Hirdetés

Kipróbáltuk a világ egyik legfurább BT hangcuccát

Mikrofon és hangszóró egyben: íme, a meghökkentő megjelenésű, mégis jópofa Musicman BT-X31.

Musicman BT-X31

Az évek során számtalan különleges, fura, Bluetooth-kompatibilis, hordozható hangeszközzel találkoztunk, de ami a közelmúltban hozzánk került, az minden eddigin túltesz. A gyártótól kapott információk szerint a Musicman BT-X31 egy olyan, mikrofonnal összeépített, többé-kevésbé teljes értékű mobil BT hangsugárzó, amely extra szolgáltatásokat is kínál. Megnéztük, kipróbáltuk, meghallgattuk!

Musicman BT-X31
Musicman BT-X31 [+]

Külső

A külsőn nincs mit magyarázni, a képek önmagukért beszélnek: ez itt egy aranyozott mikrofon, aminek a közepén ott trónol a hangszóró. Felesleges esztétikumról vitatkozni ebben az esetben, a BT-X31 borzasztóan giccses, sőt megkockáztatom, kifejezetten ízléstelen. Elhelyeztek rajta egy normál méretű USB 2.0 konnektort, melyen külső lejátszó, illetve adattároló eszköz dugható rá, illetve egy micro USB csatlakozót az akkumulátor töltéséhez. A dobozában megtalálható egy USB kábel a töltéshez és egy 3,5 jack-micro USB kábel, valamint a használati utasítás is.

Musicman BT-X31
Musicman BT-X31

A készülék 25 centiméter magas, széle-hossza 7,3 centiméter, vagyis nem egy kis mobil apróság, hanem egy kifejezetten termetes darab, amely 372 grammot nyom. Külsejét – csodás színén kívül – alapvetően meghatározza a már említett hangszóró, amelyen a kapcsolók, csúszkák is helyet kaptak. Ezekkel a basszus és a magas hangokra adható kakaó, aktiválható a mikrofon, a visszhangeffekt, illetve elnémítható a zene. A tetején elhelyeztek egy egyszerű kezelőpanelt, amellyel leállítható, illetve tovább ugrasztható a futó zeneszám, valamint ki lehet választani, hogy a csatlakoztatott mobil eszköz milyen operációs rendszert futtat, ha automatikusan nem ismerné fel a rendszer.

Hirdetés

Használat közben

Ha csak "mikrofonként" akarja bevetni valaki, akkor van a legegyszerűbb dolga: bekapcsolás után máris kezdhet magyarázni bele. Ínyencek bekapcsolhatják a visszhang effektet, ami elég mókás végeredménnyel jár. Az első mondat idézőjelét az indokolja, hogy külső mikrofonként viszont nem csatlakoztatható például kamerához, számítógéphez, más hangrendszerhez, nem dugható bele erősítőbe, tehát itt sokkal inkább egy olyan hangosbeszélőről van szó, ami úgy néz ki, mint egy mikrofon. Ez egyben azt is jelenti, hogy hiába adná magát, hogy telefonhívásokat is lebonyolíthassunk a segítségével, ez nem fog menni, mivel a kapcsolat csak egyirányú. Emiatt azt halljuk, amit a másik fél mond, de mi a mikrofonba magyarázva nem tudunk neki válaszolni – magyarán "headsetként" nem használható.

Musicman BT-X31
Musicman BT-X31 [+]

Az érzékenységgel egyébként akadnak problémák, emiatt csak akkor működik jól, azaz akkor kellően hangos, ha nagyon közzel tesszük a szánkhoz. A hang pedig természetesen a ráépített hangszóróból érkezik, amin van ugyan hangerő-szabályozó, de annyira rövid az útja, hogy gyakorlatilag 3 fokozata van: nem szól - alig szól - hangos. Ez pedig hiba, ami leginkább a zenelejátszásnál tűnik fel. USB-n keresztül ugyanis rádugható mondjuk egy pendrive, és a saját médialejátszó szoftver révén az azon található tartalmak megszólaltatása is megoldott, de ugyebár a hangerő bajosan állítható, ami borzasztóan zavaró tud lenni. Ha Bluetooth-on keresztül csatlakoztatunk egy külső eszközt, akkor ezzel nincs gond.

A médialejátszó szoftver mindenesetre nagyon alapszintű: kijelző nincs a terméken, így értelemszerűen a könyvtárstruktúra kezelésére sem képes, és lejátszási lista sem hozható létre. A dalokba nem lehet beletekerni, sőt még ismétlésre, visszalépésre sincs lehetőség. Csak az MP3 és WAV formátumokkal boldogul, de ez nagyon nem lepett meg, és nem is különösebben baj, többre, másra itt nincs is nagyon szükség.

Musicman BT-X31
Musicman BT-X31 [+]

A Bluetooth kapcsolat hatótávolsága 10 méter, a kapcsolat kellően stabil, bár némi késleltetés érzékelhető. Remek, hogy egyszerre használható a mikrofon és a zenelejátszó funkció, így kiválóan lehet karaokézni a masinával közvetlen környezetünk legnagyobb örömére, ez is egyébként a fő funkciója az eszköznek. 2000 mAh-s akkumulátora maximum 6 órányi működésre elegendő energia eltárolására képes, ami ma már azért elég rövid időnek számít ebben a termékkategóriában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés