Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#24001) daa-raa válasza Sándor -P20- (#24000) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Profilok csak vannak ott, amik közül tudsz választani. Azok közül kell mondjuk a Minimális energiagazdálkodás.

Si vis pacem, para bellum.

(#24002) Sándor -P20- válasza daa-raa (#24001) üzenetére

Sándor -P20-
(senior tag)

Most is ott van, de a minimális energiagazdálkodás, csak egy-egy előre beállított profilt tartalmaz a képernyő kikapcsolása, Merevlemez kikapcsolása, készenléti üzemmód beállítására. Szal itt nem tudom a C&Q funciót bekapcsolni. Nem lehet hogy a biosban van a blöki elhantolva? Oda még nem piszkáltam bele.
Feltettem az asus oldaláról letöltött Cool&Quiet nevü progit. de az ugy látom hogy csak detektál.
Minden maxon meg állandóan.
A hardver monitor szerint a prociteljesítmény 0 és 3% között ingadozik, szal nyugodtan visszaszabályozódhatna

Homemade vízhűtés: www.kep.tar.hu/sandor-p20

(#24003) Sándor -P20-

Sándor -P20-
(senior tag)

HEHE...
Latyak felkap, biosba be, C&Q engedélyez. Restart. :Y :W
Most az ASUS C&Q progi gyönyörűen jelezgeti, hogy 1,1 és 1,3 között mocorog a procifesz, az órajel meg szépen visszaesik 1G-ra... Szal ez a dolog müxik... :DDD
Asszem egyenlőre ennyi.
THX a segítséget. :R

(#24004) golffanatic válasza Gyufaaa (#23981) üzenetére

golffanatic
(lelkes újonc)

h,

xp 32bit........

akkor azt még megnézem......

vajon meddig birja..........

a win 7 jobb....?

(#24005) daa-raa válasza Sándor -P20- (#24002) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mert ennek a profilnak az aktiválásával a CnQ automatikusan üzembe lép. Feltéve ugye ha a BIOS-ban engedélyezve van...

(#24006) Sándor -P20-

Sándor -P20-
(senior tag)

C&Q és túlhajtás mennyire kompatibilis dolog? :F
Szal az érdekelne, hogy érdemes-e próbálkoznom a húzással?
Nézegetem a gépet, és kicsit hidegnek találom a 28 fokos szobában 34 fokos procihőt. Szal meg kellene kicsit zargatni a kicsikét... :DDD

(#24007) daa-raa válasza Sándor -P20- (#24006) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Alaplapfüggő. Van amelyiknél tuning mellet is megy a CnQ, van amelyiknél csak részben, van amelyiknél sehogy.

(#24008) Sándor -P20- válasza daa-raa (#24007) üzenetére

Sándor -P20-
(senior tag)

ASUS M2N-CM DVI deszkán szerinted kompatibilis? Mármint a C&Q és a húzás.. :U
Esetleg próba cseresznye? :F

(#24010) Gyufaaa válasza golffanatic (#24004) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

win7 legalább is a 64bit rottyan a tuningnál. XP (32bit) :U jobb a tuningra.

Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

(#24011) Blaze71 válasza Sándor -P20- (#24008) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Konkrétan ASUS M2N lappal nem próbáltam még a C'n'Q-t, de MSI és Gigabyte lapoknál tutira működik a dolog K8-as procival is, ha nem nyúlsz a szorzóhoz és a procifeszt sem fixálod. Ezt könnyedén ellenőrizheted, ha átállítod 200 MHz-ről bármennyire, mondjuk kezdésnek 210 MHz-re az EC-t. Ezután megnézed XP alatt és ha visszaveszi ennél a beállításnál, akkor vissza fogja venni magasabb EC melett is. Persze van olyan lap, ami akkor is visszaveszi a szorzót és a procifeszt akkor is, ha megemeled a procifeszt, de ne kérdezd, hogy melyik. Nekem még nem jött össze K8-al, így csak alapfeszes tuningban gondolkozz. A memóriáknak ne felejtsd el megemelni a feszültségét + 0,1-0,4 V-al attól függően, hogy mennyivel akarod őket túlhajtani.

Gyufaa! Win7-tel még nem próbálkoztam, de nekem a 32 bites Vista jobban tolerálja a tuningot, mint az XP. Persze ez lehet a driverek miatt is.

