Hirdetés

Nyári hardvercsokor

Raidmax házakHivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (megfelelő kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Lassan egy éve már, hogy a Raidmax kedvező árú, de nagyon korrekt kis modder házakkal jelentkezett. A Tornado és Hurricane ugyanazt a 440 mm mély, 420 mm magas és 185 mm széles vázat kapta, csak előlapjuk és oldalfaluk kialakításában különböznek. A Tornado elejét lekerekítették, míg a Hurricane homlokzatát élek szabdalják. A Tormado teljes oldalfalát egy hatalmas ablak alkotja, amit csak két ív és középen egy ventilátor merevít. A Hurricane ablaka kisebb, kevésbé látványos. Mindkét dobozba négy nagy és öt kis meghajtó fér, utóbbiak közül egyet lehet az előlap felől elérni. A Raidmaxok szellőzéséről elöl és oldalt 80 milliméteres, hátul 120 milliméteres ventilátor gondoskodik, vételáruk egyaránt 11 050 forint.

Nem sokkal drágább, de lényegesen komolyabb darab a Raidmax Altas. Először is nagyobb; 495 mm mély, 480 mm magas és 185 mm széles, ezzel a nagyobb miditornyok közé sorolható. Külső megjelenése hasonló kisebb társaihoz – rácsos előlap, méretes ablak az oldallapon –, belül viszont rengeteget fejlődött. Vázát feketére festették, négy nagy és négy kis meghajtóhelye csavar nélkül szerelhető, tápját pedig alulra helyezték. Szellőzéséről elöl, hátul és oldalt egy-egy 120 milliméteres ventilátor gondoskodik, az első és az oldalsó kéken világít. A Raidmax Altas vételára 13 925 forint.

A következő fokozatot a Raidmax Helios jeleni. Igazi „gémer” előlapja van marcona rácsokkal, méretes műanyag látványelemekkel és természetesen oldalsó ablakkal. Belül viszont már az ész diktál. Csak három 5,25 hüvelykes meghajtóhelye van, mert minek több. Merevlemezeknek is csak négy helyet alapítottak ki, ennél többet kevesen használnak. Az alulra helyezett fiókok fölött így akár 43 centiméter hosszú grafikus kártyák is elférnek, a 3,5 hüvelykesek mellett 2,5 hüvelykes tárakat is tehetünk beléjük, ráadásul a két hátsó doboz kivehető, hogy a világ legnagyobb tápjai is beférjenek a dobozba. A szellőzésről elöl kettő, oldalt, hátul és felül egy-egy 120 milliméteres ventilátor gondoskodik, szóval hűtés szempontjából elsőrangú a kínálat. Az 530 mm mély és 475 mm magas Raidmax Helios 17 950 forintos vételára igencsak versenyképes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés