Hirdetés

Tévének is beillő monitor kedvező áron

Kipróbáltuk a nagy képátlójú, dizájnos, beépített hangszórós, olcsó Philips BDM4350UC kijelzőt.

Hirdetés

Philips BDM4350UC

A Philips igen régóta megkerülhetetlen szereplője a monitorpiacnak, köszönhetően annak, hogy a vállalat megbízhatóan bővíti kínálatát évről évre. Az sem okozott törést a márka életében, hogy a monitordivíziót felvásárolta a hongkongi TP Vision, és a választékban hagyományosabb masinák mellett megtalálhatóak a különlegesebb darabok is, mint például az Ambiglow+ világító talpával vagy a kvantumpontos 276E6ADSS modell.

Philips BDM4350UC
Philips BDM4350UC [+]

Tesztünk alanya, a dallamos nevű BDM4350UC sem tartozik a hétköznapi monitorok közé, hiszen a szokásosnál jóval nagyobb, 42,5 hüvelykes képátlóval bír. Ezáltal akár a televíziók között is vígan megállná a helyét, és dizájnjában, hangrendszerével is inkább a tévéket idézi, viszont funkciói abszolút a monitorok osztályába sorolják. Mivel ilyen érdekes öszvér, abszolút érdemesnek tűnt kipróbálni.


[+]

Tévés dizájn

Az első pillantásra látszik, hogy a hagyományos talpat és nyakat elengedték, és az elmúlt évek tévés trendjeihez passzolóan két kis, a szélek felé tolt tappancson nyugszik a modell. Ez lehet, hogy a megszokottnál figyelemfelkeltőbb, különlegesebb, viszont ennek köszönhetően a képernyő forgatásáról, döntéséről és emeléséről le kell mondani, ami irodai munka során hátrány lehet, sőt akkor is jól jöttek volna ezek a kényelmi funkciók, ha valaki csak egymagában játszogat az íróasztalnál. A lábak egyébként leszerelhetőek, és a kijelző falra is felakasztható a VESA-kompatibilis falikonozolok segítségével, viszont pivot módban nem használható.


[+]

A jobb alsó sarokban a káva alatt helyeztek el egy apró joysticket, aminek segítségével a grafikus kezelőfelületen lehet navigálni. Talán jobb lett volna, hogy ha ezt középre teszik, hiszen mivel nagy a képátló, ezért simán lehet, hogy az átlagosnál messzebbre teszi a felhasználó a kijelzőt, így oda már nem ér el a keze, a bal alsó sarokban pedig egy billenőkapcsoló található, amivel leválasztható az elektromos hálózatról. A csatlakozókat a hátlapon helyezték el úgy, hogy mindegyik hátrafelé is néz. Található itt két HDMI 2.0 és 2 db DisplayPort mellett 4 darab USB 3.0 port és egy USB 3.0 bemenet (uplink), egy-egy 3,5 mm-es analóg audió be- és kimenet, illetve egy D-Sub csatlakozó. A vezetékek trükkös elvezetéséről nem gondoskodtak, de ezt azért túl lehet élni valahogy.


[+]

Főbb paraméterek
Monitor típusa Philips BDM4350UC
Technológia IPS Panel (23-60 Hz)
Háttérvilágítás típusa WLED, nem PWM-es
Kijelző mérete 42,5 hüvelyk (108 cm), 16:9 képarányú, sík
Felbontás 3840x2160 (103,6 ppi)
Válaszidő 5 ms (g2g)
Kontrasztarány kb. 1100:1
Fényerő 315 cd/m²
Betekintési szögek 178°/178°
Megjelenített színek száma 1,07 milliárd
Színtérlefedettség 96,6% sRGB
Extrák Smart Control kompatibilitás, osztható képernyő, beépített hangrendszer (2 x 7 watt)
Csatlakozók 2 db HDMI 2.0, 2 db DisplayPort 1.2, D-Sub, 3,5 mm-es analóg audió bemenet, 3,5 mm-es analóg audió kimenet, 4 db USB 3.0, USB 3.0 uplink
Teljesítményfelvétel maximum: 165 watt, átlag: 101 watt, belső tápegység
Gyártó honlapja www.philips.hu
Termék honlapja Philips BDM4350UC
Fogyasztói ár 145 000 forint
Garancia 2 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés