Iwill: kicsi, de bivalyerős

Az Iwill tavaly többszöri csúszással piacra került ZMAXdp rendszere maga is egyedülálló volt két Opteron processzorával a mini munkaállomások mezőnyében, de utódja, a Computexen látott ZMAXd2 még rajta is túltesz: nemcsak két – akár kétmagos – AMD Opteron illeszthető bele, hanem az NVIDIA SLI technológiáját támogatva akár két videokártya is.


[+]

Az nForce4 SLI chipkészlet köré épülő alaplap tervezésekor a kis méret miatt persze néhány kompromisszumot is be kellett vállalni, így a két PCI Express x16 aljzat mellé nem kerülhetett más bővítősín, a processzorok pedig kénytelenek fejenként egy memóriamodullal megelégedni.

Cserébe az integrált funkciók viszonylag széles tárháza áll rendelkezésre; meghajtók egy IDE-csatornára és négy Serial ATA portra kapcsolhatók a rugalmas NVIDIA RAID megoldás jegyében, van Gigabit Ethernet és IEEE 802.11g szabvány szerinti vezeték nélküli hálózati vezérlő, valamint High Definition Audio is, nyolccsatornás kimenettel. A rendszer energiaellátását egy 400 wattos tápegység biztosítja. A képek alapján úgy tűnik, a ház mérete nem nőtt, vagyis az Iwill „Creative Form Factor”-ának megfelelő, 210 x 350 x 222 mm-es élhosszak jellemzik.


Forrás: Iwill




Forrás: Hexus.net

  • Kapcsolódó cégek:
  • Iwill

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés