Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • d900t

    senior tag

    válasz karesz501 #10002 üzenetére

    "Pont a lényeget nem vettétek észre abban amit írtam. Ha használtként hozod be magaddal, tehát nem bontatlan, nem eredeti, nem vadonatúj gép, abban az esetben nem minősülsz csempésznek. A használt termékek kereskedése Mo-on is ÁFA mentes, lásd laptopinfo.hu IBM gépei. Ennyi."

    Huh.Bocs, de ez nagy hülyeség. Ettől még ugyanúgy csempésznek minősülsz, legfeljebb a bukás esélye kisebb. A harmadik országból hozott termékekre vámot - lf 0%- és áfát is kell fizetni. lényegtelen, hogy új v. használt. A használt autókra ugye evidens, hogy van áfa, de ez nagyjából minden 10ezer forint feletti frincfrancra igaz.

    A laptopinfo rossz példa, mert egy 2004-ben lejárt rendelkezést használ, azt is rosszul, de ez legyen az ő bajuk. Ennek pszichologiai magyarazáta pl. a tilos parkoláshoz analóg. ha egyvalaki tilosban parkol, akkor hamarosan megtelik az összes tilos parkolóhely magyarázata: egy cég hibásan elkezdte a 0% áfát alkalmazni és azóta mindenki ezt másolja, mondván ha mások is csinálják, akkor bizonyosan igy kóser.

Aktív témák