Hirdetés

Clevo: ha akarom PC, ha akarom TV

Kevesek számára ismert tény, hogy a hazánkban méltán jól ismert Clevo kedvező árú noteszgépeken kívül különböző kijelzővel kombinált asztali PC-ket is gyárt. Ebből a szériából mutatott be egy új modellt a gyártó a múlt heti Computex alkalmával; az L570W újdonsága, hogy a készülék LCD-TV módban is üzemel, ezzel mintegy demonstrálva a digitális otthon koncepció iránti elkötelezettségét.

A noteszgépekkel közeli rokonságban álló, mobil Athlon 64 vagy Sempron processzort tartalmazó PC 17 vagy 17,1 hüvelykes TFT-panellel érkezik, mindkét típusnál WXGA (1280x768 pixeles) felbontást kínálva, ezzel az L570W elsősorban szélesvásznú műsorokhoz nyújt optimális képet. A VIA K8N800 alaplapi lapkakészletére épülő belső DDR333/400-as szabványú SODIMM memóriamodulokkal bővíthető maximálisan 2 GB-ig, a gépbe a noteszgépekben alkalmazott megoldásokkal ellentétben egy 3,5"-os merevlemez építhető.

A közel 10 kg-os tömeg ugyan kizárja a gép rendszeres hordozását, ugyanakkor a lakáson belül könnyen áthelyezhető a készülék, így az L570W, ami nappal a dolgozószoba része volt, este a nappali vagy a hálószoba TV-je, szórakoztató központja lehet: az LCD-PC egyetlen gombnyomással átváltható TV-üzemmódba, így a szükséges kábelek csatlakoztatása után gyakorlatilag azonnal átlényegülhet a gép.

A Clevo L570W-t minden szükséges kimenettel és bemenettel ellátták, itt érdemes kiemelni a vezeték nélküli hálózati vezérlőt, mely a lakás bármely pontján lehetővé teszi a hálózati kapcsolat felépítését, továbbá az 5.1 csatornás, digitális kimenettel is ellátott hangvezérlőt.

Az új modell jelenleg bevezetés alatt áll Magyarországon, a termék fogyasztói ára a konfigurációtól függően változó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Clevo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés