Profilok csak vannak ott, amik közül tudsz választani. Azok közül kell mondjuk a Minimális energiagazdálkodás.
Si vis pacem, para bellum.

Profilok csak vannak ott, amik közül tudsz választani. Azok közül kell mondjuk a Minimális energiagazdálkodás.

Most is ott van, de a minimális energiagazdálkodás, csak egy-egy előre beállított profilt tartalmaz a képernyő kikapcsolása, Merevlemez kikapcsolása, készenléti üzemmód beállítására. Szal itt nem tudom a C&Q funciót bekapcsolni. Nem lehet hogy a biosban van a blöki elhantolva? Oda még nem piszkáltam bele.
Feltettem az asus oldaláról letöltött Cool&Quiet nevü progit. de az ugy látom hogy csak detektál.
Minden maxon meg állandóan.
A hardver monitor szerint a prociteljesítmény 0 és 3% között ingadozik, szal nyugodtan visszaszabályozódhatna
Homemade vízhűtés: www.kep.tar.hu/sandor-p20

HEHE...
Latyak felkap, biosba be, C&Q engedélyez. Restart.

Most az ASUS C&Q progi gyönyörűen jelezgeti, hogy 1,1 és 1,3 között mocorog a procifesz, az órajel meg szépen visszaesik 1G-ra... Szal ez a dolog müxik... 
Asszem egyenlőre ennyi.
THX a segítséget. 

h,
xp 32bit........
akkor azt még megnézem......
vajon meddig birja..........
a win 7 jobb....?

Mert ennek a profilnak az aktiválásával a CnQ automatikusan üzembe lép. Feltéve ugye ha a BIOS-ban engedélyezve van...

C&Q és túlhajtás mennyire kompatibilis dolog? 
Szal az érdekelne, hogy érdemes-e próbálkoznom a húzással?
Nézegetem a gépet, és kicsit hidegnek találom a 28 fokos szobában 34 fokos procihőt. Szal meg kellene kicsit zargatni a kicsikét... 

Alaplapfüggő. Van amelyiknél tuning mellet is megy a CnQ, van amelyiknél csak részben, van amelyiknél sehogy.

ASUS M2N-CM DVI deszkán szerinted kompatibilis? Mármint a C&Q és a húzás.. 
Esetleg próba cseresznye? 

win7 legalább is a 64bit rottyan a tuningnál. XP (32bit)
jobb a tuningra.
Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

Konkrétan ASUS M2N lappal nem próbáltam még a C'n'Q-t, de MSI és Gigabyte lapoknál tutira működik a dolog K8-as procival is, ha nem nyúlsz a szorzóhoz és a procifeszt sem fixálod. Ezt könnyedén ellenőrizheted, ha átállítod 200 MHz-ről bármennyire, mondjuk kezdésnek 210 MHz-re az EC-t. Ezután megnézed XP alatt és ha visszaveszi ennél a beállításnál, akkor vissza fogja venni magasabb EC melett is. Persze van olyan lap, ami akkor is visszaveszi a szorzót és a procifeszt akkor is, ha megemeled a procifeszt, de ne kérdezd, hogy melyik. Nekem még nem jött össze K8-al, így csak alapfeszes tuningban gondolkozz. A memóriáknak ne felejtsd el megemelni a feszültségét + 0,1-0,4 V-al attól függően, hogy mennyivel akarod őket túlhajtani.
Gyufaa! Win7-tel még nem próbálkoztam, de nekem a 32 bites Vista jobban tolerálja a tuningot, mint az XP. Persze ez lehet a driverek miatt is.
[ Szerkesztve ]
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

Igen? Én még azt nem próbáltam. Mondjuk a Vistából is csak a 64bit-est használtam. Az nekem nem vált be. A 32 bitessel nem próbáltam. Kösz az infót. 

h,
akkor esetleg picit jobb tuning potenciálra lehet számitani.........

Én arra gyanakszom, hogy a VGA driver a ludas nálam, mert a tesztek lefutnak szépen mindkét 32 bites rendszeren, de játékokból és 3DMark CPU tesztből is kiszór XP alatt, ha nagyon meg van rángatva a proci és kicsit húzom a videókártyát is. Vista alatt meg semmi gond, nem lépett ki egyszer sem. A másik, hogy ugyan abban a beállításban használva mind Furmarkban, mind 3DMarkban több pontot kapok Vista alatt.

Hmm. Felkeltetted
az érdeklődésem. Ki fogom próbálni én is.
a szálak száma. tehát ha van egy hyperthreading-es procid, aminél egy maghoz két szál tartozik, akkor az lenne hogy cores: 2 threads: 4
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

az miért lehet, hogy biosba beállítom az 1.375v-t és windowsba terhelés alatt 1.5v? (101 fokosan megy percekig
)
hunpad.com

Kis változás történt, megérkezett az AsRock lapom. Most még csak XP van rajta és elég jók az eredmények. Persze ez nem is csoda, mert most teljesen újra húztam a rendszert, eddíg meg a régit foltozgattam már karácsony óta.
Ha lesz rá időm, akkor holnap, ha meg elhúzódik, akkor a jövő héten felteszem rá a Vistát is és beszámolok a stabilitásról, illetve a különbségekről. Most az Athlon-II 620-as stabilan megy 3,5 GHz-en aktívált L3-mal. Azt hiszem elégedett vagyok. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Az zsiiir. Az eredményeket megköszönöm. Nem vagyok képben ezekben az új procikban. A 6400-am megérett a cserére, csak nemtom mivel járnék a legjobban. 955-en gondolkodom, de csábít ez az 550-is, de nemtom mennyire tuningbarát. 
[ Szerkesztve ]

Az 550BE 3,9 GHz környékére várható, de lehet, hogy stabilan menne 4 GHz-et is. A 955 meg nem hinném, hogy ennyire hajtható lenne. HERR_Z a szakember ebben. 

Köszi. Megkeresem. 

Letárgyaltam az üzletet HERR Z-vel
Szerdán ha minden jól megy itt az új prockóm. 

Örülök.
Várjuk az eredményeket és véleményeket. 

Huhh. Már én is kíváncsi vok rá. Remélem jó választás lesz. 

Az X4B50-ben nem fogsz csalódni... 
Valaki HELP!
Valamiért egyik napról a másikra Win7 Ultimate alatt folyamatosan dolgozik a procim! (6400+)
50% fölötti értékeket mutat, úgy, hogy nem megy semmi. Antivir AVAST van fent. Azt még lefuttatom boot időben... Plz help mert lezabálja a fejem!

Szerintem ennek egy Windows-os topikban a helye. De egyébként ezer dologtól lehet például az ilyen anti bakteriális programoktól mint az avast vagy valami fincsi kis spyware-től. És erre vélhetően a format lehet leghatékonyabb megoldás...

Ne simán a TaskManager-ben nézd a procihasználatot, hanem a Resource monitor-ban!
és az hol van jóuram?
madzsar windowshoz vok szokva...
Mod: Jó... Hülye vok erőforrás figyelő... Ott meg csak az svc host eszik 30-on felüli %-ot a vírusírtó most keresés közben meg 20-at... Nem szokott ez így menni... Minden eszik 5-6%-okat és ált eszik az egész rendszer alapjáraton 5%-ot talán... Mi a rák van?
[ Szerkesztve ]

Megjött a prockóm. Már csak a Tuning van hátra. Remélem valami frankót kapott ki nekem HERR Z!!! Az biztos, hogy marha korrekt ember!!! 

Sziasztok!
Tervezek oprendszert cserélni a gépemen. konfigom: Abit KN9; 64 X2 4200+; 4x 1GB Kingmax 800 Mhz (bár, most ahogy nézem, a 2 amit később vettem az vmi Nanya??); NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB).
Kicsit elmaradtam a fejlődéssel, úgyhogy most nem tudom mit érdemes felraknom. Maradjak az XP SP3 - nál, vagy esetleg van értelme a Windows 7-et erőltetni? Driverek, szoftverek mennyire vannak/működnek ezzel?
A 64 bites XP nem sok extrával kecsegtetett...a windows 7-nél van érezhető különbség a 64-essel?
Köszi,
Dee Dee
simán jó lesz rá a 64 bites Win 7.
Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►

h,
ne haragudj hogy zavarlak.......
nekem is 6400+ van annyi lenne a kérdésem.......
win 7 alatt milyen a tuning......?

Szerintem klasszissal jobb a win7. Érdemes kipróbálnod! 

Köszi a válaszokat!
És van értelme a 64 bitessel foglalkoznom, vagy jobb ha maradok a sima 32-esnél?

A 64bitest tedd fel, a ramjaid végett is.

Hali!
K10-es 7750esnél Gigabyte GA-M720-US3 lappal körülbelül meddig húzható fel a Northbridge órajel és mennyi fesz. kell neki hogy még stabil legyen?

Próbáld meg itt feltenni a kérdést. 

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy X2 6000+ -om. Zalman 750Alcu -val van hűtve. Ha maxon pörög a venti akkor kb 50fok ha játszok akkor felmegy 60-65fokra. Szerintem sok egy kicsit ezzel a hűtővel paszta új illeszkedés is jó. Ez normális így?
Hány fok körül kellene lennie?
Köszi előre is.

Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

Nem kevés, bár ha azt vesszük, hogy azok a procik egy valóságos kazánnal érnek fel, nem ennyira sok. Nekem 6400+-om volt. IDLE: 35fok Terhelés alatt: 55fok volt egy ZALMANN 9500-al hűtve. A házad jól szellőzik? Esetleg tegyél be közvetlen elé még egy 12 centis ventit, ami + keringteti a levegőt neki. 

A házzal nincs Gond Cheiftech Nagytorony. 3db házhűtővel. Ugyhogy a szellőzés teljesen jó. Igazából most cseréltem le a hűtést mert a gyári hűtő és gép letöltése mellett 2 szobával arrébb is halottam hogy megy a gép..
De azt hittem ezzel a ventivel tudok hőfokot és halkabbságot nyerni de nem sikerült eddig. A régi S939 X2 3800+ -on egy 7700Cu volt ugyan ebben a házban az konkrétan alapterhelés melett be sem indította a ventit!! És a házhűtök sem mentek. Arra számítottam ez a hűtő is valami ilyesmit fog produkálni... 
Nem tudom majd megpróbálom megfordítani a hűtőt hátha segít. Bár elméletileg mind1 kellene lennie nem?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

Az mindegy merre áll a hűtő, főleg, mert fekszik a prockón, így a levegőt körbe körbe keringteti. Annak lényege nincs így merre áll. Érdekes, egyébként. Ennyire gyengusz lenne a hőleadó képessége
Anno egy 3.2Ghz-es Barton magos prockón volt nekem ilyesmi. Azzal nem volt gond. Bár az sem termelt kevés hőt, azért a 6000+ tuti túltesz rajta. A toronytól függetlenül, próbáltad, hogy levetted a ház oldalát? Mert ha úgy is magas a hőfok, akkor a hűtő "teljesítménye" kevéske, ha jó lessz a hőfok akkor a házad hűtését kéne még is csak meglesni. 

Az a legfurcsább hogy hozzáérek a hűtő legaljához amerre a proci van és hideg. Az Everest meg most 50 fokot mond de a bios is..
Ja biosom a legfrisebb. Sima Internet mellet 50 fok körüli a proci 2100 as fordulaton. De nekem ez akkor is sok, olyan 40 fok körül kieggyeznék. Mostmár kiváncsi vagyok lehet visszateszem a gyári hűtőt és megnézem azzal mit muzsikál a drága.
De kezdem azt hinni hogy a hőszenzorral van valami. Végre megjött a nagy tápom ugyhogy mostmár tudom majd tesztelni tehelés alatt is. De valami nagyon nem stimmel.. 
[ Szerkesztve ]

Az everestben a core1 és core2 a mérvadó, mert azt a procid szenzora méri, így bizonyára pontos az alaplap álltal mért cpu hőfokkal szemben. Az előző procimnál is az alaplap marhaságokat írt, így vettem a gépbe egy külső hőmérőt, azt szoktam összevetni a core1 és 2 értékkel és az már jól mér. Jelenleg is erre apellálok, bár már az alaplap álltal mért értéket nem is szoktam egyáltalán nézni. Ezek mit mutatnak? 

Hát a core1 és core 2 is hasomló 1-2-3 fok a külömbség fölfele 
Na ez a nem semmi. Fel fogok menni bátyám gépében is 6000+ van csak neki gyári hűtővel kiváncsi vagyok az m,it produkál.
Hát lehet hogy ez a Zalman 7500Alcu semmivel nem jobb a gyárinál. Lassan kezdem ezt a következtetést levonni 

Hát ez valóban érdekes. 

Sziasztok!
Jelenleg AMD 4850e X2 procim van. 2500Mhz, 45W TDP
Most beton stabilan megy 220-as FSB-vel, feszemelés nélkül 2700-on.
Szerintetek mennyit lehet kisajtolni egy ilyen procibol minimális feszemeléssel?
Érdemes húznom 2900-3000környékére (ha bírja), vagy jobban járok ha lecserélem egy 3100MHz-es Phenom II X2-re?

2900Mhz kb a vége feszemelés nélkül! De egy PH2 x2-vel tutira jobban jársz! 
[ Szerkesztve ]