Okés köszi a segítséget !
De akkor nem értem most miért akad ha tegnap tökéletesen ment pedig xp újra van telepítve minden driver fent van legújabb directx meg töredezettségmentesítettem is.
Hypnotic

Okés köszi a segítséget !
De akkor nem értem most miért akad ha tegnap tökéletesen ment pedig xp újra van telepítve minden driver fent van legújabb directx meg töredezettségmentesítettem is.
Hypnotic

Tovább húztam az FSB-t. Most 209-nél tartok. 6000-es X2-m van 3,1Ghz az alapórajele. Egyszerre mindig csak 1Mhz-et húztam rajta, majd legalább 2 óra Prime98 (maximum heat teszt) és Memtest86-ot is futtattam 1-2 óráig. Nem fagyott, nem írt ki hibát, nem melegedett túl. max. 58-59-ig ment fel a hőmérséklet.
Ma 209Mhz-re állítottam az FSB-t. Prime95-öt elindítottam. Néha rálestem, hogy kiír-e valami hibaüzenetet, de semmi. Max. 58-59-re ment fel a hőmérséklet. Aztán egyszer csak látom, hogy nem fut a Prime95. Kb. fél óra telt el az előző megfigyelés óta. Nem értem mi történhetett. Nem melegedett túl. Csak simán kilépett.
Szerintetek mi okozza ezt? Kétszer is próbáltam.
Gigabyte MA790X-DS4 alaplapom van, 2*1Gb Geil DDr2-800-as RAM-om. 4-55-15 időzítésekkel. Csak az elsőt értéket változtattam meg 4-re mást nem állítottam át rajta. 400-as FSP tápom van. Az biztos bírja.
Tapasztaltatok már ilyesmit?

sziasztok!
nemrég sikerült beújítanom egy 4850e procit, kifejezetten meg vagyok vele elégedve. crystalcpuid-vel vezérlem, 240es fsb-t használok, 4* szorzó mellett 0,9V-on szaladgál, 12,5*-esnél 1,33 körül kap az alaplaptól. nekem jelen pillanatban ez elég, habár nyilván hajt a kíváncsiság, hogy meddig hajlandó működni ![;]](/dl/s/v1.gif)
viszont lenne néhány kérdésem.
- jelenleg egy abit KN9 deszkát használok, tökéletesen meg vagyok vele elégedve. de. kíváncsi vagyok, rá, hogy lenne-e értelme lecserélnem valami más lapra, mivel elég keveset játszok, az esetek nagy többségében alcsony fogyasztás lenne a cél. sli/ crossfire nem hoz izgalomba, az egyetlen dolog, ami a fogyasztáson kívül érdekel, az a tuningpotenciál, valamint stabilitás. (valamint proci magok hőmérsékletét sem jelzi ki pontosan a lap, habár ezt kibírom)
- a 4850e -nek meddig szabad feszt adni? nyilván nem akarom megölni...
lefele korlátozott vagyok, az alaplap minimum 0,8V hajlandó adni
válaszokat előre is kösz
szipak
leggyorsabban emailben érsz el

Én 3GHz-en használom alapfeszen.
A 3.1-et is stabilan bírta nálam 1.25v-on és nem is nagyon melegedett.
Ezen felül viszont megállt az élet.
Imádkozni kell, hogy 1.3v-al elinduljon 3.2GHz-en.(ram, ht visszavéve)
Ez már nem igazán éri meg. Nálam sajna ennyit tud. 
hali.
van egy 5400+om. 3,2-t megy 1.4en és feljebb akarom huzni még vagy 100-200al.de mindig csak ujraindul vagy fel sem indul.ramok nembírnák vagy ez a vége?
ramokat visszaosztom amint tudom és kiprobálom 
jah igen.ramok 890en vannak most.
[ Szerkesztve ]
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
Hali!
Miért akarod még feljebb húzni? (azért a 100-200MHz-ért már nincs értelme)
5400+ ot én is 3200-on használom 1,38v-on.
Megy az még többet amúgy. 3300-at nálam 1,42-n ment stabilan. a vége pedig valahol ITT volt.
A stabilitás itt körülbelül annyi volt, mint macisajtban a brummogás. Lehet hogy magasabb fesszel elment volna még egy darabig, de léggel nem akartam megfőzni.
Szvsz 3,2 felett én már semmi javulást nem vettem észre. Max 1-2 teszthez van értelme e fölött használni, máshoz nem igazán, mert túl sok fesz kell neki.
[ Szerkesztve ]
Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°
akkor hagyom így ahogy van.
ez se rossz,csak kivi vok mennyit megy.

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

Kivi vagy mikor távozik a füst?
És persze megy e nélküle is?
Mondjuk a végét azért én is megnézném.
Léggel mondjuk olyan 1,4 - 1,42 v-ig megnézheted mit tud, de a fölött azért nem ajánlanám.
Amúgy nem olyan rosszak ezek, lehet ezeket hajtani.
[ Szerkesztve ]
Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°
megnééztem már vagy kettőt 
ezt nem szeretném látni 
látom ott vagy attila,szép eredmény léggel.nincs is jobb nálad léggel ahogy elnézem.szal feljebb nemhiszem,h megy majd nekem is 
hány fokon mennek a prociaid?
és a többi cucc?
Amúgy érdekes ez, hogy mennyi feszt lehet adni biztonságosan a procinak.
Nálam az alaplap egészen 1,499-ig azt írja, hogy biztonságos
(illetve, olyan színnel jelöli, ami azt jelenti).
Na azért megnézném (ill. inkább nem), hogy meddig bírná ekkora fesszel?
Am THX. Majd egyszer még lehet nekiugrok egy kicsit finomítani a dolgokat. Bosszantó, hogy innen 1 MHz-cel sem tudtam feljebb tornászni, pedig én tudom, hogy van még benne!!!!! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Mod:
Proci idle 30 fok, terhelés alatt max 50-52 fok.
Vga (gyári hűtővel) 2D-ben 40-42 fok, játék alatt sem ment még 72 fölé.
Az alaplap is 30-40 fok közt van.
[ Szerkesztve ]
ramokat probáltad visszaosztani és ugy huzni?lehet az fogja vissza.
hát nekem proci 100%os terhelés közbe se megy feljebb 40foknál,sőt semmi kivéve a vga,ami ugy 60-65között ugrál.
procim 1.4et ramom 1.9et kap.
most probálom majd visszaosztani a ramomat,csak jelen pillanatban alaplapom biosában nincs ramvisszaosztás opcio.holnap fogom frissíteni hátha az ujba már van.ha nem akkor lehet kinyírom a ramomat 

Van benne ilyen opció. Próbáltad esetleg a ctrl+F1 billentyűkombinációt? Akkor előjön egy rejtett menü.
Itt pl nekünk is vissza kellett osztani. A lap ugyan az.
Nekem teljesen jók ezek a hőfokok. Lesz ez még hűvösebb is,csak most ki van lőve egy 12es ventim mert kicsit megadta magát.
Majd egy hűvösebb estén nekivetem magam megint, mert most a szobában is meleg van, úgysem sokra mennék.
Nem olyan könnyű azokat kinyírni. Max majd látsz 1-2 kék képernyőt. De hát az meg tuningos berkekben "megszokott" dolog. 

Sziasztok! Korábban írtam egy elég érdekes problémáról egy 5000+ X2 procival kapcsolatban. (most arra válaszolva írok, hogy ha valakit érdekel könnyen visszakereshesse.)
Szóval kiderült mi okozza a belassulásokat (megoldani még nem sikerült).
Na tehát: egy 5000+ -os proci 2600 MHz-en fut. Ez úgy jön ki hogy 200x13=2600. Megy is tökéletesen 2,6Ghz-n, de ahogy elindítunk egy játékot, visszaesik 1000MHz-re. Ez úgy jön ki hogy a szorzót lekapcsolja 13-ról 5-re... Ezeket az infókat Everest U.-ban és DualCoreC.-ben néztem. Játék alatt futtattam, majd alt+tab-bal ledobtam tálcára a gémet, és megnéztem az értékeket, na most DCC-ben látszik, hogy rá 2 másodpercre hogy ledobtam tálcára a játékot, visszaáll 2,6GHz-re (everestben marad az érték 1GHz-n, az nem tudom miért nem áll át). Illetve még akkor is jelentkezik ez a procibelassulás, mikor everestben memóriaírás tesztet futtatok... a memóriaolvasásnál semmi gond, de az írásnál lassabb sokkal mint az én 3200+-osom.
Na most az előző hozzászólásom után kaptam 2 tanácsot, 1:procidriver, 2:új BIOS. A procidrivert kipróbáltam, nem működik, a BIOS-t egyenlőre nem bántottam, mert még soha nem csináltam ilyesmit, és úgyhallottam elég komoly veszélyei vannak, ha valami nem jön össze. Tönkre lehet tenni végérvényesen a lapot ha elszúrunk valamit(vagy esetleg kifagy a gép vagy áramszünet lesz, v. mittudom én vmiért nem sikerül?
Ja igen, itt vannak a gép főbb paraméterei:
MSI K9N Neo v2/v3 (MS-7369)
DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
ATI Radeon HD 3870 (RV670)
Samsung 2x1GB DDR2
Köszi előre is!

Kicsikét átmehetnél readonlyba és utánnanézhetnél a kúlendkvájetnek...........mielőtt hülyeségeket beszélsz...
Hmmm........Mit szólsz hozzá?????
"Annyi jó autó van, amit ki lehetne próbálni, de ezt elrontottam ott, hogy elsőnek vettem egy BMW-t"

"Max majd látsz 1-2 kék képernyőt. De hát az meg tuningos berkekben "megszokott" dolog.
Ezen jót nevettem..... és milyen igaz 
Probléma??Hát az meg micsoda?!!
na ezt meglesem majd ujraindításnál,csak most töltök ezerrel 
egyszer kétszer volt már nekem is ilyen "tuningos berkekben megszokott dolog" 
kezdve az ujraindulgatástol a füstig ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Ha tudod mi a gond, akkor ezzel az erővel hogy lefikáztad a hozzászólásomat, akár segíthettél is volna. Mondjuk az nem esik ilyen jól igaz?
Mi volt ebben a hülyeség? Leírtam mit tapasztaltunk, ennyi. Cool 'n' Quiet meg disabledre van állítva, elég nehezen kavarna be...
Esetleg próbáld ki, hogy húzol valamennyit a procin, mondjuk 200-ról 205-re emeld meg a frekit, mert így elvileg tutira nem tud bekavarni a C'n'Q, mert tuningnál nem kellene, hogy működjön. Az everestben lehet azért nem áll át, mert lassabban frissíti az értékeket (ezt am be lehet állítani, hogy hány mp-enként olvassa az adatokat).
Ha így sem működik jól, nyugodtan megcsinálhatod a BIOS frissítést, nem nagy ördöngősség, és lehet hogy az lenne az igazi megoldás. Egy kis segítség hozzá: BIOS UPDATE.
[ Szerkesztve ]
Tuningnál is mehet a C'n'Q, ha csak az FSB-t emeled, és a szorz meg a proci fesz marad auton. Ha a szorzót fixálod, akkor nem megy a C'n'Q esetén le 5-ösre.

Egyáltalán milyen OS?
DualCore Optimizer fel van rakva?
Si vis pacem, para bellum.

Próbáltuk XP alatt is, meg Vista alatt is (32bit mindkettő).Proci Driver, DualCore optimizer sem segített. BIOS-ban automatáról átállítottam a szorzót 13-ra, de hiába... visszaveszi ahogy elindítunk egy játékot... Egyszerűen érthetetlen, ha fordítva csinálná, akkor látnám értelmét, de így...
Még ha a feszt emeled akkor is megy
#18020 Storm123: az ilyet nem is kell figyelembe venni
Visnya alatt tudnia kell kezelni a procit. Nem kell hozzá driver.
[ Szerkesztve ]
Nálam már úgy sem ment a C'n'Q, de az lehetett nálam is valami bios bug, mert az még a "gyári" biossal volt, frissítés óta meg nem használom. 

sikerült belőnöm a procim, ez jónak számít????
fullon elég lasucska a cod5 lehet azért mert csak 7800GT-m van?
|||OPELOS vagy? Regisztrálj! www.sosemkopel.com|||Önmagán uralkodni a legnagyobb uralkodás. Megbízhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=Skodry

Amugy szívok a géppel mint Storm123
|||OPELOS vagy? Regisztrálj! www.sosemkopel.com|||Önmagán uralkodni a legnagyobb uralkodás. Megbízhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=Skodry

Amugy szívok a géppel mint Storm123
Nem direkt volt dupla csak szarakodott a net.
sorry ph team!
[ Szerkesztve ]

Na most egy olyan tippet kapott haverom a sógorától, hogy valószínűleg túlmelegszik a processzor mikor elindít egy játékot, és emiatt "védelemből" lassul le a proci 1GHz-re.

Ez érdekes, mondjuk everest szerint 62fokos a proci ,de egy ac64freezer van rajta meg egy kiló ezüst paszta, szóval lol.
Ki lehet kapcsolni a védelmi izét?
kössz kadal bejött a rejtett menu 
attila:
felhuztam a procit 3400 környékére.3387 et mutatott,de amint elindítottam egy komolyabb progit.pl orthos vagy prime 95 egyből ujraindult.szal ott a véége 
feljebb nemhuzom mert tényleg kijön a füst 
3250en megy most 1.375 voltal biosban,de 1.4et mutat everest.1 orát futtattam prime95el stabil.szal marad ennyi.ez se rossz 

Szerinted, sztetek, egy alaplapcsere megoldaná a zürt?
Szerintem az bőven elég, és még annyira nem is gyilkolod vele. Everest nem mindig valós értéket mutat. (Esetleg nézd meg cpu-z mit ír terhelés alatt, annak talán jobban lehet hinni.)
Akkor én egy fokkal jobb voltam. 3416-on elindítottam az orthost, és legalább 5-6 mp-ig futott, és közben sorozatosan dobta a hibaüziket, hogy éppen melyik - háttérben futó - redszeralkalmazás halt meg.

Hány voltot adtál neki 3,4 környékéén?

Hát inkább kikapcsol mint visszavesz. Ez nem jó tipp (vagyis nem AMD-re).
Főleg alapon
Töltsd már ki az adataidnál a cuccokat légyszíves!
Skodry: a kiló ezüst pasztát honnan szedted?
Az is lehet vastagon akkor már nem jó, pont az ellenkezőjét kapod
[ Szerkesztve ]
biosba 1.4et.annyi időm volt h everesttel megnézzem mennyit mutat.1.49et mutatott 
mondom oké elég lesz.és amint indítottam primeot pukk kék képernyő hibaüzivel. 
szal marad ez a 3.2. bőven yo.15% overclock. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Beszereztem egy Athlon64 X2 6400 Black Editiont,hurrá!
Mennyire kell húznom,hogy megverjek vele egy 3.6-3.8GHz-re húzott Core2 E8200-at?
milyen hűtő van rajta?
esetleg nem is lég?

Cooler Master hyper TX2.
Másik topikban ezzel ijesztgetnek![link]

Kb. annyin kéne hajtanod, de az kizárt hogy összejön, max. 3500MHz-re van esélyed.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
léggel semmikép nemfogod feljebb huzni 3,5-3,6nál.
nekem az 5400+om megy 3,4et de kb 5 mp prime-al.
3,2 stabilan.ha azt nézed a te procid alapon 3,2 azért csaccolom a kb 3,6ot.
lekörözni nem tudsz egy ilyen intelt sajna 

Eddíg nem volt rajta ,most raktam rá az egészre,így sem jó?

Azért felesleges nyüstölnöd azt a frankó kis procit, hogy egy intelt megalázz vele, mivel valóban, ESÉLYTELEN!
De minek is. 3,6Ghz-re feltolod annak bőven elégnek kell lennie minden fajta használatra és hardverhez. Már a 3.2Ghz is teljesen oké! Fölösleges szétgyepálni csak azért mert BE a neve.
Szerintem. 
Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."
intelt egyébként is fölösleges alázni..
alázza az saját magát az áraival..
szerintem.. 
Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni életszínvonalat..
Az mi hogy nem volt rajta?
Szépen benyomsz egy kicsit a közepére és kész. Egyébként én kártyával(bank) szoktam szépen elkenni (vékonyan nagyon)
De nem ezüstpasztát csak MX-2-t
[ Szerkesztve ]

Akkor melyik az az Intel amit tudom ezzel verni?
Pl.? E5200?
[ Szerkesztve ]
talán csinálj egy 3dmark06 tesztet aztán nézd meg itt a CPU score-t
Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni életszínvonalat..

3GHz alapfeszen nálam nem megy, ellenben plusz fesszel már rögtön más a helyzet.
jelenleg ez van, 1,5V mellett, na meg nyitott ablak is kell hozzá 
leggyorsabban emailben érsz el
Minek akarsz Intelt verni? Ennek mi az értelme? Mibe akarod elverni?
Vagy most ennek mi a lényege?
Majd a 45nm-es AMD-vel
[ Szerkesztve ]