Húúú! Bocsi ez tényleg nagyon fontos és elfelejtettem. Nekem az Everest Home 2, tehát a legegyszerűbb változat pontosan azt méri, amit a BIOS, ezért mikor feszt állítok az az első boot után, hogy kinyitom az érzékelő oldalát. És valóban, az én deszkám is 1,245- nél 1,46-ot és 1,47-et ad a procinak. Ez igazából nálam kényes, mert az E6 itt már el tud füstölni, ha 60 fok közelébe kerül. Az E4 ezt jobban bírja és jobban is melegszik.
HERR Z-nek van az előző kérdésedre vonatkozóan egy jó írása.
Persze az alap igazság itt is él, lutri, hogy mit fog tudni két tök egyforma proci. Nekem a 3700-esem is E6 volt és 2970-en, satbil, pedig elvileg az E4-eseknek kellene jobban húzhatónak lenniük. Ezért én procit úgy veszek, hogy előválogatva, például a fent említett úriembertől (ez is tőle van).
Még egy fontos tapasztalat a deszkával kapcsolatban: amikor a proc végét keresem a RAM-okat nagy ráhagyással visszaosztom és az időzítéseket is szétlazítom (3-8-4-4-2T), mert az A8N-E nagyon nem barátja a tuning ramoknak (az előző párosom egy válogatott bajnok 566-os A-Data volt, mi nem ment többet 540-nél benne és az 1T-ét már 460 fölött felejti, a mostaniak is csak 470-ig mennek).