Tíz AMD konfiguráció

Yakumo
Múlt heti Intel processzoros konfigurációink után az AMD szívvel dolgozó gépek összeállítása van soron. Mielőtt nekikezdenénk az árpróbának, egy hazánkban új márkát, a Yakumót mutatjuk be, továbbá néhány érdekességet a hűtés és moddolás világából.

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 25 százalék áfa hozzászámításával.

Hirdetés

Nyugatról támad a Yakumo

A Yakumo márkanév egyelőre még ismeretlen nálunk, de a vékony holdsarlót mintázó márkajegyet már Európa-szerte ismerik és elismerik. A kilencvenes évek elejétől jó minőségű és kedvező árú számítógépek, monitorok és notebookok viselték ezt az emblémát, de a termékkínálat tovább nőt. Ma TFT kijelzők, PDA-k, vezeték nélküli hálózati eszközök, fényképezőképek és MP3-lejátszók valamint mulimédiás eszközök színesítik a termékpalettát. Hozzánk először digitális fényképezőgépek, MP3-lejátszók és egy érdekes PDA érkezett.

A fotómasinák választéka széles, a legolcsóbb Yakumo MegaImage III csupán 13 700 forintba kerül. A filmes kompakt kamerákat megszégyenítő árért egy két megapixeles érzékelővel felszerelt, könnyű – csupán 108 grammos – gépecskét kapunk, melyről a képek visszanézésére szolgáló LCD-t sem spórolták le. A fényképeket 8 MB belső memóriában vagy CF I kártyán tárolhatjuk.


Yakumo MegaImage III – olcsó alapgép

Kevesebb mint 21 000 forintos árral kedveskedik a picike Yakumo MegaImage VII, melynek tömege mindössze 85 gramm, külső méretei 85 x 55 x 25 mm. A belső 3 megapixeles érzékelőt és 16 MB memóriát rejt. A kis gépecskével videót is felvehetünk, akár VGA felbontásban, másodpercenként harminc képkockával. A felvétel a belső memória mellett SD vagy MMC kártyára kerülhet. Az apró fényképezőgépről sem maradhatott le az LCD kijelző, melyen akár a három beépített játékkal is játszhatunk. A kiegészítők listája is teljes; a működtetéshez szolgáló két darab AAA méretű elem mellé USB kábelt, videokábelt, vállszíjat és tokot is kapunk.


Yakumo MegaImage VII – picike három megapixeles

A hétezer forinttal drágább Yakumo MegaImage X külső méreteit tekintve hasonlít a Yakumo MegaImage VII-re, de belül öt megapixeles érzékelő teljesít szolgálatot.


Yakumo MegaImage X

A Yakumo MegaImage 55cx szintén öt megapixeles CCD érzékelőt kapott, lencserendszerét optikai zoommal is megfejelték, így tömege (255 g elemek nélkül) és külső méretei (108,4 x 46,4 x 67,3 mm) is megnőttek. A fényképek tárolásáról CF I kártya gondoskodik, kézzel állítható a blende és az ISO érzékenység. A nagyon kedvező, 40 000 forintos vételárával igazi kezdő kamera lehet.


Yakumo MegaImage 55cx

A Yakumo paletta csúcsán jelenleg a 46 500 forintos MegaImage 67x áll, melynek már 6 megapixeles az érzékelője, maximális képmérete 2816 x 2112 pixel. Háromszoros optikai zoomja 35 mm-es kisfilmre fordítva 37-111 milliméteresnek felel meg. Az adattárolásra 16 MB belső memória szolgál, mely SD és MMC kártyával egészíthető ki. A készletben a szokásos tartozékok mellett töltőt és két tölthető AA méretű akkumulátort is találunk.


Yakumo MegaImage 67cx

MP3 lejátszóból két családot, a Hypersound XD-t és a Hypersound XR-t üdvözölhetjük. A Hypersound XD háromféle méretben kapható: 256 MB (18 700 Ft), 512 MB (22 600 Ft) és 1 GB (31 600 Ft). MP3 és WMA formátumok lejátszására képes, USB 2.0 csatlakozóval látták el, és kéken világító 128 x 32 pixeles kijelzőt is kapott. Hangfelvétel készíthető vele, hatféle előreprogramozott hangszínbeállítást is találunk, de az ID3 bejegyzések kezelése sem okoz gondot. A 35 grammos lejátszó AAA méretű ceruzaelemből táplálkozik.


Yakumo Hypersound XD

A Hypersound XR csupán 256 MB-os méretben kapható (19 900 Ft), de SD vagy MMC kártyával tovább bővíthető a tárolókapacitása. További paraméterei megegyeznek a kisebb testvérével, a kártyaolvasó miatt valamivel nehezebb és a mérete is megnőtt egy picit.


Yakumo Hypersound XR – memóriakártyával bővíthető

Igazi érdekesség a Yakumo alphaGPS kéziszámítógép (PDA). Nemcsak hordozható elektronikus jegyzetfüzet, hanem beépített GPS egységének köszönhetően segíthet eligazodni a vadonban vagy a betondzsungelben. A digitális esthajnalcsillag funkció mellett zenelejátszásra, 3,5 hüvelykes kijelzőjével akár filmnézésre is használható, de a Microsoft Word és Excel Pocket verziója is megtalálható benne, sőt elektronikus levelezés lebonyolítására is használható. A kis mindenest 266 MHz-es Samsung processzor hajtja, mely 64 MB memóriával gazdálkodik, az adattárolásra SD kártya szolgál. A vételár a GPS modult figyelembe véve nem túl magas: 68 900 Ft.


Yakumo alphaGPS – zsebszámítógép és elektronikus térkép

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Egyéves, jubileumi kiadás

    Visszatekintünk az elmúlt esztendőre, hogyan is alakultak a hardverpiaci trendek: mire számítottunk és mit kaptunk.

Előzmények

Hirdetés