2019. február 18., hétfő

Útvonal

Tesztek » Hűtés rovat

Scythe - a zajnak kaszáltak

A kiváló hűtési megoldásairól ismert japán gyártó termékeiből vizsgáltunk meg egy csokorra valót.

Értékelés

A Scythe Katanának jót tett a rézre váltás. Elődjénél általában tíz fokkal jobban teljesített az új modell. A nagyon erős Coolink U8-92-vel is tartotta a lépést, különösen a kisebb légszállításos, halkabb körökben, ahol a réz alapanyag jól vizsgázott. Nagyon érdekes a Katana Cu, mert – a mai gyakorlattól eltérően – felszerelhető a Socket A-s alaplapokra, így az Athlon XP-tuningolók is kaptak végre egy csúcskategóriás hűtőt. Nekik különösen ajánlott, a többieknek ajánlott.

A Scythe Silent Box igazán formabontó termék. A heat-lane, valamint a speciális gumi alapanyag szokatlan és egyedi. Teljesítménye is jó hűtés és halkítás terén, de ára meglehetősen magas. A Scythe weboldala szerint be is fejezték gyártását, és a heat-lane nélküli Quiet Drive váltja. Nekünk mindenesetre tetszett.

Hirdetés

A felületi feszültségen lebegős S-FLEX ventilátorok tényleg nagyon jók. Bár a magasabb fordulatszámú változat szélzajába belevész a csapágy halksága, várható, hogy élettartama jó hosszú lesz, majd meglátjuk. A percenként 800-ra beállított Scythe S-FLEX ventilátor mutatta meg igazán, milyen jó az extra csapágy. Ami nagyon fontos, hogy a motorhang csökkentése és az élettartam növekedése mellett a vibrációk teljesen megszűntek. Pont a rezgés okozza a kis légszállítású ventilátorok zajának döntő többségét, így a 800-as Scythe S-FLEX szinte hangtalan volt. Még 4300 forintos ára ellenére is különösen ajánlott minősítést érdemel, hiszen tovább kitart, mint konkurensei.

Érdekes jószág a Scythe Kama Bay. Kialakítását tekintve kissé kezdetleges, szerintünk csak feketében mutat jól. Egyetlen meghajtót hűteni kicsit soknak találjuk, de függőlegesen 2-3 merevlemez elé beépítve (és esetleg még jobban visszafogva) nagyszerű szolgálatot tehet. Ötezer forint körüli áráért pontosan azt nyújtja, amit elvárhatunk tőle: egy halk, jó minőségű ventilátort praktikus, porszűrős keretben.

 

Scythe S-FLEX 800 rpm Scythe Katana Cu
Scythe Silent Box

rudi

A Scythe termékeket a ComputerMode bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.