erősebb vga híján az első far cry jelenleg a "legcombosabb" játékom, szal marad az orthos blendje 9-en, ami még mindig sokkal jobban meggyötri mint egy 3dmark06
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
az 1gb ramot is lecserelnem a videokarival, habar farcry rulz 
I see dead people!

Cayman
(PH! addikt)
én úgy teszteltem hogy elindítottam az Orthos blend-et priority8-on, aztán végigtoltam a Crysis demóját, majd elkezdtem cod2-őzni egy kicsit, majdnem 2 órát elvoltam így
Te is megtudod például azt csinálni hogy Orthos+3Dmark06, ha végez a teszt, akkor leülsz Fárkrájozni, utána mész egyet mondjuk a Most Wanted-del (persze az Orthos végig menjen), nagyon jó játékok ezek, és jól futnak a vga-ddal még!
[ Szerkesztve ]
"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

Karima
(senior tag)
Hali!
Bocs a láma kérdésért, de sztetek milyen prockót érdemesebb venni? 4800+ 2M cache-est 2400mhz-et, vagy 5000+ 1M cachest 2600Mhz-et? Egyáltalán a cache mire van befolyással? Tuningolni nem nagyon akarom én, csak ha már procit veszek ilyesmi árfekvésben (21-22k), akkor a legjobb választást szeretném.
Előre is köszi válaszokat, segítséget.
Ja és ezt néztem ki így elsőre: [link]
[ Szerkesztve ]

DeadMen
(fanatikus tag)
Ha gamelni kell inkább akkor nagyobb órajel kisebb cache...ha renderelni,konvertálni ilyenek,akkor inkább nagyobb cache... amúgy milyen cucc mellé lesz?
www.pcvizhutes.hu - Csend és teljesítmény felső fokon...

Karima
(senior tag)
Elsősorban nem game, henem photoshop, indesign, filmkészítés, filmszerkesztés, és ha még marad időm, akkor kis game
A gépet még csak most rakom össze fejben, de valahogy így alakul: amd 4800+, 2x1gb ddr2 800mhz, asus 2600pro 256m, és még ehhez akarok nézni valami lapot meg vmi vinyót.

DeadMen
(fanatikus tag)
2600pro
ebbe nem akarok beleszólni te tudod...amúgy ha ilyenre kell akkor egyértelmű a választás sztem
nekem is 4800+om lesz csak 939-es 

Karima
(senior tag)
2600pro lesz, mert igazából nekem (mivel edddig se nagyon játszottam a gépen, csak évente 1-2 alkalommal) a mostani rad9550 is tökéletesen megfelelne, csak hát a csatija nem pci-e
De ha max 17-18ért tudsz javasolni jobbat, akkor szivesen veszem. Azt is tudom, hogy egy normális kártya 30nál kezdődik, de annyit nem adok ki rá.
2x1mb-os 4800+ -t sehol sem fox kapni, már 5200+ is inkább brisbane ergo az is 1M-os nem 2....
ergo a legkisebb beszerezhető 2x1MB-os proci a 5600+

Karima
(senior tag)
Hát én belinkeltem, hogy hol találtam.
Amúgy érdemes azt keresni? nagyot dob +1mega l2?
Vagy inkább ezt hajtsam?:
AMD Athlon 64 X2 4800+ EE Socket AM2 BOX (2.50 GHz,2x 512KB L2,Brisbane (65nm),65W)
[ Szerkesztve ]

DeadMen
(fanatikus tag)
Itt találsz egy-két okosságot...igaz 939 de a cache szerepére rájössz ha csak képeket nézegeted is....

Savage5
(senior tag)
Még a s939-hez sem kell visszanyúlni: Cache vs. Cache.
Ha pedig mélyebben bele akarod ásni magad, akkor a legfrissebb cikket is nézd meg.
De ahogy elmondták már előttem, bizonyos alkalmazások jobban profitálnak a nagyobb L2-es gyorsítótárból (mint amiket soroltál, jó példák), de vannak olyanok, amiknek szinte oly mindegy (mint a játékok).
[ Szerkesztve ]
...

8800gts
(tag)
sziasztok
tegnap volt 1 kérdésem ahogy jobban hűt-e a freezer ha nem szorít olyan erősen
a válasz igen 12 fokkal ment lejjebb a hőmérséklet mert gyártottam 1 másik szorító kallantyút teljes terhelés mellett 61-ről 48-ra ment le a hőfok szerintem jó lett
úgyhogy folytatódhat a tuning

[ Szerkesztve ]
http://www.egyedi-vizhutes.hu/pc-vizhutes/phenom-2-es-4870-huzva-vizezve.vizhutes_galeria
Miért kerülne 30k-ba? Az én lapom most 27k, az ugyanezzel a chipsettel szerelt ASUS eBoltban éppen akciós 21k-ért! Nézd meg a paramétereit, mert az jó vétel lehet. Radeonnal várhatsz, amíg normálisra beáll az ára, addig nekem az 1950XT is mindent visz nagy felbontáson (-Crysis HIGH). Ha nem akarsz CF-et, még olcsóbban kijöhetsz alaplappal, esetleg integrált VGA-ssal, hogy kihúzd a 3870-ig.
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com
Nem is fogod tudni (BE procik sem állíthatók felfelé). Talán pár év múlva az MSI majd kihoz egy biost a szorzóállításhoz, de biztos, hogy akkor mást fognak elbarmolni benne. Lap topicjában is kérdezheted.
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

pc user
(kvázi-tag)
nem értem,hogy egy ilyen lap miatt miért kellene megválnom azenyémtől.
Mi a különbség,mivel tud többet az a chipset?
3870-et 54k-ért tudok,de nekem csak 7600 gt van,az meg már elég karcsú.
I don't drive fast,I fly low!

AMD X2
(őstag)
DE jól tudom, hogy az FX proci szórzója felfelé is állítható lenne?
majd másik deszkában kipróbálom. Az új 790FX-lapok már remélem engedik állítani.
KÖSZI 
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

tomcat33
(tag)
Pl. azért amit tegnap beszéltünk. Ram fesz. szorzó állítás.
Phenom II 955BE@3,7 GHZ , MSI 790FX-GD70, 2 X 2GB A-Data DDR3 1600, Sappire HD5870 Vapor-X , CHIEFTEC CFT-750-14CS, Extremengine 3T Black
haat ez fura...jo az ha szorosan van rajta kerdes h mennyire (gorbul e a lap
)
amugy szvsz csak rosszul volt felrakva eloszor 
I see dead people!

8800gts
(tag)
nem hinném hogy rosszul lett volna felrakva már sokszor raktam fel hűtőt de atomszoros volt és nem maradt közte hőpaszta és az ne jó
de most remek a hőfok

http://www.egyedi-vizhutes.hu/pc-vizhutes/phenom-2-es-4870-huzva-vizezve.vizhutes_galeria

SiDan
(tag)
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 4800+; az érdekelne, mennyi feszt kéne kapnia "alapból", mert szerintem az 1,35-1,38V sok neki (ennyit ad neki alapból az alaplap). Ugyanis 3000MHz-en ugyanolyan szépen elrohangál ennyi fesszel, mint a gyári 2500MHz-en.
milyen magos a proci, milyen steppingel?
mutass nekunk egy CPU-Z-t 
I see dead people!

SiDan
(tag)
Brisbane mag, F2 stepping, de mindjárt feltöltöm a cpu-z képet.

SiDan
(tag)

killer1203
(senior tag)
ami a kép jobb alsó sarkán van hőfog és feszmérő annak mi a neve ? alaplaphozjárt a progi vagy külön lelehet tölteni más lapokhozis?
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
Visszatértem, a régi problémámmal.
Adott egy 4200+ S939 E4 (11*200 - 2200MHz, Manchester) steppinges proc, baromira melegszik, és tuningot sem szereti.
Terhelve orthos v. prime95-el a hőmérsékletek: CPU0 68 - CPU1 64 - CPU 59 ,terhelés nélkül és szorzó csökkentéssel 45 fok körül van.
orthos, cpuid és everest kép vegyessen: [link]
PSB 260 MHz-en szokott lenni, ezt mind az alaplap, mind a ramok bírják, mert így ment a gép legalább 1 éven át...
Hűtés:
A hazai Alcomp borda van rajta, és egy 12cm-es venti küldi a levegőt bele: [link]
kipróbáltam másik bordával, ez egy modern hőcsöves borda, eredmény mindössze 1 fok külömbség: [link]
Feszültség gyári értéken, órajel szintén, szal szerintem túl meleg.
Tuning meg odáig megy, hogy 2450MHz-en kvázi stabil (még tesztelem), de 2600MHz-en már jelentős pluszfesszel sem.
Jah AMD proc. driver fentvan, és XP alatt a DC optimizer is.
HT órajele 771MHz
[ Szerkesztve ]
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

SiDan
(tag)
Alaplaphoz járt, pcprobe 2 a neve, s szerintem többi asushoz is jó, bár nem vagyok benne biztos.
De everest is hasonló értékeket mér, s biosban is ennyit ír, már ami a feszt illeti. Csak ezt nem tom, hogy a cpu-z amit ír Vcore az miért 1,2V
Vagy az mire vonatkozik?
[ Szerkesztve ]

tomcat33
(tag)
A laphoz adott Easytune nem mért jó értéket? Nekem korrektül mér. 
Phenom II 955BE@3,7 GHZ , MSI 790FX-GD70, 2 X 2GB A-Data DDR3 1600, Sappire HD5870 Vapor-X , CHIEFTEC CFT-750-14CS, Extremengine 3T Black

Savage5
(senior tag)
A processzorodra a gyártó azt írja, hogy alapon 1.20V/1.25V. Ennyit kéne kapnia.
BIOS-ban 1.3xV van beállítva, amit az alaplap ad neki és nem bírod lejjebb vinni? Vagy csak ez a program mutatja ezt? Nem mindegy, mert a BIOS is egy szoftver, tud hibázni egy ilyen mérésnél, de egy oprendszeres szoftver meg méginkább. De a képeken a CPU-Z is jót mutat (1.216V).
...

Csupor
(kvázi-tag)
Sziasztok érdeklődeni szeretnék ,hogy a napokban tervezem lecserélni a procim egy ilyenre
AMD Athlon 64 X2 6400+ 2*1MB vagy egy ilyenre AMD Athlon 64 X2 6000+ 2*512kb ,kérdezném a véleményeteket melyiket lenne érdemesebb megvenni ,és hogy [link]
ez a hűtő le bírja e hűteni rendesen őket.
Köszi a válaszokat előre is
[ Szerkesztve ]
-Asus M2N32-Sli-Delux Wifi Amd 6400+ BE x2 Gefroce 8800GT 2x1GB 800Mhz GEIL BlACKDRAGON + 2x512 Kingston 800 Mhz 370 Giga Hdd 650Watt q-tec táp

pc user
(kvázi-tag)
A lapom fórumában olvastam,hogy Geil Black dragonok mennek gyári időzitéssel 1.95 v-on.
Ha 5600+t veszek,és nem húzom,akkor még jó a lap,úgyhogy szerintem marad.

Savage5
(senior tag)
Az a 6000+ is 2x1 Mb L2 cachet tartalmaz, Windsor magos. A kettő közötti különbség a szorzó állíthatósága, +200 Mhz és a magasabb ár a 6400+ javára, ami szerintem nem éri meg. Ha szerencsésen kifogsz egy jobb 6000+-t, akkor azt ugyanúgy járathatod 3200 Mhz-en, az árkülönbözetből meg kicsit rádobsz az általad linkelt hűtőre és veszel egy TX2-t vagy ha találsz még valahol, sima TX-et.
...
Igen, jól tudod.
Tájékozódás azért az új lapok esetében sem árt, mert még azok sem 100%-osak.
3.3-ig elmegy gyári hűtővel a 6000+, 3,2 meg mindegyikben benne van. 6400+-ok ugyanakkor nem nagyon húzhatóak már (még ennyire sem).
ATI chipset, jóval hűvösebb, és keményen bírja a tuningot. Ja, és nem árt a 2x16XPCI-E + az RD580X a CF teljesértékű kihasznállásához. (Vagy csak az azonos gyártó CPU/chipset/VGA vonalon.
Egyébként te írtad, hogy a lapodban nem tudsz 2V-ot adni a RAM-oknak, nem?
De nézd meg az ASUS oldalán a specifikációkat.
3870-et majd 45k körül vegyél, az reális ár érte. 54k-ért 8800GT-t is lehet tudni, amely nem kevéssel gyorsabb. Viszont akkor a CF-fel nem sokra mész, akkor maradnod kell az SLI-nél, ami kevésbé támogatott, és randább képet ad, mint a CF. És akkor még mindig nem tudsz 2V-ot, vagy annál többet adni a RAM-oknak.
Tervezem, hogy feltöltök valahova egy videót, mit tud az 1950XT 1680x1050-ben Oblivionban majdnem teljesen full grafikával (gyönyörű), grafikai bővítményekkel, szóval egyelőre én nem aggódom, ha később sikerül 3870-esre váltanom, másra meg nekem nem éri meg erről, mert ezt csak a Crysis terheli túl, az meg bármit.

tomcat33
(tag)
Gondolom a gyári időzítést az 5-5-5-18-ra gondoltad. Nekem megy 4-4-4-12-ön az Ultra. Ha jól emlékszem első körben 6000+ vs. 6400+-ról beszéltünk. Az 5600+ jó választás lehet ha húzód egy picit akkor még ki is hajtaja a RAMokban lévő pluszt. Csak nem 1,95V-on.
Megnéztem neked a RAM-jaimat. A Samsungok és a Kingmaxok is 1,8V-osak (CL5-ös mindegyik 400(800)MHz-en). Ezek 240 fölötti FSB- felett gond nélkül vitték a 4200+-omat 1,95 V-on, szóval ha hanyagolod az extra RAM-okat, talán még jobban is járhatsz, nem csak olcsóbban. Ha mégis extrább RAM-okat akarsz, akkor vegyél inkább 6000+-t, mert abból kihozni 3,2 GHz-et nem kell extra hűtő, a RAM-oknak nem kell 1,9V-nál több, és még a CnQ is működik. Az 5600+ kizárólag akkor érné meg, ha fel tudnád húzni, hogy a RAM-ok jóval a gyári érték felett szaladjanak, mert a 3,2 GHz-es 6000+-nál éppen 400-on mennek.
És ez esetben nem kell lapot cserélned, a fennmaradó összeget pedig 8800GT-re fordíthatod, lehetőséget hagyva magadnak 2 kártyás rendszer fejlesztésére.
Mellesleg pár napja próbáltunk Kingstonokat egy ugyanolyan lapban, mint az enyém, és ha nem kapták meg a 2V-ot, cseszhettük a tuningolást, igaz, 2V-nál meg pörögtek rendesen. De kellett nekik a 2V!
[ Szerkesztve ]

Csupor
(kvázi-tag)
Köszönöm a válaszokat, a hűtő már meg van szal akkor egyenlőre no tuning (mert a mostani procin lévő hűtőt használom)!
-Asus M2N32-Sli-Delux Wifi Amd 6400+ BE x2 Gefroce 8800GT 2x1GB 800Mhz GEIL BlACKDRAGON + 2x512 Kingston 800 Mhz 370 Giga Hdd 650Watt q-tec táp
Sziasztok.
Megéri egy 3 gigás prescottot lecserélni 1 giga rammal, egy 4000+ X2-re 2 giga rammal? Semmi játék csak a oprendszer, + 64 bit.
-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar

SiDan
(tag)
Auto feszre állítva a biosz is 1.37V-ot ír ki alapórajelen; manuálisan lejjebb tudom vinni, de 1.25V-ot beírva a pcprobe szerint 1.27-1.29-et kap, míg cpu-z 1.13V-ot ír ebben az esetben. Lényeg a lényeg, auto-n használva (1.37V) nem ártok a procinak vagyis nem csökken az élettartama? Használhatom így nyugodt szívvel vagy inkább vegyem vissza 1.25-re?

pc user
(kvázi-tag)
Köszi a segitségeteket!
Csak néhány dolgot nem értek.az én lapom nem SLI-s,hanem sima m2n-e.Én ugy tudom,hogy jobb,mint az sli.
Ja és mi az hogy "CnQ" és mi a CF?
tényleg nagyon köszönöm.

killer1203
(senior tag)
de jolmér csak ez jobban nézki 
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy

Frenszisz
(újonc)
hello!
Egy Brisbane magos X2 4000-t tuningolok, most 237es FSBvel tartok 2489-nél,a ramok 415ön mennek. kérdésem h miért jó ha visszaosztom a ramokat, mennyit gyorsul vele a rendszer? mekkora sebességnél ill fesz.nél tehető ez meg ?!
ui: konfig adatai az adatlapomnál
ui2: meik programot tudom használni,mert a bios nem támogatj a memória időzítés állítást...

Frenszisz
(újonc)
sry,2szer ment:S
[ Szerkesztve ]

Cayman
(PH! addikt)
Megtapogattad már orthos közben a bordát? 60 fok körül már érezni kell kézzel rendesen.
"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

SiDan
(tag)
Szia! Én is nemrég vettem egy m2n-e, sokkal jobb mint a m2n-e sli, hiszen a chipset is újabb 570ultra míg az sli esetében 550sli.
CnQ: Cool and Quiet, magyarul hűs és csendes
leveszi a procit hűtő venti fordulatszámát ha nem használod
CF: Crossfire--> az nvidia sli megoldásának amd-s "megfelelője", több vidkari összedolgozik, nagyobb teljesítményt nyújtva (egyszerűen talán így lehet megmagyarázni)

Cayman
(PH! addikt)
CNQ: Cool & Quiet (hűvös és halk), AMD processzorok által használt energiagazdálkodási séma, ha a processzor nincsen megterhelve mert éppen nem fut olyan alkalmazás ami ezt megkívánná, akkor az alaplap visszaveszi a szorzóját 5x-re, és a CPU feszültségét (1-1.1V), így jóval kevesebbet is fogyaszt a gép, valamint nem kell helikopter-hangot adnia a hűtésnek ahhoz hogy hidegen tartsa 
CF: CrossFire, az ATI két videókártyás rendszere, olyan mint az NVidiánál az SLI.
[ Szerkesztve ]

SiDan
(tag)
köszi
vegyél te is asust 
[ Szerkesztve ]