Igazad van [link]
[ Szerkesztve ]
Igazad van [link]
[ Szerkesztve ]

Hát nem tom én most is Vista alól írok és simán megismerte.
Phenom II 955BE@3,7 GHZ , MSI 790FX-GD70, 2 X 2GB A-Data DDR3 1600, Sappire HD5870 Vapor-X , CHIEFTEC CFT-750-14CS, Extremengine 3T Black
mi is az a progi amit C'n'Q helyet lehet használni?
I ♥ Tech House * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok
RMClock
Different songs for different moods.
thanks!

másik topikban (vista ezen szakasza) bővebben kitárgyalva és megoldva
[ Szerkesztve ]
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

Van olyan, hogy egy s939 X2 4200+ tuning esetén azért indítja újra a gépet mert túlhevül? Van ilyen védelem beépítve vagy más miatt vannak a restartok bizonyos szint felett? U.is 1,35V (valós 1,375-1,9) esetén pl. adott órajelen nem fagy, ha adok neki pl. 1,4V (valós 1,45) feszt akkor 65fok körül újraindul a gép....
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

Ezt a tRFC dolgot ha bővebben lehetne. Vagy az a táblázat és kész?
Nálam 75ns az összes és 2GB RAMom van.
"a 127.5 2GB-nál már tuning" - a kisebb jobb vagy a nagyobb???

Ha stabil a rendszer akkor nem kell bántani, ennyit lehetett kideríteni róla annó, annyira nem vagyok tisztában a RAM-ok működésével hogy bővebbet mondjak róla.
Szerk.: nesa-nak 127.5-ön ment a legjobban a tuning.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

És mekkora az az adott órajel? Én 2800 Mhz-en fél óra orthos-sal nem tudtam elérni a 60 fokot 1.45V-on, 57-59 között ugrált a számláló, és egy mezei Freezer64 Pro-val (az más kérdés hogy 33 perc után merevre fagyott a gépem úgy hogy zene is megállt úgy mintha megakadt volna a cd, szal stabil volt a cucc
), a maghőmérsékletek 63/67 fok körük alakultak. A házad szellőzése gondolom jól megoldott...
"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

Kösz a linket
LOL, hogy milyen adatokat össze nem szednek egyesek 
Amúgy, ha emlékeim nem csalnak, akkor 127.5-öt nem is lehet a giga lapomban beállítani. Majd ha véletlen arrafelé járok meg is lesem konkrétan a lehetőségeket
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

260*11=2860MHz felett.
2860MHz még absz. ok, de pl. 265*11=fagyás SuperPI 32M + Ati Tray Tools "scan for artifacts" teszt egyszerre futtatása esetén. Mielőtt megkérdeznéd minden jól van belőve a BIOS-ban, a ház szellőzése is jól megoldott (CM Centurion 532 eleve szellős kéró + a 3 12cm-es venti). A 65fok csak kb. érték, a szenzorok tuti nem mérnek pontosan....
Szóval a keresztkérdés: Van az AMD X2 procikban olyan mechanizmus, hogy bizonyos hőm. felett (nem BIOS beállítás hatására!) lelövi a gépet vagy restartot produkál 
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

Ez nemigazán mechanizmus lesz, hanem az instabil tuning egyik jele és szerintem nemigen köthető normál hőmérséklethez. Egyszerűen elfogy a kraft a proci alól. Nagyobb fesz szükségeltetik ilyenkor, ha a hőmérséklet még ésszerű határon belül van.
Nálam hasonló tünetek jelentkeztek RMClock használatakor, amikor elvileg minden lépcsőhöz megfelelő feszt állítottam be, amit előzőleg ki is teszteltem. Aztán működés közben előfordultak ilyen rejtélyes gép lekapcsolások. Most a CrystalCpuID-t tesztelgetem, bár az RMClock-ot sikerült hellyel közzel beállítani mivel páran írtak róla jó dolgokat.
Ha pár napra kitiltanak a fórumról ne csodálkozz, mert túl hosszú az aláírásod
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"
van ilyen védelem a prociban 60 fok körül
de
milyen tápod van....?lehet az kevés nagyondurván, és az fossa össze magát nem a proci, ami nálam egy százassal jobb volt

Elvileg FSP 350PNF van a konfig alatt.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Szerintem köthető hőm.-hez! Ha több feszt. adok pl. 260x11-en akkor fagynak a tesztprg.-ok / játékok. Alapfesz.-en viszont simán (órákon át) fagyásmentes a gép. Érdekes jelenség. 
Köszi, hogy figyelmeztettél, nem te vagy az első. 1 hete annak, hogy 4 sorban írok alá, de nem sokáig marad kint mert sztem megunom és lesz más helyette.

VaniliásRönk jól írta, ott van az adatlapomon. Tápos topicban megnyugtattak: elég a konfigomhoz. Nyáron vettem, szal viszonylag új. Igaz a táp nekem is eszembe jutott mint hibaforrás. Lehet azért mert új, belenyúltam a sz.rba és gyárilag gyengébb eresztés 
[ Szerkesztve ]

Ezt könnyen kiderítheted, ha nagyon ingadoznak a feszültségek azt azért software-es méréssel is ki lehet nyomozni, de nem hiszem hogy az FSP sz@rt gyártana, az a világ végét jelentené. 

Valóban, a belső hővédelemről megfeledkeztem 
S939 X2 4200+ adatlap Max Temps (C) 49-71. A 65 fok már eléggé közel van a felső határhoz.
Helló
Nálam u.ez a helyzet
1.45V csak 2600Mhz, 57-59fok, Bár a PWM 62körül, magok tán még efölött
.
Fél órát bírt az orthos(Small FFTs-je), aztán hiba.
Nálam ez még "átcsúszott"...
Az lehet hogy a viszonlag magas hő miatt hibázott? Szal lehet hogy elég lenne neki az 1,4-425V, az pár fokot hűtene rajta. Majd holnap...
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
Üdv a klubban. sok sikert a tuninghoz. Régebbi játékok mint pl az Alien Vs Predator 2 kattanás nélkül szalad. Vagy COD1 és társai. Codegen tápot ha lehet cseréld el, nem egy megbízható márka.
Nem szép, de legalább jó öreg!
65 C°-os mag az sok?
2200Mhz -> 2650Mhz@1.4V
Freezer64Pro-val hűtve Hot CPU Tester-el fűtve

Hát nem kevés, inkább lődd be 2600-ra kevesebb fesszel. 
Én lehet inkább 1 jobb hűtőt szeretnék
Valaki tud ajánlani komolyabbat?

Olcsón CoolerMaster Hyper TX AMD, ami jobb az 10k körül kezdődik.

Chieftec tápom van, odaírtam azt is a felsorolásba.
A Codegen táp ment a régi gépbe, mert abban meg tönkrement a noname 7 év után. Felháborító.
Amúgy szaladnak ezzel az IGP-vel az újabb játékok is, belinkeltem egy képet róla az alaplap topicjába.
Inkább a Hyper TX 2 mert nekem a házikó (Aerocool COOLVIEW) vezérli a ventiket
És ez jobb lesz mint a Freezer?
És még valami: RMclock-ban mennyit állítsak be legkissebb feszt a 4x-es szorzó mellé, hogy még stabil maradjon a gép
[ Szerkesztve ]

Hangosabb lesz, mert a TX2-ből kispórolták a gumibakokat.
1.1V minusz amennyit emeltél.
1.4 - 1.25 = 0.15
1.1 - 0.15 = 0.95
igy gondoltad?

Pontosan.
De Everesttel is csekkold h kb. jó érték jön-e ki.

RESPECT TALMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Nos akkor 2860MHz a plafon. Azért szép eredmény alapfesz.-en. Lehet ha vízzel hűteném mehetne neki 1,5V is és akkor simán mglenne a 3GHz. Bár a vízhűtés árából le tudnám cserélni a lapom és procim egy jobbra, AM2 platformra. Azért kössz mindenkinek, hogy sikerült kinyomozni az újraindulások okát. 
Esetleg egy jobb léghűtés? Mi az ami a Hyper TX-től jobb, de árban nem 10-15k?

megnyerte

Helyesírási hibák ejtésére minden jog fenttartva.
a fesz jó: 1.1V de az alaplap hőmérséglete: 51° Ez azért sok nem?
Grat Talmának 
[ Szerkesztve ]

Az, de ha olcsón tudsz szerezni egy VF700-at az felmegy a chipsetre.
(Egyébként nem PWM hőmérséklet ez? Mondjuk ha a chipset nem fűt alá az is hűvösebb 5-10°C-szal.
)
Van magyar vb? El se hiszem, Zsóti biztos összeomlott. 
a PWM: 47°, alaplap: 51°
VF700-et nézegettem csak nem tom rámegy-e a hőcsőves hűtésre KN9u

A chipsetbordát meg a hőcsövet leszeded a PWM bordáról, max. a VGA lehet útban. (nekem sajnos csak HR-05 ment fel, VF700 nem fért el sehogy se)
[ Szerkesztve ]
VF700-at chipsetre?

Meglestem a beállítási lehetőségeket BIOS-ban.
Jelenleg ez a felállás, hozzáteszem probléma nélkül üzemel a gép:
Dimm1: 75ns üres slot
Dimm2: 75ns üres slot
Dimm3: 105ns 1GBDDR2
Dimm4: 75ns 1GBDDR2
No és a lehetőségek: 75ns, 105ns, 127.5ns, 195ns, 327.5ns
Akkor ezekszerint Dimm3-ra és Dimm4-re 127.5-öt kellene beállítani.
Közben találtam még 1-2 számomra ismeretlen állítható paramétert. Hátha valaki tud adni ezekre felvilágosítást. Funkció, majd mögötte a választható beállítás(ok)
A memória beállításnál:
- CKE Power Down Mode Disable/Enable
- CKE Power Down Control per channel/per CS
Egyéb helyen:
- NB Azalia Enable/Disable
- ASPM GFX Disable/L0/L1/L0 & L1
- ASPM GPP Disable/L0/L1/L0 & L1
- ASPM NB-SB Disable/L0/L1/L0 & L1

Miért ne?
(olcsóbb mint egy HR-05, és még jobb is, csak ált. nem fér el
)
AtHoS: Ezeket passzolom. 
[ Szerkesztve ]
Insane chipset cooling 
Megoldottam a chipszett hűtését: kapot 1 3cm-es pentium1 v. 486 hűtőt
Igy most 47°-os. Az is problém hogy a vidkari is pont rá fújja a meleget de most azért már jobb.
A proci hűtő érzékelőjét is lejebb raktam (a magtól induló hűcsövekre tudtam rá hegeszteni), igy kicsit pontosabban mér a házikó és hamarabb elkezdi forgatni a ventit.

egy ilyen procit néztem ki magamnak :ADO4200IAA5CU, ami ugyebár windsor magos, de talán 65W-os?
a lényeg az, hogy milyen tuningra számíthatok vele úgy, ha vszeg egy nforce550-es lapba menne. amit ehhez memót kinéztem, az pedig DDR667-es ram lenne (HYS72T64000HU-3S-B), ami elvileg Infineon chippel van és ECC-s.
Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.
nekem abit nf8-on volt vf 700 primecooler megfelelője, télleg husi volt
és csak 2.5-3k használtan
Te is insane vagy akkor, de ezzel gondolom nem mondtam újat 

Világosítsatok már föl engem mint tudatlan lényt, hogy hol van olyan oldal ahol infot lehet kapni a magok fajtájáról (pl brisbane....). Vagy milyen magú am2-est érdemes most venni?
Hol? A nyúlon túl???? Nem! A nyúl az!!!

ungawa asszem írtam neked a m2n-e topicban is de lehet hogy nem szoval: nekem 4200+ x2 65W(windsor f2) van a fen említett lappal. alapfeszen 11x230 megy 1.625-el(ha jol eméxem) megy a 11x270 csak mivel nem vettem rá még hűtést tul melegedett.
Helyesírási hibák ejtésére minden jog fenttartva.