[ Szerkesztve ]

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#24012) Gyufaaa válasza Blaze71 (#24011) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Igen? Én még azt nem próbáltam. Mondjuk a Vistából is csak a 64bit-est használtam. Az nekem nem vált be. A 32 bitessel nem próbáltam. Kösz az infót. :U

(#24013) golffanatic válasza Gyufaaa (#24010) üzenetére

golffanatic
(lelkes újonc)

h,

akkor esetleg picit jobb tuning potenciálra lehet számitani.........

:DD :DD

(#24014) Blaze71 válasza Gyufaaa (#24012) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Én arra gyanakszom, hogy a VGA driver a ludas nálam, mert a tesztek lefutnak szépen mindkét 32 bites rendszeren, de játékokból és 3DMark CPU tesztből is kiszór XP alatt, ha nagyon meg van rángatva a proci és kicsit húzom a videókártyát is. Vista alatt meg semmi gond, nem lépett ki egyszer sem. A másik, hogy ugyan abban a beállításban használva mind Furmarkban, mind 3DMarkban több pontot kapok Vista alatt.

(#24015) zaja8

zaja8
(kvázi-tag)

sziasztok!
A CPU-Z progiban mi lenne az hogy "Threads" (nekem mellette 2-es van)?

Válaszokat köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

Asus M2N-E/AMD 64 X2 7750BE/2*2Gb kingmax 800Mhz/9800GT 1Gb/WD 250Gb

(#24016) Gyufaaa válasza Blaze71 (#24014) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Hmm. Felkeltetted :U az érdeklődésem. Ki fogom próbálni én is.

(#24017) FireKeeper válasza zaja8 (#24015) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a szálak száma. tehát ha van egy hyperthreading-es procid, aminél egy maghoz két szál tartozik, akkor az lenne hogy cores: 2 threads: 4

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#24018) hahajdu

hahajdu
(fanatikus tag)

az miért lehet, hogy biosba beállítom az 1.375v-t és windowsba terhelés alatt 1.5v? (101 fokosan megy percekig :D)

hunpad.com

(#24019) Blaze71 válasza Gyufaaa (#24016) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Kis változás történt, megérkezett az AsRock lapom. Most még csak XP van rajta és elég jók az eredmények. Persze ez nem is csoda, mert most teljesen újra húztam a rendszert, eddíg meg a régit foltozgattam már karácsony óta. :U Ha lesz rá időm, akkor holnap, ha meg elhúzódik, akkor a jövő héten felteszem rá a Vistát is és beszámolok a stabilitásról, illetve a különbségekről. Most az Athlon-II 620-as stabilan megy 3,5 GHz-en aktívált L3-mal. Azt hiszem elégedett vagyok. ;]

(#24020) Gyufaaa válasza Blaze71 (#24019) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Az zsiiir. Az eredményeket megköszönöm. Nem vagyok képben ezekben az új procikban. A 6400-am megérett a cserére, csak nemtom mivel járnék a legjobban. 955-en gondolkodom, de csábít ez az 550-is, de nemtom mennyire tuningbarát. :F

[ Szerkesztve ]

(#24021) Blaze71 válasza Gyufaaa (#24020) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Az 550BE 3,9 GHz környékére várható, de lehet, hogy stabilan menne 4 GHz-et is. A 955 meg nem hinném, hogy ennyire hajtható lenne. HERR_Z a szakember ebben. :K

(#24022) Gyufaaa válasza Blaze71 (#24021) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Köszi. Megkeresem. :R

(#24023) Gyufaaa

Gyufaaa
(PH! addikt)

Letárgyaltam az üzletet HERR Z-vel :DD Szerdán ha minden jól megy itt az új prockóm. :C

(#24024) Blaze71 válasza Gyufaaa (#24023) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Örülök. :K Várjuk az eredményeket és véleményeket. :K

(#24025) Gyufaaa válasza Blaze71 (#24024) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Huhh. Már én is kíváncsi vok rá. Remélem jó választás lesz. :K

(#24026) Blaze71 válasza Gyufaaa (#24025) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Az X4B50-ben nem fogsz csalódni... :K

(#24027) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Valaki HELP!

Valamiért egyik napról a másikra Win7 Ultimate alatt folyamatosan dolgozik a procim! (6400+)
50% fölötti értékeket mutat, úgy, hogy nem megy semmi. Antivir AVAST van fent. Azt még lefuttatom boot időben... Plz help mert lezabálja a fejem!

(#24028) Hanok válasza Egzee (#24027) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Szerintem ennek egy Windows-os topikban a helye. De egyébként ezer dologtól lehet például az ilyen anti bakteriális programoktól mint az avast vagy valami fincsi kis spyware-től. És erre vélhetően a format lehet leghatékonyabb megoldás...

(#24029) daa-raa válasza Egzee (#24027) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ne simán a TaskManager-ben nézd a procihasználatot, hanem a Resource monitor-ban!

(#24030) Egzee válasza daa-raa (#24029) üzenetére

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

és az hol van jóuram? :D madzsar windowshoz vok szokva...

Mod: Jó... Hülye vok erőforrás figyelő... Ott meg csak az svc host eszik 30-on felüli %-ot a vírusírtó most keresés közben meg 20-at... Nem szokott ez így menni... Minden eszik 5-6%-okat és ált eszik az egész rendszer alapjáraton 5%-ot talán... Mi a rák van?

[ Szerkesztve ]

(#24031) Gyufaaa válasza Blaze71 (#24026) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Megjött a prockóm. Már csak a Tuning van hátra. Remélem valami frankót kapott ki nekem HERR Z!!! Az biztos, hogy marha korrekt ember!!! :C

(#24032) Egykicsipank

Egykicsipank
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Tervezek oprendszert cserélni a gépemen. konfigom: Abit KN9; 64 X2 4200+; 4x 1GB Kingmax 800 Mhz (bár, most ahogy nézem, a 2 amit később vettem az vmi Nanya??); NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB).
Kicsit elmaradtam a fejlődéssel, úgyhogy most nem tudom mit érdemes felraknom. Maradjak az XP SP3 - nál, vagy esetleg van értelme a Windows 7-et erőltetni? Driverek, szoftverek mennyire vannak/működnek ezzel?
A 64 bites XP nem sok extrával kecsegtetett...a windows 7-nél van érezhető különbség a 64-essel?

Köszi,
Dee Dee

(#24033) ne_nezze válasza Egykicsipank (#24032) üzenetére

ne_nezze
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

simán jó lesz rá a 64 bites Win 7.

Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►

(#24034) golffanatic válasza Egzee (#24030) üzenetére

golffanatic
(lelkes újonc)

h,

ne haragudj hogy zavarlak.......

nekem is 6400+ van annyi lenne a kérdésem.......

win 7 alatt milyen a tuning......?

(#24035) Gyufaaa válasza Egykicsipank (#24032) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Szerintem klasszissal jobb a win7. Érdemes kipróbálnod! :K

(#24036) Egykicsipank

Egykicsipank
(kvázi-tag)

Köszi a válaszokat!
És van értelme a 64 bitessel foglalkoznom, vagy jobb ha maradok a sima 32-esnél?

(#24037) Gyufaaa válasza Egykicsipank (#24036) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

A 64bitest tedd fel, a ramjaid végett is.

(#24038) tonyalmeida

tonyalmeida
(újonc)

Hali!

K10-es 7750esnél Gigabyte GA-M720-US3 lappal körülbelül meddig húzható fel a Northbridge órajel és mennyi fesz. kell neki hogy még stabil legyen?

(#24039) Gyufaaa válasza tonyalmeida (#24038) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Próbáld meg itt feltenni a kérdést. ;)

(#24040) Bazsa$

Bazsa$
(tag)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy X2 6000+ -om. Zalman 750Alcu -val van hűtve. Ha maxon pörög a venti akkor kb 50fok ha játszok akkor felmegy 60-65fokra. Szerintem sok egy kicsit ezzel a hűtővel paszta új illeszkedés is jó. Ez normális így?
Hány fok körül kellene lennie?

Köszi előre is. :R :R

Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

(#24041) Gyufaaa válasza Bazsa$ (#24040) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Nem kevés, bár ha azt vesszük, hogy azok a procik egy valóságos kazánnal érnek fel, nem ennyira sok. Nekem 6400+-om volt. IDLE: 35fok Terhelés alatt: 55fok volt egy ZALMANN 9500-al hűtve. A házad jól szellőzik? Esetleg tegyél be közvetlen elé még egy 12 centis ventit, ami + keringteti a levegőt neki. :U

(#24042) Bazsa$ válasza Gyufaaa (#24041) üzenetére

Bazsa$
(tag)

A házzal nincs Gond Cheiftech Nagytorony. 3db házhűtővel. Ugyhogy a szellőzés teljesen jó. Igazából most cseréltem le a hűtést mert a gyári hűtő és gép letöltése mellett 2 szobával arrébb is halottam hogy megy a gép..
De azt hittem ezzel a ventivel tudok hőfokot és halkabbságot nyerni de nem sikerült eddig. A régi S939 X2 3800+ -on egy 7700Cu volt ugyan ebben a házban az konkrétan alapterhelés melett be sem indította a ventit!! És a házhűtök sem mentek. Arra számítottam ez a hűtő is valami ilyesmit fog produkálni... :B

Nem tudom majd megpróbálom megfordítani a hűtőt hátha segít. Bár elméletileg mind1 kellene lennie nem?

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

(#24043) Gyufaaa válasza Bazsa$ (#24042) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Az mindegy merre áll a hűtő, főleg, mert fekszik a prockón, így a levegőt körbe körbe keringteti. Annak lényege nincs így merre áll. Érdekes, egyébként. Ennyire gyengusz lenne a hőleadó képessége :F Anno egy 3.2Ghz-es Barton magos prockón volt nekem ilyesmi. Azzal nem volt gond. Bár az sem termelt kevés hőt, azért a 6000+ tuti túltesz rajta. A toronytól függetlenül, próbáltad, hogy levetted a ház oldalát? Mert ha úgy is magas a hőfok, akkor a hűtő "teljesítménye" kevéske, ha jó lessz a hőfok akkor a házad hűtését kéne még is csak meglesni. :U

(#24044) Bazsa$ válasza Gyufaaa (#24043) üzenetére

Bazsa$
(tag)

Az a legfurcsább hogy hozzáérek a hűtő legaljához amerre a proci van és hideg. Az Everest meg most 50 fokot mond de a bios is.. :Y Ja biosom a legfrisebb. Sima Internet mellet 50 fok körüli a proci 2100 as fordulaton. De nekem ez akkor is sok, olyan 40 fok körül kieggyeznék. Mostmár kiváncsi vagyok lehet visszateszem a gyári hűtőt és megnézem azzal mit muzsikál a drága.
De kezdem azt hinni hogy a hőszenzorral van valami. Végre megjött a nagy tápom ugyhogy mostmár tudom majd tesztelni tehelés alatt is. De valami nagyon nem stimmel.. :(

[ Szerkesztve ]

(#24045) Gyufaaa válasza Bazsa$ (#24044) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Az everestben a core1 és core2 a mérvadó, mert azt a procid szenzora méri, így bizonyára pontos az alaplap álltal mért cpu hőfokkal szemben. Az előző procimnál is az alaplap marhaságokat írt, így vettem a gépbe egy külső hőmérőt, azt szoktam összevetni a core1 és 2 értékkel és az már jól mér. Jelenleg is erre apellálok, bár már az alaplap álltal mért értéket nem is szoktam egyáltalán nézni. Ezek mit mutatnak? :U

(#24046) Bazsa$ válasza Gyufaaa (#24045) üzenetére

Bazsa$
(tag)

Hát a core1 és core 2 is hasomló 1-2-3 fok a külömbség fölfele :O
Na ez a nem semmi. Fel fogok menni bátyám gépében is 6000+ van csak neki gyári hűtővel kiváncsi vagyok az m,it produkál.
Hát lehet hogy ez a Zalman 7500Alcu semmivel nem jobb a gyárinál. Lassan kezdem ezt a következtetést levonni :U

(#24047) Gyufaaa válasza Bazsa$ (#24046) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Hát ez valóban érdekes. :U

(#24048) Levin01

Levin01
(őstag)

Sziasztok!

Jelenleg AMD 4850e X2 procim van. 2500Mhz, 45W TDP
Most beton stabilan megy 220-as FSB-vel, feszemelés nélkül 2700-on.
Szerintetek mennyit lehet kisajtolni egy ilyen procibol minimális feszemeléssel?
Érdemes húznom 2900-3000környékére (ha bírja), vagy jobban járok ha lecserélem egy 3100MHz-es Phenom II X2-re?

(#24049) Gyufaaa válasza Levin01 (#24048) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

2900Mhz kb a vége feszemelés nélkül! De egy PH2 x2-vel tutira jobban jársz! :K

[ Szerkesztve ]

(#24050) Terentius

Terentius
(tag)

Üdv!
Felraktam a HT órajelet 800-ról 1000-re a BIOS-ban.Így jelenleg 1040 MHZ-en üzemel.Lehet belőle baj/előny származik belőle?

"A gyémántot csak a gyémánt vágja, Erős legyél, ki az ütést is állja!"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.