estleg ha erdekel egy Thermaltake Blue Orb II akkor szolj, ha nem kell Speed(R) nek akkor elado lesz.
I see dead people!
estleg ha erdekel egy Thermaltake Blue Orb II akkor szolj, ha nem kell Speed(R) nek akkor elado lesz.
I see dead people!
Nekem az a bajom, hogy megvettem az új konfigom decemberben. ( a régit megkapta Öcskös), ő "csak" letöltésre használja meg havonta játszik rajta egyszer.(mindegy)
El voltam ájulva milyen halk a régihez képest. (nem hallom a "régit")
Eltelt egy hónap hangos a vidkari gyári hűtő(vettem rá másikat) hangos az oldalsó ventilátor letettem lentre. hangos az egész levettem 7V-ra mindent, hangos a tx vettem most ezt hangosak a ventik levettem 5V-ra hangos a táp.
Megálltam és mondom Te egy idióta vagy fiam!
Az az Zalman 9700Nvidia karajul néz ki
Biztos nem is rossz
Finom az ára is 

nekem az enermax tapom hangos...ha jatszok ugy bedurran h csak na 
I see dead people!

Sziasztok! X2 4600+ alá milyen lapot tudnátok ajánlani? Most egy másfél éves Asus M2N-E van alatta de ki fog halni, és váltanék valami erősebbre...
I solve problems

Gigabyte GA-MA69G-S3H vagy Gigabyte GA-MA78G-S2H (utóbbi új chipsettel szerelt, int. VGA jóval erősebb, a tuninggal sincs hadilábon).
[ Szerkesztve ]
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

haveromnak M2N32-SLI van, az egy nagyon jó lap, bár nem olcsó.
Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!
GA-MA770-DS3, sokan szeretik
I see dead people!
(#12008) VaniliásRönk válasza DeltaPower (#12006) üzenetére

Láttál már jó alaplapot? 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
(#12009) DeltaPower válasza VaniliásRönk (#12008) üzenetére

ööö nem 
vagy talán mégis: DFI CFX3200
(#12010) VaniliásRönk válasza DeltaPower (#12009) üzenetére

Ugyan nem rajongok a DFI-ért (valahogy nem értem miért jó a bőrborítású dobozt, stb.-t megfizetni
), de ahhoz hasonlítani egy nonDeluxe ANUS-t? Még a Deluxe-aikkal is elmehetnek a... 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
ja hogy neked 939 kell 
akkor egyertelmuen a DFI, sok ido mig megtudod h a beallitasi lehetosegek mit is jelentenek de utana mar jo lesz 
I see dead people!
(#12012) DeltaPower válasza VaniliásRönk (#12010) üzenetére

haveré delux, majdnem crosshair lett neki.
volt már delux asusom még a k7 korszakban, annyira azért nem volt rossz.
(#12013) VaniliásRönk válasza DeltaPower (#12012) üzenetére

De pl. egy NF7-S 2.0 csúnyán odaverte, nem? 
(#12014) DeltaPower válasza VaniliásRönk (#12013) üzenetére

olyanom nem volt, csak sima NF7, amiben a 2,4+ tbred 2400at ment. szal odavert volna neki lehet.

Processzort csak a bios-ból lehet tunningolni? vagy létezik valamilyen processzor tuningoló program is?
(#12016) DeltaPower válasza dangerzone (#12015) üzenetére

van egy csomó olyan lap, aminél szoftveresen is lehet állítani. ezekhez különböző progik vannak, pl. ntune, clockgen, core center, stb.
barton-t tamogato lap ala nicsn olyan progi amivel winbol lehetne.
I see dead people!
szerk: már írták...
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods.

van, aszem némelyik via csipes laphoz, de azok meg tuningra nem jók.

hello!
amd 64 x2 5000+ black edition procim va.az everesttel nézem a hőmérsékleteket..
az lehet hogy a mag1 az 8fokos,a mag2 is 8 fokos,maga a cpu meg 28?
[ Szerkesztve ]
phonaak
kizart, rosszul mer, mivel hutod? nem preselted ra a hutovel tulsagosan a lapra a procit?
I see dead people!

Simán, a G2-eseknek sem "tökéletesek" a maghőmérséklet szenzorai.

ahány féle everest...annyi féle eredmény...mag1 12,mag2 12, cpu 33....ilyen is van...mag1 9,mag2 9 cpu 19...ilyen is...ezek oké...sztem...de a 4.5 az nem ezt az arányt mutatja...
mindegy...nem túl meleg...az a lényeg...valószinű a szenzorok...ja...
[ Szerkesztve ]
phonaak

Egy kissebb cégnek szeretnék összerakni egy szervert, ami 3-4 gépet fog kiszolgálni. GA-MF3-as lapban godolkodom csak a prociban nem vagyok biztos. Az Opteron 1210 (OSA1210CSBOX, 1800MHz) és a x2 4400+ (ADO4400DOBOX, 2300MHz) egy árban vannak. A lap mindekettőt támogatja. Érdemes-e inkább opteront használni? és ehhez ECC DDR2 kell mindenképpen? Vagy biztosabb az x2 4400+ és esetleg gyorsabb is? Lévén 500 MHz a kettő között...
Mielőtt azon rágódnátok, a régebbi lap azért kell mert a cég egy átgyúrt Debiant-akármit használ, nem nagyon csípi az újabb chipseteket. Meg az újabb vasakon nincs elég COM és LPT sem, amit itt kelleni fog.
[ Szerkesztve ]

Miért vennél Opteront? Mert az vastag vállalati ügyfeleknek van? 

Mielőtt megrángatnám ezt a BE-t: tudom, hogy jó a thermaltake, de a K8 (Silent Booster, v mi) szériáról, tuning szemptontjából van valakinek tapasztalata? Megállja a helyét?
Köszi!
Happy challenge based learning to me!

biztos vagyok benne h már többször volt róla szó, de pörgős a topic, és így hirtelen nem is találtam választ:
a kérdés az lenne, h a Windsor és Brisbane között mi a különbség?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt
65 nm (Brisbane) és 90 nm (Windsor), ha emlékeim nem csalnak. (plusz talán még egyes típusoknál az L2 cache mérete is más (1 megás) a windsorok esetén))

Szevasztok!
Na lecseréltem a codegen tápot... Sikerült beszereznem egy Gigabyte 460W-os tápot!
Ezzel már bátrabb lehetek procihúzás terén?

értem, köszi.
ez most újabb kérdést vet fel, ami elég láma is... 
a 65nm és a 90nm, melyik jobb ?

Ha ilyen kérdéseket teszel fel, akkor hótmindegy. 

Tudni kellene, hogy milyen "bele" van a gigabyte-nak. Ajánlott tápegységek, ha olcsón és jót szeretnél, akkor FSP 350PNF. (Az adatlapodon kitölthetnéd a konfigurációd részt.)
[ Szerkesztve ]

hát mondd el lécci mit kel róla tudni, és akkor én is tudni fogom! 
elmeletileg minnel kissebb csikszelesseggel keszulnek annal nagyobb a sebesseg es kissebb a fogyasztas, tehat hatekonyabb.
az uj G2 steppinges brisbane jo, de az F3-as windsorokat sem kell megvetni, sot 
szvsz nem lehet kijelenteni igy h ez vagy az jobb.
I see dead people!

na, világos. köszönöm!

csak megerősiteni tudom a 69es lapot! a tuninggal nagyon nincs hadilábon!!!! 
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...
Ezt csak ökölszabálynak jelenteném ki! Ugyanakkora feszültség mellett a kisebb nm eszik többet, a nagyobb szivárgási áram miatt, ha ugyanaz a gyártástechnológia. Az már más dolog, hogy a kisebb nm általában kisebb feszültséggel is beéri, ezért négyzetesen csökken, az előbb említett növekedéssel kompenzálva. Tehát a csíkszélesség csökkenéssel az említett tényezők miatt kb. lineárisan csökken a fogyasztás. De ez nem a csíkszélesség miatt, henem a feszültség miatt.
Kisebb kapacitások, és mozgatott elektronmennyiség miatt lehet kisebb feszültséggel hajtani. Emiatt is nagyobb az elérhető frekvencia, de nagyobb frekvencián megint csak nő a teljesítmény.
HGyu
[ Szerkesztve ]
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

780G/770/740G is nyújt annyit tuning terén, mint a már jól ismert 690G, ha most kellene lapot venni, biztosan 7xx-es lenne.

ugy gondoltam h ez a magyarazat amit adtam eleg neki 
I see dead people!

Bár ennyire én mélyedtem bele, biztosan igazad van. Példa lehet rá, hogy nálam a 90 nm-es Windsor magos(4600) proci is 65W fogyasztású és 1,2V azalapfeszültsége.
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

Sziasztok!
Vettem egy 5000+ Black Editiont és az lenne a kérdésem, hogy mekkora feszt kell neki adni hogy stabil legyen 3200MHz-n?
Megy egyáltalán ennyit?
Mert gond nélkül elindult, de Orthos alatt 2 percen belül hibázott.
3Ghz-n viszont stabil alapfeszen (orthos alatt 41fokos, alapon 26-30).
Szóval kb mennyi feszt kellene neki adnom, ill. mennyi a max, ami fölé ne menjek?
Lépésenként emelj fesz addig amíg stabil nem lesz, így nem fogod feleslegesen túlfeszelni.
Different songs for different moods.

Nekem 1,35V-al megy 16×200-at, én is csak azt tudom javasolni, hogy fokozatosan próbáld. A memóriák bírják az iramot?

Ramokkal szerintem nem lesz gond, tesztben ezek a ramok 1004-ig bírták. Nem akarom szénné húzni, de a 3,2 talán nem túl erős neki.

Sziazstok!
A Vista telepítő DVD-n található memtest mennyire megbízható?
Ha az hibátlanul lefut akkor elmondható,hogy stabil a ram?
"Minden dolognak a vége a fontos."
ezt is lefuttathatod, cd-re kiírva, és arról bootolva.
bazinga!

Ezt ismerem, meg ez a linux telepítőkön is rajta van, csak arra voltam kíváncsi,hogy a Vistáé mennyire megbízható.
Szerk:Most látom,hogy nem is jó topikban kérdeztem
A Vista topikba szántam a kérdést 
[ Szerkesztve ]
"Minden dolognak a vége a fontos."
nem használok linuxot
visszatérve a kérdésedre, nem tudom mennyire megbízható a vista ramtesztje, még nem használtam.
na, akkor majd a vista topikban is jól belinkelem a memtest-et 
[ Szerkesztve ]
bazinga!