Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#13001) VaniliásRönk válasza Rollee (#13000) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha nem indul van jobb ötleted?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#13002) Rollee válasza VaniliásRönk (#13001) üzenetére

Rollee
(fanatikus tag)

Nincs jobb otletem, meg mindig jobb ha alaphelyzetre visszaall.Kossz a segitseget!!!

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...

(#13003) Rollee válasza VaniliásRönk (#13001) üzenetére

Rollee
(fanatikus tag)

Minden sikerült!!! :C :DD :C
Thx!!! :R :R :R

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...

(#13004) gyiku válasza Tomate (#12987) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

osztod 8al, majd szorzod 2vel az nem = osztod csak 4el? :D

(#13005) nighty470 válasza JoHnni (#12991) üzenetére

nighty470
(újonc)

Hali!

A RAM-ok auto-n visszaálltak, a HT szorzóval hiába játszadoztam 2.250-től nem lehetett feljebb húzni, be se boot-olt. Ráadásul a 2 Gb 667 Mhz RAM-ból csak 1-et látott 400 MHz-n. A másik úton pedig 10x-es szorzóval max 224 FSB-t tudtam neki adni.
Hát erről ennyit, vagy a biosom sz** vagy elkézelésem sincs, mivel elvileg hiába az új hűtő rá, ha nem engedi túlhúzni magát.
Azért thx a segítséget... ha valaki mág hozzá tud szólni akkor azt örömmel várom...
--Más rendszer vételét kell fontolgatnom...--

[ Szerkesztve ]

A nő olyan, mint a COD, sose azt adja amit szeretnél...

(#13006) danati válasza nighty470 (#13005) üzenetére

danati
(senior tag)

Hi!

Ha bioszban húzom akkor nekem sem bootol be 236 fsb felett. Ezért letöltöttem a SysToolt és az Ntunet és ezel a 2 progival már jól lehet húzni a procit. Egy baj van csak méghozzá az hogy az Ntune csak 250 es fsb-t enged meg max. Próbáltam tuningolni még a ClockGen-el is de ha ezzel húztam akkor egyből megfagyott a gép. :R

[ Szerkesztve ]

(#13007) Blero2

Blero2
(tag)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem az 5000+ BE tulajokhoz, akik 3,2 GHz-n használják a procit.
Milyen fesz, fsb ... beállításokkal sikerült elérni?
Mert nekem szorzóállítással és fsb emeléssel is ment, de Orthos tesztbe mindkét módszerrel belebukott.
Ha valaki tudja, plíz. Csak hogy a ramok 800-on menjenek.

[ Szerkesztve ]

(#13008) zsolt1129

zsolt1129
(PH! addikt)

Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Most vettem a gépembe 2db 9600 gt-t sli-be.A procim amd x2 5600+. Tudom lehetne erősebb is de azért valamennyire elég hozzá nem??,

(#13009) Zippair válasza zsolt1129 (#13008) üzenetére

Zippair
(fanatikus tag)

megvetted, mosmá mind1 ;]

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...

(#13010) gekko84

gekko84
(lelkes újonc)

Sziasztok, lenne egy kérdésem, ha tud valaki, kérem egítsen: 4400+-os proci hőmérsékletét az everest 80-85 fok közt mutatja gyári hűtővel, miközben biosban csak 45 fok körüli értéket mutat! Tapintásra a hűtő (közel a procihoz) sem túl meleg, inkább langyosnak tűnik, valószerűbb a 45 fok. Próbáltam már nem csak everesttel, de ugyanez az eredmény. Ez mitől lehet? Rossz a proci szenzora? Egyáltalán a szenzor a prociban van vagy az alaplapban? Előre is köszi! :F

(#13011) zso73 válasza gekko84 (#13010) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Minde esetben a biosz a mérvadó. Az Everest meg.............vagy ismeri a lapod, vagy nem.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#13012) gekko84 válasza zso73 (#13011) üzenetére

gekko84
(lelkes újonc)

Köszönöm, ez megnyugtató hír, bár gondoltam én is hogy nem lehet olyan forró, hiszen tapintásra is langyos volt. Az egészben az a legérdekesebb, hogy csak a proci hőmérsékletére ír ilyen irreális értéket (nem csak az everest), az alaplapra, a videokártyára és a winyóra a reálisat hozza ki. Ezért gondoltam arra, hogy valami gond lehet a szenzorral...

(#13013) zso73 válasza gekko84 (#13012) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A proci lehet attól meleg, ha a hűtő hideg. Pl: Ha rosszul van rárakva a borda a procira. Nem érintkezik rendesen, akkor nincs hőátadás. És nem is melehszik át a hűtőborda.

Eressz rá valami tesztet a rendszeredre. Ha kifagy, akkor valami nem kerek. Akkor lehet, hogy a bioszban is rosszul jelenik meg a hőfok.
Egyébként milyen alaplap, és proc?
Javaslatnak: Töltsd ki az adataidnál a megfelelő részeket. Sokkal könnyebben kapsz segítséget.

[ Szerkesztve ]

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#13014) Zippair válasza gekko84 (#13010) üzenetére

Zippair
(fanatikus tag)

:F nekem biosz frissités után irtt sokkal kevesebb fokot az everest. a bioszban viszont ugyanannyit láttam :Y

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...

(#13015) RMZ250

RMZ250
(tag)

Sziasztok. Egy kérésem lenne. A Cool n Quiet használatához le kéne töltenem egy progit, de nem találom sehol. :F Ha valaki dobna egy linket megköszönném. :R

Asus M4A77T/USB3, AthlonII X3 440, 3Ghz, Gainward GTX460, Kingmax 4GB

(#13016) nighty470

nighty470
(újonc)

Nah erről ennyit... akármit is csinálok, ha a memóriát veszem lejjebb, ha a szórzót, akkor sem lehet 224 FSB-nél többet adni neki! Ugyanúgy 10x 225-nél, mint 5x 6x 7x 8x 9x 225 FSB-nél már nem hajlandó a gép bebootolni. Elvileg ezt a deszkát lehet húzni, bár ezek után már abban sem vagyok biztos, milyen nap van...
Valakinek ha van valami hasznos mondanivalója, avagy lassan már az évtized legnagyobb problémájára megoldása, akkor ne tartóztassa magát, írjon nyugodtan!

(#13017) gekko84 válasza zso73 (#13013) üzenetére

gekko84
(lelkes újonc)

Az alaplap: Gigabyte GA-MA74GM-S2H, a proci pedig egy X2 4400+-os. Megcsináltam amit mondtál, leterheltem 100%-osan a procit, egy félóra elteltével 108 fokig kúszott fel az Everest, de semmi fagyás, vagy hibajelenség nem volt. Ezután gyorsan újraindítottam a gépet, BIOS-ban ekkor 54 fokot mutatott. Mindezekelőtt pedig megnézetem a hűtőbordát, rendesen felfekszik, stabilan áll a procin. Nem tudom mitől lehet ez... :U gondoltam már én is egy BIOS frissítésre, bár egyelőre ez tűnik a legfrissebb BIOS-nak :)
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni. :R

(#13018) danati válasza RMZ250 (#13015) üzenetére

danati
(senior tag)

A cool n Quitet a BIOS ban kell bekapcsolni.

(#13019) munky

munky
(őstag)

hy!

Vettem egy X2 4800-at. Tudom ez sem hajt ki egy 8800 GT-t de azért nagyobb gyorsulásra számítottam egy Athlon 3500+ után. :((

a ramokat visszaosztottam 400-ra így 2,9GHz-en járatva 3D Mark 05-ben kemény 200 pontal kapok többet mint a régi egymagos cpu-val. (105XX --> 107XX ezt már önmagában kevesellem mert haver gépén 9600 GT, X2 3800, 2GB 800mhz, ugyan ilyen lap mint az enyém 115XX pontot dobott)

Játékok alatt sem vettem észre teljesítmény növekedést sőt TF2 mintha kicsit lasabban is futna.

Nem lehet, hogy az 533mhz-es ramjaim jelentik a szűk keresztmetszetet és ezért nem érzékelek gyorsulást?

Régen mintha azt olvastam volna, hogy az X2-nél feleződik a memória sávszélesség így elvileg 1 magra kevesebb marad mint a régi Athlonnál nem ?

Szóval szerintetek érdemes lenne 800mhz-es memóriára váltani?

Vagy egyszerűen ennyit tud a cucc és kész?

[ Szerkesztve ]

Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

(#13020) Mania válasza RMZ250 (#13015) üzenetére

Mania
(őstag)

AMD Processor Driver Version 1.3.2.0053 for Windows XP and Windows Server 2003 (x86 and x64) : [link]

1. BIOS - Cool`n Quiet - Enabled (nem mindegyikben van ilyen opcio,de ettöl még müködik)
2. Linkelt drivert telepiteni
3. Windows-ban minimális energiagazdálkodást beállitani

(#13021) Blero2 válasza gekko84 (#13017) üzenetére

Blero2
(tag)

Szerintem csak az Everest ne ismeri még a lapod. Majd a következő verzió már ismerni fogja és akkor helyes értéket mutat.

(#13022) gekko84 válasza Blero2 (#13021) üzenetére

gekko84
(lelkes újonc)

Köszönöm az észrevételed, erre én is gondoltam és meg kell hogy mondjam én is azt gondolom, hogy erre van reális esély. Csak azt furcsállom, hogy akkor az alaplap hőmérsékletét miért érzékeli normálisnak, valamint ha más programmal nézem, akkor is ezt az extrém magas értéket kapom. Persze "más program" sem kell hogy feltétlenül ismerje...

(#13023) RMZ250 válasza Mania (#13020) üzenetére

RMZ250
(tag)

Köszönöm a gyors válaszod. :R

Asus M4A77T/USB3, AthlonII X3 440, 3Ghz, Gainward GTX460, Kingmax 4GB

(#13024) R.P.

R.P.
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Haver akar újítani gépet, és elég low-costosan akarja megoldani. Arra gondoltunk hogy ezt a két cuccot vesszük:

ASROCK ALIVEXFIRE-ESATA2
AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2 BOX Black Edition

A lap ára elég baráti (még a CF-et is tudja), már csak az lenne a lényeg, hogy a procit ebben a lapban vajon fel lehet-e tépni ~3,2Ghz-re, mert azért esett egy Black Editionra a választás. Asrock, ezért kétséges...

Szerintetek?

[ Szerkesztve ]

Olvassátok! http://footer.hu - kulturális magazin

(#13025) VaniliásRönk válasza R.P. (#13024) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Szerencse kérdése, +0.05V elég lehet neki 3200-hoz, de lehet hogy kicsit több kéne neki.
3100-at biztos fog menni abban a lapban is.

Szerk.: Persze ehhez min. egy Freezer 64 Pro kell, de inkább Hyper TX2.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#13026) R.P. válasza VaniliásRönk (#13025) üzenetére

R.P.
(fanatikus tag)

Nekem van egy 125w-oshoz adott gyári hűtőm, csak elég kell hogy legyen nem? Elvégre a BE az 65w-os alapból...

(#13027) gekko84 válasza R.P. (#13026) üzenetére

gekko84
(lelkes újonc)

szerintem elég lesz hozzá, de érdemes közben nyomon követni a hőmérséklet-értékeket majd.

(#13028) VaniliásRönk válasza R.P. (#13026) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha a régi hőcsöves változat, akkor talán jó. Terhelés alatt nálam Freezerrel is 60°C fölé kúszik, pedig ez a gyári hűtőnél sokkal hatékonyabb.

(#13029) bsh

bsh
(senior tag)

s939-es x2 4200-am van, minden alapon (nem tuningolok), a hűtő meg egy gigabyte neon8, szabályozható 9cm-s ventivel, a poti le van tekerve minimumra, így olyan 45 fok körül elvan. (cool'n'quiet meg egyebek nélkül!)
viszont kissé agyamra megy ez a sivítós venti, a többi gépemben ilyen 8cm-s zalman házventik hűtik a procikat az osztó ellenállással bekötve, kis fordulaton, na azoknak szinte nincs hangja.
szóval arra gondoltam, lecserélném a gigabyte ventit egy ilyen 9cm-s zalmanra az osztó ellenállással 5,5v-on.
szerintetek az elég lenne hűtésnek?
vágülis most is minimumomn van a fordulat a gigabyte-nál, de ennek még a minimum fordulata is sokkal magasabb, mint a zalmané...
ja és min és max fordulattal használva gyakorlatilag elhanyagolható a hőmérséklet küldönbség... tehát gondolom, egy zalmannala is menne mondjuk 45 helyett 50 fokon, az meg lazán jó, nem?

(#13030) R.P. válasza VaniliásRönk (#13028) üzenetére

R.P.
(fanatikus tag)

Hőcsöves, de ezt furcsállom. Annyira megnő a fogyasztása? Az én procimon, ami elvileg 125w (6000+) is egy AC Freezer van, mégse megy 55 fok fölé sose, pedig kb. 1000-et pörög. És csak a táp fújta ki a meleget amikor teszteltem.

Mindegy végül is, de akkor marad ez a kombináció, maximum beruház a srác egy jobb hűtőbe, az már lényegtelen.

(#13031) munky

munky
(őstag)

Erre valaki?

X2-nél mennyire befolyásolja a teljesítményt a memória sávszélesség és sebesség?

érdemes 800mhz-re váltani 533-ról vagy az sem hozna jelentős eredményt?

(#13032) danati válasza munky (#13031) üzenetére

danati
(senior tag)

Állítsd át a BIOSban a memót 800 mhz-re és meg van oldva :)

[ Szerkesztve ]

(#13033) munky válasza danati (#13032) üzenetére

munky
(őstag)

550mhz felett már nem stabilak. :(

(#13034) gekko84 válasza munky (#13031) üzenetére

gekko84
(lelkes újonc)

A processzor teljesítményét szinte alig befolyásolja az, hogy 533, vagy 800-as modulokat használsz. A különbség szinte nem érzékelhető a processzorteljesítményben, viszont a 800-as memória érezhetően, mintegy 30%-al gyorsabb 533-as társánál. Aquanál most a CSX memóriák nagyon kedvező áron kaphatóak véleményem szerint ;)

Ha moduljaid 533-asak gyárilag, ne reménykedj abban, hogy 800 közeli értékre fogod tudni húzni.

[ Szerkesztve ]

(#13035) danati válasza munky (#13033) üzenetére

danati
(senior tag)

mennyi feszt kapnak?

(#13036) kanai60

kanai60
(újonc)

Mióta feltettem az SP3-at nem működik a Cool‘n’Quiet.Mi lehet a gond? :F

(#13037) TomBoy1986 válasza kanai60 (#13036) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#13038) nighty470 válasza nighty470 (#13016) üzenetére

nighty470
(újonc)

Írhatok én akármit... fel se figyelnek rá... vagy nem tud senki rá megoldást...

(#13039) Thrawn válasza nighty470 (#13038) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

HT szorzót visszavetted?

Different songs for different moods.

(#13040) nighty470 válasza Thrawn (#13039) üzenetére

nighty470
(újonc)

A szorzót akárhova állítottam, 225-ös FSB-nél már nem volt hajlandó elindulni.

(#13041) Thrawn válasza nighty470 (#13040) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A HT szorzóét vagy a prociét?

(#13042) nighty470 válasza Thrawn (#13041) üzenetére

nighty470
(újonc)

Egyfajta szorzóval találkoztam csak... Olyat hogy HT (Hyper Transport gondolom) nem találtam... de szerintem a CPU-ét jah.. érdekes BIOS-om van.

[ Szerkesztve ]

(#13043) Thrawn válasza nighty470 (#13042) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

BIOS-ban Advanced Chipset Features -> MCP55 to AM2 CPU Frequency-t állíts át 800-ra (ez a 4-es szorzó). Ezzel 250-es HT-ig elvagy, afölött vedd le 600-ra (3-as szorzó).

(#13044) nighty470 válasza Thrawn (#13043) üzenetére

nighty470
(újonc)

Rendben megnézem.

(#13045) nighty470 válasza Thrawn (#13043) üzenetére

nighty470
(újonc)

Igen így már feljebb tudtam húzni.. egészen 2400-ig is engedte asszem 3-as HT-val a RAM-ok rovására, mert csak 1 Gb-ot látott... huzamosabb ideig nem néztem, visszaállítottam alapra... ezek szerint ez a max, amit ebből a prociból ki lehet húzni, bár 1x így is befagyott a BIOS 2400-en xd. Ha huzamosabb ideig nem fog melegedni akkor a gyári hűtő is elég sztem, de ezt majd még tesztelem.

Egyébként meddig lehet ezt a procit húzni?

Köszönöm a segítségedet!

[ Szerkesztve ]

(#13046) Cadal válasza nighty470 (#13045) üzenetére

Cadal
(őstag)

Hello,

Esetleg próbáld meg a ramokat visszább állítani, 533Mhz-re (és feszt is emelhetnél a ramoknak, ha eseteleg ezt még nem említette senki. 2,0V-ig simán, típustól független lehet nekik emelni és extra hűtést sem igényel ez a beállítás). Nekem a korábbi procim X2 3800+ F2 stepping 2500Mhz-ig volt stabil (alapfeszen), utána már orthos hibázott feszemeléssel is. Próbaképp adhatnál a procinak minimális + feszt, de csak próbaképp, mert gyári a hűtőd és erre az már nem feltétlen elég. (de egy próbát megér, rövid ideig, everestel figyelhetnéd a hőfokokat) .HT maradjon 3x-os

írd meg, hogy sikerült-e (megnézhetnéd, hogy milyen steppinges a procid, mert az meghatározza a tuningolhatóságát.)

[ Szerkesztve ]

(#13047) Rollee

Rollee
(fanatikus tag)

Hali!

Mivel ált. nem sokat játszom mostanában és nem kell hogy állandóan felhúzva pörögjön a gépem,gondotam kipróbálok valami win-es tuningolóprogit.Az alaplapom kézikönyvében a EasyTune5 nevű programot részletezik,ezért le is szedtem,de mielőtt kipróbálnám lenne egy kérdésem:
Ha mindent visszaállítok alapra a bios-ban,akkor ezzel a progival biztonságosan tudom húzni a procit (persze csak arra az értére gondolok amin eddig is stabilan futott)?

üdv.: Rollee

(#13048) Gerisz válasza Rollee (#13047) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen!
Legalábis nekem ami futott BIOS beálítással stabilan azt beállítva ment itt is.
De frissítsd fel a legújabbra, mert nekem ami a CD-n volt az mindig megfagyott.

(#13049) xardas válasza nighty470 (#13016) üzenetére

xardas
(tag)

lehet huzni de nem bármien biossal. h meik jo hozzá azt nem tudom, csak annyit h az msi-nél nem a legujabb a legjobb.

Helyesírási hibák ejtésére minden jog fenttartva.

(#13050) gekko84 válasza nighty470 (#13045) üzenetére

gekko84
(lelkes újonc)

"Egyébként meddig lehet ezt a procit húzni?"

Nyisd meg az Everestet, majd azon belül a bal oldali sorban számítógép ---> DMI ---> processzorok ---> AMD Athlon bla bla bla és alul meg fog jelenni egy csomó adat, többek közt az is, hogy "Maximális órajel". Na elméletileg ez lenne a maximum, amit a processzorod még elbír, de ezt általában vagy a memóriák vagy az alaplap miatt nem lehet elérni, csak megközelíteni, de akár lehet szerencséd is ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.