 eFt-nál kezdődnek, ennyi pénzről szó sem lehet.
    Újabb lehetőségként felmerült az asztali gép, mindenki szerint jóval olcsóbban kijönne, beleszámítva a 13. havi áramszámlát is.
    Ma belém hasított, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a szakértők ugyanazt értik játék alatt, amit én. A kisebbik gyerek online színezget, körmöt lakkoz, tortát süt, dedós játékokkal játszik napi 0-20 percet, és ez egy darabig így is marad. A nagyobbik gyerek kisiskolás, stratégiai jellegű játékokat szeret, a mostani kedvence a Metin2 ("Nem elegendő grafikus kártya memória FPS-veszteséghez vezethet. Konfiguráld a játékbeállításokat úgy, hogy elkerüld a problémát."), napi 1-2 óra gépezés.
    Bár gyakran vásárolok interneten, műszaki cikket eddig csak személyesen szereztem be, nem tudom, hogy van-e valamilyen speciális tudnivaló ezzel kapcsolatban mondjuk egy könyv-webáruházhoz képest.

    Szeretném, ha továbbra is a szemem előtt gépeznének, emiatt a notebook felé hajlok (az asztali gépet csak a szobájukba tudnánk tenni), de csak akkor, ha elérhető az ára. Úgy érzem, több körös lesz a megalkuvás, első körben arról szeretném a véleményeteket kérni, hogy 150-160 eFt-ért hozzá lehet-e jutni elfogadható tudású notebookhoz (az árban benne van az op. rendszer is).

    Előre is kösz a segítséget.

    "A későn megjött ész olyan, mintha meg se jött volna."

Aktív témák