De akkor egy Procchűtőnél mire vonatkozik tulajdonképp a garancia? 
De akkor egy Procchűtőnél mire vonatkozik tulajdonképp a garancia? 

Esetleg G3-as nagyágyú?
Az AMD-ről eltudom képzelni.
" Ha kicsit nem figyelek oda, mindjárt dolgozni akarok. "

köszi
amúgy persze ezek (proci driver és dual core optimizer) fent vannak, amúgy meg rengeteg hsz volt ilyen téren itt ebben a topikban, de az alternatív driverekről senki sem írt, reméltem valakinek vannak infói otthon készült, vagy módosított amd driverekről... :S
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.
Őszinte legyek? Szerintem semmire... Esetleg ha ekezd visítani a csapágyazás és meghaladja a dobozon feltüntetett dB hangerőt?! Ha kerreg? Tehát egy átlagos ventis hűtőn szerintem a garancia felesleges...
Ha nem cserélik a boltban, vizsgáltattasd be, kötelességük felküldeni, de csak abban az esetben tedd, ha tényleg anyaghiba miatt tört el a lapát
New world...old thinking...IBM T60;)

sziasztok
a bekarikázott részen lévő csatlakozó az videókártyának adna plusz áramot ? [link]
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
Igen, tudtommal SLI használata esetén onnan vesz fel plusz áramot, ha szüksége van rá. Ártani nem árt sosem, ha bedugod. Én is be szoktam!

holnap jön elvileg a HD3870-em, ésha az alaplara bedugom a kábelt akkor a kártyán lévő tápcsatlakozóba nemkell csatlakoztatani ?
Helló!
Lenne egy msi k9n-neo f v2 lapom, meg egy 4200+ x2-esem(90nm).
Szeretném kipróbálni, mennyit javít a teljesítményen a tuning (vga cserét tervezek).
Az a bajom, hogy a biosban a cpu feszt csak 1,3-ig lehet emelni(alap 1,25).
Igy meddig juthatok el kb?
Egyáltalán éredemes tuningolni(kihozható-e akkora telj.többlet, hogy megérje)?
JA és ez mellé egy 6000+ heat-pipe hűtés tuningra is alkalmas lenne-e?
Előre is kössz a segítséget!
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

A korábbi AX78 + G1-hez:
Nehéz ezt leírni, de kiderült hogy én vagyok a hülye. Átpasztáztam ötödször is a procit, mindent úgy csináltam mint előtte. Kivéve, hogy 180°-al elforgattam a hűtőt. Lehet így jobban ráfeszül a lefogató, mert most 70C környékén stabilizálódik a hőmérséklet, a túlmelegedés megszűnt. Annyira azért nem értem, mert szimetrikus a hűtő, de megoldódott

nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)
Alkalmas a hűtő, de nagyon sokat nem fogsz tudni húzni rajta. De azért próbáld meg!
De! Ugyanúgy be kell dugnod a kártyába. A lapra általában csak SLI esetén kell bedugni a stabilitás miatt. De ha bedugod mindkettőt tutira nem lesz baj! 
[ Szerkesztve ]
Sorry, de a első hsz-ben lévő link a kalkulátorhoz már nem jó, mert onnan törölték.
Nekem megvan, feltöltöttem a tárhelyemre.
Itt letölthetitek.
Kérjem a modkerben, hogy tegyék be a linket az első hsz-be?
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
Jóötlet!
Kérheted!
Köszi! 
Kérést elküldtem, sztem hamarost intézkednek. 
Új link a kalkulátorhoz az 1. hszben!

szerintem becsapós ez a kalkulátor,ugyanis 8-as szorzó alatt 4-es és 3-as memória osztó van feltüntetve,de valójában 5 alá én még nem tudtam vinni soha...lehet,hogy nálam van a hiba?
http://href.hu/x/ggsb <-- eladó cuccaim
Nem tudom kinél lehet a hiba, nem én készítettem, én csak korábbról elmentettem, és újra feltöltöttem, a doksinak a szerzőjét nem tudom, viszont én is számoltam benne, ezért lehet az, hogy az én nevem van feltüntetve benne. Nincs AMD procim, nem tudom mik a lehetőségek.

A hiba nem nálad van, hanem a táblázatban, ugyanis nem lehet 5 alá vinni a memória osztót.

igen,én is ebből a táblázatból néztem...módosított táblázat itt - SK verzió 
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/ggsb <-- eladó cuccaim
Kicseréltem a javított verzióra. Link már az újra mutat.
[ Szerkesztve ]
Sziasztok,
Egymagos rendszerben (3200+ am2) a közeljövőben cserélve lesz a prockó 2 magvasra, kérdésem a következő; kell-e vmit bűvészkedni az Xp-vel (prof sp3) vagy a csere után megy minden plug & play módban...
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Sziasztok!
Nem igazán értem ezt a RAM belövés dolgot, nézegettem a táblázatot is most ha van egy 2100Mhz-s procim azzal alap órajelen max 840mhz tudom járatni a memokat (1066 Kingmax) 5-ös szorzóval?
Bocs ha nagyon hülye vagyok

Dual-core optimalizalot.
En most cserelem a procihutom,CoolerMaster TX2-re,remelem husebb lesz a proci nagyobb orajelen is.Jelenleg a 4200-as 2600Mhz-en megy,alapfeszen,gyari hutovel.

Esetleg egy bios frissítésre lesz szükséged...
de a dual core optimizer mindenképp kell..
üdv
Ha nem megy, eröltesd!-Ha eltörik, úgyis ki kellett volna cserélni....(Murphy); Egy perc hosszúságát az határozza meg, hogy a WC ajtó melyik oldalán vagy...

igen igy max 840mhz en tudod járatni a ramokat deha felhuzód a procit 2600mhz-re akkor a ramok már 1040mhz en fognak menni 5-ös ram osztóval

Sziasztok!
http://kepfeltoltes.hu/080806/proci_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Erre a procira erdemes TX2ot venni? Nem ertek nagyon hozza,
Csak 4850est akarok venni es ahogy hallottam oda kell a craft.
alaplapom: GA-MA78G-DS3H
ram: 2x1gb kingmax 1066mhz
tap: 500w thermaltake
[ Szerkesztve ]

En tegnap vettem egy TX2-est,sztem mindenre erdemes feltenni
Mara ma relegge lement az ara,szoval meg aki nem is akart valtani,neki is jo alternativa.
Zso Ro, bucilali köszi a válaszokat (legfrisebb bios van fenn, de akkor lekapom a dual core optimizert is) 
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
F3-as a proci, tehát jó esély van a 3Ghz vagy afeletti teljesítményre. egy pár progit nem árt mét telepíteni. A c&Q be van kapcsolva? Dual core opimalizálót sem árt telepíteni. Ha nem akarod használni C&Q akkor használj Rmclokot. A tuninghoz egyébként sem árt megbarátkozni vele. Igaz az Ati chippszett addig le tudja kezelni a C&Q-t amíg a szorszóhoz nem nyúlsz, de tuning terén nem biztos hogy pont 14-es szorzón fogod elérni a 3Ghz-t
Nem szép, de legalább jó öreg!

Hello sorry,hogy fárasztok ilyen kérdéssel,de szeretnék kérdezni!AMD Athlon64 X2 4800+ EE DUALCORE BOX Socket AM2 processzorom van,és tudni szeretném,hogy meddig lehet húzni a procit,hogy ne legyen vele probléma!??A több FPS végett!!Lehet,hogy nevettek ezen a kérdésen,de én annyira nem vagyok othon a témába!!!Elöre is köszi!!!
Egy kicsit több infó kellen a prociról. Milyen steppinges? 65W-os prociról van szó. A tuning mindig szerencse dolga. Az asrock lappal alapfeszes tuningot tudsz csinálni. Attól nem kell aggódni hogy széthajtod a procit.

(#15033) cowboy_bebop válasza Zsolti0609 (#15031) üzenetére

CPU-Z nevű program által kiírt adatokat írd ki vagy csinálj képernyőmentést és illeszd be ide, akkor lehet mondani egy közelítő értéket, de a max. tuning még az egyes steppingeken belül is jócskán eltérhet.

Koszi, bar nem tudom mi az a C&Q, kezdo vagyok sry. Jah es amig meg nem lesz a TX2 es a HD4850 addig nem szeretnek a procihoz nyulni, addig boven eleg ez a HD3200-ashoz
.
Amugy meg egy problemam lenne. Terheles alatt felbug a venti es vmi elkezd sipolni, es nem nagyon tudok rajonni hogy a tap csinalja-e vagy proci, alaplap. Az egyik kedves tag felhivta a figyelmemet hogy a tapom ugyebar lentrol a procirol szedi a levegot es hatul fujja ki. Es szerinte ez is lehet egy ok.
Mindenesetre ha megfogom a hazat kivulrol meg ugy is meleg. Lehet erdemes lenne meg a TX2 mellett ventilatort is vegyek a a haz hatara? Vagy a TX2vel lehet megoldodik a problema?
(#15035) cowboy_bebop válasza hunter2006 (#15034) üzenetére

CnQ: Cool n Quiet: visszaveszi a feszültséget meg a szorzót üresjáratban. Csak sajnos tuningnál nem megy.
Egyszerű
Vedd le a ház oldalát. Egyébként nem árt legalább egy házventit berakni zárt háznál. Hűvösebb az ati chipp mint az Nv, de ettől függetlenűl az ipg-vel együtt be tud fűteni az is szépen. A C&Q az a Cool and quiet . Lényege a proci órajelének és feszültségének a szükséges teljesítményhez igazítása. ezt a biosba tudod be illetve ki kapcsolni. Ha nem akarod használni akkor mehet a Rmclock, ez meg szoftveresen állítja Win alól.Tuning: Azért nem árt alapfeszen próbálkozni, ha levszed a ház oldalát, ráadásúl a HT-t is lehetne egy picit húzni és az ipg is húzható.
ha már tuning
terhelés alatt fel is kell búgni a ventinek, ez azt jelenti szabályozza a fordulatot, csak éppen azt nem értem miért nem veszi vissza a proci órajelét. A CPU-z képed alapján max Mhz-n megy a procid. Biosba álligatni kellene még egy picit.
Az ATI chip kezeli az emelt fsbvel is. Csak a szorzóhoz nem szabad nyúlni. 

Ezt nem is tudtam. Nekem mondjuk direkt BE procim van h. lehessen szorzóemeléssel tuningolni. De akkor meglesem h. megy-e Vistán.
Az SB 600 ezt probléma mentesen megoldotta
hunter2006 : Az alaplapodon próbáld kifülelni a kondikat a PCIX csatoló környékén hagyományos kondik vannak, elképzelhető hogy azok közűl sípol valamelyik terhelés alatt.

Az eddigi 16*200-ról átváltottam 13*247-re, de most sem megy.
Ha a BIOS-ban auto-n hagyom a szorzót, akkor újraindul a Vista bootoláskor, ha meg manuálisan belövöm 13x-ra, akkor meg szimplán nem megy.
BIOS-ban engedélyezve a CnQ, SB700 délihíd, Vista 32 bit.
Az energiagazdálkodási profilnál pedig a processzort be sem lehet állítani.
[ Szerkesztve ]
Nekem az Sb 600 XP páros ezt símán megoldotta. De megnézem XP SB700 párosítás mit csinál.

Nekem CnQ nem megy továbbra sem, de az rmclock-ot sikerült működésre bírni.

ha nem auton van a szorzo, nem megy a cnq. akkor sem, ha energiagazdalkodasnal nem a kiegyensulyozottra van teve.

alapfeszen huzhatod, ameddig birja. gyari huto is elviszi alapon.
ha g2-es a procid, akkor 3 - 3.2 ghz-ig elmegy kb. de szerintem nem fogsz tobb fps-t kapni 8600gts-el...
Üdv
Ebbe Gigabyte sAM2+ GA-MA74GM-S2H a lapba rendeltem egy 4450e procit , viszont a lap cpu listájában nincs benne az adott proci . Lehet ebből gond ?
Az élet kegyetlen .
Itt a lista .
Az élet kegyetlen .

menni fog az, max nyomsz neki biosfrissitest. (@bios-al mondjuk pikk pakk)

ja, hagy csak F1 bios van. furcsa, hogy nincs leirva, de szerintem mennie kell. majd vki okosabb megmondja. vagy a boltban kerdezz ra, mielott kifizeted. mert ha max nem viszi, akkor tudsz majd erre hivatkozni, es a 3 napos penzvisszafizetesnel nem ciganykodnak annyira.