2019. február 18., hétfő

Útvonal

Tesztek » Hűtés rovat

Scythe - a zajnak kaszáltak

A kiváló hűtési megoldásairól ismert japán gyártó termékeiből vizsgáltunk meg egy csokorra valót.

Hirdetés

Scythe Silent Box

A Scythe Silent Box több specialitást is felsorakoztat. Már a dobozából kirántva feltűnt, hogy csak a vékony, felső borítása van fémből – alumíniumból. A többi része gumiból készült. Ez az anyag nagyszerűen nyeli el a rezgéseket, de a meleget sem nagyon engedi ki. A készlethez kaptunk még két hővezető anyagból készült lapot, két tápcsatlakozó-hosszabbítót, valamint néhány csavart és japán-angol használati útmutatót, ismét magyar képekkel.

A ládikót kinyitva újabb ínyencségekbe botlottunk. A borítás felső részéhez egy hajlított fémlemez csatlakozik, ami egy heat-lane, vagyis lapos heat-pipe. Ez az alkatrész vezeti ki a merevlemez melegét házon kívülre. Az alsó gumi rész több mint fél centiméter vastag, és zajszigetelő anyaggal töltötték meg.

A felső részt tovább bontva látható, hogy annak is csak a felső része van fémből, alatta újabb gumiréteg van. A hőleadás hatékonysága számunkra kissé kérdéses, hiszen a vezető a vékonyka, sima alumíniumlapra szállítja a meleget. A heat-lane csipeszszerűen visszafordul, így együtt tartja a fém- és gumiréteget.

Az alsó vályú hangszigetelő elemeiben 3,5 hüvelykes merevlemezeknek alakítottak ki helyet. Ehhez vastagabb adattárak esetén kettő, vékonyaknál egy részt kell kivenni.

Átlagos külső méretű, 160 GB-os Samsung merevlemezünk beépítéséhez mindkét réteg betétjétől meg kellett szabadulnunk. A két hangszigetelő elemet nagyszerűen hasznosíthatjuk további alkatrészeink csendesítéséhez.

Az adattár elektronikájára fektettük a hővezető masszából készült lemezt. Ennek megfelelő felfekvésére tanácsos ügyelni, és arra is figyeljünk, hogy jól illeszkedjen a heat-lane-re.

A szendvics elkészítve meglehetősen feszült. A felső heat-lane, gumi, alumíniumlemez alkotta fedelet alaposan le kellett nyomni, hogy a csavarokat a helyükre tudjuk illeszteni. Ezekkel fogja össze a felső fém és a gumiágy a többi alkatrészt. A csavarok betekerésénél fokozottan figyelni kell arra, hogy gumiba tekerjük őket, ami sokkal puhább náluk. Ha túlzottan meghúzzuk őket, könnyen megszakadhatnak a menetek.

Főbb paraméterek:

 

Termék megnevezése Scythe Silent Box (SBX-1000)
Merevlemeztípusok 3,5 hüvelykes IDE vagy SATA
Méret 144 x 211 x 41 mm
Anyag NB és BR gumi, alumínium és heat-lane
Tömeg 840 g
Extrák hangcsillapító bélelés
Gyártó weboldala www.scythe-eu.com
Termék weboldala Silent Box
Forgalmazó Computermode
Bruttó fogyasztói ár 18 230 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.