Augusztusi hardverkínálat

Hűtő, tápok, adattárakHivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (megfelelő kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Ha az égiek is úgy akarják, lesz még idén kánikula. Ha mégis a hideg győzedelmeskedne, akkor némi tuninggal be tudunk fűteni a processzoroknak. Ilyen helyzetek leküzdésére vezette be legújabb processzorhűtőjét a Cooler Master. A hagyományosan Hyper családba tartozó 612S nagyjából 800 gramm fémet és gyárilag egy – opcionálisan még egy – ventilátort kínál. Természetesen gazdagon megrakták hőcsövekkel, összesen hat darab U alakú tartja egyben a sűrűre szabott lamellákat (igaz, a termék honlapja éppen ritkításról beszél), melyek valószínűleg nagyobb légszállítás mellett lesznek majd igazán hatékonyak. Mindenesetre egy lassító ellenállást is adnak hozzá. A Cooler Master Hyper 612S a ma használatos összes Intel és AMD processzorfoglalattal kompatibilis, vételára pedig nagy mérete és teljesítménye miatt viszonylag magas, nagyjából 14 000 forint.

Új tápsorozattal jelentkezik az Enermax. A nagyszerű minőségi megoldásokról híres gyártó Naxn sorozata nagyjából a moduláris Liberty szintjét képviseli, tehát szolid alapmodell. Hatékonyságát tekintve a 450 és 500 wattos kiadás a 80 Plusz szabvány standard szintjének felel meg, ami ma már nem számít különösen nagy attrakciónak. Az új jövevény megfelelő alaplappal teljesíti az EuP Lot 6 követelményt, vagyis készenléti állapotban kevesebb mint 1 wattot fogyaszt vele rendszerünk, míg a hagyományos tápok (vagy nem EuP alaplappal hajtva a Naxn is) ennek négyszeresét igénylik. További extra a speciális, íves oldalú ventilátorkeret, melynek peremén kevesebb szélzaj keletkezik. Szokásos Enermax tulajdonság, hogy a táp ventilátora nem áll le azonnal a kikapcsolás után, hanem egy darabig még hűti a belsőt. A fix vezetékeken egy hat- és egy nyolctűs PCI Express, öt SATA és négy IDE eszközökhöz való csatlakozót találunk. Az Enermax Naxn tápcsalád sajnos a többi márkatárshoz hasonlóan nem lesz olcsó. Három év garanciával 17 690 forintért kínálják a 450 wattost, az 500 wattos pedig 20 390 forintba kerül. A 450-esnek létezik olcsóbb, 80 Plus tanúsítvány nélküli változata is, azt már 12 520 forintért megkaphatjuk.

Frissítette StorE Art külső merevlemezeit a Toshiba. Az új Art4 a kornak megfelelően már extragyors USB 3.0 csatlakozót kapott. Ezen felül átdolgozták a sötét alapszínű 2,5 hüvelykes dobozkák borítását, melyen a korábbihoz hasonló lekerekített négyzetes sorakoznak, de most kisebb méretben. A hazai kínálatban 500 GB-os és 1 TB-os típust láttunk eddig, vételáruk 20 000 illetve 28 300 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés