Hirdetés

Aktív témák

  • jbush

    tag

    válasz Janoska26 #10689 üzenetére

    Nnnna, már itt is vagyok!
    Ezt azért nem hagyom szó nélkül, bár előre leszögezem, nem teljesen alaptalan a bosszú. De azért mégis; a teljesség kedvéért....
    Kezdjük az első alkalommal, a VGA-val.
    Való igaz; gyalog mentem. Nem azért, mert nem bírok venni egy buszjegyet. Csak éppen nem keveset utazom busszal, és ahol csak megoldható, kerülöm. Az viszont nekem nem tetszett akkor, hogy nem volt képes a Tacskó parkolójából kb. tizenöt-húsz métert megtenni a bejáratáig, ahol el tudtuk volna az üzletet intézni anélkül, hogy az eső a nyakunkba hullott volna.
    Második kör. Én alapjáraton a kerházat javasoltam; a delikvensnek nem tetszett. Ezután jött az a hely, ahol találkoznunk kellett volna. Mivel azonban úgy alakult, hogy a hely nem megfelelő, és már nem értem volna oda, mikor hívott, felajánlottam neki a kerházat.
    Erre a kedveskedő bejelentkező szlogent követően rögtön üvöltözni kezdett. (Felhívom a figyelmét, vizsgáltassa meg magát orvossal. Aki ilyen, átmenet nélküli módon képes eme két véglet mgjelenítésére, az vagy kezelésre szorul, vagy nőnemű. Kiválaszthatja, melyik igaz rá.) A "csöppet felemeltem a hangom" jelenti nála az üvöltözést, mint azt észrevettem, amely olyan fokú, hogy már attól tartottam, szerencsétlen telefonom hangszórója nem bírja el a rendeltetésszerűnél sokkal magasabb hangerőt, és eltávozik az örök hangkeltőmezőkre. Szerencsére nem tartott sokáig; inkább csak impulzusszerű volt a kitörés, mert gyorsan le is csapta a kagylót.
    Az "udvariasan megmondtam" pedig nála a nyomdafestéket nem tűrő szidalmazást jelenti, amelyekből most nem idéznék, ezét elnézést.
    Pedg, ha hagyja, akkor felajánlottam volna, hogy (némiképpen megemelt vételár formájában) kárpótolom az elvesztegetett fontos idejéért és azért a néhány deci üzemanyagért, amelyet az autója pluszban elfogyasztott.
    " hogy a multkor úgyis Ő gyalogolt": felénk, értelmes emberek közt bevett szokás, hogy az üzlet során egyszer én teszek meg valamit a másik félnek, következő alkalommal meg a másik fél nekem. De hát ugye, én arrogáns stílusú vagyok (nem mondom, hogy nem).
    Azt is megjegyezném továbbá, ha az én stílusom arrogáns, akkor egyszer hallgassa vissza felvételről magát, habár a fentebb leírtak tükrében az ő viselkedését inkább egy másik, sokkal.... közönségesebb jelzővel illetném.
    Ha pl. a Vaterán kötöttünk volna üzletet, az biztos, hogy már az első után max. semlegeset adok, PH! addikt ide vagy oda.
    Erről jut eszembe. Múltkor venni akartam valamit itt; már le is volt beszélve a delikvenssel. Már a számlaszámát vártam, de csak nem küldte. Egy nap múlva ráírtam, hogy most akkor mi van; lesz-e biznisz. A tömör válasz annyi volt: Elkelt. Most akkor én is osztogassak fekete pontokat? Ugyan már, kérem, ne gyerekeskedjünk.
    Még egy dolog, és ezzel be is fejezem. Nem vagyok a barátod. Ezt a kifejezést a jövőben éppúgy kerüldd velem kapcsolatban, ha kérhetném, ahogy engem kerülsz, és ahogy én ezen kerülést viszonozni fogom.
    Csak ennyit szerettem volna az utolsó szó jogán hozzáfűzni.

Aktív témák