Hirdetés

Az átlagnál jobb hangzású Bluetooth-os hangszóró, extrákkal!

A Philips BM6B felülmúlja legtöbb vetélytársát hangminőség terén, de ez még nem minden...

Philips Izzy BM6B

A hordozható, kompakt hangrendszerek termékcsoportja évek óta szárnyal. Irtózatos mennyiségű cég próbál ezen a területen érvényesülni kezdve az olyan gigászoktól, mint mondjuk a Philips vagy a Sony, egészen a névtelen, múlttalan, komolyabb háttér nélküli versenyzőkig. Ebből fakadóan a szórás is óriási, a skála az elfogadható hangminőséget kínáló, extrákkal felturbózott daraboktól az ipari hulladékokig terjed.

Philips BM6B
Philips BM6B [+]

A közelmúltban sikerült rátenni a kezünket a Philips Izzy családjába tartozó BM6B modellre, amellyel kapcsolatban a vállalat azt ígérte, hogy az első csoportba tartozik. Papíron tényleg egész acélosnak tűnt a modell, legalábbis a vetélytársaihoz képest: a 2 x 7,5 watos teljesítmény mellett multiroom támogatással és nedvességtűréssel kecsegtet. Azt vizsgáltuk meg közelebbről, hogy a valóságban hogy teljesít, hogy szól, tényleg bírja-e az akksi 8 órán át, mennyire könnyű a kezelése, és mi a helyzet a Bluetooth-támogatással.

Hirdetés

Forradalmi dizájn

Jó vicc volt, igaz? Az igazság az, hogy a BM6B külsőben semmi különlegeset nem kínál a méretén kívül, a lekerekített éleket, a felül elhelyezett kezelőpanelt, a hátulra pozicionált csatlakozókat ezer helyen láttuk már. Ezzel biztos, hogy nem rántja magára a tekintetet, de lehet, hogy nem is baj, ha nem egy hivalkodó hangrendszer figyel az asztalunkon vagy a polcon.

Philips BM6B
Philips BM6B [+]

Az éjfekete BM6B széle-hossza 9,6 centiméter, magassága ennek kb. a duplája (20 cm), a súlya pedig több mint fél kiló, egészen pontosan 604 gramm, vagyis kifejezetten bumszli, nagy darab masináról van szó, legalábbis ami ezt a termékcsoportot illeti. Emiatt egyébként annyira nem is mobilis, mint legtöbb rokona, így mondjuk a hasonló kategóriájú LG P5. Azt nehéz elképzelni hogy ezt csak úgy besüllyeszti egy hölgy a ridiküljébe, de mondjuk egy hátizsákba vagy bőröndbe azért gond nélkül befér. A 3,5 mm-es analóg audiocsatlakozó mellett helyet kapott rajta egy USB port is, ez azonban csak az esetleges szoftverfrissítések telepítésére szolgál. A modell beépített médialejátszó alkalmazással nem rendelkezik, tehát hiába dug rá valaki egy olyan pendrive-ot, amely MP3 fájlokat tartalmaz, azokat nem képes megszólaltatni.

Kezelés, Bluetooth

A gumiborítású tetőn található a kezelőfelületet, ahol csak kis piktogramok jelzik a láthatatlan gombok helyét. Itt lehet váltogatni a források között, módosítani a hangerőn, illetve párosítani a többi Izzy termékkel. Távirányító nem jár mellé, mint ahogyan külön internetes alkalmazás sem. Beépített Wi-Fivel nem rendelkezik, hálózathoz nem csatlakoztatható, így nincs mód különféle netes appok vagy rádióállomások közvetlen elérésére sem.

Philips BM6B csatlakozók
Philips BM6B csatlakozók [+]

Az akkumulátor közepes hangerő mellett körülbelül 9 óráig volt képes a működésre elegendő energiával ellátni, ami közel sem mondható kiemelkedő értéknek, de nem is vészesen kevés. A hangszóró IPX4 minősítéssel rendelkezik elméletileg, ami azt jelenti, hogy a ráfröccsenő víz nem tehet benne kárt, de mondjuk ha víz alá dugják vagy vízsugarat irányítanak rá, az már megfektetheti, így csak a fröcskölgetést próbáltuk ki, azt teljesen jól bírta.

A zenei tartalmak a 3,5 mm-es analóg audió csatlakozón keresztül egy kábel segítségével, illetve a Bluetooth révén vezeték nélküli úton juttathatóak el rá. Ez utóbbinál megfigyelhető némi késleltetés, ami akkor nem okoz gondot, ha valaki tévéhez vagy projektorhoz csatlakoztatja, azoknál ugyanis általában orvosolhatóak a képhez képest elcsúszó hang miatt jelentkező szinkronizációs problémák. Viszont ha valaki telefonos játékra használná, szomorkodni fog, a játékélményt ugyanis ez hazavágja, hiszen teljesen mást látunk a képernyőn, mint amit hallunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés