Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • harry

    veterán

    válasz LOTR #21698 üzenetére

    A noti alkatrészek nem épp olcsó dolgok. Nem pont ide tartozik, de haverom asus notijának kijelzője repedt meg (nem tudta miért, kicsúszott a kezéből a notitáska, stb, mindegy), azt talán 60k volt cserélni. (azért mondtam, hogy nem pont ide tartozik, mert nem garis eset volt - ha viszont hibás működés következtében füstöl el, akkor nem mindegy, hogy van-e gari, vagy sem). Mondjuk ha nagyon hosszú táv, akkor inkább thinkpad, de azok már drágábbak is, szóval maradhat az n200-nál.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

  • harry

    veterán

    válasz volvoguy #21699 üzenetére

    Neked is csak azt tudom javasolni, hogy egy ilyen beruházásnál ne 10-20k döntsön, akkor inkább spórolj még egy-két hónapig, hogy aztán évekig használd a neked megfelelőt.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

  • harry

    veterán

    Van valamilyen ellenérv egy Dell Latitude D630 ellen? Pl. ezek közül valamelyik
    [link], [link], [link]
    Az 1280-as felbontás és az X3100 szintén megfelelne.

    Lehet már kapni az új latitude szériát? Mi is lesz az, "E"? Mikorra várhatók, érdemes addig várni, hátha olcsóbbak lesznek a régebbiek? Vagy talán inkább azt venni? Mert alapvetően a D széria is bőven jó (de legalábbis megfelelő lenne).

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

  • sir fg

    aktív tag

    Sziasztok!

    Hozzátok fordulok tanácsért, mert legutóbbi laptopvásárláskor is ti segítettetek még jó régen. (Ja, igen, nagyon jó állapotban lévő, 28 hónapos, még garanciális Asus-A3hF eladó :)

    12"-os subnotebook vásárlására adtam a fejem, mégpedig azért, mert ahogy látom, a 160-180e Ft-os árszegmensben már megjelentek ezek a kis, 12"-os gépek (2 magos procikkal), és én ezt tekintem ideális méretnek. Minnél kisebb, és mobilabb, annál jobban tetszenek a notebookok :) . De mivel általános célra használnám a gépet (ami néha tervezés, és szimuláció, vagy filmnézés, sok netezés, programozás, chat, esetleg filmek átkódolása), a netbookok teljesítménye nekem már kevés.

    Tehát az ár felső határa 180e Ft, kivéve ha van egyébként valami kompromisszummentes megoldás, akkor még spórolhatok kicsit.
    Ugyanis, ahogy nézem, kompromisszumok nélkül nem lehet laptopot venni. Eddig ezeket néztem ki:

    1. Asus F9E 2P224 - 180eFtAsus F9E 2P224 on Gepbolt

    2. MSI PR210X-070HU notebook.hu-nál 150eFt

    Amikor bementem a Mamutba a notebook.hu-hoz (az a legkisebb üzletük, pechemre), nem tudtak mutatni az MSI-ből, csak Asust.
    Viszont az eladó mindkettőről le akar beszélni, azt állítja, hogy azokra több a panasz, és a szervizük pocsék. Asusnak már nincs is Magyarországon, de az MSI szervizt se dícsérte. Mennyire gáz az MSI szervizelés?

    Ellenben ajánlott két Fujitsu gépet:

    3. Amilo Pro V3205 link 160eFt

    És ezt kifejezetten kiemelte:
    4. Esprimo U9200 link

    A problémáim:

    1. Az Asus tetszetős darab, bár a webkamera része kicsit robosztus. Mellette szól, hogy a mostani gépem is Asus, és a vásárlás utáni szervizelés óta tökéletesen működik, pixelhiba sincs. Tetszik az Asus design, és az anyagok minősége (a mostani gépen) jó, időtálló. Ezt várom el ettől az Asustól is, persze lehet, hogy ez gagyibb.
    Ellene szól a szerviz. Aki szervizeltetett mostanában Asust, leírhatná a tapasztalatait.

    2. Az MSI géppel már az is a problémám, hogy beszerezni nem egyszerű. Csak a notebook.hu-nál látom, de a boltban azt mondták, hogy a legnagyobb, váci úti üzletükben sincs. De azért - gondolom - rendelni még lehet. És így nem tudom, hol nézhetném meg, mielőtt döntenék. Képek alapján nehéz megítélni. Másik probléma a szervíz. Vajon mi igaz abból, amit az eladó mondott?
    A géptől azért is idegenkedek, mert AMD-s. Nem tudom, van-e Intel-es megfelelője is. Sosem volt még AMD-s gépem. Meg nem tudom, hogy erősebb, vagy gyengébb-e a Core Duokhoz képest.
    Mellette szól az ára, az, hogy egy tesztben dícsérték (pl. a procit is), és a sok beleépített extra (az ujjlenyomatolvasót emelném ki, amit nagyon hasznosnak találok).

    3,4: A Fujitsuktól idegenkedek, amikor egy ismerősöm régi laptopján úgy repedt meg a burkolat, hogy emlékei szerint nem is érte semmilyen durva behatás (nem ejtette le, vagy ilyesmi). Mondjuk nem is volt szervizben a gépe. Az Esprimo-ról olvastam tesztet, abban eléggé lehúzták, pont az anyagminőség miatt. A két Fuji közül az Esprimo lenne egyébként a nyerőbb, mert újabb chipset és grafikus chip van benne, mint a Pro-ban. Jóval korszerűbb annál. Ha valamelyiket választanám, akkor még bővítenem kéne 1GB-al, mert a 2GB elvárás nálam. És ez a Pro-nál nehezebb, mert 2*512 van benne 1*1024 helyett.

    Tehát csak kompomisszumos megoldást tudnék hozni. De leírhatnátok, hogy a fentiek mennyire igazak valójában ezeke a gépekre. Próbálok teszteket keresni a neten, de nincsen sok.

    Illetve ha alternatívát ajánlotok, az nagyon jó.
    Az elvárások tehát:
    2 magos, 64 bites processzor, minnél gyorsabb (ebben a frekvencia vagy a cache a döntő?)
    (min) 2GB ram
    min 120, de inkább 160GB 5400rpm winyó (SATA)
    wifi, bluetooth!
    megbízható chipset (pl. Intel szimpatikus nekem).
    S-Video, Firewire
    Kártyaolvásó! SD, MS
    spdif
    D-SUB/HDMI kimenet
    DVD+-RW
    min. 3 órás üzemidő
    természetesen 12" :) (azaz kb. 30cm-es legnagyobb méret, max. 2kg)
    korszerű rendszer, nem 2-3 éves modell

    Előny:
    Hordtáska
    ujjlenyomat-olvasó :)
    webkamera beépítve

    Bocs a hosszú post-ért.
    Röviden: A fenti elképzeléseket szeretném egy strapabíró burkolatban, jó garanciáls háttérrel, 180eFt felső határral.

    üdv
    Gábor

    Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

  • volvoguy

    addikt

    válasz sir fg #21704 üzenetére

    látom tudod mit akarsz....és ez jó, én ha valamit veszek, mindig ucs csináélom, hogy készitek egy kis excel táblázatot, oda beirkálom a különféle termékek adatait, hogy jobban átlássam, és amelyik nem üti meg a szintet, azt törlöm, kiesik...amik bennmaradnak, ott meg a szimpátia nyer...én mondjuk nem hallgatnék bolti eladókra, mert még a szart is rábeszélik az emberre....

    Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

  • harry

    veterán

    válasz volvoguy #21706 üzenetére

    Azért amit láthatsz specifikációkat messze nem biztos, hogy egy termék legfontosabb jellemzői. Így pl notinál nem lehet a teljesítménye alapján lemérni a tartósságát.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz sir fg #21704 üzenetére

    Ezt nézted ?

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • Antonio

    senior tag

    sziasztok

    ezen a linken a használt gépek között gyanúsan olcsón kínálnak új(?) DELL vostrokat ill latitude-kat :F

    átverés? (vagy lopott?)

    [link]

    [ Szerkesztve ]

    Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

  • Bibby

    addikt

    válasz Antonio #21709 üzenetére

    Azt azért kétlem hogy lopott, külföldről okosan behozott darabok, amint a billentyűzetekből is látszik.

    Ελευθερια η θανατος

  • Antonio

    senior tag

    válasz Bibby #21710 üzenetére

    hmmm ... külföldi gépek garanciális szervizelése/érvényesítése lehetséges itthon?

    Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz Bibby #21710 üzenetére

    Ez mondjuk télleg elég óccsó... :)

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • floxet

    tag

    hi
    laptop vásárlás elött állok. egyenlőre azt sem tommilyen márkában bízzak meg:D már ha ebben segítetek nagyot léptem előre. nekem ajánlottak acert is de a neve is megrémít, ugyanakkor lehet hogy jó. a köv adatokkal bírna, ez egy acer gép de se márka se proci nem simerős nekem. amúgy grafikára használnm a gépet, azaz meló, játék max call of duty 2 semmi más. ezek az elvárások. valaki tudna segíteni miylen gép jó rre megöszünném. ezer hála

    Processzor típus: Intel Core 2 Duo
    Processzor jellemzők: T5800 (800MHz FSB, 2MB L2cache) 2.0GHz
    Memória: 3GB (1x2GB & 1x1GB) DDR2 memória, mely 4GB-ig bővíthető
    Merevlemez: 250GB S-ATA merevlemez
    Kijelző típus: 16" WXGA
    Kijelző leírás: HD 1366 x 768 felbontás, nagy fényerejű (220-nit), Acer CineCrystal™ TFT LCD, 8 ms HD válaszidő, 60%-os színterjedelem
    Optikai meghajtó: DVD-SuperMulti duplarétegű író
    Chipkészlet: Mobile Intel® PM45 Express lapkakészlet
    Videovezérlő : NVIDIA® GeForce® 9300M GS akár 2047 MB TurboCache™ (256 MB dedikált DDR2 VRAM, akár 1791 MB megosztott rendszermemória *), NVIDIA® PureVideo™ HD technológia, OpenEXR High Dynamic-Range (HDR) technológia, Shader Model 4.0, Microsoft® DirectX® 10
    (*a rendszermemória méretétől függően)
    Akkumulátor, üzemidő: 6 cellás lítium ion akkumulátor
    Acer QuicCharge™ technológia:
    • 80%-os feltöltés egy óra alatt
    • Gyorsfeltöltés 2 óra alatt kikapcsolt állapotban
    • 3 óra alatt tölthető fel használat közben
    Billentyűzet: 105-/106-gombos billentyűzet; fordított „T" kurzorelrendezés; 2,5 mm billentyűleütési út
    12 funkcióbillentyű, 4 kurzor gomb, két Windows® gomb, gyorsgombok; hagyományos numerikus billentyűzet; nemzetközi nyelv támogatás, külön US dollár és Euro jelű gombok
    Empowering Gomb, Gyorsindító gombok, Media Gombok(billentyűzeten): lejátszás/szünet, megáll, előző, következő
    Pozicionáló: Érintőmező mutatóeszköz, Acer FingerNav 4-irányú vezérlő funkció
    Audio: Dolby®-optimized surround hangrendszer két beépített sztereó hangszóróval és egy mélynyomóval az alacsony frekveciájú effektek támogatására
    Optimalizált második generációs Dolby Home Theater® audio erősítés Dolby® Digital, Dolby® Digital Live, Dolby Pro Logic® IIx, Dolby® Headphone és Dolby® Natural Bass, valamint Dolby® Sound Space Expander technológiákkal
    Két beépített sztereo hangszóró és egy Acer Tuba CineBass mélynyomóval az alacsony frekvenciás effektekhez
    True5.1-csatornás térhatású hangzás kimenet
    Acer PureZone technológia két beépített sztereó mikrofonnal, irányított hang, továbbá visszhangmentesítő és zajcsökkentő technológiák
    1 fejhallgató-/hangszóró-/vonalkimenet-csatlakozó (S/PDIF támogatással)
    1 mikrofon csatlakozó
    1 vonalbemenet-csatlakozó
    Bővítőhelyek: 5-az-1-ben kártyaolvasó, Secure Digital™ (SD), MultiMediaCard (MMC), Memory Stick® (MS), Memory Stick PRO™ (MS PRO), xD-Picture Card™ (xD) támogatásával
    1 Acer EasyPort IV csatlakozó
    1 ExpressCard™/54 bővítőhely
    Portok: 4x USB 2.0 csatlakozó
    (1 USB 2.0 csatlakozó, eSATA csatlakozóval)
    1 HDMI™ csatlakozó HDCP támogatással
    1 felhasználói infravörös csatlakozó (CIR)
    1 csatlakozó külső kijelzőhöz (VGA)

  • sir fg

    aktív tag

    válasz philoxenia #21708 üzenetére

    Bibby: Köszönöm a linket :) A tartóstesztet olvastam, az előzményét nem :).
    Meggyőző, bár én még 1, csak 1 másik ember véleményét is szívesen megismerném. De ez már csak a maximalizmusom. (Alapvetően optimistán állt a dolgokhoz a tesztelő. Általában én is így állok egy laptophoz, ha hosszas keresgélés után végre kiválasztottam és megvettem).

    suti_88: Az Excelt én is kitaláltam :) Az Asus került eddig bele, aztán csak most jöttek képbe 1-2 napja az alternatívák, azóta nem bővítettem.
    Az eladóról nekem is megvannak a véleményeim. Magabiztosságával akart meggyőzni, de persze azt mond, amit akar. Épp az U9200-nál kiemelte, hogy még SIM-olvasó is van benne, megy vele a HSDPA, lehet mobilnetezni :)
    Aztán a másik eladó, aki mással tárgyalt, egy 5 perccel később éppen erre a gépre mondta ott az érdeklődőnek, hogy abban csak a SIM foglalat van benne, maga a modul, ami opcionális, nem.

    harry: teljesen igazad van. A specifikációkból a tartósságot nem lehet kiolvasni. Ezért érdeklődök többek között erről is itt, illetve erre vannak a tesztek. Meg szerintem sok honlapon a specifikációk is hibásak lehetnek.

    philoxenia: Köszi a linket :)

    Most a két MSI gép fej-fej mellett halad, bár az Intelesnek kicsi előnyt adok.
    De azért kihívójuk még az Asus, bár az az inteles MSI-t specifikációkban nem múlja felül, a tartósság meg: ?? Ki tudja. Erről van tippetek? Asus vagy MSI lehet mechanikailag strapabíróbb?

    Kérdés még mindig, hogy az MSI szervízháttere milyen? Azt tudom, hogy az Albacomp végzi. Valakinek szervizes tapasztalata van? Majd benézek az MSI fórumba is, ha itt nincs.

    Szóval az eddigi befutó: MSI PR200-238
    Az AMD-vel szemben a kicsi cache az elgondolkodtató, de a teszt szerint az is elég. Csak én hosszú időre tervezek, és jönnek az egyre számításigényesebb programok... fél-egy év múlva már megmutatkozhat a különbség. Nem?

    Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

  • amol

    addikt

    válasz LOTR #21694 üzenetére

    A garanciabővítésre egyértelmű hogy érdemes beruházni. 10 ezerért nem is kérdés.
    Ha pedig párezer forint különbség miatt webshopból akarsz notebookot rendelni, akkor lelked rajta. Én nem tenném.

    ha 1 év alatt nem lesz baja, akkor 2 év alatt sem sokkal nagyobb rá az esély
    Ez nem igaz. A korral nő a meghibásodás esélye. A gyári hibák pár héten/hónapon belül kijönnek, utána már csak fárad a vas. Hőhatások, mechanikai hatások, öregedés, hajszálrepedések stb.

    A fényképezőm a 2 év garancia lejárta után 3 nappal adta meg magát :U

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz sir fg #21714 üzenetére

    Az MSI és az Asus is két év garanciát ad a termékeire tudtommal, legalábbis az Asusomon is annyi volt, most az MSI-n is ennyi van.
    Mivel én nem sokat hurcolászom a tartósságról kopásról nem tudok nyilatkozni, de ránézésre a két gyártó nagyjából ugyanolyan terméket gyárt. Igazából a bánásmód se mindegy, mert a legstrapabíróbb notit is el lehet ejteni párszor, meg a gyengébb anyagokból /mechanikailag/ összerakottra is lehet vigyázni. Persze arra eleve jobban kell....

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • sir fg

    aktív tag

    válasz philoxenia #21716 üzenetére

    Én is szoktam vigyázni a gépre, mint a hímes tojásra. A mostani gépem is Asus, és nagyon jó állapotban van. Ez félig köszönhető annak, hogy vigyáztam rá, félig meg mondjuk a jó minőségnek. Pl. örülök, hogy a billentyűkről a felirat nem kopott. (Bár, 1-2 hete at "A" egyik szára mintha rövidülne... :(( )
    Csak a csuklótámasztó rész meg a billentyűk fényesedtek. (Ezen meg le lehet mérni azt, hogy melyiket milyen gyakran használjuk, tök érdekes :) )
    Ja, 2 éves és néhány hónapos.
    Szóval abból indulok ki, hogy a jelenlegi gép minősége nekem megfelel. Feltehetőleg ma is ilyet gyárt az Asus (remélen nem ezen spórol...). És ha kb. az MSI-é is ilyen, az jó.

    Még utánanézek, hogy a szerviz mennyire korrekt, gyors, ilyenek. És most úgy néz ki, hogy a PR200 lesz. Proci: Intel Core 2 Duo T5750. Megnéztem, 2GHz, és 2MB L2 cache :)
    És hál' Istennek a linkelt bolt nem webáruház, hanem személyesen lehet vásárolni :)

    Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

  • sir fg

    aktív tag

    válasz sir fg #21717 üzenetére

    Bocs, már nem tudtam szerkeszteni.

    Az is jó, hogy viszonylag sok helyen lehet kapni, nem mondanak egymásnak ellent a specifikációk, és még ujjlenyomat-olvasó is van benne :)

    Egyébként manapság már nem szokás a fedél lecsukásakor "bekattanó", elcsúsztatással nyitható zárt tenni laptopokra? Vagy csak a 12"-osokon nincs? Mert ez a "rugó lenyomja" megoldás nem tetszik. De biztos meg lehet szokni.

    Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

  • amol

    addikt

    válasz fjani #21649 üzenetére

    Thinkpadből nincs 17", én ezt ajánlom.
    Ennyiért ne vegyetek észart.

    [ Szerkesztve ]

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz sir fg #21718 üzenetére

    Gondolom a 12"-osokon nincs, az új MSI-n is olyan van nekem, csak nem dupla, mint az Asusnál volt, hanem középen egy, mint az IBM-nél.

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • Alex91

    félisten

    válasz amol #21719 üzenetére

    Na, hogy te is okosodjal :DD!
    [link]

    [ Szerkesztve ]

    Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

  • amol

    addikt

    válasz Vandit. #21642 üzenetére

    Vegyél egy projektort, játszhatsz egész falon drótnéküli billentyűvel, egérrel.

  • amol

    addikt

    válasz Alex91 #21721 üzenetére

    ÁÁÁ, kiment a fejemből. :W El is szörnyedtem amikor megláttam. Köszi a helyreigazítást. ;)
    Mondjuk még ugyanúgy nem kapható mint a Precision. Én a HP-t csak harmadik helyen ajánlanám.

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz amol #21723 üzenetére

    3000 $ körül lesz az ára, vajon mennyi lesz nálunk?

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • amol

    addikt

    válasz volvoguy #21706 üzenetére

    én mondjuk nem hallgatnék bolti eladókra, mert még a szart is rábeszélik az emberre....
    Csak ha érdeke fűződik hozzá. Hidd el, hogy mindenki azon van hogy a vevő elégedett legyen és visszatérjen. Ezek az újabb "félüzleti" 3 év garanciás FuSi gépek történetesen egész jók lettek az árukhoz képest, az U9200 még dokkolható is. Biztosan előbb venném meg mint valami MSI-t vagy Asust.

    A HSDPA modem nagyon kevés gépben van jelen gyárilag ugyanis nem sokan fizetnék ki azt a +40 ezret ha nincs rá szükségük, ezért csak opcionális. De a lehetőség nem minden gépnél adott csak amelyik rendelkezik SIM-kártya olvasóval.
    A Sierra-nak van olyan modulja amibe behelyezhető a kártya külső foglalat nélkül is, azonban jó eséllyel amelyik gépben nincs abban az antenna sincs kiépítve és a kártya is csak szétszereléssel cserélhető.

  • amol

    addikt

    válasz sir fg #21704 üzenetére

    Lásd az előző hsz-em, kiegészítésül annyit hogy az Asus F9E akksija hátul kilóg pár centit, ha ez zavar akkor ezt mérlegeld. Az MSI rendelhető és abban az esetben is megtekinthető ha utána mégsem vásárolod meg. Ha fontos a valóban jó garanciális háttér akkor ezeket a márkákat hanyagolnám.

    SIM-kártya slot és dokkolócsati csak az U9200-ban van :)

  • harry

    veterán

    válasz amol #21726 üzenetére

    Na jó, de honnan tudjuk, hogy mi az érdeke, lehet egy beragadt készletet kell kiárusítani mindenképp, és akkor a dell/lenovo hirtelen gagyi lesz, és FuSit kell venni... (ezt csak úgy példának, de nem akarok általánosítani, csak azt mondom, hogy nem hagyatkoznék bolt véleményére, ha egyszer van megbízhatóbb forrás is).

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

  • sir fg

    aktív tag

    válasz amol #21726 üzenetére

    Na jó, de akkor ne mondja azt, hogy van benne, amikor csak elő van készítve. Mert ha megveszem, és kiderül otthon, hogy nincs, akkor nem vagyok elégedett (és esetleg úgy térek vissza :))
    A másik lehetőség, hogy én voltam bamba és félreértettem a dolgot.

    Nekem amúgy sincs szükségem HSDPA modulra. Ilyen mobilnet árak mellett ha lesz is előfizetésem valaha, akkor az csak netezésre, levelezésre lenne használatos. Ezért azt találtam ki, hogy majd lesz 3g-s mobilom, azon mobilnet előfizetés, és majd bluetooth modemként használva lehet netezni a gépen. Illetve ha nincs gép, akkor magán a telefonon. Szerintem ez így elég praktikus.

    Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

  • sir fg

    aktív tag

    válasz amol #21727 üzenetére

    harry: egyetértek.

    Sztem nem zavarna a kilógó akksi, de az MSI PR200-238 a jelenlegi jelöltem. (Szerintem itt is kilóg). Ez szerencsére több helyen is beszerezhető, így nem feltétlenül a notebook.hu-tól fogom.

    Fontos a jó garanciális háttér ÉS a minőség. Az első szemponttal megfogtál, arról nem tudok semmit, az MSI esetén. A FS-nél jó, az oké. A minőség (összeszerelési, strapabírási) esetén meg még nem kaptam olyan információt, miszerint az MSI ezen a téren gyengébb lenne a FS-nél.

    A SIM kártya slot meg nem érdekel, ahogy előbb írtam.

    Köszönöm a segídségedet, ahogy egyébként a többiekét is :)

    Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

  • amol

    addikt

    válasz philoxenia #21712 üzenetére

    Hehe. Valaki felvilágosítana hogy a "P-4 MOBIL CENTRINÓ" az milyen proci? :DDD

    És ez egy notis cég mint a weboldala is mutatja: laptop.uw.hu.
    Na ott már így szerepel: 1,4 GHz=P4 2,8 GHz ami szintén kamu.

  • amol

    addikt

    válasz harry #21728 üzenetére

    Kit gondolsz megbízhatóbb forrásnak mint aki egész nap ezzel foglalkozik? Tesztek? Egy csomó esetben nem a végleges termék kerül tesztelésre és csupán egy darab.
    Való igaz hogy ha valakinek érdeke fűződik valamely modell eladásához akkor azt fogja előnyben részesíteni de senkit nem fognak rábeszélni Thinkpadról Gericomra. Az info ott van, csak elő kell csalogatni :)

  • amol

    addikt

    válasz sir fg #21729 üzenetére

    Tévedett, ezt könnyű elnézni de ugyanolyan könnyen leellenőrizhető. Alapesetben egyikben sincs.

    A mobilnet természetesen nem torrentezésre való hanem internetezésre, emailre amikor szükség van rá és nincs más elérhető forrás. Nekem 500 megás Pannonom van, azt használom ha nem vagyok itthon, havonta 2000Ft. Nem nevezném nagy érvágásnak, ez az összeg gyorsan elmegy netkávézóban vagy fizetős hotspoton.
    A telefonos dolog is megvalósítható, azonban jelenleg nem tudok olyan csomagot (lehet hogy azóta van, nem foglalkoztam vele mostanában) ami beszélgetésre és netezésre is kedvező feltételeket biztosít, a kártyacserélgetés meg nem az én műfajom.
    Külföldön csak az ottani szolgáltató mobil internetét érdemes használni mert piszok magasak a roaming díjak - addig viszont nem vagy elérhető telefonon és szintén cserélgetni kell.
    Akinek nincs rá szüksége annak valóban csak egy opció, én már nem vennék olyan gépet amibe dugdosnom kell a modemet de én ki is használom.

    folyt.: Volt már pár MSI gép a kezemben, megfordult több gondolat is a fejemben de a minőség szó nemigen. Igaz nálam a Thinkpad és a Latitude számít etalonnak. Nem azt mondom hogy sokkal rosszabb mint a többi olcsó nevesebb márka (Fu-Si, Asus, Acer) de a FuSi-nak legalább van szervize és az említett modellre 3 év garit ad. Bízik a termékében, talán ez is jelent valamit.

    [ Szerkesztve ]

  • amol

    addikt

    válasz sir fg #21730 üzenetére

    Kimaradt: szívesen, remélem valóban tudtam segíteni ;)

  • harry

    veterán

    válasz amol #21732 üzenetére

    Egy boltos mit foglalkozik egy notival? Akkor sokkal inkább egy független szervíz (bár az egyszeri statisztikáknak itt sem igazán lehet hinni, mert azért azt sok tényező befolyásolja). Egyszerű noti tesztek szintén nem. Hosszabb távú vélemények / tapasztalatok kellenének, de ez a userek esetében is elég eltérő lehet (ki-hogyan használja). Aztán ott vannak a tényleges specifikációk.
    Én ez utóbbit kombinálnám a szervizes / tapasztalt usrek véleményével. Specifikáció alatt gondolok arra, hogy milyen is a noti felépítése (pl. vázszerkezet anyaga, rollcage), szervizben milyen notikat, és azokban miket javítanak főleg, és úgy alapvetően, milyen anyagminőség jellemzi a gépet. Nagyjából talán ezek. Persze boltosoktól is meg lehet tudni hasznos dolgokat, de biztos nem mennék úgy vásárolni bárhova, hogy na, ajánljanak egy notit.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

  • sir fg

    aktív tag

    válasz amol #21734 üzenetére

    Persze, hogy tudtál, bár nekem nagyon úgy tűnik, hogy te laptopok értékesítésével keresed a kenyered :)

    Ha az MSI-t egy szinten említed mondjuk az Asussal minőség terén, az jó. Thinkpadhoz képest persze, hogy nem olyan, de az nem az én árkategóriám. Én pl. nagyon meg vagyok elégedve a Skoda Fábiánkkal, szeretem, de nyilván egy BMW-hez szokott ember nem nevezné minőséginek a Fabiát :)

    A FS-nál meggyőző a 3 év garancia, de akkor felhozok mást is: kisebb vinyó, kevesebb ram. Az ujjlenyomat olvasó hiányát meg lehet bocsájtani (egyesek szerint hasznos dolog, mások szerint játékszer), de nem egy olyan gépen, amit üzletinek hirdetnek!

    A mobilnet előfizetéseket nem ismerem, bizonyára igazad van. Én azt hittem, hogy ahogy pl. lehet laptophoz egy 5GB-os csomagod havi 5000-ért, úgy pl. egy mobiltelefonos sim-hez is hozzárendelheted ugyanezt a mobilnet csomagot. De ezek szerint az élet nem ilyen egyszerű :)

    Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

  • sir fg

    aktív tag

    válasz harry #21735 üzenetére

    Egyetértek. Vannak egyébként rendes boltosok is, de szerintem inkább a vidéki kis boltokban, és kisebb értékű termékek vásárlása esetén. Velem egyszer nagyon jófejek voltak, amikor külső vinyót vettem. Nem részletezem. Amikor megköszöntem, mondták, hogy ugyan, természetes, megérdemlem, miután náluk költöm el a pénzem :)

    Mondjuk 50-50% a megbízható és a saját érdekeit néző. Vagy 30-70. Igazából tökmindegy.

    Viszont harry! Te mit javasolnál konkrétan? Amol véleményét ismerjük: Fujitsu Siemens.

    És a tiéd? :)

    Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

  • amol

    addikt

    válasz harry #21735 üzenetére

    Az a boltos aki csak átadja a dobozt kb. semennyit, attól nem is érdemes kérdezni. Ide sorolnám a webáruházakat és a multikat is. Ahol vannak plusz szolgáltatások ott lényegesen többet. Például egy helyben végzett memóriabővítés, hdd-csere stb. a gép megbontásával jár ami fényt derít a belső kialakításra, a hűtési megoldásra, a belső merevítésre, a hardverelemek elhelyezésére stb. Az eladó azt is tudja hogy 3 napon belül illetve garanciaidőn túl (naponta több ilyen van) miket visznek vissza nagyobb számban és azokkal mik a gondok és azoknak egy részét orvosolja is.
    A független szervíz többnyire garanciaidőn túli javításokat végez, tehát legalább 1 éves gépekről van szó. Ennyi idő alatt lehet egy gép teljesen újszerű és teljesen leharcolt is. Sőt, lehet hogy egy három éves Thinkpad rosszabb állapotban van mint egy 1 éves akármi, mert azt ugye rendszerint használják is nem csak nézegetik.
    Abból lehet következtetéseket levonni, ha a javított gépek összetétele nagymértékben eltér az eladási adatoktól - amiket nem vagy nem pontosan ismerünk.

    Hosszabb távú vélemények / tapasztalatok kellenének, de ez a userek esetében is elég eltérő lehet (ki-hogyan használja).
    Egy user általában csak arról az egy gépről tud véleményt mondani amit használ. Ha több user tapasztalatai összecsengenek akkor az már információ-értékű.

    Persze boltosoktól is meg lehet tudni hasznos dolgokat, de biztos nem mennék úgy vásárolni bárhova, hogy na, ajánljanak egy notit.
    Nem mert utánajársz, az emberek többsége azonban egyáltalán nem ért hozzá.

