zsocy és lsc, köszi!!!
>>> Viva la Anarchia! <<<

zsocy és lsc, köszi!!!
>>> Viva la Anarchia! <<<

Szivesen!
Hasonló procim van nekem is mint amit LSC ír, csak az enyém ADA, azaz 89 W-os.
Simán megy 3 Ghz fölött
Az F3 stepping elég jó dolog...
XBOX360 Gamertag : zs0cy54
itt is megkérdezem:
BE-2400 vagy E2200?
extra
Szívesen.
Az élet kegyetlen .
car: Astra F 1.4@100HP
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
na nem a fentiért jöttem
az adatlapban szereplő procchoz mien hűtőt ajánlanátok a 3000+ venice gyári cooler helyett?(mivel nem box-os volt a cpu maradt a régi borda...)
4-5k-ig érdekelne max!
köszi előre is!

"Minden dolognak a vége a fontos."

Hy. Az 5000+ Black Editionnak a szorzóját bármely am2es lap képes emelni?
Egy X2-es 4200+os procit Freezer 64 Pro val meddig lehet húzni?? És mennyin üzemeltethetem tartósan. Nem akarom széthajtani csak egy kicsit feljebb vinni az órajelet.
[ Szerkesztve ]

60°C-ig. Ennél ne menjen feljebb, Orthos-szal teszteld kb félórát, ezt nemcsak a hőmérséklet miatt kell, de az Everest is megteszi.
és mi a különbség a hyper tx és a hyper tx2 között?

TX2-höz mindenféle lefogató van (Intel/AMD egyremegy), vmint háromtűs a csatija, nem négy, mint a simának, ami miatt a PWM-es szabályzású lapok nem tudják szabályozni (ellentétben a jó öreg feszt szabályzokkal, mert azoknak épp ez jó).
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****
Az AM2-s 6000+ és egy 3GHz-re húzott 939 Opteron170 között milyen különbségek vannak? Teljesítményileg erősebb az előző a DDR1 miatt?
köszi
Üdv: SystemRoot
hali. amint olvastam te az 5200+ ost ajánlod ha vki tuningolni akar 3g ig. f3 as steppingeset vettem. esetleg nem tudnásd elmagyarázni h hogyan tudnám felhuzni addig? mert sehogysem akar 2800 fölé menni.
A banki átutalások többsége elkerüli a bankszámlámat...ez elszomorító !!!

Szerintem bármelyik, amelyik kezeli az 5000+ BE-t (BIOS leírása szerint támogatva van) és amelyik kicsit is hajlamos a tuningra...
...
Nem egy mai hsz-re reagáltál...
Amivel próbálkozni kell:
- CPU feszültség növelése (max. 1.5V-ig)
- HT visszaosztása 4x-re (majd ha 250 felett van, akkor 3x-ra)
- memória visszaosztása vagy feszültség növelése
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Hali!
Meg van az új G2-es Brisbane. Hát annyira nem nagy szám, alapfeszen (1,3V) 2,930-ig stabil, illetve 1,35V-al 3050-körül dobot ki orthos. 50 fokos volt max, AC silencer 64 ultra hűtővel. Friss akár Phenomot is támogató Biossal.
42
Hali
Viszont becsülendő , mert visszaolvasott
.
Az élet kegyetlen .

Segítség kellene!
Az a bajom, hogy tegnap vettem mégegy 1GB-os Kingmax 800MHz-es ramot, a jelenlegi ugyanilyen mellé, és eddig, az 1 gigával stabilan működött az X2 3800+ Windsor 2,3GHz-en, most meg így el sem indul a gép.... sőt! A legminimálisabb túlhajtásra (210-es "FSB" , alapfesz, cpu 10es szorzó, HT vissza 600-ra, memóriák vissza 667-re) sem hajlandó elindulni.
A két modul teljesen egyforma, mennek dual channel-ben.
Próbálkoztam cpu fesz emeléssel, de semmi eredmény... eddig 2300MHz-hez érderkes módon nem kellett.
Az alaplap MSI K9N Neo V2 (nf520), a legújabb BIOS-szal.
Amúgy minden alapon, mem 800 MHz, cpu 10*200MHz, HT 1000MHz működik szépen. (még jó...)
Szóval miért működik a túlhajtás 1*1GB rammal, és miért nem 2*1GB dualban?
Próbálkoztam szoftveresen is az nTune-al, de az meg általában megfagy már induláskor...illetve: "ERROR: Unknown SEEPROM device. (devID:1420...)"

1 4200es x2 és egy x2 es opteron között milyen a teljesítmény kölönbség?
meg miben jobb, a tuning barátságán kívűl?
http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! "|Mond szépen angolul: Gyors róka! |"

Mondjuk nem a CPU-nak kellett volna feszt adni hanem a RAM-nak, kezdésnak 2V, ha nem elég 2.1V.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

hello urak ugy döntöttem attérek am2 x2 re cor2 röl jol dontöttem 6300-rol 4200+

nézd azt hogy az opteron 4400+/4800+ -nak felel meg, azaz azonos órajel mellett kb 2-5% lehet az előnye

6300-zal az 5000+/5200+ van egy súlycsoprtban.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
hmm. ilyet még nem láttam, hogy valaki amdre váltana core2ről.

de én ugyérzem jobb a vas most sztem 

M2N-E-ben tényleg csak kicsit. 

Kösz, igazad van.
Kipróbáltam 2.0V-on, de így sem ment. Mindjárt kipróbálom 2.1-en is. Afölé már nem ajánlatos menni? 

2.0, 2.1, 2.15-öt próbáltam, és egyik feszültségen sem megy...
Mi lehet a baj? 
Ha kettőnél több slot van a lapodon, akkor próbáld ki a ramokat más slotleosztásban is, néha segít.

Időzítések manualon?
42
(#6034) SystemRoot válasza SystemRoot (#6013) üzenetére
valaki, valami válasz?
[ Szerkesztve ]

A DDR1 és a DDR2 között nincs jelentős teljesítménybeli különbség (sőt, DDR2 800-ig kellett eljutni ahhoz, hogy egyáltalán beelőzzön az utóbbi). Mi a kérdés?
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

Négy slot van a lapon, csak azt hittem, hogy sorrendben , azaz slot1-slot2... kell feltölteni őket memóriával. Kipróbálom máshogyan is, kösz. (amúgy a két modult már megcseréltem...hátha..de az sem segített) 

Időzítéseket "auto"-n 5-5-5-18-ra teszi, de manualon mennek 5-5-5-15-ön is. Próbáltam már így is-úgy is... Miért kérded?

A Command Rate mennyi? 1 vagy 2T? 1T-n biztos nem fog menni.

Mert ha visszaveszed a memót és az időzítések autón vannak, akkor a kisebb órajelhez tartozót fogja beállítani spd-ből, amit az fsb növeléssel arányossan emelkedő memória órajelen már nem fog bírni.
42

2T időzítésen mennek, 1T-n akkor sem mennek, ha minden más defaulton van.

Értem. Szóval akkor erőltessem a manual 5-5-5-18-at?

kell 1 opteron...1 939 es opteron 
http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! "|Mond szépen angolul: Gyors róka! |"

Igen, úgy biztos nem okozhat problémát.
42

Sehogy sem megy akár csak 10MHz-es FSB emelés sem, ha mindkét modul bent van. Külön-külön mindkettő működik rendesen. Most éppen 235-ön tesztelem őket, és stabil a rendszer.
Pedig érdekes, hogy együtt mennek duálban...

hát nem tom mindenki szidja az asus-okat az M2N-E nekem pl bejött.
f2 steppinges 4200+ om megy 2970-n is. jo tom nem rekord de szte azé nem olyan kicsi....
ami gátolja a tuningot: a proc hűtése+ 1.95V max fesz. a ramnak.
MOD: az viszont igaz m2n-mx-eket sztem mind be kéne darálni.(sokat szivtam vele)
[ Szerkesztve ]
Helyesírási hibák ejtésére minden jog fenttartva.

Vegyél
"Minden dolognak a vége a fontos."

Ha esetleg a Spread Spectrum Enabledre van állítva akkor azt állítsd Disabledre. Egyébként antituning alaplapod van.
Nekem egy MSI K9N SLI(nf570) van, de sokkal részletesebb beállítási lehetőségek vannak. 

"hát nem tom mindenki szidja az asus-okat az M2N-E nekem pl bejött." <=> "ami gátolja a tuningot: ... + 1.95V max fesz. a ramnak."
Te is érzed hogy mi lehet No1 probléma a lappal. 
én a p5b-jükkel szívtam. nem szeretem az asus-t. nem tetszik az a hozzáállásuk, hogy az olcsóbb termékeik szarok, amik jók, azok meg nagyon drágák (lásd pl p5b és p5b deluxe). no meg ha a felhasználó pár ellennállás beforrasztásával tudja csökkenteni a vdropot, akkor nem hiszem el hogy ezt a gyárban nem lehet megcsinálni...
amúgy mindenképp grat az eredményedhez
a 3600+-om csak 2850-et ment, bár nem néztem nagyon magas fesszel, nem akarom kinyírni szegényt...
mod: jah a ramfesz. az nevetségesen kevés. a p5b-t is ez nyírta ki.
[ Szerkesztve ]
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)