Hirdetés

FSP CMT510 és 520: házak a tápmestertől

Egyre jobb modellekkel bővíti házsorozatát az FSP, ezek közül most két igazán ígéretes példány járt nálunk.

Bevezető, CMT510 külseje

A tajvani FSP nevét elsősorban tápegységekkel szoktuk azonosítani, de a cég az utóbbi pár évben elkezdett a számítógépházak és processzorhűtők felé is terjeszkedni. Első lépéseik még viszonylag tétovának tűntek, de most már látszik, hogy – legalábbis a házaknál mindenképp – ezek a termékvonalak is egyre inkább megkapják azt a hangsúlyt, amit a zászlóshajónak számító tápegységek. A most bemutatásra kerülő CMT510, illetve testvére, a CMT520 is olyan ház, amelyik első pillantásra kifejezetten ígéretesnek tűnik. Nézzük csak meg alaposabban őket…

CMT510 – Külső

Edzett üveg, RGB, letisztult vonalak – nagyjából ezekkel lehetne összefoglalni a házépítésben jelenleg fontos három irányvonalat, és egyben az FSP által alkalmazott sorvezetőket is. A CMT510 legalábbis három oldalán – elöl és oldalain is – edzett üveggel burkolt, ami egyrészt betekintést nyújt a konfigurációra, másrészt lehetővé teszi, hogy a gyárilag telepített négy RGB ventilátor fényét megcsodálhassuk.


[+]

A ház többi része egyébként jórészt acélból és műanyagból készült, de találni gumielemeket is – például rögtön azon a négy fémtuskón, amelyek a kézzel oldható csavarokkal együtt az oldalsó üveglapot tartják a helyén. Utóbbi kerete fekete színezést kapott, ami elrejti a ház keretét és az említett tuskókat, tovább növelve az eleganciát.


[+]

Az előlapot szintén csavarok tartják, de ezek kívülről láthatatlanok, akkor férünk hozzájuk, ha a ház bal oldalát levesszük. Mindez teljesen simává teszi a gépház elejét, viszont egy már belakott gépházban nehézzé teszi az előlap eltávolítását – márpedig erre időnként szükség lesz, alatta ugyanis egy mágneses rögzítésű porszűrő lapul, amit néha majd tisztítanunk kell. Az előlap és a ház váza között körbe egy 5 mm-es rés található, ezen keresztül jut friss levegőhöz a gyárilag beépített három ventilátor.


[+]

A fedlap, mely nem eltávolítható, elülső élének közelében két USB 3.0-s konnektort, hangcsatlakozókat, visszajelző LED-eket, illetve két kapcsolót tartalmaz. Ebből az egyik a Power, a másik pedig a beépített RGB vezérlőhöz tartozik, de utóbbit nyomva tartva elérjük a reset funkciót is. A fedlap hátsó felén egy szimpla rácsos kivágást találunk, ide 12 vagy 14 cm-es ventilátor építhető be.


[+]

Míg a legtöbb ház csak a bal oldalán kapott üveget, addig a CMT510-en a jobb oldal is ebből az anyagból készült, ez azonban sötét árnyalatú, így szerencsére jobbára takarja az ezen az oldalon felbukkanó kábelezést és meghajtókat. A ház hátoldala nem tartalmaz érdekességeket, de megemlítjük, hogy a bővítőkártyák rögzítése külső csavarozású.


[+]

A ház alján négy masszív lábat találunk – ezek oldalra kiálló peremei egyben az üveg oldallapok tartását is segítik. Látható még itt két szellőző is: az egyik a tápegységhez, a másik opcionálisan a HDD-khez vehető igénybe. Egyben megfigyelhetjük a CMT510 egyik átgondolatlan pontját: a szellőzőket védő szűrőket tisztítani csak a ház eldöntése után tudjuk, ami egy már összerakott, bekötött konfigurációnál nem mindig egyszerű opció.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés