Hirdetés

Samsung QX510 - drága vagy, bébi!

Külső

Tavasszal hivatalosan is megérkezett a Samsung a hazai notebookpiacra. Amelyik piacra csak betette a lábát a koreai gyártó, ott rövid időn belül sikereket ért el, így a notebookok szegmensét újabb leigázási területnek véljük. Az első fecske a tetszetős Samsung R580 volt, egy elég erős, közép-felsőkategóriás, 15,6 hüvelykes gép; utána a 13,3 hüvelykes Samsunk Q330 nekünk nem jött be annyira, az N sorozatos netbookok viszont nagyon népszerűek. Most fölfelé, a prémium osztályba bővült a Samsung hazai notebookkínálata.

A QX510 egy 15,6 hüvelykes, meglehetősen vékony, fémfedeles, szigetes billentyűzetes masina, tehát magán hordozza a felsőkategóriában megkívánt külső jegyek mindegyikét. Érzésre is egy egészen kellemes „vasnak” tűnt, jó volt tapintani a finoman szálcsiszolt tetejét, ami középen sem horpad túlzottan. Illesztéseit feszesre szabták, korrekt kézműves munkának hatott, a maga 2,37 kilogrammos súlya pedig átlagos, se nem túl nehéz, se nem kelt anyaghiányos érzetet.

Felszereltségére nem lehet egy rossz szavunk sem. Ahogy a prémium szegmensben illik, Intel platformmal (Arrandale) látták el, amihez egy erős középkategóriás grafikus rendszer, a Fermi-alapú GeForce GT 420M társult, aminek természetesen van HDMI kimenete. Csatlakozók terén viszont egy lépéssel az elit mögött marad a Samsung, ugyanis nincs eSATA és USB 3.0 sem, de legalább a Bluetooth 3.0-s. Visszatérve a HDMI-re: két USB társaságában egy ügyes kis fedél alá rejtették a bal oldalon, a jobbra lévő USB viszont szabad. Okos húzás, hogy a szellőzőnyílást hátra tették, így a laptop zaja és melege is a felhasználótól távol szabadul ki a gépházból.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés