Hirdetés

Philips Moda 27" Ambiglow+ monitor: fény az éjszakában

Változtatható színű, világító talpával a Philips monitora egyedülálló a kínálatban.

Hirdetés

Bevezető, külső

Ezúttal nem egy hétköznapi monitort, hanem egy különlegességet kaptunk a Philipstől tesztre. Pontosabban fogalmazva, a kijelző mondható hétköznapinak, hiszen sem a 27 hüvelykes képátló, sem az ehhez társított Full HD felbontás, sem pedig az AH-IPS panel nem mondható ma már különlegesnek, még akkor sem, ha utóbbi a virtuálisan káva nélküli kialakítást követi. Az okosság a Moda családba tartozó monitorok esetében az AmbiGlow Plus talpban található, ami képes több színben világítani, illetve a kijelző tartalmának megfelelő színeket dinamikusan felvenni. Mielőtt lelőnénk az ezzel kapcsolatos "poént", szokásunknak megfelelően kielemeztük a monitor tudását, azaz végigmentünk a már megszokottnak mondható vizsgálatokon.


[+]

Dizájn terén a Philipsnek nehéz újat mutatni. Arra remekül ráéreztek, hogy a fehér jól mutat majd a szélekig kihúzott panellel párosítva, ami a már említett kialakításnak köszönhetően felül és oldalt alig kíván műanyag kávát, melyet ráadásul alul sem kell túl szélesre venni. Sőt érdemes egy pillantást vetni az itt található nyelvre, amire egy diszkréten világító fehér állapotvisszajelző LED került.


[+]

Nehéz lelkesedni egy monitor hátoldaláért, de véleményünk szerint a Philipsnél kitettek magukért. Az egyes "hurkák" kialakítása olyan jól sikerült, hogy kifejezetten szépnek mondható az átmenet a hullámos és a oldalsó sík részek között, bár nyilván ennek semmi jelentősége nincs. Szemfülesek már kiszúrhatták, nincsenek furatok VESA konzolokhoz, de ez annak tudható be, hogy aki ezt a modellt választja, az úgyis a speciális talp miatt teszi, amire nem lenne szükség, ha falra szerelnénk.


[+]

Az állíthatóság, mint olyan, erősen korlátozott. Magasságállítás, forgathatóság, pláne pivot esélytelen, be kell érni a dönthetőséggel, mely a képen látható két végállás között állítható be tetszőlegesen.


[+]

A domború talp fényes műanyag, érdemes rá vigyázni, mert a jelek szerint hajlamos karcolódni, noha ez a fehér színnek köszönhetően távolról nem észrevehető. A kijelzőt és a talpat összekötő állvány egyszerű és fix, a rápattintható gyűrű pedig kábelrendezőként funkcionál. Sajnos azt nem mondhatjuk el, hogy ez az összeállítás "hiperstabil" lenne, a kijelző bizony hajlamos oldalirányú billegésre.


[+]

A csatlakozók hátrafelé néznek, de ennek jelen esetben nincs sok jelentősége, hiszen falra szerelni, falhoz tolni a talp miatt nem lehet. Bemenetek terén annyira nem vagyunk eleresztve, hiszen se DisplayPort, se DVI, csak analóg D-Sub és két HDMI (ebből egy MHL-kompatibilis) választható, illetve kapunk még egy analóg hangkimenetként használható 3,5 milliméteres jack audioaljzatot is. A tápegység külső, ennek csatlakozója is itt található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés