Új hozzászólás Aktív témák
-
AceTom
aktív tag
Elég komoly ez a fogyasztás, én meg kezdtem azt hinni, hogy a Core 2 Duo-val csökenni fognak az értékek, erre a VGA gyártók belehúznak jobban.
A cikk természetesen szokás szerint alapos volt.
[Szerkesztve] -
Gyusz
őstag
Először a címtől kicsit megijedtem, aztán tovább olvasva megnyugodtam. Az azért érdekes, hogy XP alatt is ennyi probléma van a driverekkel, még akár egyetlen kártyával is. Az igazi katasztrófa gondolom a Vista+SLI vagy Crossfire lehet.
-
schrank
tag
én battlefielddel nyomom és a jövőben is az ilyesfajta játékokat fogom nyomni és mivel hogy mással nem játszok el tudná nekem mondani valaki hogy ez a memóriazabálás csak a bf -re jellemző vagy az összes ilyen járműves multi fps-re (ARMA, jövendő cod4,ut3 meg mindenki majmolni kezdte a bf-et) vagy csak a bf-nek vannak ilyen igényei
-
arpi6k
addikt
Nagyon szépek ezek az új kártyák.
Intel & ATI
-
venember83
nagyúr
331 watt a 8800Ultra SLI, hmm, az nem is sok, ~270 tap felol, csak lenyomni (szinte) az egeszet a 12 voltos agon, ugy, h tobbi ag szinte terheletlen, ez aztan a kihivas... (most latom, h ti is ezt irtatok, akkor jol gondolkodok)
Viszont 2900xt CF, na az mar Epsilonos. Lenyeg, h meg ott vagyunk, h 1 jo 400as elvinne minden ertelmes konfigot, remeljuk megoldjak a mernokok a problemat.
TDU-ban szvsz szebb az XT kepe, de tobbinel lat vki kulonbseget?
Cim alapjan szupermodellekre vartam, erre kiderul, h csak par millio tranzisztorrol szol az egesz cikk.
Grat a cikkhez!
mod: smileytlanitas meg ez/az.
[Szerkesztve] -
haky
senior tag
Egy szó mint 100. Jól jártam a 320-as GTS-el. Nem zajos 1440x900-ban bőven elég.Nagyobb felbontást úgysem tud a tft-m.Az 1440x900 pixel meg még az 1280x1024-nél is kevesebb...Úgyhogy elég is lesz. Itt 1680x1050 meg 2000.....aki ilyen felbontást használ az meg is érdemli, h ne bírja a 320MB-s kártya...Az vegyen nagyobbat.
Aki másnak retyvetyutyu...
-
Loader
tag
Milyen tré a FarCry-ban a csávó kezén az árnyék?! Ahogy én vissza emlékszem a GF4-esemen jobban nézett ki.
''Te! Hogyis van ez?''
-
Abu85
HÁZIGAZDA
FleSs ott van a driverproject-tel a gubanc, hogy csak Vistán gyorsult a beígért mennyiséget. Lassan odáig fajul a dolog, hogy Vistán jobban mennek majd a gémek Radeon alatt. Azt veszem észre, hogy mindkét gyártó egyre jobban koncentrál az új MS rendszerre és sajnos elhanyagolják az XP-seket.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Ezek a kártyák... Sokat esznek, drágák. Fuj!
De legalább láttuk az 1000 W-os táp szükségességét és láttunk procilimitet...<< Heimdal >>
-
Dare2Live
félisten
2048*1536 csutkara feltolt aa/af és kevés a 320mb.
uristen....
sött 1920*akármennyiben is 1fpsel kevesebbet hoz s 320as.
és fölteszema kérdést milyen felbontású monitrot használ a gamerek 95+%a? Max 1600*1200? a 80%a meg max 1280*1024?
8800GTS 320 pont annyit tud mint a 640 ahova meg kevés a 320 oda a 640is kevés lesz.
Magyarán az ég világon semmi értelme nincs emberi halandó számára a GTS 640nek, akinek kevés a 8800GTS 320 az vegyen GTXet.
Hogy hogy a fenébe hozott ki cikkiro konkluziónak, hogy a 320as GTS rizikós azt nemértem, biztos vmi ''jó'' oka volt rá.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Sh4rKy
senior tag
brutális miket tudnak a mai vga-k...
de azért én egy dolgon elnevettem magamat...
még nincs normális középkategóriás gef8-as... hiába mond bárki bármit 8600GTS és 8800GTS (320MB) között még mindig nagyon nagy az űr (teljesítménybe) de álítólag év végére meg már szeretnék kihozni a 9000-es szériát...
namármost kérdem én... a 9000-es széria csúcsa mennyivel lesz durvább mint tegyük fel az ULTRA? mert ha lényegesen gyorsabb lesz, akkor az már tényleg milyen felbontásokhoz kell?
ami a stalkert így elviszi ekkora felbontáson, azért az már teljesítmény (értem itt a 8800ultra-t)...
arról nem is beszélve, hogy a DX10 elviekben még gyorsabb lesz mint a DX9...
állítólag egy 8800GTX 2048*1536-ban 50-60 FPS-el vitte a Crysis-t... namármost akkor tényleg kérdezem újra... minek 9000-es széria év végén, ha még ezeket se izzasztja meg sok minden?!
inkább adjanak ki egy normális középkategóriás kártyát...
a pro dual radeonról meg annyit, hogy értelmetlen... azt max gyűjtök fogják venni, de ép eszű ember tuti, hogy nem... körülbelül olyan kísérlet ez mint egy 7950GX2, de talán még annál is kevesebbet tud...Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
sekli
addikt
válasz venember83 #5 üzenetére
a szupermodelleknek en is bedoltem...
-
Csapoati
nagyúr
A képminőségben azért lehet látni különbséget, szerintem a CoJ-t levéve az ATi-é szebb.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
ftc
nagyúr
nézd DX10 és az USM arról szólt volna amit az Ati csinált.NV kihozott egy látszólagos USM kártyát.Az lenne a lényeg az USM-nél,hogy egyforma sebességen kellene mennie az a Vertex és a Pixel számolásnak...amint láthattuk Vertex számolásban nagyon levan maradva a 8-s sorozat.
-
Sh4rKy
senior tag
ez lehet, hogy a vertex számolásban alulmarad a 8-as széria és ezt javítani akarják a következő szériában, de ahogy láthattuk, mégis gyorsabbak a 8-asok az új radeonnál...
pedig elvileg maga az r600-as gpu már rég dobog az x360-ban (bár gondolom kissé más formában mint az x2900-ban...)
node ez csak az én véleményem... ettől függetlenül még mindig azt mondom, hogy inkább egy normális 8-as középkategóriát alkossanak meg előbb...Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Srácok, hogy is van ez?
[link]
Core 2 Duo E6700 2,66 GHz (4 MB L2 cache)
Intel Desktop Board D975XBX – 975X chipset
Corsair TwinX 2x1024-6400 C4 – 2 x 1024 MB (4-4-4-12)
Maxtor DiamondMax 10 250 GB (PATA, 7200 rpm, 16 MB cache)
Pioneer DVR-111
Cooler Master RS-550-ACLY
Windows XP Professional SP2 + DirectX 9.0c
[link]
Core 2 Duo E6700 2,66 GHz @ 3,3 GHz (4 MB L2 cache)
Abit IN9 32X-MAX - nForce 680i SLI chipset (SLI), Intel Desktop Board D975XBX – 975X chipset (CrossFire)
Corsair TwinX 2x1024-6400 C4 – 2 x 1024 MB (4-4-4-12)
Maxtor DiamondMax 10 250 GB (PATA, 7200 rpm, 16 MB cache)
Pioneer DVR-111
Enermax Galaxy 1000 Watt
Windows XP Professional SP2 + DirectX 9.0c
Az új driver miatt nőtt kétszeresére a HD2900XT fogyasztása vagy a fel nem tüntetett CF miatt?"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
athomi
veterán
Venember83:
Nézegettem a képeket.
Prey-ben nekem a 8800-as jobban tetszik, az ajtó előtt a rács részletesebbnek tűnik, stb.
Far Cry-ban a 2900-as képe olyan világosabb, az nvidiáé meg olyan sötét (barlang). Ati képe jobban tetszik, bár a csávó kezén az árnyék tényleg gagyi.
RSV-ban ugyanolyan a kép, apróbb eltéréseket észre lehet venni, de azon kívül semmi.
Stalkerben az nvidiával olyan mintha a képernyőn lenne egy kis szürke réteg.
Oblivionban a világon semmi eltérést nem láttam.
A Call of Jurezben érdekes dolgot vettem észre. Az R600-on a közeli árnyékok nem rajzolódnak ki olyan szépen (sőt szinte nincs is részletes árnyék, csak olyan elmostt részek), mint a 8800-ason. A távoli helyeken meg a 2900-ason vannak árnyékok, a 8800-ason meg nem igazán rajzolódnak ki.
NFS-ben apró eltérést láttam, de sztem lényegtelen.
TDU alatt az ati képe mintha sárgásabb lenne (pl. aszfalt) és az ég szép fényes! Az nvidia képén viszont az égen semmi fényes nincs és mintha nem is sütne úgy a nap. Az R600-on jobban menne a tükröződések.
Kiváncsi vagyok ti mit vettetek észre.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz VaniliásRönk #20 üzenetére
nah igen sztem a ottani 2900 adatok a CF-re vonatkoznak..
-
venember83
nagyúr
nem, szoveg szerint 1 2900XT tobbet eszik mint a GTX SLI...
''Terhelve gyökeresen változik a helyzet, ugyanis a 700 millió tranzisztoros szörny méréseink szerint többet fogyaszt önmagában, mint egy 8800 GTX SLI konfiguráció. A 8800 Ultra SLI befogásához már nem fogyaszt eleget, de CrossFire-ben lehet tippelni, hogy ki lesz az utolsó (vagy első, nézőpont kérdése) helyen.''
[Szerkesztve] -
BiP
nagyúr
Valószínűleg ebben benne van, hogy a Core2 húzva van az utóbbiban, és az nForce is többet fogyaszt (szerintem), mint az Intel chipset.
-
rudi
nagyúr
Nem tűnt fel, hogy kicsit húzva lett a proci és változott a táp? Ezek a módosítások simán kihoznak ekkora különbséget és a fogyasztásmérő szórása is assezm 5% (majd megnézem a papírjait legközelebb). A 8800 GTX is 131/257-ről 171/279-re mászott fel ami durván 30-40 wattos többletet jelent. A 2900 XT-nél 126/268 helyett 177/312 lett. Igen ez 40-50 watt és nem 30-40, de szerintem egy kártyára vonatkozik és nem 2-re.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
ftc
nagyúr
válasz venember83 #23 üzenetére
de akkor is hiányoznak az eredmények kiváncsi vagyok menynit fogyat CF-ben
Akkor rudi elmagyarázta törölve a 2. része a hsz-nek
[Szerkesztve] -
t72killer
titán
Érdekes még megfigyelni, hogy az új catalyst.tal, amitől sokan megváltást vártunk, nemigazán változott a felállás... (hányan panaszkodtak, köztük én is, h a HD2900 inhomogén teljesítménye a driver otimalizálatlansága miatt volt, a 2900 tesztjében...)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Dare2Live
félisten
azért jo az 1000wos táp mert így a köv 2-3évben nemkell tápot cserélniük és az eredmények jol hasonlíthatóak lesznek. A core 2@3.3 már nembiztos, hogy eddig kihuzza.
Megmég belerakhatnánaka lapba +2giga ramot és akkor azse zavarna be a köv xévben.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Ribi
nagyúr
Viszont azt en nem ertem hogy 1 kartyas gts320 eszik 250W-ot, sli-ben meg csak 270-et ?? NA NE! +20W ? Ezt nem veszem be. Itt valami naon nem okes. Jol emlexem hogy 7600gt-nel evett kb 170W-ot, 7600gt sli-nel meg 230W-ot. Azt elhittem. Mert az eszik kb 50-60W-ot, de hogy a GTS 320 csak 20W-ot az mar kicsit eros. Minden oke volt a mereseknel ?
-
Zé_Mester
őstag
először is gratula a teszthez. ez a szupermodelles dolog szép kis ''csapda'' azt hittem valami hosztesz csajok lesznek összegyűjtve kiállításokról
na mindegy.
másodszor : valóban elgondolkodtató hogy ki az aki ilyen felbontás mellett akar játszani.
az átlagember (jómagam is) megelégszek ha 1280*1024-be akadás mentesen elmennek a gamek, igaz ez a mostani karimmal már felejtős.
2900XT-re pályázok és úgy gondolom hogy meg leszek vele elégedve. játékok alatt valamiért ''élethűbb'' képet ad, világosabb, melegebb színeket.
teljesítménye még javulni fog, ha lesznek újabb driverek.
fogyaztással kapcsolatban meg, valóban odafigyelhetnének a gyártók hogy mennyit zabál egy ilyen vas, mert lassan külön tápot kell kötni a gépbe hogy a CF vagy SLI egyáltalán megmozduljon
grat még egyszser a teszthez. szokásos PH minőség. -
RexpecT
addikt
ASUS EN8800GTS, HDTP, 640MB DDR3,2DVI-I,PCIe 92 384 Ft
VGA Sapphire HD X2900 XT,512MB GDDR3/512,DualS.fan 87 425 Ft
Összeadtam a a tesztek fps értékeit.
2900XT / 8800GTS 640MB
623 @ 549
13% -al gyorsabb az Ati .Ennyi . -
venember83
nagyúr
válasz Zé_Mester #34 üzenetére
S megis, hogyan teszteltek (mivel ugye teszt es nem bemutato) volna objektivan a hostesseket.modelleket? Tudok 1-2 modot, kell hozza hw is, de az mar nem a PH! hataskore
AmPeX: Mint ahogy a cikkben is szerepel, nem a tapok 12volton leadott teljesitmenyevel van a baj, hanem a rosszul oszlik el valszeg az agak kozt a terheles s ezert kapcsolja le az elektronika a gepet, szvsz ha kulon lenne vezerelve mindegyik ag, akkor nem lenne ez a problema, de hagyom a mernokokre a kerdes elmeleti megvalaszolasat. Mert ugye ha megnezzuk, akkor 331 Wattot fogyaszt a 8800ultra sli, ami 80%os hatasfokkal szamolva ~265 Watt (23A@12V), ennyit meg tud lenyegeben barmelyik 400wattos tap a 12 voltos agan.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
A mostani tesztben húzott a proci és más a táp is.
Ez simán okozhat ennyi eltérést.
A mostani grafikonban csak a sima HD 2900 XT eredménye szerepel, a CrossFire-t holnap mérem le, de az 520-as Corsair tápon asszem 420 (vagy 460?) wattot fogyasztott, addig amíg le nem kapcsolt a gép (azért mérem újra, mert más tápon mások a fogyasztási értékek is). Holnap frissítem a grafikont."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Zé_Mester
őstag
válasz venember83 #37 üzenetére
lol
-
fLeSs
nagyúr
válasz Zé_Mester #38 üzenetére
Destopon nézzük a terheletlen, és RSV alatt nézzük a terhelt értékeket.
A fogyasztásmérő ennyit ír ki, ez van, nem hamisítottuk meg és nem is írtuk el az adatokat, és nem vagyunk gyengénlátók sem."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nagyon kusza értékek, kicsit pontosabban kéne mérni, már csak azért is mert jópáran a ti méréseitekre alapozva ajánlanak tápot, többek között néha én is...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Telefunen
őstag
A HD2900XT végre hozta a kötelezőt.. Megnyugtató
-
Achill3uS
nagyúr
A 8800 GTX is 131/257-ről 171/279-re mászott fel ami durván 30-40 wattos többletet jelent.
köszönöm, hogy ezt végre vki kimondta akinek el is hiszik, hogy bizony egy rendesen megrántott csúcs kártya csakugy zabálja a wattokat
Erre 8800 GTS-sel és GTX-szel már nincs esélyünk, tehát ha valaki a csúcsra tör, akkor csak a GeForce 8800 Ultra vagy a Radeon HD 2900 XT jöhet számításba.
most akkor 2 GTX-el miért is nem lehet ''csúcsra törni'' ? az Ultra SLI majdnem még1 GTX árával lenne több egy GTX SLI-nél, és mivel az Ultra egy gyárilag húzott GTX amit tiis nagyon jól tudtok, ezt nem igazán értem"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
t72killer
titán
Hm, ez egyénenként más-és-más. Attól függ, mivel játszol főleg - és eszerint választasz karit
Hmi, ilyen drága még a nagyobbik GTS ?
#45 uff, az ultra-SLI, mondjuk vízhűtéssel simán lehet 500kHUF is, ha csak a VGA-rendszert nézed . konkrét.
[Szerkesztve]30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Achill3uS
nagyúr
ebben tévedsz, mi pl overrel 2-en tudjuk összehozni a ''GTX SLI tesztre valót'', Ultra-ra nem is lenne pénzünk már és nincs is értelme +50k-kat fizetni, kb 200mhz +-ért a ramokban
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
fLeSs
nagyúr
válasz VaniliásRönk #42 üzenetére
Egy digitális mérőműszerrel mérünk, ennél pontosabban nem tudunk mérni.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- Windows 11
- Mini-ITX
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest