Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#18001) Hypnotic válasza FireKeeper (#18000) üzenetére

Hypnotic
(újonc)

Okés köszi a segítséget !

De akkor nem értem most miért akad ha tegnap tökéletesen ment pedig xp újra van telepítve minden driver fent van legújabb directx meg töredezettségmentesítettem is.

Hypnotic

(#18002) kw3v865

kw3v865
(fanatikus tag)

Tovább húztam az FSB-t. Most 209-nél tartok. 6000-es X2-m van 3,1Ghz az alapórajele. Egyszerre mindig csak 1Mhz-et húztam rajta, majd legalább 2 óra Prime98 (maximum heat teszt) és Memtest86-ot is futtattam 1-2 óráig. Nem fagyott, nem írt ki hibát, nem melegedett túl. max. 58-59-ig ment fel a hőmérséklet.
Ma 209Mhz-re állítottam az FSB-t. Prime95-öt elindítottam. Néha rálestem, hogy kiír-e valami hibaüzenetet, de semmi. Max. 58-59-re ment fel a hőmérséklet. Aztán egyszer csak látom, hogy nem fut a Prime95. Kb. fél óra telt el az előző megfigyelés óta. Nem értem mi történhetett. Nem melegedett túl. Csak simán kilépett.
Szerintetek mi okozza ezt? Kétszer is próbáltam.
Gigabyte MA790X-DS4 alaplapom van, 2*1Gb Geil DDr2-800-as RAM-om. 4-55-15 időzítésekkel. Csak az elsőt értéket változtattam meg 4-re mást nem állítottam át rajta. 400-as FSP tápom van. Az biztos bírja.
Tapasztaltatok már ilyesmit?

(#18003) szipak

szipak
(tag)

sziasztok!

nemrég sikerült beújítanom egy 4850e procit, kifejezetten meg vagyok vele elégedve. crystalcpuid-vel vezérlem, 240es fsb-t használok, 4* szorzó mellett 0,9V-on szaladgál, 12,5*-esnél 1,33 körül kap az alaplaptól. nekem jelen pillanatban ez elég, habár nyilván hajt a kíváncsiság, hogy meddig hajlandó működni ;]

viszont lenne néhány kérdésem.
- jelenleg egy abit KN9 deszkát használok, tökéletesen meg vagyok vele elégedve. de. kíváncsi vagyok, rá, hogy lenne-e értelme lecserélnem valami más lapra, mivel elég keveset játszok, az esetek nagy többségében alcsony fogyasztás lenne a cél. sli/ crossfire nem hoz izgalomba, az egyetlen dolog, ami a fogyasztáson kívül érdekel, az a tuningpotenciál, valamint stabilitás. (valamint proci magok hőmérsékletét sem jelzi ki pontosan a lap, habár ezt kibírom)

- a 4850e -nek meddig szabad feszt adni? nyilván nem akarom megölni... :U lefele korlátozott vagyok, az alaplap minimum 0,8V hajlandó adni

válaszokat előre is kösz
szipak

leggyorsabban emailben érsz el

(#18004) person válasza szipak (#18003) üzenetére

person
(senior tag)

Én 3GHz-en használom alapfeszen.
A 3.1-et is stabilan bírta nálam 1.25v-on és nem is nagyon melegedett.
Ezen felül viszont megállt az élet.
Imádkozni kell, hogy 1.3v-al elinduljon 3.2GHz-en.(ram, ht visszavéve)
Ez már nem igazán éri meg. Nálam sajna ennyit tud. :O

(#18005) darál0w

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hali.
van egy 5400+om. 3,2-t megy 1.4en és feljebb akarom huzni még vagy 100-200al.de mindig csak ujraindul vagy fel sem indul.ramok nembírnák vagy ez a vége?
ramokat visszaosztom amint tudom és kiprobálom :D
jah igen.ramok 890en vannak most.

[ Szerkesztve ]

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#18006) lizakattila válasza darál0w (#18005) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!
Miért akarod még feljebb húzni? (azért a 100-200MHz-ért már nincs értelme)
5400+ ot én is 3200-on használom 1,38v-on.
Megy az még többet amúgy. 3300-at nálam 1,42-n ment stabilan. a vége pedig valahol ITT volt. :DDD A stabilitás itt körülbelül annyi volt, mint macisajtban a brummogás. Lehet hogy magasabb fesszel elment volna még egy darabig, de léggel nem akartam megfőzni.
Szvsz 3,2 felett én már semmi javulást nem vettem észre. Max 1-2 teszthez van értelme e fölött használni, máshoz nem igazán, mert túl sok fesz kell neki.

[ Szerkesztve ]

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#18007) darál0w válasza lizakattila (#18006) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

akkor hagyom így ahogy van.
ez se rossz,csak kivi vok mennyit megy.
;)

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#18008) person válasza darál0w (#18007) üzenetére

person
(senior tag)

Kivi vagy mikor távozik a füst? ;] És persze megy e nélküle is? :DDD

(#18009) lizakattila válasza darál0w (#18007) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Mondjuk a végét azért én is megnézném. :D
Léggel mondjuk olyan 1,4 - 1,42 v-ig megnézheted mit tud, de a fölött azért nem ajánlanám.
Amúgy nem olyan rosszak ezek, lehet ezeket hajtani.

[ Szerkesztve ]

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#18010) darál0w válasza person (#18008) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

megnééztem már vagy kettőt :D
ezt nem szeretném látni ;)

látom ott vagy attila,szép eredmény léggel.nincs is jobb nálad léggel ahogy elnézem.szal feljebb nemhiszem,h megy majd nekem is :D

(#18011) darál0w válasza lizakattila (#18009) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hány fokon mennek a prociaid?
és a többi cucc?:D

(#18012) lizakattila válasza darál0w (#18010) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Amúgy érdekes ez, hogy mennyi feszt lehet adni biztonságosan a procinak.
Nálam az alaplap egészen 1,499-ig azt írja, hogy biztonságos :Y (illetve, olyan színnel jelöli, ami azt jelenti).
Na azért megnézném (ill. inkább nem), hogy meddig bírná ekkora fesszel?
Am THX. Majd egyszer még lehet nekiugrok egy kicsit finomítani a dolgokat. Bosszantó, hogy innen 1 MHz-cel sem tudtam feljebb tornászni, pedig én tudom, hogy van még benne!!!!! ;]

Mod:
Proci idle 30 fok, terhelés alatt max 50-52 fok.
Vga (gyári hűtővel) 2D-ben 40-42 fok, játék alatt sem ment még 72 fölé.
Az alaplap is 30-40 fok közt van.

[ Szerkesztve ]

(#18013) darál0w válasza lizakattila (#18012) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ramokat probáltad visszaosztani és ugy huzni?lehet az fogja vissza.
hát nekem proci 100%os terhelés közbe se megy feljebb 40foknál,sőt semmi kivéve a vga,ami ugy 60-65között ugrál.
procim 1.4et ramom 1.9et kap.
most probálom majd visszaosztani a ramomat,csak jelen pillanatban alaplapom biosában nincs ramvisszaosztás opcio.holnap fogom frissíteni hátha az ujba már van.ha nem akkor lehet kinyírom a ramomat :D

(#18014) Cadal válasza darál0w (#18013) üzenetére

Cadal
(őstag)

Van benne ilyen opció. Próbáltad esetleg a ctrl+F1 billentyűkombinációt? Akkor előjön egy rejtett menü.
Itt pl nekünk is vissza kellett osztani. A lap ugyan az.

(#18015) lizakattila válasza darál0w (#18013) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem teljesen jók ezek a hőfokok. Lesz ez még hűvösebb is,csak most ki van lőve egy 12es ventim mert kicsit megadta magát.
Majd egy hűvösebb estén nekivetem magam megint, mert most a szobában is meleg van, úgysem sokra mennék. ;)
Nem olyan könnyű azokat kinyírni. Max majd látsz 1-2 kék képernyőt. De hát az meg tuningos berkekben "megszokott" dolog. :DDD

(#18016) Storm123 válasza Storm123 (#17936) üzenetére

Storm123
(újonc)

Sziasztok! Korábban írtam egy elég érdekes problémáról egy 5000+ X2 procival kapcsolatban. (most arra válaszolva írok, hogy ha valakit érdekel könnyen visszakereshesse.)
Szóval kiderült mi okozza a belassulásokat (megoldani még nem sikerült).
Na tehát: egy 5000+ -os proci 2600 MHz-en fut. Ez úgy jön ki hogy 200x13=2600. Megy is tökéletesen 2,6Ghz-n, de ahogy elindítunk egy játékot, visszaesik 1000MHz-re. Ez úgy jön ki hogy a szorzót lekapcsolja 13-ról 5-re... Ezeket az infókat Everest U.-ban és DualCoreC.-ben néztem. Játék alatt futtattam, majd alt+tab-bal ledobtam tálcára a gémet, és megnéztem az értékeket, na most DCC-ben látszik, hogy rá 2 másodpercre hogy ledobtam tálcára a játékot, visszaáll 2,6GHz-re (everestben marad az érték 1GHz-n, az nem tudom miért nem áll át). Illetve még akkor is jelentkezik ez a procibelassulás, mikor everestben memóriaírás tesztet futtatok... a memóriaolvasásnál semmi gond, de az írásnál lassabb sokkal mint az én 3200+-osom.
Na most az előző hozzászólásom után kaptam 2 tanácsot, 1:procidriver, 2:új BIOS. A procidrivert kipróbáltam, nem működik, a BIOS-t egyenlőre nem bántottam, mert még soha nem csináltam ilyesmit, és úgyhallottam elég komoly veszélyei vannak, ha valami nem jön össze. Tönkre lehet tenni végérvényesen a lapot ha elszúrunk valamit(vagy esetleg kifagy a gép vagy áramszünet lesz, v. mittudom én vmiért nem sikerül?
Ja igen, itt vannak a gép főbb paraméterei:
MSI K9N Neo v2/v3 (MS-7369)
DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
ATI Radeon HD 3870 (RV670)
Samsung 2x1GB DDR2

Köszi előre is!

(#18017) Gézengúz válasza Storm123 (#18016) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Kicsikét átmehetnél readonlyba és utánnanézhetnél a kúlendkvájetnek...........mielőtt hülyeségeket beszélsz...

Hmmm........Mit szólsz hozzá?????

"Annyi jó autó van, amit ki lehetne próbálni, de ezt elrontottam ott, hogy elsőnek vettem egy BMW-t"

(#18018) aphra2 válasza lizakattila (#18015) üzenetére

aphra2
(senior tag)

"Max majd látsz 1-2 kék képernyőt. De hát az meg tuningos berkekben "megszokott" dolog.

Ezen jót nevettem..... és milyen igaz :C

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#18019) darál0w válasza Cadal (#18014) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

na ezt meglesem majd ujraindításnál,csak most töltök ezerrel :D

egyszer kétszer volt már nekem is ilyen "tuningos berkekben megszokott dolog" :D

kezdve az ujraindulgatástol a füstig ;]

[ Szerkesztve ]

(#18020) Storm123 válasza Gézengúz (#18017) üzenetére

Storm123
(újonc)

Ha tudod mi a gond, akkor ezzel az erővel hogy lefikáztad a hozzászólásomat, akár segíthettél is volna. Mondjuk az nem esik ilyen jól igaz?
Mi volt ebben a hülyeség? Leírtam mit tapasztaltunk, ennyi. Cool 'n' Quiet meg disabledre van állítva, elég nehezen kavarna be...

(#18021) lizakattila válasza Storm123 (#18020) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Esetleg próbáld ki, hogy húzol valamennyit a procin, mondjuk 200-ról 205-re emeld meg a frekit, mert így elvileg tutira nem tud bekavarni a C'n'Q, mert tuningnál nem kellene, hogy működjön. Az everestben lehet azért nem áll át, mert lassabban frissíti az értékeket (ezt am be lehet állítani, hogy hány mp-enként olvassa az adatokat).
Ha így sem működik jól, nyugodtan megcsinálhatod a BIOS frissítést, nem nagy ördöngősség, és lehet hogy az lenne az igazi megoldás. Egy kis segítség hozzá: BIOS UPDATE.

[ Szerkesztve ]

(#18022) szki válasza lizakattila (#18021) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Tuningnál is mehet a C'n'Q, ha csak az FSB-t emeled, és a szorz meg a proci fesz marad auton. Ha a szorzót fixálod, akkor nem megy a C'n'Q esetén le 5-ösre.

(#18023) daa-raa válasza Storm123 (#18020) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Egyáltalán milyen OS?

DualCore Optimizer fel van rakva?

Si vis pacem, para bellum.

(#18024) Storm123 válasza daa-raa (#18023) üzenetére

Storm123
(újonc)

Próbáltuk XP alatt is, meg Vista alatt is (32bit mindkettő).Proci Driver, DualCore optimizer sem segített. BIOS-ban automatáról átállítottam a szorzót 13-ra, de hiába... visszaveszi ahogy elindítunk egy játékot... Egyszerűen érthetetlen, ha fordítva csinálná, akkor látnám értelmét, de így...

(#18025) Gerisz válasza szki (#18022) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még ha a feszt emeled akkor is megy

#18020 Storm123: az ilyet nem is kell figyelembe venni

Visnya alatt tudnia kell kezelni a procit. Nem kell hozzá driver.

[ Szerkesztve ]

(#18026) lizakattila válasza szki (#18022) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Nálam már úgy sem ment a C'n'Q, de az lehetett nálam is valami bios bug, mert az még a "gyári" biossal volt, frissítés óta meg nem használom. :B

(#18027) Skodry

Skodry
(fanatikus tag)

sikerült belőnöm a procim, ez jónak számít????

[link]

fullon elég lasucska a cod5 lehet azért mert csak 7800GT-m van?

|||OPELOS vagy? Regisztrálj! www.sosemkopel.com|||Önmagán uralkodni a legnagyobb uralkodás. Megbízhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=Skodry

(#18028) Skodry válasza Skodry (#18027) üzenetére

Skodry
(fanatikus tag)

Amugy szívok a géppel mint Storm123

|||OPELOS vagy? Regisztrálj! www.sosemkopel.com|||Önmagán uralkodni a legnagyobb uralkodás. Megbízhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=Skodry

(#18029) Skodry válasza Skodry (#18027) üzenetére

Skodry
(fanatikus tag)

Amugy szívok a géppel mint Storm123
Nem direkt volt dupla csak szarakodott a net.
sorry ph team!

[ Szerkesztve ]

(#18030) Storm123

Storm123
(újonc)

Na most egy olyan tippet kapott haverom a sógorától, hogy valószínűleg túlmelegszik a processzor mikor elindít egy játékot, és emiatt "védelemből" lassul le a proci 1GHz-re.

(#18031) Skodry válasza Storm123 (#18030) üzenetére

Skodry
(fanatikus tag)

Ez érdekes, mondjuk everest szerint 62fokos a proci ,de egy ac64freezer van rajta meg egy kiló ezüst paszta, szóval lol.
Ki lehet kapcsolni a védelmi izét?

(#18032) darál0w válasza Cadal (#18014) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:K kössz kadal bejött a rejtett menu :D

attila:
felhuztam a procit 3400 környékére.3387 et mutatott,de amint elindítottam egy komolyabb progit.pl orthos vagy prime 95 egyből ujraindult.szal ott a véége :D
feljebb nemhuzom mert tényleg kijön a füst :D
3250en megy most 1.375 voltal biosban,de 1.4et mutat everest.1 orát futtattam prime95el stabil.szal marad ennyi.ez se rossz ;)

(#18033) Skodry válasza Skodry (#18031) üzenetére

Skodry
(fanatikus tag)

Szerinted, sztetek, egy alaplapcsere megoldaná a zürt?

(#18034) lizakattila válasza darál0w (#18032) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

:C
Szerintem az bőven elég, és még annyira nem is gyilkolod vele. Everest nem mindig valós értéket mutat. (Esetleg nézd meg cpu-z mit ír terhelés alatt, annak talán jobban lehet hinni.)
Akkor én egy fokkal jobb voltam. 3416-on elindítottam az orthost, és legalább 5-6 mp-ig futott, és közben sorozatosan dobta a hibaüziket, hogy éppen melyik - háttérben futó - redszeralkalmazás halt meg. :DDD :DDD

Hány voltot adtál neki 3,4 környékéén? ;] :D

(#18035) Gerisz válasza Storm123 (#18030) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát inkább kikapcsol mint visszavesz. Ez nem jó tipp (vagyis nem AMD-re).
Főleg alapon
Töltsd már ki az adataidnál a cuccokat légyszíves!

Skodry: a kiló ezüst pasztát honnan szedted?
Az is lehet vastagon akkor már nem jó, pont az ellenkezőjét kapod

[ Szerkesztve ]

(#18036) darál0w válasza lizakattila (#18034) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

biosba 1.4et.annyi időm volt h everesttel megnézzem mennyit mutat.1.49et mutatott :D
mondom oké elég lesz.és amint indítottam primeot pukk kék képernyő hibaüzivel. :D
szal marad ez a 3.2. bőven yo.15% overclock. ;]

(#18037) amdfan43

amdfan43
(újonc)

Beszereztem egy Athlon64 X2 6400 Black Editiont,hurrá!

Mennyire kell húznom,hogy megverjek vele egy 3.6-3.8GHz-re húzott Core2 E8200-at?

(#18038) darál0w válasza amdfan43 (#18037) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

milyen hűtő van rajta?
esetleg nem is lég?:D

(#18039) amdfan43 válasza darál0w (#18038) üzenetére

amdfan43
(újonc)

Cooler Master hyper TX2.
Másik topikban ezzel ijesztgetnek![link]

(#18040) VaniliásRönk válasza amdfan43 (#18039) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Kb. annyin kéne hajtanod, de az kizárt hogy összejön, max. 3500MHz-re van esélyed.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#18041) darál0w válasza amdfan43 (#18039) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

léggel semmikép nemfogod feljebb huzni 3,5-3,6nál.
nekem az 5400+om megy 3,4et de kb 5 mp prime-al.
3,2 stabilan.ha azt nézed a te procid alapon 3,2 azért csaccolom a kb 3,6ot.
lekörözni nem tudsz egy ilyen intelt sajna :(

(#18042) Skodry válasza Gerisz (#18035) üzenetére

Skodry
(fanatikus tag)

Eddíg nem volt rajta ,most raktam rá az egészre,így sem jó?

(#18043) Gyufaaa válasza amdfan43 (#18039) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Azért felesleges nyüstölnöd azt a frankó kis procit, hogy egy intelt megalázz vele, mivel valóban, ESÉLYTELEN!
De minek is. 3,6Ghz-re feltolod annak bőven elégnek kell lennie minden fajta használatra és hardverhez. Már a 3.2Ghz is teljesen oké! Fölösleges szétgyepálni csak azért mert BE a neve.

Szerintem. :)

Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

(#18044) gtasystem válasza Gyufaaa (#18043) üzenetére

gtasystem
(senior tag)
LOGOUT blog

intelt egyébként is fölösleges alázni..
alázza az saját magát az áraival..

szerintem.. :)

Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni életszínvonalat..

(#18045) Gerisz válasza Skodry (#18042) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az mi hogy nem volt rajta?
Szépen benyomsz egy kicsit a közepére és kész. Egyébként én kártyával(bank) szoktam szépen elkenni (vékonyan nagyon)
De nem ezüstpasztát csak MX-2-t

[ Szerkesztve ]

(#18046) amdfan43

amdfan43
(újonc)

Akkor melyik az az Intel amit tudom ezzel verni?

Pl.? E5200?

[ Szerkesztve ]

(#18047) gtasystem válasza amdfan43 (#18046) üzenetére

gtasystem
(senior tag)
LOGOUT blog

talán csinálj egy 3dmark06 tesztet aztán nézd meg itt a CPU score-t

Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni életszínvonalat..

(#18048) szipak válasza person (#18004) üzenetére

szipak
(tag)

3GHz alapfeszen nálam nem megy, ellenben plusz fesszel már rögtön más a helyzet.
jelenleg ez van, 1,5V mellett, na meg nyitott ablak is kell hozzá :DDD

(#18049) Gerisz válasza amdfan43 (#18046) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Minek akarsz Intelt verni? Ennek mi az értelme? Mibe akarod elverni?
Vagy most ennek mi a lényege?

Majd a 45nm-es AMD-vel

[ Szerkesztve ]

(#18050) szipak válasza szipak (#18048) üzenetére

szipak
(tag)

korrigálnám előző hozzászólásomat (nem, nem brok magammal :DDD), 1,5V mellett sikerült összehozni ezt. ripping.org -on bronzérem :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.