Ha a DC optimizer nem is, de a + 1GB RAM sokat számíthat.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
fagy53
(PH! nagyúr)

fs-zsoci
(senior tag)
5k-t rá tudnék szánni, használtan is bőven jó lenne, márha nem hibás. Csak olyasmikkel nem vagyok tisztában, hogyha van 4 dimm foglalatom, akkor párban kell, h dualban menjenek a ramok, vagy mind a 4nek egyformának kell lennie?
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

aphra2
(senior tag)
A 4x512 az nem szerencsés, nem fog 1T-ben menni, és lehet hogy csak 333-ról indul 400 helyett, inkább 2x1 gb (11k-ért már kapsz)
Probléma??Hát az meg micsoda?!!

fs-zsoci
(senior tag)
Ez mind tuti? Az a baj, hogy ettől nekem még nem lesz 5e-nél több pénzem erre, ami azt jelenti, hogy ennyit szívesen költenék a gépre még, de efölött nem
17k-ért meg már kapnék egy Heco Vitas Center 2őt
Ha már ennyi pénzem lenne, akkor inkább egy hangfalat vennék.
Ezeknek van valami magyarázata, hogy miért nem menne pl 400on?

aphra2
(senior tag)
Úgy fog menni hogy a biosba manuálisan kell beállitani 400-ra és 2T-re, akkor van esély de automatikusan ugy tudom hogy 333-ról indul.De ha eladod a 2x512 ramot 5k-ért akkor +5k, és használtan kaphatsz talán 2x1 gb ramot.
Ha hülyeségeket írtam majd valaki kijavit.

fagy53
(PH! nagyúr)
Az igaz, hogy a 4 RAM-ot nehezebben kezeli a memóriavezérlő, de az is igaz, hogy jobban visszaosztva elbírja és valóban csak 2T-vel.
A játékoknál a proci órajele a döntő, a RAM nem számít annyira. Ha sokat foglalkozol tömörítéssel is, akkor érdemes a RAM-okra is figyelni.
Sajnos én nem vagyok nagyon optimista, 5k-t nem biztos, hogy kapsz a 2x512MB-ért és bár a 2x1GB jó ötlet, kérdés anyagiakkal hogyan bírod.

fs-zsoci
(senior tag)
Manuálisan beállítom én, az még nem baj számomra
a T2 miben mutatkozik meg? Hol vehető észre igazán?
Ha lenne kedves valaki megvenni a memóriáimat, még esetleg eladóvá is vállhat, csak azért hülye én sem vagyok, bizonyos ár alatt nem adom el, meg már látom, h itt ennyi meg annyi újonnan, úgyhogy legyen ez az ára... 
Tömöríteni maximum HD filmeket szoktam, 5-11gigákat, nem túl sűrűn, de az például nem nagyon számít, ha 6 perc helyett 7 perc alatt bontja ki, ha erre gondolsz.
Az a biztos, hogy 5e Forintom van memóriára, ha attól jelentősen gyorsulna a gép.
Persze kinek mi számít jelentősnek...
1t/2t játékok alatt kb 1-2% eltérést produkál...
400/333 megint kb ekkora eltérést(vga limites beállításokon, nem 640x480xlow-on)

Cayman
(PH! addikt)
Jól mondod, ha valaminek meg kívánod keresni a végét, akkor a többi tuningkomponenst visszaosztod, és rámész arra a kiszemeltre, jó ha tisztában vagy vele, hogy az alakatrészeid meddig bírják, de készülj arra hogy nálad az Asrock lap tuningképessége is lehet akadály, sajnos. De ez sem biztos, lehet jó példányt fogtál ki.
"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

illusiON
(PH! addikt)
jóestét 
elnézést ha már szerepelt a kérdés, de az normális hogy amikor a procim eléri a 60fokot kb (vagy valamivel fölé megy) akkor játék közben leszabályoz 10-20 fps-re jó 10 másodpercig? ez valami BIOSos beállitás és csak nekem van alaplap miatt (bár én ott nem találtam) vagy beépitett funkció vagy mi? nagyon kellemetlen tud lenni
ki lehet ezt valahogy iktatni? vagy ez annak a jele, hogy a cpu-m megmurdel ha 60 fok fölött megy? 
ja, egy 5600+X2ről van szó 
( : no woman no cry : )

fs-zsoci
(senior tag)
Nem találtam 1 gigás ddr-t 6e alatt, újonnan(>csak CL3-mat írnak rá alapból...). Vagy 512 kingmax 3300,- új.
Használtan valaki már 10e-ért odaadja a kettőt, csak Szolnok meg Siófok nem nyerő a Budapestinek, extra pénzt póstáért meg nem szeretnék fizetni.
Nagyon csúnya dolog lenne 2x512+1gb? Aztán ha tudom, elpasszolom a dual-t, és majd veszek még 1 gigát?
[ Szerkesztve ]

Májsztró
(PH! addikt)
lényeg a lényeg , hogy 2 giga legyen a gépbe , ne egy 
hello! tudom hogy nem ide való téma de ahova írnom kéne oda már senkisem jár szval bocsánat. az lenne a gondom ,hogy most vettem észre a procimra amd sempron van írva, de az égvilágon minden athlon xp- nek írja(tényleg minden. ez miért van?a papíron amit megvételkor adtak akkor 2400+ sempron volt írva és minden 2000+ athlon xp-nek írja, tbred maggal
C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

xardas
(tag)
a lapodat nem ismerem DE nézd meg a bootképernyőt nekem anno amikor ilyen procim volt, ott felismerte, egyébként meg igen minden athlon-nak fogja felismerni.ez azé van mert uan az a mag ha jol tudom.csak l2 van benne letiltva.de majd mások kijavítanak ha tévedek.
ha ez a proc van az adatlapodon akkor +0.2V probáld meg 200-s fsb-t.ramokat meg tarsd szinkronban az fsb-vel. az sokat dobott anno nekem a mem. teljesítményben.
[ Szerkesztve ]
Helyesírási hibák ejtésére minden jog fenttartva.
ja igen de a lapon csak 197 ig mehet az fsb és ez a max, mást meg nem lehet álltani, max a dram arányt AUTO/-33/+33 ra állítani(nem tudom ez mit jelent) és kifujt minden beeállítás, van harver monitoring és kész semmit nem lehet állítani
azérrt kössz
C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

Tothgera30
(PH! kedvence)
AMD Athlon X2 4400+ processzor gyári hűtővel, Gigabyte GA-M57SLI S4 (ver. 2)-es alplappal eladó. Írjatok privit, ha kell valakinek!
>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

gyiku
(PH! kedvence)
csinalj aprohirdetest (free), topicban nem illik arulni.

Bedczooo
(kvázi-tag)
Nekem is volt sempron procim és nekem csak egy bios frissítésel volt hajlandó felismerni a CPU igazi mivoltát.
Addig csak azt írta ki az induló BOOT képernyő is, hogy hány MHz-en megy!!!
Nekem egyébként egy 462-es alaplapom volt és a CPU BARTON magos.
Már a boltban megmondták hogy nem biztos hogy felismeri a CPU-t.
Mivel akkoriban nagyon új volt a CPU, a laphoz képest.
Üdv.
MSI VR, EX laptop bontott alkatrészek eladó Szegeden. http://szamitogepalkatresz.boltaneten.hu/

klambi
(őstag)
bocs hogy ide benyomom....4 magos procihoz kell valami driver mármint duálnál a dual core optimizer, csak ilyesmi 4 magoshoz?
http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! "|Mond szépen angolul: Gyors róka! |"

daa-raa
(MODERÁTOR)
Maguk az s462-es Sempronok sima Thoroughbread, Thorton vagy Barton magosak (utóbbiból csak egy volt a 3000+). Ezért az erre fel nem készített BIOS-ok Athlon XP-kként azonosítják őket. Nincs benne semmi hiba.
Si vis pacem, para bellum.

Blacki
(tag)
#13993#-- Erre valaki? Jól jönne valami kis infó..
Xbox360 gamertag: TrinityBlood05

aphra2
(senior tag)
Ne éld bele magad hogy a 6400+ BE 3500 körül elszaladgál, 4x1 gb rammal 3360 volt ahol még stabilan ment nF 590-es lapban, felette nem.Lehet hogy 2x1 gb-nál jobban menne de sok már nincs benne. A többire nem tudom a választ.

L!NK->Q3
(senior tag)
üdv!
buta kérdés: hd4850-et ki tudná hajtani a procim?
hány mhzre kéne húznom - mert ez valszeg nem elég
Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

Sz.Miki
(őstag)
Üdv
Adott egy AMD 6400+ Proci alap órajelen, és egy Cooler Master Hyper TX AMD hűtő, amikor elindítok mondjuk egy Everest rendszerstabilitás tesztet, és figyelem a hőmérsékleti adatokat akkor az 1-es mag elérte a 71C fokot a 2-es mag 62C és a processor tokhőmérséklete 62C-fok. A ház elég jól meg van szellőztetve, elöl egy 12cm-es hűtő szívja, hátul egy szintén 12-cm-es hűtő ami kifelé szív a procihűtőtől. Már vásároltam egy Artic Cooling MX2-es hűtőpasztát is, a jobb hőkontaktus miatt!
Egyenlőre fagyást nem tapasztalok, de ez a hőmérséklet már elég veszélyesnek mondható, vagy tévedek?
Az amd honlapján azt olvastam, hogy ennek a procinak 55-63C-ig mehet a tokhőmérséklete! Mi a fenét csináljak? mindenki azt mondja, hogy ennek a hűtőnek elégnek kéne lennie..
Amúgy az összes ventillátor 100%-on pörög amikor tesztelek, az alaplap szépen szabályozza őket.
"Aki éjjel legény az nappal alszik"

nesa
(PH! kedvence)
Zard be az everestet es hasznald a gepet.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

Májsztró
(PH! addikt)
cső , az hogy létezik , hogy ha a procit újrakenem akkor egészen egy napig nincsen vele probléma ? De másik nap ha terhelést kap , akkor 90 fokkal lekapcsol a gép .... ?

tsigalko87
(őstag)
Nézded hogy biztos 90 fokkal mert akkor elötte nap is közelitenie kell... biztosan jol érintkezik a mag meg a CPU és nem hasznalsz tul sok pasztat...?

aphra2
(senior tag)
Hm...érdekes, hasonló túlmelegedés-lekapcsoló probléma megoldása,hátha:[link]

Májsztró
(PH! addikt)
sztem minden okés , most nulla terhelés , mag 1. : 26 fok , mag 2. : 28 fok , cpu : 35 fok .... mihelyt adom neki a terhelést , a mag hőfok felugrik 84-re ... 85-re .. és 3 perc alatt fentvan egész 90-en amikor is lekapcsol ... szal nem tudom mi lehet szar ... 
aprhra2: a hűtőhöz nem kaptam új keretet ... a régit használom
[ Szerkesztve ]

fagy53
(PH! nagyúr)
Attól is függ, milyen pasztát használsz! Pl a fogpaszta egy nap múlva kiszárad, de aznap a nedvesség miatt még jó lehet, vezeti a hőt. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Májsztró
(PH! addikt)
titan nano grease

tsigalko87
(őstag)
na jah ezt nem értem.. meleg a borda mert ha meleg akkor jol vezeti a hőt akkor nem lehet a paszta a baj.. érinthetetlennek kell lennie a bordádnak...

Májsztró
(PH! addikt)
hát nem az .... amikor 84 -85 fokot jelez a gép , akkor még mindíg csak langyos ... de ha nem érne a procihoz akkor terhelés nélkül hogy lenne 40 fok alatt ?

fagy53
(PH! nagyúr)
Hozzáér az, csak nem jól. Ha jól érne hozzá, akkor a proci hőmérséklete lassabban és alacsonyabb hőfokra emelkedne, a borda meg egyre forróbb lenne.
Valami nem stimmel a proci és a borda között! Lehet, hogy a kupak és a lapka között sem jó a hővezetés.

Májsztró
(PH! addikt)
nem tudom ... már egy csomószor újrakentem , van hogy jó lett ,egy napra , volt hogy 2-3 kenés után is szar maradt ... amúgy a kupak tetején van 2 mintha karc lenne , vagy eltörött a kupak ... majd megnézem egy másik gépbe meddíg terhelődik ... lehet hogy csak másik keret kéne hozzá

aphra2
(senior tag)
Milyen hütőd van? lehet hogy ferdén fekszik fel.

Májsztró
(PH! addikt)
AC Freezer 64 pro PWM

aphra2
(senior tag)
Na témánál vagyunk, én is megszenvedtem vele, gyári hütőd nincs,csak próba képp?

Májsztró
(PH! addikt)
hát egy másik hűtőm van amit előtte használtam ... valami termálték ... de miután szétszedtem azt ,( az alu bordára csavarozva van egy rézlap) az is ezt csinálta 

aphra2
(senior tag)
Akkor nincs ötletem, azért a hátlapi panelt megnézheted hogy nem görbült-e el.
Kupakolás? 
Different songs for different moods.

Májsztró
(PH! addikt)
minnyá feldobom a termáltéket rá , aztán kiderül

Májsztró
(PH! addikt)
olyat hogy kell ?

fagy53
(PH! nagyúr)
Jaj ne! Azt a borotvapengés módszert még nézni is rossz! 

Májsztró
(PH! addikt)
nem vágom hogy hogyan működik , de mondták hogy ha nem muszály akkor ne babráljam 

Májsztró
(PH! addikt)
egyenlőre annyi , hogy visszatettem a régi hűtőt , terheletlenül 59 fok ... terhelve szépen kűszik fel , 60 ..61....62.......63....64 fok , sztem itt se stimmel valami , csak lefogató keretet lehet venni ?

fagy53
(PH! nagyúr)
A CPU-n van egy fémkupak ellentétben egy átlag VGA GPU-jával, így a CPU-t nehéz lesarkazni. Ha leszeded a kupakot ami a CPU nyákra van ragasztva, esélyed nyílik a lesarkazásra és ha pengével feszegeted a kupak és nyák összeragasztott szélét, akkor egy ujjbevágásra is.
A kupakot eltávolítva és az esetek jórészében a garit is elvesztve, pár fokkal csökkenhet a CPU hőmérséklete, mert a hűtőborda közvetlen a lapkára fekszik fel.

Májsztró
(PH! addikt)
ja ezt vágom , a leszedésre gondoltam hogy az hogyan működik , de most hogy írtad a pengés megoldást , sztem marad ...
termálték hűtővel most megállt a hőmérséklet terhelve 68 fokon .....

Májsztró
(PH! addikt)
valszeg nem a proci és a kupak közötti kenéssel lesz a gond ... mert teljes terhelésen most 68 fokon megállt a proci ... mag 1 : 48 fok , mag 2 :50 fok ... közben fel-le megy 1-1 fokot de semmi más ... szal valszeg nem feszült rá a másik hűtő rendesen ... holnap bemegyek a számtech boltba és megpróbálok venni egy lefogatókeretet ....