Hirdetés

Ozone Exon F60 Origen gamer egér

Bemutatjuk az Origen esport csapat közreműködésével készített, játékosoknak tervezett egeret.

Hirdetés

Ozone Exon F60

Öles léptekkel halad előre a népszerűség ösvényén az esport. Távol-Keleten már a legkedveltebb hagyományos sportok nyakában liheg, de Európában, sőt hazánkban is egyre komolyabban számolni kell vele, mint a fiatal generáció kedvenc szórakozásainak egyikével. Ebben a helyzetben nem csoda, hogy rengeteg hardvergyártó mozdul a játékosok irányába, és egyre több olyan termék jön létre, ami közvetlenül a profikhoz köthető. Spanyol márkaként az Ozone a legismertebb spanyol League of Legends csapattal, az Origennel működik együtt, aminek az Exon F60 egér, az Ekho H80 headset, illetve egy hatalmas egéralátét egyedi változata lett az eredménye. Most az egeret és az alátétet mutatjuk be közelebbről, a headsetről később jelenik meg tesztünk.

Az Exon F60 a klasszikus gamer egerek kismértékben jobb kéz alá fordított formájából indul ki, aminek alapjait még a legendás IntelliMouse 3.0 rakta le több mint egy évtizede. Külső oldalát viszont, ami a gyűrűs és kisujjat támasztja, a szokásosnál szélesebbre vették, a hüvelykujj alatt pedig egy kiugró van, ezzel a tenyeres fogású forma felé mozdultak el az Ozone-nál. Az egér 42 mm-es magasságával és 128 mm-es hosszával az átlagos méretű vagy annál kicsit nagyobbak közé sorolható, 94 grammos tömege viszont aránylag alacsony.


Felületét a gamer modellekre jellemző, selymes, kissé gumis réteggel vonták be. Hátán ott díszeleg az Origen világító logója, illetve a hüvelykujjas rész hátulján és a kisujjat támasztó betét elején is van egy-egy diszkrét világító betét, ami egyedivé teszi az egeret. Fő gombjait integrálták a felső burkolatba, közöttük a gumibevonatú görgő az átlagosnál valamivel kisebb átmérőjű, de meglehetőse széles, természetesen világít is. A görgő mögött van még egy gomb, kettőt pedig a hüvelykujjas részre tettek, tehát összesen hatgombos az Exon F60.

Alján hatalmas csúszótalpak keretezik az optikai érzékelőt, ami a játékosok egyik kedvence, a Pixart PMW3310. Akár 7000 dpi-s felbontás is beállítható, de nem véletlen, hogy a két gyárilag belőtt szint 800 és 1600 dpi. A vezeték harisnyázott, és az ilyen megoldások között vékonynak számít, bár meglehetősen merev. Mondani sem kell, hogy az egyik végén megtörésgátló, a másikon aranyozott USB csatlakozó van.

Az Exon F60 mellé megkaptuk a szintén Origen színekbe öltöztetett egérpadot is. Hatalmas, 400 x 450 mm-es szövetpadról van szó, ami kisebb terítőnek is beillene. Felülete sűrű szövésű, stabil felfekvéséről pedig gumialap gondoskodik. A 4 mm vastag pad peremét varrással tették tartósabbá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ozone

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés