Hirdetés
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorinser
senior tag
A képi hibák jellemzően ezek voltak: vastagabb, vékonyabb vízszintes fekete csíkok kezdtek megjelenni a képernyő felső részén. Volt, hogy minden egyes bekapcsolással egyre több és vastagabb. Teljesen halott kijelző vagy megbarnult, fényerejét vesztette.
Két éven belül a sarkokban "szétszórtan" beégett csatornalogó. Ezek jellemzően LG-k voltak (pedig volt bennük beégés elleni védelem), a szerviz úgy dobta vissza mint a huzat.A Panasonic összességében eléggé megbízhatónak tekinthető, 3-4-el találkoztam (alsóbb kategóriájú plazma típusok), leginkább halott kijelzővel.
A Samsung és az LG produkált minden jellegű hibát. Ezeknél 2 év felett már minden nap ajándék.Ezek a hibák leginkább 2-3 év között jöttek elő (ritkábban 3 felett). Csak lakossági felhasználásról van szó, átlagos üzemidővel és nézési szokásokkal.
junkpod
Nem én javítottam őket, nekem más volt a dolgom. Épp ezért nem érdekelt a menü sem és ezért kértelek, hogy magyarázd el bővebben mire gondoltál. -
junkpod
veterán
válasz
lorinser #163 üzenetére
Őszintén zavarba hoztál. Eddig azt hittem az a bajod a plazmával, hogy amit láttál az mind villogott. Nem emlékszem a meghibásodásokról való elmélkedésre, ahhoz hozzá se szóltam volna, mert nekem eddig összesen 2db plazmma tv-m volt (van).
Amúgy meg fura szervizes hatalmas tapasztalat az, ha nem láttál még plazma tv menuben 50/100Hz állítási lehetőséget. -
lorinser
senior tag
Gondolom szervizesként hatalmas tapasztalataid vannak a plazma TV-k meghibásodásaival kapcsolatban. Azzal kapcsolatban is hatalmas tapasztalataid lehetnek, hogy a plazma képernyők hogyan öregednek és milyen tünetei vannak ha már a végét járják. Hidd el, ezekkel mind tisztában vagyok, láttam elég haldokló Panasonic, LG és Samsung plazma TV-t.
Amelyik kommentemre meg olyan szépen reagáltál többek között erről volt szó, ezt kellett volna cáfolnod. Illetve volt benne magánvélemény is, hogy miszerint nekem nem tetszik a plazma képe. De cáfolat vagy normális komment helyett csak másra futotta.
Örülj annak, hogy a plazma TV-d még működik és meg vagy vele elégedve. -
Feri1977
senior tag
Mezei leszek, és egyszerű. Totál hidegen hagy ez a sok parasztvakításos technológia, 4k 8k, ilyen hd olyan hd. Ívelt tévé 3d tévé meg a többi baromság. Van szépen egy full hd-s samsung tévém, filmet nézek rajta, tévézünk párommal azt jónapot, tökéletes, nem kell több. Pláne, hogy az adások mégcsak sima hd-sek, full hd-ért fizetni kell. +Töltse le akinek 8 anyja van a 4k meg blueray stb filmeket innen onnan, csak a helyet foglalja, jó az blueray vagy dvd ripben is.
-
nubreed
veterán
Miért lesz minden ilyen topicból plazma vs. lcd vs. oled szétoffolt topic? Csak kérdezem. Nem lehetne egymás győzködését az erre megfelelő fórumban megtartani?
-
kokobe
őstag
-
Ijk
nagyúr
Most erősen gondolkozom hogy majd keresek egy 65VT60-at, de lehet hogy csak ST-t az 50" ST50-em helyett, egyedül a nagyobb képátló hiányzik.
2 éve azt reméltem hogy az OLED előrelépés lehet és emberi áron befutnak a 65"-os modellek, tehát 600-800k-s ársávban. Az ár dupla ehhez képest és a mozgóképfelbontás meg interpolációval is a plazma fele. Szóval ebből nem lesz üzlet részemről. -
kokobe
őstag
Ember gyere át nézd meg a pioneerem és akkor mondjad hogy tompák rajta a színek mert sírva mennél haza és cserélnéd az lcd-d és vennél használt komolyabb pana plazmát vagy egy krp 600-t ! Átjött kollégám megnézte a piot és ugye műszaki boltban dolgozunk tele lcd-vel csúcskategóriásokkal is és ő is azt mondta ,hogy ezt a képminőséget nálunk nem lehet leakasztani a polcról és tényleg kúrvára nem...
-
kokobe
őstag
-
junkpod
veterán
válasz
lorinser #145 üzenetére
képzeld el vannak különböző beállítások a tévékben, ezeket menukön keresztül lehet elérni, amiket grafikusan jelenít meg a tv képernyő és a távirányítóval lehet benne navigálni. Általában az 50Hz-en sugárzott PAL adások (50 félkép valójában mert 50i-nél feljebb nem mennek, de a tv készülékek ebből már képesek 50 teljes képet megjeleníteni, de ebbe már ne menjünk bele) alapból 50Hz-en jelennek meg a képernyőn. Na most ha belépsz ebbe a menunek nevezett beállításokat tartalmazó vezérlő rendszerbe, ott lehetőséged van beállítani, hogy 100Hz-en jelenítse meg a TV adások képét, ami sűrűbb villogást, vagyis kevésbé zavaró villogást eredményez.
Sőt prohardveren is van menü rendszer, van egy fontos gomb," kilépés" a neve, na ezt nyomd meg kérlek és akkor nem kötözködsz tovább.
-
junkpod
veterán
válasz
lorinser #123 üzenetére
hát ha nem érted mi a különbség az 50Hz-es képfrissítés és a 100Hz-es képfrissítés között akkor tényleg nem értesz a TV-khez.
gyk. másodpercenként 50 vagy 100 képet jelenít meg a képernyő. 50Hz megjelenítés esetén szabad szemmel jól látható a villogása a képnek, míg 100Hz megjeleníté sesetén a dupla sűrű villogás már nem zavaró.
Mellékesen megjegyzem, hogy a villogás nagyon sokban hozzájárul az állóképek sorozatának mozgóképként érzékelésének, ezért a moziban is villogó képet vetítenek, minden képkocka között van egy teljesen sötét fekete "kocka" is (persze ezt egy kitakarással okozzák, nem valós képkockával és persze ez idő alatt továbbították anno az analóg filmet új kockára). Eredetileg ez 24Hz volt, azaz másodpercenként 24 képkocka és köztük 24 fekete kocska volt, ami villogot természetesen, ezt manapság már 72Hz-re módosítják, egy képkocka vetítése alatt plusz 2 kitakarás történik valós kockatovábbítás nélkül. -
Morph76
senior tag
Azért azt sem árt a mozihoz megemlíteni ,hogy ott sem a legjobb hangról szól a dolog.Egy "átlagos" 200ezres házimozi szett is jobban szól ,mint a mozi.És abba sem gondolt még bele senki ,hogy a moziban a kontraszt sincs több olyan 2000: 1-nél,csak ott baromi nagy képet vetítenek.Ergo egy ips tv ,bazi nagy méretben otthoni körülmények között mozihoz elég hasonló feelinget adhat.(legalábbis kontrasztot tekintve).Ha meg vetítünk otthon ,higyjétek el a fehér falak, menyó,úgy agyon vágja a kontrasztot ,hogy a legjobb vetítő sem tud kb 1000-1500 -nál nagyobb kontrasztot.
-
wolfman
veterán
Persze amíg a gazdasági eredmények, az értékesítési adatok a Samsungot igazolják, addig lehet, hogy nem fognak több pénzt beleölni az ilyen irányú fejlesztésekbe.
És itt a lényeg!
-
törölt tag
válasz
Cobra652 #134 üzenetére
Igazából a tévé meg a projektor elég más fűfaj. Van bennük közös, mégis két külön világ. Projektort jellemzően nem is a tévé helyett, hanem mellé szoktak venni. Én ezért is nyitottam azzal a topikban, hogy a projektorokat hagyjuk. De csak előkerültek, és most is ezekről kommentelek éppen.
-
törölt tag
Na hát ez az, hogy a projektrort macera ki- és bekapcsolni, illetve amit nemigen írnak, hogy ezek bizony baromi hangosak is, már amelyiket én láttam eddig (elég keveset, teszem hozzá).
Jó ideig gondolkodtam benne, de arra jutottam, hogy a nappali helyiségbe nekem ez nem hiányzik. Ha lesz esetleg házam külön moziteremmel, akkor oda projektort veszek majd. Csak mire odáig jutok, szerintem nagy ívben le fogom tojni ezt az egész mozi témát.
-
Ijk
nagyúr
Projektorból nagyobb képátlót kapsz, tv-ből jobb képminőséget. 700k már 55"-ból az úgynevezett csúcskategória, ami manapság messze van a tökéletestől, de még a jóval olcsóbb tv-k is messze jobb képet produkálnak mint a 700k-s projektor.
Egy jó képminőségű projektoros házimozi valahol 5 millánál kezdődik kiépítéssel, és még ez is messze elmarad egy 1,5 milliós OLED képminőségétől. Mérlegelni kell kinek mi a fontosabb, neked a képátló.
Az hogy a tv "kivakítja az ember szemét" egy újabb szamársággal bővíti a silány színvonalú szakmai fórum repertoárját, ugyanis egy bekalibrált TV nem vakít, de a fényerőt is kényed-kedved szerint állíthatod. Sőt még a kontrasztot is elronthatod projektor szintre ha az szerinted a jó minőség. -
sgery
őstag
ha csak a mozizást nézzük nem értem miért gondolkozik mindenki tv-ben. szerintem borzalmas élmény tv-n mozizni. nem csak a kis méret miatt (nem, még a 180-as átmérőjű tv sem közelít meg egy 250 széles vásznat), de azért is mert kivakítja az ember szemét. ha mozi, akkor vászon és lágy fényerő. máig a legjobb döntésem volt, hogy vettem egy kivetítőt és vásznat, nincs olyan nap, hogy ne használnám. a sorozatokon is olyan szinteket dob, amit egy órási tévé sem tudna - az én szememben.. -
Viszont tv-re nem alkalmas, macera mindig bekapcsolni, vásznat le, 3x annyit fogyaszt mint egy tv, sd adások vállalhatatlanok ilyen méretben stb... arra a heti pár órára bőven elég a kis 108-as lcd tv.szintén, mozi és hangprojektor. ennyi pénzért. használtban (tudom, nem 1 kategória, de nézzük reális szemmel. tudom, hogy manapság gáz más levetett cuccait használni, de na) fele ennyiért olyat hozok össze, hogy egyszerűen mindenben porig alázza a rendszert. lustaságra fogni, hogy ilyet vesz valaki? komolyan? ha van ennyi pénze, akkor legyen még 50e-re hozzá, hogy kijönnek és más összeszereli és beállítja neki. mármint nem ezt, hanem egy rendes rendszert.
egy helyen tudom elképzelni az egész bemutatott rendszert: egy minimalista otthonban, ahol mindennél előrébb van az, hogy jól nézzen ki. mert igen, ez a szett pontosan beleillik a minimalista, sallang mentes otthonokba.
aki meg sokallja a 4-5 misit egy tévére véletlen se nézzen be kácsai audió kábelboltjába. a legdrágább kábelük 3 méteres és 10 misi. hát még a rendszer mennyi lehet körülötte : )
-
lorinser
senior tag
Te milyen tényekkel szolgáltál eddig? Nézz körül, figyelj és rá fogsz jönni miről beszéltem. De azt itt most nem fogom neked kifejteni, hogy pontosan mire céloztam mert nem ez a topik témája. De ha figyelmes vagy, széles körben találni fogsz erre példákat (apró segítségként ott van pl. az a sokat emlegetett vakteszt).
Így is szétoffoltuk már a topikot az első "deakkorisaplazmaalegjobbmégvagy150évig" beszólás után.
-
-
stellaz
veterán
válasz
_Scythe_ #116 üzenetére
Mondjuk a bakelit tényleg jobb minőséget ad hangzásban, főleg a dinamika tartománya óriási. Csak macera használni,meg persze felvétel függő, az újabb lemezeim egy része csalódás sajnos. Nagy felbontású audioval kevés tapasztalatom van,lehet,hogy az már jobb,mint a cd. Még persze egy jóideje be sem kapcsoltam, család mellett már a praktikum is sokat nyom a latba.
-
lorinser
senior tag
-
Lacok
őstag
Aki ezt a szettet ennyiért megveszi az meg is érdemli mert enyhén szólva túl van árazva.
-
_Scythe_
aktív tag
Hehe. Én sem bántam meg, hogy benéztem ebbe a topicba. A plazma mantra sosem fog kihalni, mert ők "videofilek" (mert ilyen szó amúgy létezik
) Ugyanaz a szar, mint "bakelit" jobb, mer' az analóg.
Én csak sötétben nézem a tévét, mert az egy elfoglaltság.
Bullshit. A legjobb filmeket '77-99 közt forgatták, 2000 óta kb 1 (de max két) kezemen meg tudom számolni, hány jó film volt. Az sem látvány film. (Martyrs, hogy egyet mondjak) amiket anno jó szar CRT tévén látott mindenki. VHS-ről. Szerencsésebbek színesben.
(Szerk.: Az ezt megelőző 50-es, 60-as filmekről most ne essen szó plazma témakörben, nyilvánvaló okok miatt)
Szóval amúgy tökre kíváncsi lennék rá, hogy a videofil plazma hívők mégis mit néznek (természetesen Klipsch THX2 hangrendszeren), amiben átadják magukat a film igazi élvezetének. Transformers 5? Vagy a futószalagon gyártott ótvar Marvel filmeket? És miközben a videofil átadta magát a látványnak, arra izgul fel, hogy milyen jó a fekete a robbanás mögött vagy a filmet nézi?Szerintem....
-
junkpod
veterán
"Az átlag felhasználó nem fog besötétíteni azért, hogy élvezni tudja a kedvenc TV sorozatát. Egy OLED TV-vel pedig nappal is tudja élvezni a lehetőségekhez képest maximális képminőséget, amit egy plazma sose adhatott meg neki."
Érdekelne, hogy ezt honnan veszitek? Nem hiszem, hogy saját tapasztalat lenne. Vagy nekem van különleges látási képességem.
Jelenleg egy délnyugati fekvésű nappaliban van egy 5 éves plazma tv, az ablak felület padlótól plafonig tart és a szoba teljes szélességében, a TV erre merőlegesen van elhelyezve az egyik falon, a beállítása pedig automatikus fényerőn van (azaz sötétben visszavesz, világosban növel a fényerőn), 2 gyerek és 2 felnőtt nézi és soha még senki nem panaszkodott, hogy nappal nem látjuk a képet, pedig tv-t nappal is nézünk rendesen. -
JoeYi
őstag
jó kis stokira letettétek a millás technikát
-
junkpod
veterán
Valószínűleg 50hz-en járt az a plazma tv, azért villogot neked, TV adásokat 100hz-en kell járani, filmeket 24 p esetén meg úgy is 96hz-en adja ki.
Amúgy érdekes, hogy 50 évig senkinek nem fájt a feje a crt tv-k villogásától, sőt sok itteni fejfájós meredten bámulta a crt monitorokat legjobb esetben 60Hz-en hajtva órákon át íróasztal távolságból, miközben Quak-ezett... -
-
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
Kit érdekel true motionnal a 650-es felbontás, a fene akar interpolációt.
Tisztában vagyok a plazma hátrányaival, beégni ghostolni az oled is fog ha nem is annyira, direkt meg sem említettem. Marad a pwm zaj és a line-bleeding amivel szembesülök, de ezek messze nem olyan látványos hibák mint az LCD gyenge kontrasztja, vagy a rossz mozgóképfelbontás.
LCD-k közül tisztában vagyok vele hogy BFI-vel működik a plazma és CRT szintű mozgóképfelbontás. Csak ott cserébe szembesülni kell még a plazmánál is gyengébb fényerővel.BD házimozinál a legfontosabb alapfeltételek a kontraszt (legalább 10000:1), színmegjelentés, betekintés szögek, mozgóképfelbontás képminőség szempontjából. Ezeket jelenleg csak a plazma képes teljesíteni, jelenlegi OLED és projektor nem, LCD-kből a felsőkategóriás local dimmingesek esetleg, de ott meg bevilágítani fog.
Itt technológiai paraméterekről van szó, rugózhatunk azon kinek melyik nem fontos, meg hogy az emberek néhány százaléka nem bírja a vibrálást. Nem értem miért kell megmagyarázni egy többmilliós OLED esetében hogy az egyik videofil mozizáshoz szükséges paraméter jelentős hiányossága tulajdonképpen miért nem fontos. -
@Ijk: Nem engeded el továbbra sem a gumicsontodat, az plazma hibákról meg mélyen hallgatsz, mert azok TÉGED nem érdekelnek, bezzeg az OLED, meg az LCD hibái, azoktól leszakad a mennyezet!
Folyamatosan jössz a 300-as mozgóképfelbontással OLED-eknél, holott 650 az átlagos érték bekapcsolt trumotion / IFC / stb. esetén, és nem 300. LCD-knél pedig van 1080-as érték, például Philips PUS760x széria, Sony ZD9 széria, Samsing KS7000 széria, stb. Szóval akinek az a fontos, az is talál magának valót...
@Hobbbyt: Hát na, valamit valamiért.
Sacc per kábé az elejétől fogva ezt mondom. Mindenkinek azt kellene (jól) felmérnie, hogy mire van szüksége, és tippre mindenki meg is találhatná a neki megfelelő megoldást. Van, akinek LCD, van akinek OLED, van, akinek a projektor.
Csak azt kéne elismernie az embereknek, hogy vannak olyanok, akiknek más a preferenciája...
-
Hobbbyt
őstag
Neeem, LCD nem való filmre. DLP.
Igen, valóban a méret megelőzi nálam a képminőséget(persze azért bizonyos keretek között), de ez az én hosszas fejlődéstörénetem. 24 colos profi PVA paneles monitor után a 40colos nem profi VA paneles 4k monitor sokkal többször nyűgöz le a méretével és felbontásával (és brutális kontrasztajával, valós 4500:1 körüli) mint amennyiszer zavar a képhiba pl. egy raszternél.. vagy képszerkesztés közben.
Világos szobában (vajsárga falak és plafon) 50%-nyi világos tartalomnál már be esik 1000:1 alá a kontraszt ami tényleg nem acélos, de pl. egy űrben játszódó kevés világost tartalmazó képnél még kifejezetten jobb mint egy olcsó IPS TV. (1500:1 körüli) Persze ha az ember nem ragaszkodna a led projektorhoz, akkor ennél sokkal jobbat is kaphatna, 2-3000:1-es natív kontraszttal. Hát na, valamit valamiért. Ami viszont nagy előny, hogy jel esetén simán 24p-be kapcsol, és nem kell foglalkozni a kadencia helyességgel.Hozzá kell tenni, hogy én nem TV-zek. Sok-Sok éve nincs már előfizetésem sem.
-
Ijk
nagyúr
Ha minden téren jobb lenne az OLED akkor nem lenne vita.
Mozgóképfelbontást kihozzák tesztoldalak is problémaként, nem egy szőnyeg alá söpörhető problémáról van szó, hanem elég jelentős hátrányról. Legfeljebb neked nem az.
A vibrálás mindaddig a jó mozgóképfelbontás feltétele amíg nem lesz minden tartalom legalább 80 képkockás másodpercenként. Jelenleg viszont minden filmanyag 24 képkockás. Vagy ehhez igazítják a technológiát, vagy a technológiához a filmgyártást, de az utóbbi megvalósítása lehetetlen. -
secretgarden
aktív tag
Wow, nem semmi árak. Ebbol nagyon-nagyon sokszor elmegyunk moziba :-)
-
Raymond
titán
Sok minden a "good enough" szint eleresetol es a korulmenyektol fugg. Egy egyedulallo szemely vagy par ahol nincs mas lekotes ami az idot vagy kornyezetet illeti mashogy all ehez mint akinel mas helyzet van. Nalam is anno megvolt a projektor, hangrendszer stb. es meg a TV sorozatokat is azon neztem. Aztan ugy alakult hogy lassan a TV sorozatokat a TV-n (32") mert az asszony nem akart a projektorral es sotetitessel bibelodni utanna a hangredszer lett fejhallgatora valltva mert epp mast csinalt es zavarta a hang. A projektor itt megintcsak limitalva lett mert ha epp a nappaliban volt dolga akkot a villany zavarta volna a projektort. tehat csak itt-ott hetvegenkent maradt a projektor valami jobb filmre. Amikor az 55" TV meglett akkor mar arra se nagyon, koltozes utan pedig itt van ugyan az irodamban, de nem volt kesztetes arra hogy belojem, pedig a terv megvolt hogy az lesz. Az 55" TV meg mindig a "good enough" kategoria mert jelentosen visszaesett az a mennyiseg amit sorozatokbol es filmekbol konzumalok. Sot, az osszes box eltunt a nappalibol mert a TV-n megy az Amazon Prime, Netflix es Plex, sot a kabeltv doboza is eltunt mert a kartya a TV-ben van. Regebben paraztam volna azon hogy a TV-ben csak egy tuner van tehat felvenni csak azt tudsz amit epp nezel es a timeshift se az igazi, de azt vagy soha vagy csak nagyon ritkan hasznaltam igy nem hianyzik. Az Amazon Fire TV pedig jobb es gyorsabb mint az app, de arra hogy valamit elinditszon es megnezzen az ember az app is jo, tehat az se hianyzik.
Szoval szep es jo volt filmekre es sorozatokra a 102" projektor amikor csak a 32" TV volt az alternativa es azt csinaltam amit akartam barhol is laktam, de meg ha most is ugyanugy lenne, azert a 102" projektor vs. kevesebb komplikacioval jaro 55" TV mar mashogy viszonyulna egymashoz es nem lenne olyan egyertelmuen "projector all the way!" a helyzet.
-
Dunno, ha meg innen közelítjük meg, akkor megint preferencia kérdése.
Neked ez alapján a képátmérő és nem a képminőség az első, feltételezem. Viszont kizártnak tartom, hogy egy átlagos lakásban (nem sötét falak és mennyezet esetén) egy 300e Ft-s (gondolom ennyiért LCD) FHD felbontású proji és egy 50e Ft-s vászon mellett jobb kontraszt arányt lehet elérni, mint amilyet akármilyen olcsó LCD TV tud produkálni.
Félreértés ne essék, én is a képernyő méretét tartom elsődlegesnek házimozinál (persze ár/érték arányos képminőség mellett), de a proji is sok kompromisszumot jelent...
@Junkpod: Ha még 10 000 : 1 kontrasztot hazudtak volna. De általános volt az 500 000 : 1, sőt 1 millió : 1 kontrasztarány is a brosúrákban. A marketing mindig hazudott, ez mindegyik gyártóra, technológiára igaz. Az OLED-nél az elején mélyen hallgattak az élettartamról, a plazmánál a vibrálásról, az LCD-nél a feketéről és a homogenitásról....
-
Hobbbyt
őstag
"...a feketerol meg mélyen hallgattak..."
Pedig milyen világos volt már akkor is..
Én ezt nem a plazma halálának tudnám be, a műszaki cikkek minden területén megfigyelhető ez a tisztulás. Szerintem a komoly gyártók is rájöttek, hogy hazudni mindenki tud akkorát amekkorát akar.. annak meg nincs értelme, hogy 3 nő vitatkozik arról, hogy kinek nagyobb a fa*ka.
A legtöbb ember már eljutott odáig, hogy nagyobb költekezés előtt utána olvas, tesztet néz.. hisz lassan információkban fuldoklunk. Ott meg úgyis kiderülnek a tények. (nagyjából) -
junkpod
veterán
Jó olvasni a plazma kivonulás utáni lcd-tv (mind az, akármit is állít a dobozon a felirat) teszteket, végre valós kontrasztot emlegetnek és hozzáteszik, hogy nincs fekete szín.
Bezzeg amíg élt a plazma addig a tesztekben is és a boltokban is 10000:1 dinamikus kontrasztot emlegették mindenhol, a feketerol meg mélyen hallgattak... -
Hobbbyt
őstag
Persze, mindent lehet tetézni. Itt is, mint mindenben egy szint után már exponenciálisan csökken az ár/érték arány.. De ha a földön maradunk akkor nem kell ennyire elszállni. Egy 300e körüli projektor + 50e tartozékai ellen egy TV-nek sincs már reális esélye ha valóban filmezésről van szó. (100" FHD, ugye.. van ahol számít a méret is
) A hangrendszer, hangcsillapított szobában a tv-n való filmezéshez is pont ugyan olyan hasznos lenne mint bárhol máshol, így ezt plusz tételként kár felhozni. Olyan emberről pedig még nem hallottam aki nyári napsütésben szeret filmeket nézni, jellemzően a TV mellé is mindenki kicsit besötétít.. (vagy azért mert amúgy is este van már)
Persze valóvilágot lehet nézni nappal is.. de megkéne tudni különböztetni az igazi filmezést a tv-zéstől, mert nagyon távol áll a kettő egymástól. -
@lugomon: Milyen a jó OLED, és milyen a rossz?
Az LG csúcskészülékei voltak a legjobbak eddig, amit láttam, idén E6 és B6 széria. A rossz OLED az, ahol az elektronika gyenge a kijelző mögött. Sajnos e téren az olcsóbb / régebbi modellek szoktak elhasalni, akár az LG-n belül is. A képernyő élettartama is kérdéses, állítólag a tavalyi és idei panelek is egy-egy lépést jelentenek előre ilyen téren.
Szerencsére jönnek a még igényesebb TV-k is, a Pana CZ950/952 szériáját is ajnározza mindenki, csak annyival szerintem nem tud többet, amennyibel többe kerülnek az LG-knél.
@Ijk: Nem igazán érdekel hogy átlagfogyasztó mire használja az átlagtévéjét. Csúcskategóriát házimozira vesznek.
Erre mondtam, hogy a Pioneer és a Pana erre építette fel a plazma-vonalát, oszt jól befürödtek vele. Mert a házimozi rajongók nem tartották el őket.
A csúcskategória pedig ma is ott van, ha csak házimozira veszel, ott vannak az LG, és most már egyre több gyártó OLED TV-i. Verik a plazmákat gyakorlatilag minden téren...
Csúcs képminőségről meg eleve sötétben beszélhetünk, nem verőfényes nappaliban kell házimozizni.
Az átlag felhasználó nem fog besötétíteni azért, hogy élvezni tudja a kedvenc TV sorozatát. Egy OLED TV-vel pedig nappal is tudja élvezni a lehetőségekhez képest maximális képminőséget, amit egy plazma sose adhatott meg neki.
engem a sajátom érdekel, azaz sötét szobában leülök és megnézek egy filmet, ehhez pedig adott keretből a legjobb eszközt akarom.
Ha csak a saját nézeted érdekel, akkor mit nyűglődsz itt a topicban, hogy mennyire rossz ez meg az. Nem neked találták ki az IPS / VA LCD TV-ket? Nem veszed meg őket, hanem nézed az OLED TV-ket. Ennyi.
OLED-nek baromi jó a kontrasztja de ugyanúgy ótvar a mozgóképfelbontása. Komoly hiányosság és csúcskészülékről beszélünk?
Hát a csúcs LG készülékeknél rohadtul nem láttam "ótvar" mozgóképfelbontást, de igazából az átlag felhasználó még egy jobb LCD-vel is simán elvan. Nem véletlenül nem siránkozik emiatt pár videofilen kívül senki...
@Hobbbyt: Aki komolyan gondolja az otthoni mozizást, az projektort vesz. Szerintem a 65" baromi kevés a mozihatáshoz...
Projektorhoz meg akkor már dedikált házimozi szoba is dukál (sötét falak, hangot nem (annyira) visszaverő falborítás, stb.), és jajj de jó, pár misiből már talán meg is úszható... Oké, a csúcs tényleg az, de ezt még a gazdagok egy jó része sem tartja fontosnak...
-
Raymond
titán
Igen, a Samsungoknal mar egy jo ideje megvan a szepen hasznalhato beallitas ami ugy latszik modelltol fuggetlenul a Movie/Warm2 kombinacio. Ez szemmel lathatoan jobb es termeszetesebb keped ad mint barmi mas beallitas amit kinalnak es a tesztekben is ez van kiemelve. Nem olvastam utanna vasarlas elott mert ugy gondoltam ha nagyon muszaj akkor a Spyder4-el valamit kihozk belole, de uzembehelyezes es par perc probalkozas utan egyertelmu volt hogy a Movie/Warm2 marad.
-
-
Ijk
nagyúr
Nem ismerem a készüléked, nyilván VA panelek között is van eltérés betekintési szögekben, bár nem hiszem hogy sok. Minél messzebbről nézed annál kevésbé feltűnő. Sajnos az UHD és a nagy képátló miatt nőttek a betekintési szögek és VA panel hamar elvérzik ilyenkor.
Valószínűleg te nem látod, örülj neki. Van akit az interpoláció sem zavar vagy a motion blur. Sajnos nekem ezek szinte minden képtartalomnál szembetűnőek. Jelenleg VA paneles tv-t csúcskategóriának minősíteni vicc. Még állóképre sem az, legfeljebb az egyik kompromisszumot cseréled le másikra. -
törölt tag
-
Ijk
nagyúr
Betekintési szögeket illetően félreértésben vagytok. Nem az a probléma hogy ha oldalról nézed nem látszik rendesen a kép, hanem ha szemből nézed, jelen esetben az 55"-t 1,5-2m-ről akkor kicsit változnak a színek és a kontraszt a szélek felé. Van akinek ez nem tűnik fel, viszont ettől lesz amolyan "LCD-s" a kép, nem egy homogén színű és kontrasztú képet fogsz látni mint OLED-nél vagy plazmánál.
Most egy 40"-os Philips UHD monitorom van VA panellel. Szeretem mert nagy, nincs glow és a kontraszt is elég jó (5000:1), viszont sehol nincs képhomogenitásban a plazmámhoz képest. -
törölt tag
'Asszem én akkor a csökött, segghülye felhasználók közé tartozom.
Inkább nézegetek egy olyan TV-t, amin kicsit piros az erdőben sétáló szereplők búrája, de a növényzet zöld, az ég kék és nem olyan, mintha előtte ledobtak volna egy hidrogénbombát és kiszáradt, elszürkült gazok között mászkálnának, felettük meg mosogatórongy volna az égbolt.
-
index31
tag
Teljesen egyetértek. A Plazma Tv el van temetve és tovább kéne lépni hagyni kéne ezt a szómágiát.
Amikor megláttam egy Plazma képernyőjét és a villogását amit kiadott magából azon csodálkoztam, hogy ezt más nem látja ?? Egy filmet nem tudtam rajta végignézni szem és fejfájás nélkül. A fakó szinek meg csak hab volt a tortán. Az áramfogyasztásról nem is beszélve.
-
törölt tag
"Ergo, hogyan is érthetné meg a nagy átlag, hogy az OLED miben és miért is jobb, mint az LCD."
Úgy, hogy bemegy valamelyik nagyobb elektronikai áruházba és ránéz.
A minősítgetéseket pedig tényleg megtarthatnád magadnak, mert az sehová nem vezet. Eddig is nagyon gáz volt a topik, de ez most egy új mélypont.
-
Cypresss
senior tag
De, létezett ahol folyamatos technológiai finomításokkal szinte tökéleteshez közeli képet lehet(et) produkálni. Úgy hívják plazma, csak sajnos a seggbuta, csököttagyú, full igénytelen felhasználóknak (jöhet a sav, bárki előtt vállalom a véleményem) nem kellett.
Sokkal fontosabb volt, hogy legyen rommá húzva a kontraszt, égjen ki a szemed a túlszaturáltságtól, legyen faszán látható minden napfénynél is, és lehetőleg 400ezer évig működjön a cucc, mindezt persze 200k alatt.Az OLED valóban ígéretes, de szkeptikus vagyok a gyors elterjedését illetően, mert a vásárlók ezt a technológiát sem fogják megérteni. Hiszen egy születésétől vak embernek, sem lehet elmagyarázni, hogy mik azok a színek...
Ergo, hogyan is érthetné meg a nagy átlag, hogy az OLED miben és miért is jobb, mint az LCD.
(#62) lorinser: Bármikor szívesen látlak egy tesztre: van nálunk a lakásban egy LG 7507-es (idei darab, igényesebb IPS LCD panellel) és egy Pana VT30-as (2011-es). Mindkettő 55-ös, mindkettő egyedileg beállítva.
-
Hobbbyt
őstag
Aki komolyan gondolja az otthoni mozizást, az projektort vesz. Szerintem a 65" baromi kevés a mozihatáshoz...
-
Ijk
nagyúr
Az a helyzet hogy a Plazmának is elég jó a kontrasztja 1:15000-1:20000 natív, persze az OLED abszolút feketéje mindent visz, de messze nem akkora a különbség mint a plazma és LCD között. Másik fontos tényező az OLED fényereje, a plazma alkalmatlan HDR-re, viszont egy 100-120cd/m2-re kalibrált házimozira bőven jó sötétben.
Engem nagyon bosszant az OLED mozgóképfelbontása. 24p-n számomra borzalmas, 60p-s anyagnál már nem probléma csak ha nagyon szőrözök, de egy 4k-s 60p-s anyag már mondhatni veri a plazmát, 120p pedig minden tekintetben jobb lenne OLED-en. Viszont 95%-ban 24p-t nézek és mivel nem tudom elviselni az interpolációt így a jelenlegi OLED kiesett, mert nem fogok egy többszázezres készülékhez alkalmazkodni, nem akarok megszokni semmit és lehet hogy nem is tudnám. Pedig félszemmel keresem az ST50 utódját, 65"-t szeretnék legalább mondjuk úgy 2 év múlva (ST50 4 éves most), általában 1-2 éves szériákat jó megvenni akciósan, tehát lassan ki kellene jönni neki, de esélyt sem látok rá.Nem érdekelnek a spéci divatfícsörök, nem fontos a HDR, 3D de még az UHD sem. Minden téren nyújtson többet mint a 260k-ért vásárolt ST50-em. Nem gondoltam anno hogy ez teljesíthetetlen lesz.
-
kolopele
nagyúr
Kontrasztban eléggé odaver a plazmának, és szerintem az összhatás is jobb, számomra valahogy élethűbb a látvány, vásárláskor össze tudtam hasonlítani őket. Nekem a bakelit is jobban tetszik a cd hangzásánál, de én azt mondom, jó, hogy ekkora a választék, és mindenki megtalálhatja a kedvére valót, ma már nem csak két ugyanolyan Jácint tv közül lehet választani
-
törölt tag
LG E6 sorozat elég combos lett.
-
törölt tag
Hú, emberek, gondolkodtam rajta, hogy vacsora mellett erre a topikra nézzek-e rá, vagy a South Parkra. Mivel ide írok, így nyilván a topik lett belőle, mindenesetre nem bántam meg, köszönöm az élményt!
-
Ijk
nagyúr
Nem igazán érdekel hogy átlagfogyasztó mire használja az átlagtévéjét. Csúcskategóriát házimozira vesznek.
Csúcs képminőségről meg eleve sötétben beszélhetünk, nem verőfényes nappaliban kell házimozizni.
Kicsit érdekesek ezek a szokások, ha leül az ember megnézni egy filmet az egy program. Nem világos nappaliban, nem a konyhából rápillantva, nem a klotyóról hallgatva, nem mobiltelefont nyomkodva.
Zenehallgatás is arról szól hogy 100%-ban a zenére fókuszálsz, nem az amikor netezés közben valami zaj szól a háttérben.
Tegyük tisztába akkor a dolgokat, lehet verőfényes nappaliban tv-műsorokat nézegetni, közben a gyerekkel legózni, de ez nem videofil házimozizás. Lehet hozzá méregdrága tv-t venni, nem különösebben izgat más tv nézési szokása, engem a sajátom érdekel, azaz sötét szobában leülök és megnézek egy filmet, ehhez pedig adott keretből a legjobb eszközt akarom.Namármost LCD-nek nem jó a kontrasztja, a legtöbbnek ótvar a mozgóképfelbontása és a VA-nak legalább még a betekintési szögekkel is meggyűlik a baja. OLED-nek baromi jó a kontrasztja de ugyanúgy ótvar a mozgóképfelbontása. Komoly hiányosság és csúcskészülékről beszélünk?
kolopele: Miben veri? Kontrasztban veri, felbontásban veri. Mozgóképfelbontás meg 1080 vs 300 sor a plazma javára. De még egy jobb BFI-s LCD is csúnyán elveri ebben az OLED-et.
-
Bocs, de siránkozol, meg folyton (csaknem) minden TV tesztnél jössz a plazmával, meg a VT60-al, hogy az a csúcs. Az LCD meg sz@r...
Egy frászt. Hajdan tesztelgettem TV-ket, a Pioneer Kuro szériában tényleg láttam olyat, amelyik csúcs volt. De sajnos a vibrálása zavart. Képminőségre szvsz a Pana csak a legvégén érte be, de akkor sem a VT60, hanem a ZT65-el. Na az valóban nagyon jó volt.
Azt is leírtam már ezerszer, hogy az átlag tömegfelhasználó nem házimozizni vesz TV-t, hanem átlagos használatra. Nekik zavaró (volt) az, hogy nappal a nappaliban nem tudják normálisan élvezni a plazmaTV képét, mert tükröződik. Nem egy és nem két emberrel hozott össze a sors, akiknek a szobájukban ott volt a plazmaTV, és keseregtek, hogy kidobják a fenébe, mert folyamatosan azzal jöttek az eladók, hogy milyen jó képe van, közben meg nappal nem lehet látni rajta semmit. Vettek helyette a javaslatomra matt képernyős LCD-t. Nem bánták meg. Az ő igényeikre az felelt meg, és nem a plazma.
Megvolt a maga helye a plazmáknak, házimozira jók voltak a valóban jól megcsináltak (igen, az LG és a Samu kevésbé volt sikeres e téren), de csak ott voltak versenyképesek. Ez az, amit először a Pio, aztán a Pana se volt képes belátni, hogy a plazmának hol vannak a hibái, és mindkét gyártó erőltette, hogy majd a képminőségre, fekete minőségre fogékony réteg életben tartja őket. A Pio belebukott, a Pana csaknem belebukott.
De ami volt, elmúlt, vége. Ma az OLED a csúcs. És igen, a valóban jó OLED bizony veri a plazmát is. Ó jajj...
-
Orcsi
aktív tag
A hiszékenység és a kereslet kínálat ... meg hogy lehet teret csinálni ebből ... amúgy elképzelhető, hogy lehet de akkor tilos megmozdulni filmnézés közben mert a DSP nem tud lekövetni ... vagy teszel a fejedre egy mikrofont ami folyamatosan mér ... viccet félretéve van ennek vevő bázisa DE nekik nem céljuk az igazi moziélmény megvalósítása csak legyen egy kemény mélynyomó meg legyen valami harsány hang a képernyő felől ... ennyi... ami azt mondom, hogy ez XBOX játéknál még akár vállalható is de egy jobb filmnél ahol azért szükséges a tér .... egy thrillernél mikor oldalt valami elkezd kopogni kaparni és összetojod magad na az mozi élmény de nem soundbarból ...
Bocs az offért ...
-
ONEFREE
aktív tag
https://m.prohardver.hu/dl/cnt/2016-11/132940/hw-k950-aszett.jpg
Engem ez a szék érdekelne. Tudja valaki a nevét, típusát?
Koszi
-
lorinser
senior tag
Tényleg.
De nem akarok én senkit meggyőzni semmiről. Olvastál ilyet? Egyszerűen csak vicces (de mondhatnám azt is, hogy unalmas) ez a plazma mantra miközben az egyértelmű, mindenki által jól látható hátrányokról szemérmesen nem esik szó.
Még 30 év múlva is azt fogják itt hajtogatni néhányan, hogy a plazma csúcs. -
lorinser
senior tag
Pont ezt akartam én is írni. Vicces olvasni ennyi év után is a plazma mantrázást.
Láttam/látok én is otthoni körülmények között (nem olcsó, alsó kategóriás) Pana G20-at. Nem esek hasra tőle.
Sokszor említettem már azt a bizonyos vaktesztet: csúnyán elhasalt a plazma, senki nem azt látta jobbnak. Pedig ha tudták volna, hogy milyen technológiát néznek biztos vagyok benne, hogy akkor a plazma nyer. Érdekesen működik az emberi agy....Műszeresen mérve jobba a plazma, ezt aláírom. De azt a valóságban nem látni. Én nem szeretem, szerettem a plazma tompa színeit, nem szerettem, hogy nappal kompromisszumos a TV nézés. Nem jobb ránézni egy színekben tündöklő, csillogó képet adó kijelzőre (itt most nem arra gondolok, amikor valami durván túlszaturált)? Dehogynem. Az ablakon kinézve sem tompa színeket látsz. Ezt az emberek is tapasztalták.
A plazmának csak olyan emberek tapsikolnak, akik még most is a műszeres adatokat lobogtatják, hogy de lám, mennyivel jobb a plazma.El kell most már engedni szegény plazma kezét. Elmúlt, vége. Nem kell itt nosztalgiázni. A kijelzők szépen most már elfáradnak, még kevesebb lesz a fényerő, még tompább lesz a kép rajta. Szépen megjelennek a fekete csíkok, először csak egy kis vékony vízszintes, aztán egyre több és vastagabb.
-
gergejly
aktív tag
Amióta van hajlított kijelző tévéken, azóta csodálkozom, hogy amíg a gyártók a minél nagyobb betekintési szögre mennek rá, ezzel a hajlítással pont alá vágnak.
-
Én a 470 ezres hangrendszer árnál ledobtam a szijjat... Egy műanyag játék mütyürt ennyiért. Na nemhogy hülye, de még a majom is hazaszalad...
-
keIdor
titán
Piacra is került ez? Ha igen, a 152"-el gondolom maximum a felső tízezer játékszere maradt.
Továbbra sincs 4K plazma, olyanra gondolok ami kapható és megfizethető. Én jövőre az új konzolok miatt akarok 4K HDR10 TV-t venni. Elhiszem, hogy jó a plazma, de a VT60 ezeket nem tudja és már nem is fogja, mivel vége a technológiának. Legalábbis a gyártók részéről...Elhiszem, hogy jó a képe, de ettől még nem lesz csúcstechnológia/csúcskategória a VT60. Annak ajánld, akinek 1080p készülék kell, és nem zavarja az, hogy ha használt.
-
SirRasor
addikt
Megláttam a címet...bocs az offért:
A sz*rszungtól mosógépet vettünk, ami "szórakoztatóelektronika" volt
-
Ijk
nagyúr
Van 4k-s plazma: [link]
Egyébként meg senki nem siránkozik, jelenleg minden új készülék erősen kompromisszumos, és akinek csúcs tv kell annak érdemes lesni egy használt VT60-ast. 70-80"-ról meg ne is beszéljünk mert olyan elszállt árakon vannak hogy nem érdemes megvenni.
Majd ha végre lesz minden téren jobb akkor örülünk, addig meg legfeljebb röhögünk ezeken a "csúcskategóriásnak" nevezett kütyükön. -
lugomon
tag
Valszeg azért, mert a plazma tényleg jó volt.
LCD egy nagy rakás sz@r hozzá képest. És nem hiszem, hogy a plazma megbukott.
Megbuktatták. Pont a Samsung ebben a legnagyobb ludas. Amit lehet, azt tönkre vág. De ha még jobbat csinálna...
Az OLED technológiát se volt képes megcsinálni. Csoda, hogy nem nyúlta le ( még) az LG-től...
No de Isten mentsen meg egy Samsung OLED-től valaha is.
. Náluk szinte minden elsőbbséget élvez. Kivéve a minőséget.
-
Olyan jó olvasni, hogy a plazma-hívők továbbra is siránkoznak a kihalt technológia felett...
Mert ott képvibrálás sosem volt (pedig de), a képernyő sose tükröződött (matt plazmát látott már valaki?), ahogy nyilván véletlenül nem láttunk 4k-s plazmát még mutatóba se, ahogy a 70-80 colos képátló se valósult meg a technológiával...
Nem állítom, hogy az LCD jó, az OLED tökéletes, de azért még évekkel a plazma technológia bukása után még mindig folyamatosan ezt kell olvasni...
-
Raymond
titán
válasz
#17413376 #25 üzenetére
"Ja és 1óra mire be bootolja magát az android, nevetséges, hogy félpercet kell várni, hogy tudjak csatornát váltani és csak percek múlva lesz folyamatos a menü."
Nem tudom a WebOS milyen, de ez Tizen-el is problema, nem hinnem hogy a tesztelt gep mas lenne. Nalam a Samsung UE55JU6450 kepminosegben nekem megfelel, de a "bootolas" komoly problema. Ha bekapcsolom a gyors boot-ot (ahol gyakorlatilag nem all le rendesen ezert gyors
) akkor egy ido utan az app-ok lehalnak (YT, Netflix, Amazon Prime) ha meg bekapcsolom akkor meg sokaig tart amig hasznalhato. Hangot ugyan lehet allitani, de mondjuk ott alltalaban csak a kattogas visszajelzest hallod, az OSD-re mar nem irja ki hogy milyen szinten vagy. Internet a kabeles csatlakozas ellenere is csak 30-60 mp utan van. Es amiota beletettem a CI+ modult es a kartyat azota meg a csatornavaltas is gond ilyen kor persze.
-
Ijk
nagyúr
600 ezerért 55" nem csúcskategóriát képvisel? Akkor mit?
Ennél olcsóbb volt az 50VT60, mai napig semmi nem képes felülmúlni abszolút képminőségben, úgy hogy az sem volt tökéletes.
Ez már egy elborult összeg televízióért, főleg ami nem képvisel csúcs képminőséget hanem hemzseg a technológiából adódó hibákból. -
index31
tag
VA vs IPS :
Talán inkább VA.
Aki meg oldalról nézi at TV-t annak ott az IPS. Én szemből szoktam
-
tecsu
addikt
A hajlítás amúgy pont, hogy mérsékli a különböző betekeintési szögből eredő hibát.
-
E770
aktív tag
mondjátok, mit vitte rá az emberiséget, hogy ilyen "hangprojektor"-ok egyáltalán eladhatók nekik (pláne ennyiért)
lustaság?
igénytelenség?
ostobaság?
... ? -
kolopele
nagyúr
Továbbra is azt mondom, jól választottam tévé fronton (is). Persze ezek a fél-egymilliós dolgok messze nem képviselnek még csúcskategóriát, így is kell közelíteni hozzájuk.
-
Nite
őstag
55" lenne a csucs a samsungnal?
-
törölt tag
Sony-nak sincs "fekete" megjelenítése, kérd meg az eladót az MM-ben, hogy állítsa otthonira, üzletin nagyon durva a fekete, de az otthon már totál nézhetetlen lenne a nagy fényerő miatt.
Ja és 1óra mire be bootolja magát az android, nevetséges, hogy félpercet kell várni, hogy tudjak csatornát váltani és csak percek múlva lesz folyamatos a menü. -
törölt tag
Pér hete néztem meg a barátomnál egy "65 KS8000-et. Sokkal jobb TV, mint amiről szól itt a teszt. Ennyivel szarabb lenne a kisebb és újabb széria ?
-
törölt tag
"Sajnos prémium kategória ide vagy oda, a hallott és látott végeredmény nem tökéletes, mert se a tévé, se a hangrendszer, se a médialejátszó nem szerepelt hibátlanul, pedig több mint egymilló forintért ezt vártuk volna."
Ez önmagában sok pénz, mégis, a tökéletes élményt ebben a műfajban még a konzumer kategóriában maradva sem ennyiért, és nem a Samsungtól kell várni, szerintem. Én inkább egy nagyobb OLED és egy felsőkategóriás 5.1 irányában nézelődnék, már ha az elvárások a fentiek, és a kivetítőket meg csilliós hangrendszereket levesszük a térképről.
(#16) Tigerclaw: Vagy nagyon is tud.
-
Tigerclaw
nagyúr
A Blu-ray lejátszóra csak annyit mondok, hogy XBOX ONE S. Olcsóbb és az UHD HDR lemezek mellett még játékkonzol is "bónuszként"
A Samsungnál valaki nagyon nem tud árazni.
-
nubreed
veterán
A TV-re nem mondok semmit, de a hangszett ára 470.000 Ft. Nos, ezért a pénzért erősítővel együtt egy sokkal ütősebb, minden téren jobb valódi 5.1 -es rendszert lehet építeni. Szánalmasak ezek a soundbarral érkező hangszettek. De lehet ezért is kellett a Samsungnak a Harman/Kardon, hogy tujdanak itt is domborítani, önerőből, mint látszik is, ez még sosem jött össze nekik.
-
gerii
addikt
Az ilyen kategóriás Sony-knak van még szép képe (MM boltban), rendes fekete, hdr is van. Az oled persze szebb, de én fejben tartom a Sony-t is, ha kell majd tv.
Esetleg tudnátok olyan tv-t is tesztelni, amit itt a fórumon is ajánlanak? Kíváncsi lennék, milyen is egy tényleg jó tv.
-
lugomon
tag
Teljesen igazad van. LCD nem hiszem, hogy többet játszana...
Ha mégis, csakis IPS, esetleg egy felső kategóriás LG. ( nem érdekel a mély fekete..) HDR meg pláne nem. Egyelőre. A ciikbéli Samsungnál nem lehet sokkal rosszabb az OLED.
Valóban az OLED felé kell elmozdulni, ahogy emlited is.
mike710 : az én hibám természetesen. -
PuMbA
titán
"Betekintési szöge botrányosan gyenge volt. Kb. 1 méterre elmozdulva a középponttól jelentős színvesztés következett be. Elfogadhatatlan mindez ennyi pénzért."
Ez a VA LCD panel velejárója
Ha ezt nem akarod, akkor OLED TV-t kell venned, de annak pedig a mozgásfelbontása kevesebb és a HDR-je rosszabb, tehát hibátlan TV-t nem fogsz kapni még 20 millióért sem, mert nem létezik még az ehhez szükséges technológia.
-
Scholes9
nagyúr
Szép áruk van
-
lugomon
tag
Kifogtam egy új, de rossz 55 KS7000-et...
Majd vettem helyette egy 60"-at..
Az itteni teszt alapján igazolva érzem, hogy nem voltam megelégedve a készülékkel. Félmillió ft-ért.
Képminősége nem volt igazán jó. Bőrszín megjelenítése, szakember általi kalibrálás után is rossz maradt..Betekintési szöge botrányosan gyenge volt. Kb. 1 méterre elmozdulva a középponttól jelentős színvesztés következett be. Elfogadhatatlan mindez ennyi pénzért. Ráadásul rengeteg a hibás darab, érdemes a Samsung TV topikba benézni.
Számomra nagyon nagy csalódás.
-
Orcsi
aktív tag
Ezért kár volt tesztelni, aki tudja az úgyis tudja hogy forintot nem érnek az ilyen "csúcstechnikák", aki meg ilyet vesz azt meg nem érdeklik az ilyen tesztek. Beállnak MMnál középre és nézik a tökéletes demót .. és HÚ nekem ilyen kell irány a hiteliroda ...
Respect, hogy Ti tényleg megcsináljátok ezeket a teszteket. Tényleg le a kalappal ...
-
rottenbull
senior tag
Nehany dolgot nem sikerult meghajlitsanak. Javaslom az ujratervezeset a sound bar, taviranyito, hangfalak kombonak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Csúcsszett a tesztpadon: SUHD tévé, UHD Blu-ray lejátszó és 3D térhatású hangprojektor.
- Gumi és felni topik
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Bezámítás! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest