Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#25001) person válasza sunny84 (#25000) üzenetére

person
(senior tag)

Az se rossz. Én is sokáig dilemmáztam egy VTI-n. :)

[ Szerkesztve ]

(#25002) sunny84 válasza person (#25001) üzenetére

sunny84
(senior tag)
LOGOUT blog

és kihagytad sajna..bánhatod mert kihagyni bűn ;) én már régóta riogatom a fakabátokat itt kecsón.. ha már messziről meglátnak égnek áll a hajuk :Y :C :C

Sunny : HONDA Civic 1.6 vti powwaa.-->" Honda Racing Club Kecskemét " .... "Ez nem autó ez HONDA ".... NFSWorld: SUNNY84HUN , SUNNY84HUN003

(#25003) torocsik

torocsik
(kvázi-tag)

Na ez mi ha nem szerencse. Volt egy gépem Abit nf-m2sv alaplapom benne egy AMD Sempron LE-1150 2.1GHz proci. Az alaplapom a garancia lejárta előtt 3 hónappal meghalt (felpúposodtak a kondik) a boltba kicserélték egy újra rá kellett fizetnem és tettek bele egy Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 2.0) (7300FT kellett fizetni rá). Mondom akkor már veszek bele egy olcsó kétmagos procit találtam az egyik netes boltban egy AMD 5000+ 2.6GHz 10800FT volt akcióban. Megrendeltem ki is küldték de nem azt hanem egy AMD 5000 2.2GHz procit , először dühöngtem azután itt olvasgattam egy kicsit. Kapásból csináltam belőle egy négymagosat és mindezt 18000FT-ból. :C Így lett egy jó gépem amit ennek a topiknak köszönhetek.KÖSZÖNÖM

[ Szerkesztve ]

Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre.

(#25004) person válasza torocsik (#25003) üzenetére

person
(senior tag)

Nem semmi. Gratula. :C

Blaze71: Na ez a nem gyenge nem a 35K. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#25005) éN79 válasza torocsik (#25003) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerencsés vagy. :) (én hasonlóan jártam el, igaz nem gariztattam, hanem eladtam lapot és procit, hogy vegyek ACC-s lapot a 5000 alá, és láss csodát, szintén FX 5000 kerekedett belőle, igaz így is 8K-m bánta) :)

(#25006) sunny84 válasza éN79 (#24999) üzenetére

sunny84
(senior tag)
LOGOUT blog

elvileg jövő héten meg lesz a athlon ll x2 240. izgulok nagyon .. bios frissítés már meg volt 3001-es várom hogy benyeli e az asus m2n-e ;)

Sunny : HONDA Civic 1.6 vti powwaa.-->" Honda Racing Club Kecskemét " .... "Ez nem autó ez HONDA ".... NFSWorld: SUNNY84HUN , SUNNY84HUN003

(#25007) éN79 válasza sunny84 (#25006) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kiváncsian várom az eredményt. ;)

(#25008) AMD X2 válasza torocsik (#25003) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Nagyon jó üzletet csináltál az biztos! De azért húzd meg a procit 3000MHz körülire ,hogy igazán erős lehessen.

Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

(#25009) Sonky

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

Nemtudom hová tartozik de egy Athlon X2 7750Be mennyit megy max? 3500Mhz álom vele?

Eladó Intel Core I5 650-es gép: http://hardverapro.hu/apro/elado_2honapos_jatekra_epitett_gep_intel_core_i5_6/hsz_1-50.html KATT!

(#25010) Sonky

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

Lap ASUS M4A77D

Eladó Intel Core I5 650-es gép: http://hardverapro.hu/apro/elado_2honapos_jatekra_epitett_gep_intel_core_i5_6/hsz_1-50.html KATT!

(#25011) person válasza Sonky (#25009) üzenetére

person
(senior tag)

Ez példányfüggő mint általában, de szerintem álom vele. :( Főleg hosszútávon.

(#25012) AMD X2 válasza person (#25011) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Inkább elérhető a 3200 MHz- azzal a procival. Persze vannak jobb képességű darabok!

Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

(#25013) Sonky válasza AMD X2 (#25012) üzenetére

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

Inkább vetem egy Athlon II 245-t.
Alapfesz 3600Mhz (Így használom) 1.5V 4Ghz Stabil!
:R

(#25014) AMD X2 válasza Sonky (#25013) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Ez sokkal jobb választás volt!
Modernebb sokkal.

(#25015) Sonky válasza AMD X2 (#25014) üzenetére

Sonky
(senior tag)
LOGOUT blog

:K

(#25016) netmesterke

netmesterke
(senior tag)

Sziasztok!
Következő a kérdésem. Van egy laptopom (Amilo pa 3553) amiben AMD X2 Athlon QL 60-as proc van. Van olyan progi amivel korlátozni tudom a sebességét?
Előre is thx!

(#25017) éN79 válasza netmesterke (#25016) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

K10stat esetleg? [link]

[ Szerkesztve ]

(#25018) Lacir

Lacir
(lelkes újonc)

Sziasztok!
GA-M57SLI-S4 alaplapomban ( FHK biossal) most Athlon 64 X2 4200+ proci van. Ez ugye Socket AM2-es. Ezt szeretném lecserélni AMD Athlon II X2 255 dobozos Socket AM3-ra. Az alaplap honlapja azt mondja, hogy AM3 CPU ready. Beletehetem ezt a procit, és ha igen mik a buktatók?
Igazából egy gyorsabb rendszert szeretnék tuning nélkül.
Válaszotokat előre is köszönöm

(#25019) Blaze71 válasza Lacir (#25018) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Mehet bele nyugodtan. Ha nem tuningolod, akkor nem lesz buktató, de ha húzod, akkor kis utánolvasás segíthet.

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#25020) Blaze71 válasza person (#25004) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Ja, csak ehhez kell egy döglött, de még garis lap. :F

Mondjuk 10800-ért érdekelne, hogy hol lehet FX 5000-et venni, mert én csak 3 ezerrel többért találtam. Ráadásul még nem is ért ide.... :U

(#25021) sunny84 válasza éN79 (#25007) üzenetére

sunny84
(senior tag)
LOGOUT blog

Na megvan az athlon ll x2 es prockó :C
hibátlanul működik az asus m2n-e ben :Y bios frissétés ok.... minden ok :C
KÖSZÖNÖM NEKTEK ÖRÖK HÁLA :R :R :R :R :R

(#25022) éN79 válasza sunny84 (#25021) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

No, akkor veled együtt örülünk! :K

Blaze71: akkor ezért nem láttam még az adatlapodon az fx-esedést. :B

[ Szerkesztve ]

(#25023) Blaze71 válasza éN79 (#25022) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Elvileg ma hozta el haver múlt hét helyett. Majd valamikor a héten ideér. Ha mégsem, leverem a fél veséjét. :D

(#25024) éN79 válasza Blaze71 (#25023) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Legalább opn kódokat olvastass be vele, és ha már igy elbánt veled, akkor első körben te próbálhasd ki mind a két procit. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#25025) Blaze71 válasza éN79 (#25024) üzenetére

Blaze71
(őstag)

2 db volt a boltban, beolvastattam az eladóval a kódokat. Azzal nincs is baj.

Persze, hogy az enyém lesz az első, naná... ;] Csak azután viszi el a másikat, ha nálam már stabil a 4 mag 3 GHz-en. ;]

(#25026) Lacir válasza Blaze71 (#25019) üzenetére

Lacir
(lelkes újonc)

Köszönöm szépen a válaszodat. Akkor megpróbálom.

(#25027) bishopx2

bishopx2
(fanatikus tag)

Cpu tuning folyamatban vagyok, de elakadtam mivel a cpu-z -be a cpu voltage 1,328v
míg az everest-be 1,524v

A biosban pedig 1,4500v akkor most melyik a valós érték ?

van ilyen..

(#25028) AMD X2 válasza bishopx2 (#25027) üzenetére

AMD X2
(őstag)

A Bios-os érték a helyes, de ha Win alól piszkáltad a feszt miután betölt a Win azt látod amit beállítottál.
CPU-z is helyes de Windows indulása után valami el állítja a feszt.

(#25029) bishopx2 válasza AMD X2 (#25028) üzenetére

bishopx2
(fanatikus tag)

Köszi a gyors válaszod!

Helyes a cpu-z és a bios is ? :) van azért a kettő között kicsit különbség, csak
azért kérdem mert mondjuk nehogy kinyírjam a procit :)

van ilyen..

(#25030) Blaze71 válasza bishopx2 (#25029) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Arról az 5000+-ról van szó, ami az adatlapodon van? Véletlenül nem Brisbane mag? Mert a Brisdale nekem nemrémlik, mint AMD proci. Amúgy futtass monitorozva pár percig Everest stabilitástesztet, mert közben láthatod, ha nagy eltérés lenne a feszültségértékekben. Valójában, ha Win alól nem piszkáltál bele valami progival, akkor a BIOS PC Healt Status a mérvadó. :K

(#25031) sunny84 válasza éN79 (#25022) üzenetére

sunny84
(senior tag)
LOGOUT blog

Tényleg fajin a proci , sokat dobott a konfigon hasonló gépek mint az enyém ..pl x2 6000+ procival szerelve sokkal gyengébben teljesítenek mondjuk a gta4 alatt : egyém athlon ll x2 240 + 4 gb ram + gigabyte 9600gt 512 gddr3 ..elég jónak mondhatóan alakít :C

itt a bizonyíték nem ígéret

http://kepfeltoltes.hu/100310/teszt__gta4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

[ Szerkesztve ]

(#25032) Yag

Yag
(újonc)

Sziasztok!

Egy processzor dilemmát szeretnék feloldani.
Egy (939) 3200+ proci ficereg a dual sata IIes alaplapon és hozzá 2GB ram.
ehez egy ATI x1350 256os passzív VGA tolja monitorra a képet.

Azon gondolkodom, hogy egy (939) x2 3800+ as procira bővítenék. nade : és itt a dilemma.
mennyit nyerek, gyorsulok ha egy ilyen procira cserélek ?
Néztem Bachmark képeket, elemzéseket teszteket és kicsit ellentmondóak.
Vannak amik jelentős sebességnövekedést írnak - főleg Win alatti programok - és vannak akik a játék élmény fejlődést nem tartják jelentősnek sőt a játék teszteknél a 3200+ és x2 3800+ majdnem egymás mellett van. Engem főként a játékok gyorsulása, jobb minősége miatt érdekel a proci csere, de vajon tényleg nyerek vele minőséget és sebességet látványos fejlődést vagy csak kis mértékben ?
Csodákat nem várok de azért szeretném látni a különbséget ha játszom. Pl gyorsabb betöltés, jobb fps arány, loopolás mentesség ahol most éppen érzékelni stb ... feleslegesen nem tennék ki az ablakba 10k-t
Hátha van erre némi tapasztalatotok .

Köszi előre is a választ .)
Üdv. Yag.

“Aki el akar érni valamit, az módszert keres, aki nem, az kifogást!”

(#25033) daa-raa válasza Yag (#25032) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Biztos megéri egy s939-es X2? Nem szokták éppen olcsón adogatni.

Egyébként nyilván akkor iteszteket néztél, amikor még a játékok 99%-a nem támogatott egynél több processzormagot. Ott tényleg nincs is érdemi különbség, az azonos architektúra miatt csak az órajel számít.

Ha a játékélményen akarsz javítani, akkor inkább a VGA-t cseréld ki, mert az nagyon gyenge.

Si vis pacem, para bellum.

(#25034) Yag válasza daa-raa (#25033) üzenetére

Yag
(újonc)

Ez jó kiinduló pont, köszi.
Terveztem kártyát is cserélni, de gondoltam majd proci után.
Autómatikus kérdés, mit érdemes ? Mekkorára fejleszteni ami még kihasználja az alaplap-proci-ram mennyiséget :

EVGA 9600GT-re gondoltam vagy
Sapphire Hd3450 512MB DDR2 PASSZÍV vagy hasonló kari. Nincs tapasztalatom sajna így még csak tapogatozom.

vélemény ?

(#25035) sunny84 válasza Yag (#25034) üzenetére

sunny84
(senior tag)
LOGOUT blog

A karival biztos kéne számolnod ..mármint a cserével.. sztem 9600gt -vel jobban jársz...mint hd3450-el főleg ha 512 mb-os az is..
ha hamarabb írsz vagy is látom 4 000 huf ért adtam volna coollerel együtt egy x2 3800+ prockót... de elvitték ... :U
de még 1 v. 2 gb ramot tolnék bele.. a gépbe a helyedben..
és az látványosabb lenne teljesítmény növekedés terén ...
üdv :R :R :R

(#25036) Blaze71 válasza Yag (#25034) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Ahogy már daa-raa kolega is írta, a VGA cserével érnél el nagyobb gyorsulást játékok alatt. Viszont a mai játékoknak jót tesz a többmagos processzor. Most ha a használt árát nézzük, akkor amit Te is írtál 10 ezret adnál egy X2 3800+-ért, ráadásul nagyon nehezen fogod eladni a mostani procidat. Mondhatni érdemesebb eladni a konfigot és újat építeni. Eleve legalább 3 éves, de inkább idősebb már az a konfig. Az X1350 a maga idejében sem volt valami nagy durranás, mára meg tényleg nem az. Az én X1950-em sem valami nagy szám, esetleg régebbi DX9-es játékokban mutat valamit. A HD3450-et felejtsd el, eleve gyenge, a DDR2-es verzió csak 64 bites, játékra teljesen alkalmatlan. A 9600GT jó választás lehet, mivel mára már elég olcsó újonan is. Viszont ha már képbe jöhet egy új konfig, akkor el kell dönteni, hogy mennyi az a keret, amiből építkezni kell és mi az, amit esetleg érdemes átmenteni a régi gépből. Gondolok itt egy jobbfajta tápra, HDD-re, ODD-re.

(#25037) Yag válasza sunny84 (#25035) üzenetére

Yag
(újonc)

Most van benne 4x512-400RAM, mivel négy RAM slot van a lapon így egyelőre a Ramok bővítését így tudtam megoldani. Tudom, jó lenne 4x1GBra cserélni de ahhoz most be kéne fektetnem. Az a x2 proci pont jó lett volna, az árával se vitáztam volna :))) Sajna lekéstem. :O
Valószínű VGAval kezdem, már csak kéne egy irány, hogy mi a minimum amire érdemes cserélni. Van valami nem túl drága javaslatotok mit érdemes venni mostanában ehez a konfighoz ?

(#25038) Yag válasza Blaze71 (#25036) üzenetére

Yag
(újonc)

Blaze71, én magam is hasonlóképpen követném le a témát ha nem az lenne, hogy nemrég cseréltem ERRE a konfigra a gépem. Elötte egy AMD 2400+ esem volt 1GB Rammal. 128as GF6600os videókarival. Occsóért megtaláltam ez a SATA IIest Rammal, procival, VGAval és meg is szerettem. Stabil és jól megy.
Persze én magam is láttam,hogy az AM2 AM3as procik már olcsóbbak mint a 939esek kétmagosban de nagyjából erre számoltam is. Gondoltam ha végül bele tudok tenni majd egy valamilyen kétmagos procit akkor azzal meg is állnák a fejlesztéssel amíg nem morcog a gép hogy már elég neki és kell egy másik komplett gép. A mostani konfig majdnem duplája a réginek eltekintve a videokártyától. Ami játékokkal játszom általában ahhoz ennél sokkal erősebb gép talán nem kellene. (RTW, MTWII, GTR2, HL2, FEAR, stb.)
Természetesen érdemes konfigban is kicsit rátartani, hátha beesik valami új game és akkor nem árt ha az is elfut pl Assasin Creed 1-2, AVATAR, HALO2, COD5-6 stb. ... ezért is nyomozok a kétmagos proci és a VGA után. Már csak a megfelelőt kéne megtalálnom. Jó játék ez a gép építés is, de néha beleunok. Állandóan csereberélni az alkatrészeket, ha használtba vásárlok bele akkor benne a rizikó hogy belenyúlok valami hibásba vagy kevésbé műküdöbe ... szal nem mindig happy egy ilyen gép építés :)) De a végeredmény kárpótol :))legalábbis remélem :)

(#25039) Overclocked

Overclocked
(kvázi-tag)

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni az AMD Athlon X2 6000+-om húzásában..

Azért kell húzno mert a a VGA-m (9800GX2) nem adja le a teljesítményét CPU limit miatt..

A válaszokat előre is köszönöm...

Esetleg MSN-en segíthetnek valaki mert nem biztos hogy egyedül menni fog!

Címem: danee2[kukac]vipmail.hu

:R

(#25040) Hanok válasza Yag (#25038) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Szerintem az nagyobb baj hogy egy olyan konfigra cserélted a régit ami egy rettenetesen nagy zsákutca....939 az egy eléggé ritka állat.. Ezt a műveletet amit Te szeretnél csinálni kb 1,5 éve csináltam és fél évet bírt az X2-re váltás... A 3800+ édes kevés egy 9600Gt-hez vagy egy hasonló teljesítményű Atihoz..Gyengébbet meg nem nagyon érdemes venni mert megint csak pénzkidobás akár csak az X2 3800+. Inkább gyűjtögess, és rakj össze egy Am2+/Am3-as konfigot...

Overclocked: Sokat ne várj tőle, max pár száz mhz-el tud többet ami valószínúleg nem oldja meg a problémádat...de cpu limit ellen a legjobb ha növeled a felbontást, vagy maxra tolod a grafikát...

[ Szerkesztve ]

(#25041) Blaze71 válasza Yag (#25038) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Csatlakozom Hanok kolegához. Az X2 3800+ már az X1950-hez is kevés lenne, mert nekem kevés volt hozzá a 3 GHz-re húzott AM2-es 4200+ is. Na, jó, azért nem ennyira, de kevés volt. 939 meg eleve DDR1-es, abba meg már lassan aranyárban mérik a modulokat. Most, hogy 2 normálisnak mondható gépünk van, a 2 GB memória kezd kevés lenni. Sosem lesz vége a fejlesztésnek. Viszont amíg a jelenleg futó platformhoz vásárolsz alkatrészt, addig viszonylag olcsón kapsz új alkatrészt. Ha pedig két generációval régebbihez, akkor mélyen zsebbe kell nyúlni az eleve gyengébb és használt alkatrészek megvételekor is. Amúgy, hogy a kérdésedre is válaszoljak, talán egy 4670 VGA lenne jó, amit még ha nem is tud kiszolgálni a procid, de nem lesz olyan CPU limited, hogy kapard a falat. Árban viszonylag baráti, találni a használtpiacon is még garanciális példányokat, teljesítményben nem rossz és viszonylag modern. Ha platformot váltasz, akkor is jó lesz egy darabig, nem kell rögtön úgy kártyáért futnod.

(#25042) Yag válasza Blaze71 (#25041) üzenetére

Yag
(újonc)

Vágom. Ezek után meghajlok és együtt érzek még magammal is :)
Tehát ha jól értem, az lenne a legjobb, ha eladnám az összes minden alkatrészt amit eddig csak összejött, összeraknám a belőle bejövő pénzmagot és vennék egy AM2 vagy AM3as platformot.
Alaplap + DDR2-3 Ram + legalább x2 Proci + legalább egy HD 4670 VGA.
10k+10k+10k+10k = ovatos becslések alapján 40K-nál kezdődne a móka.

Köszönöm a logikus összegzést. Gyakorlatilag "megint" ott tartok, hogy egy egyszerű proci cserével indul és már egy konfig cserénál tart a számgép fejlesztési mizériám ... még akkor is ha ezt "sose" lesz vége a fejlesztésnek. ÚÚÚúúúú tálom Bill Gateset :W

(#25043) daa-raa válasza Yag (#25042) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ehhez semmi köze Bill Gates-nek.

A VGA-t első körben kihagyhatod. Vegyél egy 780G-s vagy 785G-s lapot, az IGP még a mostani VGA-d is felülmúlja.

Egyébként igazából onnan indult a probléma, hogy elavult gépet vettél nemrégiben. Akkor kellett volna kicsit jobban átgondolni a dolgot.

Si vis pacem, para bellum.

(#25044) Blaze71 válasza Yag (#25042) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Mondjuk 40-ből nem úszod meg.... :U

(#25045) Hanok válasza Yag (#25042) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Az egyszerű procicserét tedd most félre a gondolataidban, és akkor vedd elő ha szánsz a gépépítésre egy 30-40K-t. A 785G-s deszka tényleg jó ötlet mert akkor egyenlőre a VGA cserét megúszod. Később meg egy bika középkategóriás kártyát is elhajt majd a konfigod, és nem kell megin komplett cserén gondolkozni...

(#25046) Blaze71 válasza Hanok (#25045) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Ha még kifog mellé egy FX 5000-et is, akkor meg kész főnyeremény. ;]

(#25047) éN79 válasza Blaze71 (#25046) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Neked megérkezett már az FX?

(#25048) Blaze71 válasza éN79 (#25047) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Még nem, de állítólag már elhozta az üzletből a haverom. Csak ugye dolgozik és hétvégén fog hazajönni. Ezzel nincs is semmi baj, ha tényleg elhozta. Ha megjön, akkor hétvégén megnézem, hogy mit bír. Ha meglesz vele stabilan a 3 GHz, akkor már elégedett leszek, de ha elérné a 3,2 GHz-et, akkor le a kalappal előtte. Csak az már 290 MHz-es EC lenne és amit eddig ki tudtam sajtolni a DS3-ból, az 294 MHz volt. Igaz, hogy az UD3-ba megy az FX és azt még nem rángattam meg annyira, hogy a határokat feszegessem. Majd most. ;]

Ha összejönnek a dolgok, akkor a 620-as megy vissza a DS3-ba és mindkét gépben 4 magos proci lesz. Már csak egy-egy bika CPU hűtő hiányzik, meg 4 GB RAM. :U

[ Szerkesztve ]

(#25049) Yag válasza Hanok (#25045) üzenetére

Yag
(újonc)

Köszi mindenkinek. Sajna nem kedv hanem pénztárca függő a komplett csere.
Kiszámolom hogy mennyi egyéb "elfekvő" alkatrészem van itthon amiket pénzre lehet váltani és asszem nekiállok egy "élő" platformot megtervezni. Lap,proci,vga, stb.

Kellemes további mindent. Köszi a segítséget.
Yag voltam.

(#25050) éN79 válasza Blaze71 (#25048) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A vizeseknél már nem láttam készleten, de a usersben van oem, ha mégsem hozta volna el (igaz gondolom ez fejvesztést jelentene neki, szóval erre ne is gondoljunk :DDD ).

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.