Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • harry

    veterán

    Tegnap jártam a notebookstorenál, és megkérdeztem pár dolgot a renew HP notikról.
    Ezeket a notikat szinte bármelyik országból kaphatják, így a lokalizáció is nagyon változó, legritkább esetben magyar (esetleg angol, de lehet spanyol, olasz, német, stb.). Ha a billentyűk elrendezése megfelelő (van 'elég' gomb), akkor elég egy sima átmatricázás.
    Ez 2000ft (nem tudom, hogy csak a matrica ennyi, vagy meg is csinálják, azt hiszem utóbbi). Állítólag vannak elég komoly matricáik, amiken szinte nem is látszik, hogy csak egy utólag ragasztott megoldásról van szó (legalábbis a HP-szürke modelleknél így lehet, de láttam ott egy matricás Inspiront, ott azért látszott, de az a fehér szín megint más kategória).
    A másik megoldás (pl. angol billeknél, ahol nincs meg minden betű helye), hogy cseréljük a billentyűzetet, amire 10000ft-ot mondtak.
    Kérdeztem azt is, hogy mennyire gyakoriak a kiállítási darabok. Nos, külföldön, a legtöbb notit simán kibontják, megmutogatják az embereknek, de jóformán nem mennek semmit, de mivel újként nem adható el, mennek vissza a HP-hoz, majd jön hozzánk renew modellként. Amit mégis kiraknak, azok legfeljebb egy hónapig lehetnek kint, de elvileg nem lehet ügyfélnél (valami ilyesmit mondtak, ha jól értettem).
    Operációs rendszerek, hát, az, ami rajta van, az esetek többségében Vista, ezt nem nagyon lehet lealkudni, komolyabb modelleknél lehetne variálni, de max ilyen 6000ft különbség lenne, szóval nem nagyon érdemes.
    Garancia ugyan úgy egy év, ami bővethető, mint minden modellnél.

    Szóval én nem igazán látom hátrányát egy renew notinak, a fentiek alapján mindenki eldöntheti, hogy szeretne-e ilyet. Akinek esetleg kevesebb pénze van, de szeretne minőséget és teljesítményt is, annak ezeket ajánlom, pontosabban a 6710b szériát.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Aktív témák