    Pontos tapasztalatokat csak használat közben szerezhetsz, az összes többi csak támpont lehet a választásnál. Ahhoz nagyon jók az ilyen fórumok, de sajnos nem tanulnak belőle elegen.
    Lehet hogy egy-egy gép anyaghasználata kívánnivalót hagy maga után, pocsék a szervízháttere stb. de a felhasználók tapasztalatai mégis jók vele és nem romlanak el soha de ez elég valószínűtlen.

  • amol

    addikt

    válasz sir fg #21736 üzenetére

    Persze, hogy tudtál, bár nekem nagyon úgy tűnik, hogy te laptopok értékesítésével keresed a kenyered
    A kettő nem zárja ki egymást, ide azért jöttem hogy segítsek és nem azért hogy hazudozzak vagy hogy kuncsaftokat csalogassak. Hozzám még senki nem jött azzal hogy "te erőszakoltad rám ezt a szart".
    Szerintem se a FuSi, se az MSI, se az Acer, se az Asus, sem egy olcsó HP vagy Toshiba NEM jó választás hogy a gagyibb márkákat ne említsem. Azonban nem mindenki engedhet meg magának drágább gépet, ezért próbálom felhívni a figyelmet olyan dolgokra amik szerintem fontosak.
    Jónak hittem az Asust amíg nem volt vele tapasztalatom. Rossznak hittem a FuSi-t és rájöttem hogy nem annyira. Rossznak tartottam az Acert és az MSI-t és nem változott a véleményem. Kb. egy szinten mozog mind, ugyanazokon a dzsunkákon forrasztgatják őket össze csak a szolgáltatások különböznek. A káva, a garancia, a szervíz, a szoftverezettség, a kiegészítők, a helpdesk, az ár, a konfig.

    Még egy apróság: mindenki pénzből él.

    [ Szerkesztve ]

  • sir fg

    aktív tag

    válasz amol #21739 üzenetére

    Persze, hogy tudtál, bár nekem nagyon úgy tűnik, hogy te laptopok értékesítésével keresed a kenyered
    A kettő nem zárja ki egymást, ide azért jöttem hogy segítsek és nem azért hogy hazudozzak vagy hogy kuncsaftokat csalogassak. Hozzám még senki nem jött azzal hogy "te erőszakoltad rám ezt a szart".

    Jójó, nem is úgy értettem én, hogy kizárná egymást. Nem arra céloztam, hogy te is olyan minden hájjal megkent lennél, mint egyesek. Csak egy megjegyzés volt arra, hogy a hozzászólásaidból arra lehet következtetni, hogy te értékesítő vagy. Nem akartalak minősíteni. Csak bénán írtam.

    Szerintem se a FuSi, se az MSI, se az Acer, se az Asus, sem egy olcsó HP vagy Toshiba NEM jó választás hogy a gagyibb márkákat ne említsem.

    :D Ezzel kb. kizártad az összes olyan gépet, amit a csóró egyetemista megvehet magának. Jó, értem én azt is, amit utána írtál.

    (Azért szerintem az Acer kicsit gagyibb a többinél).

    Szerintem a témát már agyonbeszéltük. Hatására elkezdtem gondolkodni az U9200-on. De ha alapból 2GB Rammal, és 160GB vinyóval adnák, 15-ért drágábban, akkor venném komolyan.

    Tényleg, az oké, hogy sok gép megfordul a kezeid között, de te milyet használsz? Neked milyened van/volt?

    [ Szerkesztve ]

    Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

  • amol

    addikt

    válasz sir fg #21741 üzenetére

    Azért választottam ezt, mert érdekelt. Foglalkozhatnék mással is.
    Kicsit elragadtattam magam, megpróbálok használhatót írni.

    A 15,4" alatti tömegkategóriában igen szűk a választék, 200 alatt pedig valóban azok vannak amiket néztél. MSI PR200/PR210, FuSi U9200/V3205, Asus F9E, Aspire 2920. A Dell, Lenovo TP és HP ilyen méretű gépei lényegesen drágábbak. Nem könnyű kis helyre ugyanazt a tudást bepréselni, ha ezt jó minőségben akarjuk annak bizony ára van. Használtan viszont ki lehet még fogni garis darabokat, érdemes körülnézni.
    Acert kivenném, mert nem csak szerinted gagyibb bár az új fémtetejű Travelmate sorozat bíztató. A FuSI-ról ugye már írtam, az Asus szervizelési gondjaira valószínűleg lesz megoldás de nem akarom elkiabálni. Az MSI-t kerülném, nem tudom komolyan venni amíg nincs velük hosszabb távú tapasztalatom, gagyinak tűnnek de attól még lehetnek jók. Nem ártana ha leszednék a randa nagy kerek emblémájukat, már van új logójuk.
    Szóval szerintem vagy U9200 vagy F9E. De hallgass meg másokat is, nem akarlak rábeszélni egyikre sem.

    Neked milyened van/volt?

    Ez nem sokat segítene, de már egy ideje készülök venni egy újat ami valószínűleg egy 14" Dell Latitude/Vostro vagy Thinkpad lesz, ezek más kategóriában vannak. Ha meg nem tetszik közben valami más. Igazság szerint nincs kompromisszum nélküli gép, el kell dönteni miről tud lemondani az ember.

  • tyavika

    csendes tag

    Sziasztok

    Szerintetek milyen notebookot érdemes venni, ha azt szeretném, hogy Bluray és Hd filmeket, tudjak LCDre kötni és tökéletes legyen a minőség? Egyébként Office és webes használatra kell és egy pár régebbi játék futtatásához.Meg hogy pár évig ne kelljen cserélni.
    Nagy kijelzőn nem gondolkodok, mert úgy hallottam, hogy az jobban szívja az aksit.

    Vannak már Blueray írósok is, érdemes olyat venni?
    Mennyibe kerülnek most?
    Vagy várjak karácsonyig akkor úgyis esnek az árak?

    Előre is köszi a válaszokat, ha van konkrét típus ajánlatotok, akkor ha lehet linket küldjetek.

    Köszi Tyavi

  • amol

    addikt

    Itt van előttem egy SL500. Hát, szégyellem magam helyettük is.

  • pacman789

    aktív tag

    SziasZtok!
    Már 2-3hete gondolkozok egy nagy kérdésen...
    Laptop vásárlása elött vagyok!
    3 jelölt maradt bent!
    Terveim a géppel:
    Szeretném h ütőképes lenne!Ne legyen csiga!NAgyon jatszani nem szoktam de jó ha futnak rajta a gamek!
    A jelöltek:
    1 Dell XPS M1730
    2 Dell XPS M2010
    3 Apple Mcbook Pro
    A pénz nem számít! Szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvásárolni? Jöhetnek érvek ellenérvek!
    Jah és ha tudsz más laptopot iylen tulajdonságokkal azok is jöhetnek!
    Előre is köszönöm!
    pacman789

    [ Szerkesztve ]

  • cucka

    addikt

    válasz pacman789 #21746 üzenetére

    Valami konkrét dologra is szeretnéd használni, vagy csak úgy önmagában szeretnéd, hogy ütőképes legyen?
    (Mert azért a tudatért, hogy ütőképes a géped, kár kivágni fél millát az ablakon)

  • pacman789

    aktív tag

    válasz cucka #21747 üzenetére

    Hát!Azért hogyha kedvet kapok kiprobálni 1 játékot fusson rajta!
    No meg a tervezoprogram ha egyszerre 4fut rajta akkro is villam legyen!

    jah és szeretek kitünni a többiek közül!Ezért nem gondolkoztam hétköznapi laptopon!Mert iylet nem gyakran latni h futkosnak vele az emberek!1x kibirom kifizetni!

    [ Szerkesztve ]

  • cucka

    addikt

    válasz pacman789 #21748 üzenetére

    Hát!Azért hogyha kedvet kapok kiprobálni 1 játékot fusson rajta!
    Önmagában ezért nem éri meg fél milláért venni egy gépet, ami két év alatt legalább 300ezret veszít az értékéből..

    No meg a tervezoprogram ha egyszerre 4fut rajta akkro is villam legyen!
    A 3d tervezőprogramok speckó videókártyákat tudnak kihasználni, tehát javasolt nvidia quadro vagy ati firegl-el szerelt modellt nézni. A drága pénzért brutál játékkártyával vett notit ilyen szempontból kenheted a hajadra..

    jah és szeretek kitünni a többiek közül!Ezért nem gondolkoztam hétköznapi laptopon!Mert iylet nem gyakran latni h futkosnak vele az emberek!1
    Például egy xps2010-el azért nem futkosnak, mert vagy 8 kiló a gép és bőven fél milla fölött van az ára. Az egy érdekes öszvér, olyan asztali gép, amelyet könnyen tudsz hordozni. Notebook-nak nevezni azért kicsit erős..
    Igazából azt kéne eldöntsd, hogy mire akarod pontosan használni és mennyire fontos a hordozhatóság. Felsoroltál 3 gépet, a méretük 15" és 20" között van, súlyuk 2,5 és 8 kiló között, mindegyik másra jó. Attól, mert sok pénzbe kerül valami, nem biztos, hogy az adott feladatra megfelelő..

    1x kibirom kifizetni!
    Teljesen rossz gondolkozás. Ez nem ingatlan, lehet, hogy most ki bírod fizetni, de 3-4 év múlva a gép ócskavas lesz, örülsz majd, ha megveszi tőled valaki 150 ezerért. Ennyi pénzt két esetben éri meg kiadni egy notira
    - Olyan anyagi helyzetben vagy, hogy nem okoz gondot kifizetni egy átlag gép árának 3-4szeresét azért, hogy különlegesebb géped legyen, egyszóval az ár/érték arány nem szerepel a vásárlási szempontjaid között.
    - A gép munkára kell, így a befektetés visszahozza az árát.

  • Mattttt

    csendes tag

    Sziasztok!!
    Szeretném a segítségeteket kérni laptopvásárláshoz.A gép internetezéshez kellene,nem játékhoz.A lényeg hogy gyors legyen ,tartós és igénytelen(ne kelljen állandóan szervízbe szaladozni vele).A keret rá 120k ,sokat számít még ,hogy az aksija tartós legyen.ne merüljön le 1-2 óra alatt.Ezt a gépet néztem ki,érdekelne hogy megfelelne-e a kritériumaimnak:
    http://www.notebook.hu/notebook/dell/inspiron/dell-500-98089
    Előre is köszönöm! :R

Aktív témák