Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#3001) Tom5 válasza HERR Z (#3000) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mármint a Hyper?!Igaz?!
Én is szeretnék venni jövi hónapban mert ebben a hónapban megint elment a pénz...és még az A-Data ramokat sem tudtam elhozni Hammontól! :( (amilyenek neked is vannak) Pedig kivi lennék mit mennének a lapban a procival...a Hyper az univerzális ugye?Rámegy S939-re és Intelre is egyaránt?! :B

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#3002) Shodan válasza SP!T (#2998) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

nincs beállítva véletlenül az automatic shoutdown temperature biosban?

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#3003) Shodan válasza Tom5 (#3001) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

ó ha én ezt tudtam volna hogy nem hozod el, mondtam is a magamét, ki ez a .... :D , egy héttel előtte vettem én is ,csak még drágábban.
Egyébként nálam nem igazán megy jól a lapban, még a 400 at sem viszi akárhogy osztom szorzom, akármelyik biosban, akármelyik slotban, csak 192őn hajlandó.

(#3004) Tom5 válasza Shodan (#3003) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nebassz :Y
HERR-Z nek meg állítólag nagyon jól megy!
400-at sem viszi...nemá... :(

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#3005) Shodan válasza Tom5 (#3004) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

Tudom, de neki CFX3200 e van.
Lehet hogy ez számít, bár múltkor próbáltam csontra ugyanazokkal a beállításokkal mint amivel ő használja, cmos reset lett a vége. nf4 úgy néz ki nem szereti. De igazából annyira nem zavar játék alatt szerintem ugy is a mennyiség a fontosabb a sebességnél.

(#3006) fagy53 válasza Shodan (#3003) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Hallottam más topicban, hogy nem egy DFI lap tulaj kénytelen volt megválni, egyébként tökéletes A-Data RAM-jaitól, mert ezek ketten valamiért nem szeretik egymást.
Biztos vannak szerencsések akiknek semmi bajuk a lappal és a RAM-mal, de a tendencia elgondolkodtató.
Nekem egy mezei Kingmax nem ment 192-nél jobban az S939-es lapban, áttéve egy Intel-es lapban simán 225-ig elzörgött.

(#3007) Tom5 válasza fagy53 (#3006) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem eddig csak pozitív tapasztalataim vannak a memóriákkal kapcsolatban,a noname Hynix memória előző lapban meghalt 400MHZ felett , DFI.-ben pedig 480-at megy...Behalok ha nem lesznek jók az A-Daták :O :(

(#3008) Shodan válasza Tom5 (#3007) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

pedig nagy rá az esély:
próbáltam 623,406,406beta,704-2bt biost, ugyanaz mindegyiknél, ha nem 192megy egyszerűen boot után újraindul a gép. és én az 500as tccd-s vitestákat cseréltem erre, :(
de! ahogy betettem a win betöltés még így is érezhetően gyorsult.

(#3009) HERR Z válasza Shodan (#3005) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ugyanaz a rampár most K8N Diamondban 470-ig megy 2.5-3-3-6-1T-vel
Nem CFX(ott 520:D) de ez is nf4 ahogy neked van.. :F

amúgy jah...bátyám is ezért cserérlet az Ultra-D-jét CFX-re....566-os adata maxx 230 3-4-4-8-ba, cfx-be is trágya volt....azóta neki is ez az adata van mint nekem ugyanúgy megy nála is 500-on(2750/11)
cfx ezzel a rammal a betyár

[Szerkesztve]

(#3010) Tom5 válasza HERR Z (#3009) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jólenne ha úgy 500-körül menne,1:1-ben a procival...majd jövő hónapban kiderül!Amíg élünk remélünk! (csak megy annyit mint a noname Hynix... :((( )

(#3011) gog válasza SP!T (#2996) üzenetére

gog
(őstag)

Szerintem nem érintkezik jól a proci a hűtővel, a pasztán látszódni fog ha szétkapod.

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#3012) Gaboman1979

Gaboman1979
(újonc)

Srácok,vettem egy 2900XT és van alatta egy 3700+ Sandiego procim.
Ezzel kicsikét lessú a rendsszerem a kérdésem a következő,ha vennék bele egy X2 3800+ procit a gyórsítana a rendszeremen a 2800Mhz-en járatott Sandiegohoz képest?
Vagy nem éri meg lecserélni az X2-re?

(#3013) Shodan válasza Gaboman1979 (#3012) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

ha 2900xt van alatta mindenképp megéri lecserélni szerintem.

(#3014) rup1u5 válasza HERR Z (#3009) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

én is szívtam az A-DATA-immal hónapokig míg végre most hétvégén meglett a megoldás. 500as 2*1giga nem volt hajlandó menni csak 400on nálam. már 440en is fagyott. nem tudtam mi a gáz már a ramokra gyanakodtam hogy hibásak de leteszteltük egy abit lapban és ott gond nélkül mentek a megadott gyári értékeken. (500, 3-4-4-8, 2.6v) ezekkel a beállításokkal nálam el sem indult az expert lapban pedig fölraktram az OCZ moddolt biost amit dbius javasolt az ucc-khez. aztán utolsó lehetőség képpen lecseréltem a biost egy régebbi MERLIN félére és láss csodát ! egyből stabilan megy a gép 250*10 en. Aztán ha lesz időm megnézem meddig tudok elmenni vele.
Szóval DFI-knél nagyon sok múlik a bioson. ki kell próbálni mindet!

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#3015) rup1u5 válasza SP!T (#2998) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

nemtom milyen hűtőt használsz de ha nem heatpipeos akkor normálisak ezek az értékek.
a proci amúgy nálam 1.38-1.4v között ment 2500on és 1.5v-al 2600on de utóbbihoz már kellett a scythe infinity.

(#3016) Gaboman1979 válasza Shodan (#3013) üzenetére

Gaboman1979
(újonc)

Szerinted kb mennyi %-os gyorsulás lehetséges az 1magos 3700+ hoz képest?
És az X2 3800+ mennyire húzható,mert én szeretném azért tuningolni a procit hogy egy jó ideig elég legyen.

(#3017) rup1u5 válasza Gaboman1979 (#3016) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

teljesen procifüggő, hogy meddig húzható.
nézz be HERR Z -hez [link] ő árul tuningos játékosokat. egy szintén 2800on járatott x2vel már jelentős különbséget fogsz tapasztalni.

(#3018) Tom5 válasza Gaboman1979 (#3016) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia!

Én is San Diego-ról váltottam X2 3800+ ra! A San Diego-t 2,7Ghz-en hajtottam,és most az X2-ő alapfeszen 2,6-on megy nálam,de van érezhető különbség!Az első és legfontosabb a két magból adódó előnyök,gondolom ezt nem kell ecsetelnem...a másik,egyre több játék kihasználja a két magot és vmik fórumban olvastam,hogy pl az Airborn jobban fut a két magos procikon!És ugye az idő elteltével ez az arány csak növekedni fog!Tudok neked Everest és 3D Mark Cpu pontokat adni ha kell,mert lemértem mindkét proci teljesítményét!Az X2 jobb értékeket produkál,szal én azt mondom ,hogy megéri lecserélned a procid! (Kérdezd HERR-Z-t,neki szoktak lenni igen jó előre tesztelt procijai és akkor tudni fogod mit kapsz a pénzedért!!!Tuningra gondolok ;) )

(#3019) SP!T válasza Tom5 (#3018) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Én is 3700 SD-ről váltottam! 3GHz-et ment! :R X2-nél ami egyből feltünt, hogy nem lassul be annyira, ha valami fut a háttérbe. Többit még tapasztalom éppen! :D

rup1u5: TT Blue Orb II Amúgy mi került a 3800 helyére?

[Szerkesztve]

(#3020) Tom5 válasza SP!T (#3019) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Például,vagy ami még észrevehető:ha kilépsz egy játékból akkor nem darál olyan sok ideig (bár ez memória függő is :U ) de tény,hogy gördülékenyebben mennek a dolgok X2-vel.

(#3021) rup1u5 válasza SP!T (#3019) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

egy másik 3800+ HERR Z -től. csak ez 1.375v-al 2760Mhz, 1.44v-al 2900Mhz. :)

ugy látom, hogy ez a blue orb olyan mint a zalman cnps7000. :( x2 tuninghoz már heatpipeos hűtő dukál.

[Szerkesztve]

(#3022) SP!T válasza rup1u5 (#3021) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Hát, akkor lehet lecserélem majd. Mit kéne tenni a helyére? Vmi használt hűtőre szánnék 4k-t..

(#3023) Tom5 válasza SP!T (#3022) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Cooler Master Hyper TX2-ő egy nagyon jó hűtő és olyan 5K körül van újonnan,használtan gondolom kicsit olcsóbb...

(#3024) Gaboman1979

Gaboman1979
(újonc)

Köszönöm a hozzászólásaitokat,akkor váltani fogok!

(#3025) bélanéni válasza Speed(R) (#2987) üzenetére

bélanéni
(őstag)

Köszi, de CM Hyper TX vagy TX2 a nyerő? Melyik halkabb, melyik nagyobb teljesítményű?

Azért vagy itt hogy mindent láss | Hogy értsd a szót olvasd az írást | Azért vagy itt hogy mindent megtanulj | Hogy az égbe szállj nehogy a porba hullj

(#3026) Qru válasza bélanéni (#3025) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyforma mind a kettő halkság/teljesítmény terén. Csak a lefogatása más.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#3027) bélanéni válasza Qru (#3026) üzenetére

bélanéni
(őstag)

Van még kérdés a tarsolyomban :)
Azt olvastam, hogy a S939-es alaplara (a proci behelyezése után) először rá kell fogatni illetve csavarozni egy alsó/felső keretet, amibe majd a procihűtő ''kapaszkodik''. Ezt a keretet mihez kell hogy kapjam. Csak azért kérdezem, mert bevásárlok innen onnan használt/új lapot,procit,hűtőt aztán nehogy meglapetés érjen, meg ha végre meglesz minden, ne azzal kelljen szívni hogy ilyenek hiányoznak.
Előre is köszi!

Azért vagy itt hogy mindent láss | Hogy értsd a szót olvasd az írást | Azért vagy itt hogy mindent megtanulj | Hogy az égbe szállj nehogy a porba hullj

(#3028) rétisün válasza bélanéni (#3027) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a laphoz jár, ha jól emlékszem, ugyanis a hyper tx-hez nem kaptam, a freezer64pro-hoz se, ha jól emlékszem. amugy asszem tts-nél tudsz venni itt a ph!-n.

bazinga!

(#3029) bélanéni válasza rétisün (#3028) üzenetére

bélanéni
(őstag)

köszi, pont az alaplap lesz használt, de gondolom, ha valaki eladja, rajta hagyja a keretet is :F

(#3030) SP!T válasza bélanéni (#3029) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Lesz a laphoz keret, hacsak nem akitöl veszed le nem vette és hagyta el! :)

(#3031) bélanéni

bélanéni
(őstag)

Köszi a válaszokat.
Jut eszembe, ha valaki tud egy Abit AV8 vagy MSI K8N Neo2 Platinum eladó lapot, ne tartsa vissza az információt :) Vennék egyet.

(#3032) Qru válasza bélanéni (#3031) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

K8N Neo2 Plat. volt nekem is. :) Itt van 1 eladó: [link]

mod: miért nem inkább pci-e -es deszkát veszel?

[Szerkesztve]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#3033) bélanéni válasza Qru (#3032) üzenetére

bélanéni
(őstag)

Köszi, de asszem pont ezt néztem ki én is, csak úgy nézett ki nem jön össze. De talán mégis meglesz.
Most vettem egy AGP-s 1950Pro-t a napokban, és nem terveztem hogy mást fejlesztek. De most úgy érzem muszály lesz, de a kareszt már nem akarom eladni, nagy bukta lenne. Szerintem X2-vel lesz még egy kis erőtartalék ebben az AGP-ben :DDD

(#3034) Osiris

Osiris
(senior tag)

Hi!
Manchester (Toledo-512) magos x2-es (s939) újdonsült tulajaként érdekelne, hogy mennyi az alap feszüétség amit ez a proci igényel és milyen határokon belül lehet normálisnak mondani a melegedését?
Nálam orthos alatt, max terhelésen (cpu stress) most ez a helyzet:

Hőmérsékletek
Alaplap 44 °C (111 °F)
CPU 62 °C (144 °F)
1. CPU / 1. mag 65 °C (149 °F)
1. CPU / 2. mag 67 °C (153 °F)

Feszültség értékek
CPU mag 1.33 V
+3.3 V 3.23 V
+5 V 4.95 V
+12 V 11.92 V
+5 V készenléti 4.98 V

Öszintén szólva kissé melegnek tűnik nekem a mag, pedig egy CoolerMaster Hyper TX-el hűtöm..
A másik gondom, hogy újraindításkor a (amúgy stabilnak tűnő) pc a POST-ig sem jut el.. ki kell kapcsolnom majd újra be, utána már semmi gond, simán indul. Minden alapon van, legfrissebb MSI-s bios van a lapon, ami egyébként egy MSI K8n Neo2 Plat...
Találkozott már valaki ezekkel a problémákkal? Esetleg valami ötlet? :W :F :R

-------------------------------------- XBOX Live -> danimo77 ----------------------------------------

(#3035) Qru válasza bélanéni (#3033) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem Neo2 Plat & 4200+ volt anno, erről váltottam C2D-ra (E6300), ami nem olyan sok előrelépést hozott mint vártam volna. Még elég bőven az a teljesítmény ha nem vagy hardcore gamer... :U

Csináltam összehasonlító tesztet is. [L] http://logout.hu/httplogouthubp/[/L]

(#3036) Qru válasza Osiris (#3034) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezek elég magas hőmérsékletek.
Nekem anno a 2600MHz-en járatott 4200+ om AC Freezer 64-el volt ilyen forró viszont nekm itt már 1,5V kellett (nagyon antituning proci volt). 1,3V-al ez nagyon magas hőmérséklet. Vagy nincs rajta rendesen a hűtő vagy nagyon félrevan mérve a cpu hője.
Cortemp-el is nézted?

(#3037) bélanéni válasza Qru (#3035) üzenetére

bélanéni
(őstag)

HC gamer abszolút nem vagyok, még gamer is csak jóindulattal. Utoljára WoW volt terítéken, kb heti 2 órában, most elsősorban a Witcher miatt fejlesztek. Maximális részletesség mellett akarom élvezni.

ja és köszi a linket!

[Szerkesztve]

(#3038) SP!T válasza Osiris (#3034) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam is ez a helyzet kb! Nem vágom mi van... :)

(#3039) Prosector válasza SP!T (#3038) üzenetére

Prosector
(fanatikus tag)

A pasztázás oké?

Ext3Gen3;2500K@4,4;6950@70/2G;8G;55GB SSD;1TBF3;HX650;Gaia;D503;CM690;Win7Ultimatex64

(#3040) bucilali válasza bélanéni (#3029) üzenetére

bucilali
(fanatikus tag)

mondjuk anno én kaptam az AC frézer 64-hez keretet (benne volt a dobozban)
nem a pro-hoz..
üdv: bucilali

Ha nem megy, eröltesd!-Ha eltörik, úgyis ki kellett volna cserélni....(Murphy); Egy perc hosszúságát az határozza meg, hogy a WC ajtó melyik oldalán vagy...

(#3041) SP!T válasza Prosector (#3039) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, tuti! 2x is próbáltam, de semmi. Csak azt nem értem, hogy oké, hogy nem heatpipos hűtő, de mi lenne ha gyárival hűtném? kikapcsolna 100fokon? Azért annál jobbnak kéne lenni, de sajna most nincs más hűtőm, hogy leteszteljem!

(#3042) fagy53 válasza Osiris (#3034) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Szintén Toledo magos S939 procim van, 1.30-1.35V az alapfesz, nekem most 1.4V van.
2000@2860 on megy jelenleg, AC Freezer Pro a hűtő és úgy az Everest-nél, mint az Orthos-nál külső 23°C-nál 57-58°C a CPU.

(#3043) dbius válasza fagy53 (#3042) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez nagyon szép eredmény léghűtéstől, főleg egy AC64 Pro-tól :C

Ez az 57-58 maghőmérséklet vagy sima cpu hőmérséklet - én ez utóbbira tippelnék -?

(#3044) Thrawn válasza dbius (#3043) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én is. Kb ilyen fesszel és MHz-en a melegebbik core nálam Orthos Small FFT-nél felmegy 70-re is. Szintén Toledo.

Different songs for different moods.

(#3045) Lui76

Lui76
(őstag)

Ő izé egy kérdés Vista alá is kell feltenni proci drivert meg optimizert ?

www.kezmuveskeramia.hu

(#3046) Thrawn válasza Lui76 (#3045) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én nem tettem fel, de nem is hiányolom. Van beépített támogatás a Vista-ban.

Shodan: csak Orthos alatt produkál ilyet, más progival (BOINC 24/7) a 100%-os terhelés nem melegíti ennyire a procit. 61-62 fok most is.

[Szerkesztve]

Different songs for different moods.

(#3047) Shodan válasza Thrawn (#3044) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

hát igen a 70 az már kicsit sok. nem tudjátok hol lehet esetleg ac mx2 pasztát kapni, vagy as5-öt olcsón?

(#3048) dbius válasza Shodan (#3047) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

as5 - tts-nek szerintem biztos van, ill. R. Zoli-nak is, mx2 tudtommal talán R.Zolinak...

(#3049) fagy53 válasza dbius (#3043) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Sima CPU hőmérséklet, a két mag között 5-7°C különbség van.
A legmagasabb hőmérséklet a 72°C volt amit eddig mértem.

(#3050) Shodan válasza dbius (#3048) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

R.Zolihoz linket tudsz adni? :R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.