Hirdetés

iPad Air kiegészítők a Logitechtől

Hirdetés

Logitech Hinge

Néhány év alatt óriási népszerűséget vívtak ki maguknak a tabletek, közülük is a kategóriateremtő iPad. Így aztán nem csoda, hogy külön iparág alakult e készülékek köré, és mindenféle hasznos – vagy éppen haszontalan – kiegészítő készül hozzájuk. Ebből a versenyből az olyan, számítógépperifériák terén tevékenykedő márkák is alaposan kivették a részüket, mint a Logitech, mely az Apple-höz hasonlóan a magasabb bevétellel kecsegtető prémium szegmensben tevékenykedik. Kínálatukból három olyan terméket próbáltunk ki, melyek az aktuális iPad csúcsmodellhez, az Airhez illeszkednek.

A Logitech Hinge egy klasszikus, mappa formátumú tok, ami a könyvek borítójához hasonlóan foglalja magába a készüléket, így becsukott állapotban az előlapot és hátlapot is védi. Külső burkolatát kellemes tapintású, mutatós, durva szövésű világosbarna szövet fedi, amihez az iPad Air formájához és kezelőszerveinek elosztásához igazodó, rugalmas műanyag bölcsőt rögzítettek, ebbe ül bele a táblagép. A tok belseje a külsővel harmonizáló, krémszínű selymes tapintású, poliuretán betétet kapott, ez érintkezik a tablet kijelzőjével. A Hinge szürke-lila színkombinációban is létezik.

Neve (a hinge magyarul zsanért jelent) is utal rá, hogy ez a tok valamivel több egy átlagos mappánál. A tabletet tartó bölcső alatt, a külső burkolat középvonalában egy zsanért helyeztek el, melynek révén a Logitech szerint 15-65 fokos tartományban tartja meg a tok a tabletet. Szerintünk még tágabb a használhatósági szöge, de ez a lényegen már nem sokat változtat, tényleg szinte minden felhasználási területhez beállítható, emellett a mappa „gerince” még ki is fordítható. Említést érdemel a tok ütések, karc és fröccsenő folyadék elleni védelme. Utóbbit a szabadon hagyott csatlakozó- és egyéb nyílások miatt megkérdőjeleznénk, és egy kávé- vagy vörösborfolt eltávolítása a külső szövetről vagy a belső poliuretánról is elég komoly feladat lehet.

Párnapos gyakorlati használat alapján elmondhatjuk, hogy az iPad Airhez készített Hinge tok nagyon igényes darab, formája jól átgondolt, kiválóan tartja és biztosítja a tabletet. Színe ízlés kérdése, nekünk tetszett a barna-krémszínű, a szürke-lilát sajnos nem láttuk élőben. A névadó zsanér kiválóan teszi a dolgát, minden szögben stabilan megtartja a tabletet, és az ütésvédelmet is elhisszük a Logitechnek, a fröccsentéses próbának viszont nem mertük alávetni a kölcsönbe kapott, bő kétszázezer forint értékű készülékkel a belsejében. Tán mondani sem kell, hogy a tok automatikusan felébreszti és elaltatja a tabletet, ahogy kinyitjuk vagy becsukjuk. Magas – várhatóan 18-20 000 forintos – ára mellett egyetlen kifogásolnivalót találtunk a Logitech Hinge kapcsán: 335 grammos súlyával (az Air 496 grammot nyom) meglehetősen nehéz, de ettől még nekünk nagyon tetszett. Kisebb méretben és valamivel olcsóbban iPad minihez is kapható.


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés