Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #99472384

    törölt tag

    válasz csongi #26335 üzenetére

    Jó kis írás, gratula! De linkelhetted volna korábban is, mert így azért már mindjárt más, hogy vannak mérési eredmények is. :D

    A lap és proci, vagy gép cseréről meg annyit, hogy szóba sem jöhet, és nem anyagi okok miatt, hanem mert egyszerűen fizikailag nincs értelme.
    Persze egyszer biztos eljön az az idő, amikor már valóban komolyabban újítani kell, de szerintem ez nem mostanában lesz.

    Ezt az egymagos procit is csak azért kell kétmagosra cserélnem, mert a jelenleg is használt XP bizony már valóban elavult, na nem azért, mert rossz, hanem azért, mert egyre kevesebb alkalmazás van, ami elindulna rajta. A kétmagos procc is csak a Windows 7 miatt kell, ami itt figyel a fiókban, mert azért ezen vidámabban fut 64-biten, mint az egymagoson.

    De hogy érzékeltessem, hogy miért nincs értelme egy komolyabb, gyorsabb gépnek.

    Ezen az egymagoson, XP-vel, ATI X600-al, 2GB rammal (a másik 2GB sajnos nincs betéve, mert azzal a konfiggal visszaveszi a BIOS a ram órajelet, sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni), általában csak netezés, és levél írogatás-olvasgatás van, nameg IPTV, és filmnézés, tehát erre bőven elég.
    Az IPTV és a filmek, FullHD esetén is pompásan, akadás nélkül suhannak a gépen, mpeg4 tömörítés esetén is, és a procihasználat még emellett is csupán általában 50%-os!

    De a teljesítmény szempontjából, ezen a konfigon, videoszerkesztés is szokott lenni, és az mpeg4 FullHD anyagok, de még a RED Digital Cinema R3D natív 4K-s (nem UHD!) nyersanyaga is realtime szerkeszthető, és ez nem vicc!!!
    A renderelés az más kérdés, az egy mai, korszerű erőmű esetén sem megy valós időben.

    Tehát egy erősebb gépnek fizikailag nincs értelme, mert ha jól belegondolunk, miről is szól manapság ez a kérdés, de nemcsak ez, hanem úgy általában minden.

    Fogyasztói társadalomban élünk, a gyártók dollármilliárdokat vágnak zsebre az emberek megvezetésével, és azzal, hogy rádumálják az emberekre az újabbnál újabb "csodákat", és a régit dobják ki.
    Évente töbmillió tonna elektronikai szemetet termelünk, csak azért, mert megy a parasztvakítás, hogy nekünk mindig új cucc kell.

    Ez a számítástechnikában úgy néz ki, hogy jönnek az új OP. rendszerek, amik kifejezetten úgy vannak fejlesztve, hogy minél brutálabb gépen menjenek csak kielégítően, így a gépek teljesítményéből már eleve egy jó nagy szeletet kihasítanak maguknak.
    A net kapcsán pedig ott a buktató, hogy a netezéshez még egy régi AMD K6-2 300MHz gép is tökéletesen elegendő lenne (ez tuti, mert ilyen működő gépem is van, sőt még egy működő Intel 486 DX2 konfigom is van :D), ha a weboldalak nem lennének teleszórva felesleges reklámokkal, idióta tankos bannerekkel, nameg az Adobe flash szemeteivel.
    Az Adobe termékek, és a flash is a világ egyik legnagyobb szemfényvesztése, csupa bughalmaz mindegyik, teljesítményzabáló fos minden programjuk, a PDF olvasójuk, és a flash az egyik legnagyobb potenciális vírustanya. A flash videók meg olyan szarok, hogy felzabálják egy komolyabb proci teljesítményét is.

    Minden programjuknak van ugyanolyan, sőt többet tudó professzionális párja, amik között még ingyenesek is vannak!

    Szóval akkor miért is kéne gépet fejleszteni? Hát nálam sajnos az említett OP. rendszer csere miatt.
    Játszani meg egyébként sem szoktam a számítógépen, tehát ezért megint nincs értelme erőművet összeraknom.
    Tisztában vagyok vele, hogy az S939 platform nem mai darab, de nekem, az én feladataimhoz teljesen tökéletes, megfelelő teljesítményű.

    Visszatérve a cikkedhez, nemtudom, mennyire melegedős a cikkben szereplő kétmagos AMD, de az biztos, hogy kevésbé mint az én kétmagos X2-esem, de ha nálad ilyen hőfokot sikerült tartani, ilyen ventillátor fordulatszámmal, egy sima alu hűtőbordával, akkor szerintem nekem vélhetően megfelel majd a Zalman 120W TDP-s köralakú réz bordája. :K

Új hozzászólás Aktív témák