Hirdetés

Ajándékötletek a Mikulásnak

Nem csak a gyerekekre, hanem a játékos kedvű felnőttekre is gondoltunk válogatásunkban.

A kutya, a headset és a virtuális valóság

Elmúltak már azok az idők, amikor a Mikulás csak némi csokit, fügét, a kópéknak pedig virgácsot pakolt a csizmába. Ma már sokszor, sok helyen egyfajta előkarácsonnyal ér fel ez az ünnep, és ennek megfelelően a szakállas, piros kabátos alak combosabb ajándékkal kopogtat be december ötödikén este. Mi a Prohardvernél csak azt sajnáljuk, hogy ez a folyamat nem sokkal korábban kezdődött, amikor még mi is gyerekek voltunk, ajándékot kapni ugyanis szuper dolog! Mindenesetre összeszedtünk néhány olyan tippet, aminek örülhetnek a gyerekek (és akár karácsonyi ajándék is lehet); annyit elöljáróban, hogy jó pár olyan akad közöttük, ami akár a szülők szívét is megdobogtathatja.

Hirdetés

Belépő a virtuális világba

Egyre több a virtuális valóság eszköz, és már vannak olyan modellek, amelyeket kifejezetten gyerekek számára fejlesztettek. Ilyen a View-Master virtuális valóság csomag, amely egy szemüveget és direkt VR alkalmazásokat tartalmaz. A szemüveg kicsi és könnyű, képernyőt, elektronika nincs benne, csak speciális lencsék, azaz egy okostelefont kell belecsúsztatni ahhoz, hogy beléphessünk a virtuális valóságba.

View-Master VR kit
View-Master VR kit [+]

Természetesen minden VR szoftverrel használható, de a cég kínál saját applikációkat, amelyek szintén gyerekeknek készültek, és amelyekkel a víz alá, a dinók világába vagy akár a világűrbe is el lehet jutni. Ezen alkalmazások az Apple App Store-ból vagy a Google Play áruházból érhetőek el, azaz iOS- vagy Android-alapú telefonon futtathatók. A gyártó azt állítja, hogy szemüvegesek is tudják használni a készüléket, amely egyébként 8200 forintba kerül.

Robotkutya

Ha a gyermek már ezerszer elmondta, hogy szeretne egy kutyust, de a szülők még kicsit ódzkodnak a dologtól vagy egyszerűen csak nincs lehetőség egy élő blökit beemelni a családba, akkor lehet jó megoldás a robotkutya. Közülük egyértelműen a leghíresebb a Sony Aibo, amelynek legfrisebb almát idén mutatták be, de rajta kívül is vannak még épkézlábnak tűnő versenyzők a piacon.

TEKSTA 360
TEKSTA 360 [+]

Ilyen például a  Teksta által fantáziadúsan 360-nak keresztelt eb, amely ráadásul jóval olcsóbb, mint a nevesebb rokona. 13 450 forintért már megvásárolható, és ezért cserébe egy olyan kutya jár, amely tud előre-hátra mozogni, érzékeli a símogatást és reagál is arra, például nyöszörgéssel vagy a füle mozgatásával. A szeme különféle fényeffekteket produkál attól függően, hogy "milyen kedve van", azaz mennyit foglalkoznak vele, és még az eldobott labdát is képes visszahozni. Ráadásul nem kell reggel felkelni, hogy az ember kivigye sétálni, és attól sem kell tartani, hogy takaríthatjuk a lakást éjjel, miután összeevett valamit az utcán.

Gamer headset

Aki szereti a kütyüket, játszik, telefonozik, videókat néz vagy esetleg maga is vlogol, annál egy mikrofonos fejhallgatóval, azaz gamer headsettel nem lehet mellélőni. Itt a kínálat ma már irgalmatlanul nagy, és mi ezúttal egy mind árában, mind dizájnjában középutas darabot próbáltunk belőni.

Logitech G231 Prodigy
Logitech G231 Prodigy [+]

Így esett a választás a Logitech G231 Prodigy modellre, amely 16 000 forintos áron szerezhető be. A 40 mm-es hangszórókkal felszerelt fülesnél a frekvenciaátvitel 20 Hz és 20 kHz közé esik, az impedancia 32 ohm, az érzékenység pedig 90 dB. A hangszóróházak 90 fokban elforgathatóak, a 3,5 mm-es analóg audiocsatlakozóban végződő vezeték hosszúsága pedig két méter, aminek közepére hangerőszabályozót építettek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés