Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#20001) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha az adott órajelen magasabb feszt adok a procinak, mint ami kellene neki, viselkedhet úgy mintha alul lenne feszelve? Pl +0,75V-al megy a cucc, de néha instabil. +0,1 V-al meg már bootnál kifagy...

(#20002) darál0w

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

most szándékozom venni egy 7750et.
a kérdés elég lesz e neki ez a lap tuning szempontjábol?
és mennyivel jobb a proci a mostani cuccomtol? :)

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#20003) HERR Z válasza darál0w (#20002) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

elég vizibicikli a lapod pwm-je, szal fesz emeléssel nagyon ne kalkulálj, mert 125w-os procikkal már pukkangat szép számmal

(#20004) darál0w válasza HERR Z (#20003) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hááát ennek is adtam már 1,5V feszt :)
igaz ez alapbol csak 65W.a 7750 meg tudomásom szerint 95W.
másik kérdés,h az L3nak játék közben veszem majd hasznát?
vagy miben jobb ez mint egy 5400+ játék szempontjábol.

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#20005) HERR Z válasza darál0w (#20004) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ok, de g2 1.5V-tal is 110w körül áll meg
7750 95w, pici feszemeléssel már hiphop 125w
játék szemmpontjábóll....mondanám hogy x3 720 BE a legértelmesebb proci, és 30k alatt annak is meg kellene állnia hamarosan -csak nem támogatja a lapod

(#20006) Geniust válasza darál0w (#19996) üzenetére

Geniust
(tag)

Szia. Oké de én tök hülye vok ehhez a tuninghoz.Elmagyaráznád bövebben?:).HT az mi???:)Ezeket mind a biosba kell v vmi progival windows alatt??Ha biosba akkor hogyan?:)De ugye ha feszt nem emelem akkor melegedni sem fog jobban??Lécci picit bövebben eltudnád a folyamatott magyarázni??:)

(#20007) darál0w válasza HERR Z (#20005) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

akkor azt mondod nem bírná el?
mert ez eléggé lehangolo :O

(#20008) Geniust

Geniust
(tag)

Amugy azért szeretném 3000-ig tuningolni mert nagy felbontáson jácom és azt hallotam hogy a videókártyámat nem tudja kihajtani(Gainward 9600GT Golden Sample 512)Megéri tuningolni vagy hagyjam mert ugysem lesz sokkal jobb?

(#20009) darál0w válasza Geniust (#20006) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

mivel ugyan olyan lapod van,nem lesz nehéz válaszolni :D
na belépsz a biosba ugye.(del gombbal :D )
biosban nyomsz egy ctrl+F1 billt és az előhoz neked egy rejtett menüpontot.talán a 3. lesz az. :D
de biztos fel fog tűnni melyik nem volt ott :D
abban tudod állítani a HT szorzoját,ami ezesetben auto lesz.vedd vissza 4re.
ramokat is itt tudod állítgatni,de azt egyenlőre nemkell,ha csak 3 gigáig huzod.
utána a proci szozoját maxra állítod.ezesetben 14 lesz(ez már nem a rejtett menüpontban van)
és FSBt is megemeled 214re.(ez így 2996 Mhz lesz).
save and quit.
és már megy is :)
és persze,h megéri tuningolni.miért ne? ;]
és ha netén nem vinné alapfeszen,akkor vedd lentebb az FSBt ameddig el nem idnul.vagy fentebb a feszt és marad az FSB.

[ Szerkesztve ]

(#20010) darál0w válasza HERR Z (#20005) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

lap támogatja egyébként phenomokat :) [link]

(#20011) HERR Z válasza darál0w (#20010) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

amit én írtam az am3, és az annyira nem támogatott

(#20012) darál0w válasza HERR Z (#20011) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hát az nem :)
és akkor azt mondod,ha megveszek egy ilyet nem tudok majd neki+feeszt adni?:D
kicsit vicces ;]

(#20013) Geniust válasza darál0w (#20009) üzenetére

Geniust
(tag)

Hát megcsináltam .Ugy ahogy irtad de a cpu-z 2891 et mutat és csak 13,5 szorzó volt a max.
1.360 az alapfesz neked is??
Akkor az fsb-t emeljem még 1 picit???
Feszt nem akarok:)

[ Szerkesztve ]

(#20014) darál0w válasza Geniust (#20013) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hát egyértelmű mi a teendő :D
huzd feljebb az fsbt.222re.
alapfesz yo lesz igen.
lehet különbözik a lapunk.rev 1.0, 1.1 ,vagy 2.0 :)

(#20015) Geniust válasza darál0w (#20014) üzenetére

Geniust
(tag)

Enyím rev 2.0 :)
Azt megfigyeltem h a cpu-z szerint a fesz 1.392 is felugrik amikor a proci dolgozik.
Ez normális???

[ Szerkesztve ]

(#20016) darál0w válasza darál0w (#20012) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

most jut eszembe,h van nekem itthon egy asus M3A lap is.az jobban bírná?:)

(#20017) darál0w válasza Geniust (#20015) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hol tudtad megnézni?:D
nekem nem sikerült még :D:D

(#20018) Geniust válasza darál0w (#20017) üzenetére

Geniust
(tag)

Gigabyte -nál ott a képen teljessen más a 1.0 ás és 2.0 ás:)
Amugy a cool and quit v mi azt nem kell lekapcsolnom igaz??Ugyis a windowsba lehet kapcsolgatni az energiamicsodánál...

[ Szerkesztve ]

(#20019) darál0w válasza Geniust (#20018) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

majd megvizsgálgatom :D
mert mondták,h rá van írva de az istennek se találtam meg soha :D

(#20020) HERR Z válasza darál0w (#20016) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha támogatja az am3-mas procikat akkor mindenképp jobb

(#20021) darál0w válasza Geniust (#20018) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

felesleges,mivel a proci szorzoja nem auto így nem fog menni a C'n'Q :)

(#20022) darál0w válasza HERR Z (#20020) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

AM2+os elvileg.
"The First Full Speed AMD Phenom™ Quad-Core Ready Motherboard
This motherboard supports AMD® Socket AM2+ multi-core processors with unique L3 cache and delivers better overclocking capabilities with less power consumption. It features dual-channel DDR2 1066 memory support and accelerates data transfer rate up to 5200MT/s via HyperTransport™ 3.0 based system bus."
szal egy 7750 belemegy simán :)
na akkor,ha AMDs maradok,akkor kicserélem a másik gépem lapjával ezt.abban ugy is csak egy 5000+os pörög alapon. :)

(#20023) Geniust válasza darál0w (#20021) üzenetére

Geniust
(tag)

na most pont 3000,2-en ketyeg.Picit gyorsabb lett azt észrevettem:).Akkor ilyenkor hiába kapcsolgatom az energiasémáknál a minimális izét ugysem fog hallgatni a szóra?:)És gondolom ha vissza akarom lönni ahogy volt akkor mindent vissza auto-ra igaz?:).Amugy köszi szépen h segítettél:)Ja és az akkor normális ha feszt ő emelgetti amikor dolgozik vmit??(bocsi ha butaságokat kérdezek:)

(#20024) darál0w válasza Geniust (#20023) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

feszt,ha normalon hagytad,akkor ugrálgatni fog kicsit,de nem gond :)
energiasémákkal most semmit nem érsz.de ha visszateszed proci szorzot autora akkor is huzva marad a proci,ha otthoni/irodai használaton van a séma.ha meg energiatakarékosra teszed,akkor visszaugrik 1100mhz köré :)
szal ha használni akarod energiatakarékos modban rakd vissza autora a szorzot.

(#20025) Geniust válasza darál0w (#20024) üzenetére

Geniust
(tag)

Visszatettem auto-ra és igy jött elö a 14 es szorzó....most 3111,5 ketyeg:)Vegyem szted vissza az FSB-t 214 re?:)Vagy hagyjam így?:)

(#20026) darál0w válasza Geniust (#20025) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

csinálj prime meg orthos tesztet.
ha nem hibázik hagyhatod ennyin :K

(#20027) Geniust válasza darál0w (#20026) üzenetére

Geniust
(tag)

Prime 95 most megy...ebbe hány db test van???:)
Amugy a chipseteden neked a gyári borda van hütésnek???
Gondolom ezek alapból melegek ennyire igaz??

[ Szerkesztve ]

(#20028) darál0w

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

duplán kell elindítanod.ezt ugy old meg,h egy egyszerű másolást csinálsz mondjuk egy prime2 mappába.és elindítod így 2x a primeot.
Options/Torture Test, ott az In-place large FFT izzasztja legjobban a procit.
ez mennyen pár orát :)
és egy kérdés.
alaphűtővel teszed mindezt?:D
mert akkor gáz lesz.

[ Szerkesztve ]

(#20029) Borokafa válasza HERR Z (#20020) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Újra a fronton? :D
Az X3 720BE-t már én is kinéztem magamnak, bár úgy sajnálom ez a jó kis x2-t. (egy kicsit meghajtottam nemrég, egész jól bírta ;] )

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#20030) kts88 válasza Tomate (#20001) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Esetleg megadhatnál pontos feszt, +0,75-nél azonnal szénné égne.
Véletlenül nem 0,075V (+75mV) akar lenni?
Azt tudom elképzelni, hogy a lapod nem bírja etetni, mert +0,1V-nál a proci fogyasztása nagyon megemelkedik, olyan 120-130W-ra.
Azért csak egy éhes négymagos prociról van szó.

(#20031) darál0w válasza kts88 (#20030) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

x2 ;]

(#20032) ufocsalad

ufocsalad
(tag)

Köszönöm!
Beszereztem egy LC(még gagyibb) - 550W-os tápot és megszűnt a problémám.
Azért kiváncsi lennék ha egy 280-as geforcom lenne vagy több kártya esetleg
akkor 1000-2000W-ra lenne szükség?

(#20033) darál0w válasza ufocsalad (#20032) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

természetesen nem.
csak egy yobb minőségű tápot:)

(#20034) kts88 válasza darál0w (#20031) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Olvass utána, a 7750 egy 4!! magos proci, csak kettő mag hardveresen le van benne tiltva.
Elkészítési receptje: Van egy Agane magod ami nem teljesen működik, hárommagosnak sem jó, de kettő mag benne tökéletes. Fogják és valami úton lekapcsolnak 2 magot, és el is készült a Kuma mag. De attól még ott van +2mag, és valamennyit fogyaszt. Ebből adódik a magas tdp is.

(#20035) darál0w válasza kts88 (#20034) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ezt tudom.de mégsem x4nek árulják. :)

(#20036) darál0w válasza kts88 (#20034) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

mennyi volt a max amit ki tudtál huzni belőle?:)
na meg mennyi fesszel.

(#20037) Borokafa válasza kts88 (#20034) üzenetére

Borokafa
(őstag)

A magasabb fogyasztáshoz besegít azért az L3 cache is

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#20038) kts88 válasza Borokafa (#20037) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az is besegít, de a cache olyan 20-30%-át adja max a fogyasztásnak, és a felét a magméretnek. pl core2 6x50 nagy L2 mégis bennemarad a 65W-os tdp keretben.

darál0w a legmagasasbb maximálisan instabil órajel ott van az aláírásomban.
Egyébként 3,4G ami még stabil, ehez pedig olyan 1,45-1,47V kell.

(#20039) Borokafa válasza kts88 (#20038) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Na igen, le is vették az órajeleket rendesen, hogy benn tudjanak maradni a 65W-ban. ;)

(#20040) kts88 válasza Borokafa (#20039) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az összes 6x50-es core benne van a 65W-os keretben, még a 3GHz-es is.
[link]
és ph-s mérés,[link]
Szóval a 7750 kegyetlen sokat eszik, főleg mivel tegnap volt nálam egy fogyasztásmérő, és félelmetes eredményeket mutatott.
De mivel nálam leszállt a zöld köd ezért nem igazán érdekel. ;]

[ Szerkesztve ]

(#20041) Sandormaster válasza kts88 (#20040) üzenetére

Sandormaster
(fanatikus tag)

Miket mértél?

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#20042) kts88 válasza Sandormaster (#20041) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

gép az adatlapomon, csak maga a gép
először full alap C1E és C&Q bekapcsolva:
-terheletlen állapot 120W
-terheltet nem mértem

CPU@3,2GHZ 1,37V VGA@700/1100
-terheletlen 180W
-játék 220-250W
-prime95 és gpu caps egyszerre 290W

végül erőteljes feszültségemeléses mérés CPU@3,3GHz 1,5V!! VGA@700/1100
-terheletlen: pontosan nem emlékszem, de 200W körül
-prime95 és gpu caps egyszerre: 350W!!!!! :Y
-itt már nem mértem játékot.

Maga a vidkari olyan 100-110W körül van, mert a gpu caps hatására nagyot ugrik a fogyasztás.
Ezekből a teljesítményekből lejön a veszteség. Ebbe az adatokba pedig bele lehet kalkulálni egy kis különbséget, mert ettől fogyasztásmérőtöl nem lehet sokat várni.
Nem tudni pontosan mit mér, hatásos vagy látszólagos teljesítményt. (elvileg hatásost mert W-ban mér, de erre nem vennék mérget)

(#20043) Sandormaster válasza kts88 (#20042) üzenetére

Sandormaster
(fanatikus tag)

Az igen :D
Én csak Prime-al teszteltem meg alapfeszen, de most hogy írod kipróbálom holnap a szőrös fánkkal is még pluszba, kíváncsi vagyok...bár lehet jobb lenne ha nem lennék az :D

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#20044) darál0w válasza kts88 (#20042) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

az nemsemmi fogyasztás.omg :D

(#20045) HERR Z válasza Borokafa (#20029) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sajnálni fogom én is az enyémet, majd jó lesz barátnőmnek ;]
bár még a 720 BE 40k körüli ára.....nem kellemes, 30-nál többet nem fogok érte adni, szal inkább várok
7750-et meg pont ezek a procik teszik értelmetlenné

(#20046) Borokafa válasza HERR Z (#20045) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Egyetértünk teljes mértékben.
A kis 4600 [link] addig marad, míg megfüzethető nem lesz a Ph2.

(#20047) Blaze71

Blaze71
(őstag)

Sziasztok!

Lenne egy fura kérdésem, amihez hosszasan kell taglalnom az eszmefuttatásomat. Ha van türelmetek, olvassátok el, mert a válasz lehet, hogy csak egy igen lesz, ha jól gondolom.

Mivel nekem X2-es prociból eddig csak 4000+ és 4200+ volt, illetve van, így csak ezekről van tapasztalatom. Kezdem ott, hogy minden alap beállításon, ilyenkor a 800 MHz-es memóriák CPU/6 beállításban vannak. Ez a 4000+ esetén 700 MHz, a 4200+ esetén 733 MHz. Mivel húzom a procit, ezért visszaosztottam a memóriát 667, illetve 533 MHz-re, ami CPU/7 és CPU/8 beállítást eredményez. Eddig nagyjából egyértelmű, innentől jön az eszmefuttatás. A 4600+ megy 2400 MHz-en, ebben az esetben a CPU/6 pont 800 MHz. Viszont ha nagyobb procit használok, akkor a CPU/6 beállítás már 800 MHz fölötti frekvenciát eredményezne. Az igazi kérdés, hogy ilyenkor az alapbeállítás automatikusan változik mondjuk CPU/7-re, vagy simán elküldi a memóriát nagyobb frekvencián? Most azzal ne is foglalkozzunk, hogy a memória bírja-e a magasabb frekvenciát, csak az eredmény érdekel. Ugyanis a számítógép sebességét nem csak az alkatrészek tudása, hanem azok sebessége is befolyásolja, tehát ha egy nagyobb proci, ami alapból magasabb órajelen jár, a visszaosztás végett alacsonyabb memória frekvenciával párosul, akkor nem biztos, hogy jobban járok a nagyobb és drágább procival.

Remélem érthető volt, hogy mit is akartam kihozni az egészből. :D

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#20048) GomezGTS

GomezGTS
(tag)

Sziasztok!

Igazából nemtom hová írjak ilyen ügyben, úgyhogy gondoltam ez lesz a legmegfelelőbb.

Tehát...
Van egy 4600+ -om és szeretnék cserélni 5400+ vagy 5600+ -ra.
Mivel egy ismerősömnek van 5600+ ezért megnéztem a rajta lévő gyári hűtést, ami ránézésre dettó olyan mint az enyémen a gyári.
A kérdés már sztem kirajzolódott előttetek...egy 4600+ hűtő elboldogul az 5600+-szal?

Köszi a választ!

Üdv!

Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! Előre nem utalok, nem vöröskeresztnek hívnak!

(#20049) Zotya984 válasza Blaze71 (#20047) üzenetére

Zotya984
(fanatikus tag)

Érdek kérdés, eszmefuttatás.
Nekem 4850e-m van és 714mhz mennek a ramok. Ez egy kicsit szarul esik, de ez van.
Tapasztalatból mondom hogy 23.3mhz (biosból +25mhz) fsb tuning hozza a 800mhz ramokat és ez ÉREZHETŐEN kimutatkozik. Érződik és tesztben is lehet látni. Pl winrar 3.8 alatt alapórajelen csinál 920kb/s húzva 1017kb/s. Bár ez talán inkább procituningból ered. De everest alatt memó tesztek javultak.
alap tuning
5594 6498
6319 6873
5234 5781
58,9 52,6

(#20050) Blaze71 válasza GomezGTS (#20048) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Ha mindkettő 65nm-es Brisbane, tehát mindkettő 65W-os, akkor szerintem gond nélkül.

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.