Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • pcr

    csendes tag

    Sziasztok!
    Eddig még nem írtam a Prohardver fórumaiba, de most szeretném a hozzáértő, illetve tapasztalattal rendelkező emberek segítségét kérni. Az utóbbi 5 év során egy Toshiba Satellite A10 noteszt használtam a mindennapi munkára. Őt szeretném lecserélni egy ultrahordozható - ha pontosan alkalmazom a definíciót - notira, mivel nagyon sokat kell úton lennem és a mostani gépem picit súlyosabb darab. Nem vagyok nagy guru a témában, de nagyjából meg lennének a preferenciáim, ami alapján kiszűrtem pár gépet és ebben szeretném a véleményeteket kérni. A fontosabb tényezők ezek lennének:

    igazi hordozhatóság, mobilitás (max 1,5 - 2 kg); legyen strapabíró (sokat hurcolászom, esetenként tömegközlekedésen is bekapcsolnám, ha szükséges) - ez alatt elsősorban a vinyó aktív-passzív védelmét és az anyaghasználatot értem valamint azt, hogy bírja az esetleges napi 8-12 órás használatot; ne melegedjen túlságosan; az akksi azért bírja min 2 - 2,5 órát (ha kell, úgyis be lesz szerezve tartalék); ne legyen zavaróan hangos; megbízhatóság-ez kiemelten fontos (tudom, h ez nagyon általánosan hangozhat, de nem szeretném 4-5 éven belül lecserélni, meg szervízbe hordozni túl gyakran)

    Nem létszükséglet az optikai meghajtó sem a komoly grafikai kártya (alaplapi integrált bőven elég)

    Elsődleges felhasználás: nagyon sok net, sok office, többféle speciálisabb képmanipuláló progi illetve (orvosi kutatásban használt) képalkotók eredményeinek megjelenítése - manipulálása, filmnézés+zenehallgatás (+némi szerkesztés, de nem komoly), bioinformatikai+egyéb, speciálisabb progik (fractalphysiology). Vagyis a jó minőségű kijelző (nem tükröződő, lehetőleg) is prioritás.

    (Eddigi) jelöltek:
    ThinkPad x61/x61s (bár nem tudom a gyakorlatban az s megérné e nekem a többlet árat); Dell Vostro (1310), Dell XPS M1330 (bár nekem ez nem tűnik annyira strapabírónak); HP-Compaq nc 4400 (esetleg tc4400, 2510p); Toshiba Satellite Pro U200/300 (eddig nem volt komoly negatív tapasztalatom a saját gépemmel).

    Megelőzendő a kérdést, miért nem veszek netbookot: nem 1-2 évre akarok gépet venni, és az eddigi információk alapján vannak bizonyos márkák, amiket jobban preferálok; a mostani gépem vszeg lassan "kiöregszik" a munkából és egy netbook nem tudná pótolni +hamarosan komolyabb feladatokra is felmerülhet az igény.

    Arra kérlek Titeket, h ha valakinek van tapasztalata/véleménye a fenti gépekról pro/kontra illetve tudna egyéb jelöltet ajánlani, az ossza meg ezt velem.
    Az ár: mivel hosszútávú beruházás lesz, a felső határt 320-350 e körül húznám meg (max 380e).
    Bocs, h az első írásom ilyen hosszú lett, és előre is köszönet a segítségért :R

Aktív témák