http://kepfeltoltes.hu/120123/Amd_4800__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
232 FSB 12.5x
[ Szerkesztve ]

http://kepfeltoltes.hu/120123/Amd_4800__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
232 FSB 12.5x
[ Szerkesztve ]

Igen ennek tényleg 12.5-s mivel ez nem a 939-es 4800+
erre voltam kiváncsi, nah szóval probálj egy cmos resetet, egyébként ez a kékhalál azóta van mióta húzni próbáltad? az előtt jó volt?
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó

A kékhalál azóta jelentkezik mióta tartósan volt 2900MHz-n járatva. Kb. fél évet ment így egyfolytában aztán valami oknál fogva visszatettem alapra a biost. Ha meg van húzva a proci legalább 2700Mhz-re vagy feljebb akkor semmi probléma, simán végigtoltam vele a Crysis2-t.
De 2500MHz-n azaz 200x12.5-n a windows7 betöltődése után 1-1.5 perc múlva lefagy a gép. Annyira azért nem érdekel mert húzva elég jól megy, de azt sajnálom, hogy így el sem tudnám adni ha majd egyszer 4 magosat vagy ettől jobbat szeretnék.

Sziasztok!
Van egy AMD Athlon 64 X2 6000+ procim és az a probléma vele hogy nagyon melegszik..vagy valamilyen érzékelő nem mér jól...mert ha nincs terhelve akkor ilyen 15 fokos volt amikor 9-et mutatot az Argus Monitor..de terhelve egy perc alatt felmegy 80 körül és leáll a gép, utána visszalehet kapcsolni és semmi baja! Mutatok pár mérési képet..elég furcsák: 1 perc terhelés után és két mérés közötti különbség
Mi lehet a probléma és, hogyan lehet megoldani?

Az alaplapom az egy MSI K9N Neo v1.0 ...lehet hogy az mér félre? Mi van ha igen?..mit lehet csinálni?

A szellőzés is szerintem elég jó! Így néz ki a gép belülről
Másik lapban ki tudod próbálni, vagy másik procit a te lapodban? A hűtő rendesen rajta van a CPU-n? Pasztázás rendben van?
Nem szép, de legalább jó öreg!

Ha leáll a gép, akkor valószínű hogy tényleg túl melegszik, érdemes megnézned amit az
előttem szóló is írt 
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó

A proci most van szervízbe ahol kirpóbálják egy másik lapban..itthon meg beraktam a gépbe egy Athlon 3000+ procit..igaz kisebb órajel, de ez a proci 28-30 fokon van alapjártaton és több órás használat(játék után) sincs 40 fok felett!..Pasztázás volt, pont annyi amennyi kell,ezüst paszta!

A hűtő nem billeg, stabilan rajta van a procin!

Egy ilyen leállás után, gyorsan kivetem a procit, hogy megnézzem milyen meleg...hát szabad kézzel megtudtam fogni..majdnem hogy kézmeleg volt..úgyhogy valami szenzor vagy illesztőprogi vagy nem tom mi lehet a baja!
3 ventit kiköthetnél ha levennéd a ház oldalát 

Sziasztok!
Egy Athlon 64 x2 5200-as proci milyen videókártyát tud maximálisan kihajtani? Melyik a legerősebb kártya amivel még elboldogul?

Szia!
Nvidiából a 9xxx-es szériát tudnám mondani, esetleg egy 2xx-et,
ATI-ból én egy 5750-es hajtok(GDDR5, 512 MB) x2 5200-assal, de nem érzem hogy teljes lenne a kihajtás - windows élményindex is ezt mondja, a graf. kari 7,2-t kap, a proci csak 5,8-at.
Ha később bővítesz proci ügyben, akkor az 57xx jó választás lehet, de csak GDDR5-ösben!
Tapasztalat hogy a DDR3-ast ez a proci is ki tudja hajtani eléggé, érdemes 2-3e FT-tal többet ráadni egy nagyobb memóriásra.

Köszönöm! 

Megoldottam a problámát még az lenne a kérdésem, hogy 2 óra játék után...60 fokos processzor mag a az AMD Athlon 64 X2 6000+ esetében jónak mondható?
Milyen hűtővel? Ha 60 fok fölé nem megy akkor rendben van.

sziasztok
lenne egy AMD X2 4850e processzorom (45W)
a gyári hűtéssel minden bajom van, passzív hűtésre szeretném lecserélni
néha terhelve is van a proci
mit ajánlotok?
köszi 
Passzívba egy MUgen 2 nem árt ház szellőzéstől függően.
De ez is elég lehet, egy szabályzott ventivel hangtalan lesz.

ezt a Arctic Freezer 13 Pro-t néztem én is 
rendeltem is,de pcgear nem igazán jelezte hogy megjött 
esetleg Arctic Freezer 7 Pro ?
annyira nem sok a különbség, bár árban sem
Noise Level
AF13 Pro 0.3
AF7 Pro 0.5
Teljesítmény
AF13 Pro 300W
AF7 Pro 150W

Az AF7 pro eleve inteles, szóval az AF64 pro jöhet szóba, ami lényegében a 13-as elődje, nincs vele baj, de én mindenképp az újabbat ajánlom, főleg, ha tényleg nincs köztük nagy árkülönbség.
szerk. Látom azóta változtatott az AC és a 7 is rárakható AMD-re, mert szerelhető az alsó keret, de ettől függetlenül a 13-ast ajánlom.
[ Szerkesztve ]
Clear Eyes, Full Hearts, Can't Lose!

45W-os procin bármelyik gyári cooler néma, maximum egy minimális morgása van, ami egy értelmes házból nem hallatszik ki. A rezonáló szitákból esetleg halkan, de olyan házat nem tudom miért vesz bárki is. Üresjáratban még a gyári coolerek is majdhogynem képesek passzívan 30°C alatt tartani.
Mi a konkrét bajod vele?
Si vis pacem, para bellum.

Erre varrjatok gombot. Na ez mitől lehet? Ha esetleg a képből nem derülne ki, minden alapon van a memória még sem megy 800Mhz-en. 
Adatlapomban található konfigot szeretném tuningolni, de a BIOS csak a szorzót engedi emelni, amit 4.0 helyett 5.3-ra állítottam tegnap, de a gép nem indult.Valakinek esetleg lenne ötlete hogy álljak neki? 
Eladó játékok: http://goo.gl/OioB2

DDR 2 topikban érdeklődtem nem rég ugyanerről a jelenségről. "800Mhz-n megy. Csak Biosban látod így, cpu-z pedig a felét mutatja azaz a 400Mhz-t. Duplázni kell."

Ez az hogy a CPU-Z is csak 371.8Mhz-et mutat a 400 helyett de ez látszik is a linkelt képeimen.
Így már nem csodálkozom azon hogy nem működik a Cool & Quiet. Az AM3-as foglalat kezelheti hibásan az AM2-es procit?

Hi,
A lényeg a cpu/7-ben van. A cpud 13-as szorzóval operál. 14-essel menne akkor lenne 400.
ha 14-es szorzó nem opció rakd 12-re és cpu/6-ra (lehet ddr1066, ddr800, ddr666, ddr533... van a beállításoknál)
VAGY az fsb-t növeled kicsivel: 215 v 216 os FSB-n lesz 400 (+- 0,5 )a memo, a proci meg 2795 v 2808, lehet hogy a HT szorzót visszább kell állítanod. fesz elvileg nem kell ennyinél.
Lényeg hogy jó játékot 
üdv,
Borgi
Resistance is Futile!!

Valami rémlett osztó/szorzó dologról de már elfelejtettem.
Igazából nem játékra kell csak sima netes gépnek ráadásul a C&Q is kellene de valamiért nem megy. 

a foglalatot hogy egyáltalán jó-e nem is néztem 

kiderült hogy a házhűtőim voltak a hibásak
így hogy csak a proci hűtő megy kicsit hangosnak találom,de nincs rajta az oldala
a ház hűtőim kikapcsolásával a rezgő hang is megszűnt a procinál

Hi
A beálításokkal való játékra gondoltam
akkor meg minden auto és jó eséllyel menni fog C&Q is 
Amúgy ha a lap bírja egy Athlon II X2 250-essel jobban járnál. És zsebpénzért szórják.
Gaged modba rakod a memokat és nincs szívás
ráadásul azzal mennek 1066 ot is ha oylan a memo. Én sajna 800-as memokat vette, és 4*2 GB ddr2 1066 nem éri meg
4*1 gb ddr2 800 van bent, nyilván akkor már méretet is növelnék... ennyit nem ér az egész.
üdv,
borgi
[ Szerkesztve ]
Resistance is Futile!!

Köszi de netezésre még az X2 5000+ is sok ráadásul ezért nem kell fizetni.
Azért annyira nem bagóért mennek az Athlon II X2 250-es procik, a semmiért 10k sok így első ránézésre. 

Tény hogy teljesítményben olyan sokat nem dob, (bár mégis L2 és órajel miatt) de kevesebbet fogyaszt így halkabb a gép. Nekem ac freeser 64 pro van rajtga és nem tudtam úgy megizzasztani hogy maxra forogjon ventie. 30 fok körüli külső hő meleltt sem.
Resistance is Futile!!

Üdv!
Athlon 64 X2 6400+ procihoz milyen vga lenne még jó procilimit nélkül?

Ez egy nagyon jó kérdés, mivel erősen függ attól hány magot képes használni és azokat is mennyire terheli az adott játék. Úgy átlagosan egy 5770-et talán, de mint mondtad alkalmazásfüggő a dolog.
No Comment

Konkrétan Skyrimhez lenne a kari, akkor 6750-70-t még kibírna?

Jahh ahhoz tökéletes
Akár 6850 is lehet mellé, maximum marad majd benne egy kis tartalék ha procit újítasz.
No Comment

Haveromnak nvidia 8600GTS kártyát cseréltünk egy ATi 6770-re amit egy Intel E4500-as proci szolgál ki. Azt hittem hogy majd alig lesz előrelépés de szerencsére hasít minden új játék. 
ui.: lehet érdemes lenne mérlegelni egy Athlon II proci beszerzését ha a lap támogatja, vagy inkább egy X4 6xx-as szériát. Nagyon olcsó de jó procik. 
[ Szerkesztve ]

Az alaplap (AM2) miatt proci csere sajna nem megoldható...

Azért 6850 az picit túlzás, mivel pont 6850-m van és mellette egy Phenom II X4 3,5-n épp hogy harmóniában van...de persze elsősorban ez alkalmazásfüggő.

6790-nel jópár húzósabb játéknál procilimitbe ütközök ezzel a procival. A 6750 jó alternatíva lehet mellé szerintem is, ha közeljövőben nem tervezel proci/alaplap cserét
[ Szerkesztve ]

Hi,
van valami alkalmazás ami megmondja mennyire van harmóniában a cpu és a gpu teljesítménye?
üdv,
Borgi
Resistance is Futile!!
cask érdeklődésképpen, milyen alaplap? Sok am2-es lap bios frissítéssel képes kezelni az am3-as procik egy részét is, ha elbír a nagy fogyasztású 6400+ procival, akkor nem lehet olyan rossz.
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
Sziasztok. Szerintetek melyik az erősebb processzor?
- AMD Athlon 64 X2 3600+
- AMD Sempron 145
BlackPanther OS 11.1 KDE

Nos, a sempron csak egy magos, de fejlettebb technológiás, gyorsabb, és kevesebbet fogyaszt közben.
No Comment
Köszi 
BlackPanther OS 11.1 KDE

hi,
Attól függ mire használod, de a 2 magos biztosabb a mais programok alatt, és abba a magba elég sok tartalék van így húzni is lehet legalább 2,7-2,8 GHz-ig. Nekem volt G1-es brisbane-em 4400+ osban és meg voltam vele elégedve. Az alapfeszen tudta a 2760-at (FSB 240).
Én már nem vennék 1 magosat.
üdv,
borgi
Resistance is Futile!!

És tessékmondani a sempront nem lehet tuningolni? 
Én meg lehet már nem vennék ~ 10 éves kétmagos technikát, ráadásul ahogy mondtad csak tuninggal életképes, hogy aztán úgy annyit egyen mint egy 6magos, mi értelme van így? Tuning nélkül meg nem sokra megy a két maggal, amikor kb fele olyan gyors sincs 1 magja, mint annak a sempronnak.
No Comment