az nem is rossz
csak en eredetileg CAS2-es DDR400-at akartam venni
de elegge borsos az ara 
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

az nem is rossz
csak en eredetileg CAS2-es DDR400-at akartam venni
de elegge borsos az ara 
aha. én erre egy ''cbid'' nevezetűt szoktam használni. annál ugyanúgy lehet win alól állítani a ram időzítéseket.
nekem sosem kellett a bios clear jumpert bizgerélnem, mert van a biosomban egy ''boot failure guard'' - akármilyen durva beállítást is csinálok, nem kell clear-elnem, mert ez magától alaphelyzetben elindítja a gépet, de ha belépek a biosba, minden beállítás úgy áll, ahogy utoljára beállítottam (az amelyikkel már nem indult, vagy fagyott).
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
ha tuningolod nem mind1 mit tud ddr400-on?

ahh annyit nem tud
max 2600-t de azt is eleg neccesen.gagyik a ramjaim csak azert vettem mert gyorsan kelett olcson 2GB ram

2530 fölé az enyém se nagyon megy igy volt a 2*512 a-data 500 vitestával és most a 2*1gb pqi 400-assal is
s700>w800i>6233>d900i>p1i>i900>i8000
Nagyon jó kis progi!
Tetszik!Unalmamban nekiálltam tesztelni!Eddig tudtam ,hogy a 3800+ os X2-őm alapfeszen 2600 MHZ-en megy és fesz emeléssel 2800MHZ-et (1,5V) ,e fölött már nem Bootol a gép...több feszt nemmertem adni
DE most megnézem mi az a legkissebb fesz amit bír a kicsike 
Jövi hónapban az új memóriákkal már hasítani fog a kicsike... ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

lehet meg menne foljebb az enyem de mar igy is eleg durvan melegszik
hat nemtom valtsak-e majd meg keddig meggondolom. 

oszd vissza a rammokat 333-ra így probáld a procit
milyen hűtésed van? és mennyi feszt adtál neki?
[Szerkesztve]
s700>w800i>6233>d900i>p1i>i900>i8000

ugy mar probaltam,ugy vitte a 2660MHz-t az volt a max
hutesem is eleg gagyi a gyari stock cooler folszerelve egy magasabb fordulaton porgo ventivel 
azt tudom hogy 1.4V alatt maradt a feszemeles.
[Szerkesztve]

0,99v 2000Mhz 
Szerintem itt a vége vagy még -pár század lefele.
Az orthos-t még nyomatom majd még 4-5 órát.De eddig sabilnak tünik.(Csak lenyomom a gépet mert nagyon villámlik itt a környeken.)
[link]
[Szerkesztve]
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.
azért pár fokkal keményebb terhelést is ráereszthetnél, 1-es priority az semmi
Nekem a 4000+ 0,94V-al beéri 1800Mhz-n (orthossal tesztelve), a 2Ghz-hez kell kb 0.98V.
Brisbane mag, de 1800-on Orthos alatt 9-es prioron 32 fok a CPU, a magok pedig 6 ill. 18 fokosak (9500 am2-vel) 
Szerk.:
Ja és a felettem hozzászóló Herr-Z-től származó pretested darab. 
[Szerkesztve]

DDR2 miatt ne válts!Inkább várj a K10-ig inkább.
"Minden dolognak a vége a fontos."

huh vazze, jó hideg lehet nálad.. xD
-Brisbane mag, de 1800-on Orthos alatt 9-es prioron 32 fok a CPU, a magok pedig 6 ill. 18 fokosak (9500 am2-vel)

ennyire megbízhatóak ezek a monitor progik...
Sajnos még a bios is téved, (néha)

muszaj
ha meg varok nem fogjak elvinni a 939-es cuccomat.a proccot meg talan de a lapra es a 2gb ramra senki se jelentkezik
pedig occson adom sztem

[Szerkesztve]

Orthossal kapcsolatban..
futtattam ezt a progit, 1-2 órán át, (9*300@Opteron170) , megnyitottam mellé a feladatkezelőt is, látom, hogy 100%on megy mindkét proci. ennek ellenére gond nélkül megnyithattam bármelyik alkalmazást a gépen, az villámgyorsan benntvolt (kis csalás talán a SCSI RAID)..
hiába állítottam a prioritását, lefelé, fölfelé, ugyanaz az eredmény...
ez azért fura nekem,. mert pl. egy Sandra tesztnél meg sem tudod moccantani az egeret...

Sztem ne cseréld le a 939-es cuccodat.
az egy kiforrott széria, frankón műxik..
majd ha lesz k10 , meg ddr3 is olcsó lesz, akkor fogok váltani...
egyébként nem éri meg..
sajnos az am2 hamvába holt formátum...
Nálam pont az ellenkezője...10-es priority és mozdulni sem lehet...

De haveromnál és jópár emberkénél is detto...
Sztem ne cseréld le a 939-es cuccodat.
az egy kiforrott széria, frankón műxik..
majd ha lesz k10 , meg ddr3 is olcsó lesz, akkor fogok váltani...
egyébként nem éri meg..
sajnos az am2 hamvába holt formátum...
Ezzel maximálisan egyetértek!!!!!! 
[Szerkesztve]
"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

hat sztem ha meg varnek a levaltassal akkor meg ennyire se jelentkeznenek mint most
most is eleg GYP-s aron kell adnom a CPU-t hogy elvigyek.
a lapot+ramot meg egyaltalan nem nezegetik.amire a DDR3 olcso lesz az meg legalabb 1 ev
ha meg most valtok azt jobban el tudom majd adni 1 ev mulva 

Üdv!
Szerintem a RAM miatt ne cserélj teljes konfigot!
Azt a különbözetet amit rá kell fizetned, használati értékben nem kapod vissza, nem lesz annyival jobb az AM2!
Ha csak a RAM-okkal van bajod, keress használtan a tiednél jobb RAM-okat, vannak, és így jóval olcsóbban jössz ki.

nem csak a ram a gond
hanem a s939
1 eve valtottam 939-re es akkor komoly penzert vettem a proccot.mar most semmi erdeklodes feleje.
minel tobbet megy nalam annal nehezebben es olcsobban tudom majd eladni
gondolom a K10 DDR2-t fog enni igy ahhoz mar ez meglessz legalabb 
najah csak k10-nél is már előny lenne ha am2+ -os lapot vennél
ha most veszel egy lapot akkor fél év múlva azt is cserélheted mert el fog menni a mostani lapokban is de ki tudja mennyire azonos sebességgel
ezzel a s939-es rendszerrel én még vagy 2 évig ki akarom húzni, akkor meg jó lesz majd csajomnak pl...

tudom persze
de azzal basztak el hogy abbahagytak a 939 felyleszteset.mar akkor megvolt a csucs mikor en vettem ezt.az FX60-at meg boltban nemnagyon latni

hát végülis
de pl ezek az újonnan kapható 4200+ -ok pl azért tuningban pár fokkal jobbak mint a te 4400+ -od
lehet megérné downgradeelni, mert jó proci esetén nyernél vagy 300MHz-et, és ahhoz venni egy kit adatát
árban bukni nem buknál csak nyernél
szerintem 
[Szerkesztve]

Amennyire én tudom, k10 -nél a HTT sebesség, meg jobb energiaelosztás am2+ -nál. Az eff. 2ghz HTT asztaliba remélem elég lesz, X4 -hez nem tudom. Szerintem sok am2 -es számít majd arra hogy jövőre Phenomot vesz. Ha bármi korlátja lesz am2-ben, megette a fene. Akkor inkább Intel...
abitból kiindulva(a lapok még most is szarul mérik a birsalmát ugyebár..) azért nem lesz eccerű az átállás

Jók lesznek a Phenomok az AM2-be, csak BIOS frissítés kell és meg kell elégedniük az 1GHz HTT-vel.
Szerintem az Intel egyszerűbb lesz, a tuningról nem is beszélve!

Hát ez igaz sajnos. remélem többivel lesz gond

remélem többivel lesz gond ezt egy rosszmájú pesszimista írhatta :) remélem többivel nem lesz gond
fagy53: ja jó lenne ha biosfrissítések is gond nélkül mennének, fél év múlva kiderül

Sziasztok,
új gépet szeretnék venni, csak nem tudom eldönteni, hogy melyiket érdemesebb: AMD A64 4000+ SanDiego, vagy X2 4200+. árban nem akarok ezek fölé menni. Gondoltam hozzá egy 7600GT-t, mondjuk Galaxyt. Mivel a mostani alaplapok legtöbbjében alig van PCI és ATA133 csati, csak egy ASUS-t tudok venni, mert abban van elegendő. Csakhogy az VIA csipes. Mit gondoltok, így kevesebb ráfordítással mit lenne érdemes venni?
(hangkártyám van, egy X-fi Gamer, vinyók is, azokat nem szeretném lecserélni csak azért mert SATA II.)
Ja és nem nagyon játwszom, csak néha, inkább a HD filmek érdekelnek mostanság. Arra elég vajon?
[Szerkesztve]
!!! Cort AC12 NAT klasszikus gitár féláron: 20000.- !!!

Ment PÜ! 

hi
valakinek volt már dolga am2 6000+ os procival?
ha igen akkor pls mondja el hogy milyen hűtőt adnak hozzá alapból
thx!
üdv: mendax!
Nekem volt, és van is. 
Majdnem hagytam magam rábeszélni a boltban, hogy tartsam meg a régi (4200+) hűtőjét, és tálcásat vegyek, de jó, hogy nem tettem.
A gyári hűtő szép termetes (9x9 cm, ha jól emléxem, egy ekkora ventivel, de nem sokkal magasabb a 4200+ hűtőjénél - most nem dobom szét a gépet pontosan lemérni), réz talppal, és 2 réz hűtőcsővel. A venti 5000-ig pörög, és csak 4000 fölött válik hangossá, de tuning nélkül,vagy minimális tuninggal nem megy efölé. A procit 3200 MHz-ig lehet hőbiztosan tuningolni a gyári szerelékkel (fesz. emelés is legfeljebb a biztonság kedvéért kell, minimális), ezen szintén nem pörög fel a venti. 3300 MHz fölött, már fűt rendesen, ahhoz komoly hűtő kell (használni lehet, de tesztelni már necces a gyárival), nem elég olyan ami mondjuk egy kisebb procin bevált. Gyári hűtés leterhelten is 45-50 fok alatt tartja a CPU-t 3200MHz-ig, de ehhez nem árt egy jól szellőző ház, nekem pl. a proci feletti, eddig kifelé fúvó ventit meg kellett fordítanom, mert a 4200+-szal ellentétben ennek oda kell nyomatni egy kis friss levegőt.
Remélem, kielégítő a válasz. 
[Szerkesztve]
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

Sziasztok!
Kérdés:
A Brisbane magos procinak c'n'q-el mennyi a gyári magfeszültsége 5x-ös szorzónál?
Amikor le van véve az órajel.
Előre is köszi.
42

Hát nem tom, furcsa megitélésed lehet a hangosságról, ha csak 4000fölött kezd hangos lenni.. én még nem láttam olyan ventit, ami 2000-2500-nál ne lett volna hangos.... persze ízlések és pofonok 
[ Szerkesztve ]

Hy mki!
Nekem annyi kérdésem lenne hogy az x2 és am2 között milyen különbség van azon kivül hogy 939 socket másik meg 940?
teljesitményre gondolok,meg hogy milyen intelnek felel meg egy 5600+ -os?És persze a legfontosabb nem akarok megválni a kingmax hardcore ramjaimtol de nem találok olyan am2 lapot ami vinné a ddr1et 
Köszi a választ mindenekinek előre is 

[link] jó kutakodást. 
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

Szia!
Ha 939-es foglalatban gondolkodsz akkor vegyél egy 3800+ os X2-es procit,azt jó eséllyel tudod olyan 2,5 ghz környékére húzni alapfeszen!Vidkariba pedig vegyél 2600XT-t ami hardveresen támogatja a HD filmeket.Én alaplapban vmi Abitot esetleg DFI-t ajánlok! (DFI ben van két IDE és elegendő PCI csati,és itt PH-án tudsz is venni jó áron) 
Am2-nél más a téma...

Aha,
egy baj van, hogy 939-es X2-esek elég drágák, úgyhogy akkor am2-est kéne, 4200-ast, meg az általad említett kártyát. Úgy láttam, olyan 26k-ért lehet venni új 2600xt-t. ha csak egy IDE csatlakozó van, akkor az egyik vinyót ki lehet tenni egy külső usb-s rackbe, amíg ki nem cserélődik, talán.
Szóval ha AM2-ben gondolkodunk, mi is az ábra? (procinál max 20k, ram max 10, vga max 30, alaplap max 20k kell hogy legyen, mert a keret többet nem nagyon enged, s remélem, mindehhez elég a 360w-os Chieftec tápom!
)

Köszönöm a teszteket és a segitséget továbbra is amd marad
intel meg mehet.... 
Sose szerettem,de há kinek mi
Valaki nem tudja hogy van e kingmax hardcore ram ddr2 hőz is?gondolom van de azt nem tudom mert megoszlanak a vélemények hogy a vitesta meg a hardcore között nagy a kül hardcora rosszabb..melyiket éri meg jobban venni? 
ismét köszönöm a segitséget előre is ![;]](/dl/s/v1.gif)
939-es 3800+ os X2-őt már kapni 16-18K környékén itt PH-án,ami ráadásul már előre tesztelt és tudni fogod mit kapsz a pénzedért! Am2-ben 4200+/4600+ körülit kapsz ilyen árban..ha vadi új rendszert állítasz össze akkor természetesen AM2,de ha van pl DDR1-es ramod és azt nem szeretnél cserélni akkor maradhat a 939-es rendszer.
Itt néz szét,jó áraik vannak:[link][link]
Prociügyben pedig HERRZ (amint látom az aprók között,megint vannak igen jó porcija
i)

köszi nagyon is kelégítő!
még 1 kérdés mekkora tápod van mert nekem egy chieftec 400w-os tápom van az elvileg vinni fogja a rendszert
a házam meg egy thermaltake soprano elég jól szellőzik!
üdv: mendax!

Szerintem akkor AM2 lesz, egy 4200-4600-as proc meg a kártya amit mondtál, eleinte egy 1GB-os ram, meg amik eleve megvannak már a régi gépben.
Aztán legfeljebb lehet még alkalom (pénz) adtán turbózni. Köszi a segítséget. Látom is, hogy Gianninál van Abit. Az ASUS lapokban nem bízom már, mert most is az van, A7v8x-x, nagyon kényes dög. Az MSI-kről meg hallani szoktam a rosszat. Marad az abit.
Az Abit jó lap,haveromnak egy Asus Deluxe van (pontosan nemtudom milyen,de Giannis,és meglepően jól megy benne egy 4200+ os X2 , alapfeszen 2600mhz-et)
MSI-k ről én sem hallottam eddig túl sok jót,szal lényeg a lényeg:Abittal jóljársz majd! 
szubjektív de ha minimálisnál kicsit komolyabb tuningot akarsz akkor 4400+ -ba gondolkozz

Gigabyte GA-MA69G-S3H ~18k
HERR Z féle 4400+ (nálam alapfeszen karistol 2850-et
) ~19k
XpertVision 2600XT DDR3 Sonic vagy Sapphire 2600XT DDR3 ~25k
Memót, ha tudsz vegyél A-Data-t. Elég olcsó es megbízható is.
A 2600-al sokkal jobban jársz, mint a 7600GT-vel, mivel hardveres HD gyorsítás van benne, míg a 7600GT-ben nincs
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

hi emerek.annyi lenne hogy honnan tudom meg hogy az X2 6000+-nek 89W vagy 125W aTDP-je.mert latom ez a ket valtozat van belole. 

Rosszul látod, mert csak 125W-os van 6000+ -ból
[link] a Model Number-nél válaszd ki, hogy 6000+. Meglátod, hogy automatikusan kitölti az összes mezőt, így nem tudsz választani 89W-osat
[Szerkesztve]
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"