Hirdetés

Lenovo Legion Y720 gamer laptop: ördögűző

A Lenovo sem marad ki a játékosoknak szánt notebookok piacáról, az Y720 a felső középkategóriában indul.

Bevezetés, külső

Igaz ugyan, hogy a Lenovo nevet a notebookok világában az üzleti gépekkel kapcsolják össze, de a márka a játékosoknak is igyekszik a kedvében járni – ezek korábban egyszerűem csak az IdeaPad Y széria tagjai voltak, most azonban a divatnak megfelelően külön megnevezést is kaptak, így jött létre a Legion sorozat. Közülük most az egyik combosabb modell, a Legion Y720 alaposan felszerelt példánya járt nálunk, 4K kijelzővel, Core i7-tel és GTX 1060 GPU-val.

Hirdetés

Külső

Kicsit több mint két éve teszteltük az akkor még csak Y szériás Y50-70-et, ami jelenlegi versenyzőnk nagyapjának is nevezhető. Ez a rokonság a formában is tetten érhető: a középre helyezett zsanér, a két oldalt enyhén csapott, szellőzőket is rejtő hátsó sarkok és a kategória átlagához képest diszkrétnek mondható piros betétek a mostani gépen is megtalálhatók.


[+]

Ami a burkolatot illeti, alul és felül alumíniumból, a billentyűzet és a kijelző körül pedig mattfekete műanyagból készült. Az alumínium részek egyébként csinos, keresztszálas mintázatot kaptak, ami egyedivé, könnyen felismerhetővé teszi a gépet, ám elképesztő módon gyűjti az ujjlenyomatokat, a házat gyakorlatilag folyamatosan törölgetnünk kell. Ebből a szempontból alig valamivel jobb a csuklótámasz, a tapipad pedig még rosszabbul áll.


[+]

A formaterv a kategóriában visszafogottnak mondható, ahogy említettük, a „gamerség” jelzéseként a Lenovo csak néhány piros elemmel operál, így piros betét került a tapipad köré, piros színezésű a billentyűzet (a WASD gombokon hangsúlyos kerettel), piros körvonalat kapott a bekapcsológomb és fényes piros színű a hátlap stilizált Y logója is. Szintén piros kiemelést kaptak a zsanér körül elhelyezett, perforáltnak tűnő részek, amelyek mögött két oldalt a hangszórók is lapulnak.


[+]

Ahogy a formaterv, úgy gémer-viszonylatban a méretek is átlagosnak mondhatók: a notebook alapterülete 380 x 278 mm, vastagsága pedig 30 mm. Ebből is érezhető, hogy a 15,6”-es kijelző széles, két oldalt közel 18 mm-es kávákat kapott. Az Y720 tömege is viszonylag combos, 3102 gramm, de ezeknél a gépeknél úgysem a mobilitás az elsődleges.


[+]

A hátára fordítva a gépet egy hasonló, piros betétes, perforált lemezzel fedett háromszöget találunk, amely a külön „mélysugárzót” rejti – ezt leszámítva azonban az alsó burkolaton nincsenek nyílások, az otthoni bővítést a Lenovo hivatalosan nem is támogatja. Ettől függetlenül a csavarok kioldása és némi feszegetés után a burkolat eltávolítható, így pedig hozzáférünk a háttértárakhoz, a RAM modulokhoz és minden további fontos elemhez is.


[+]

Ami a csatlakozókat illeti, örömmel láttuk, hogy a Lenovonál ezen nem spóroltak: a bal oldalon a kombinált hangcsatlakozó, egy töltésre is használható USB 3.1 Gen 1 port, Gigabit Ethernet és a szögletes töltőcsatlakozó található, míg a jobb oldalra HDMI kimenet, két további USB 3.1 Gen 1 (Type-A) konnektor, mini DisplayPort, valamint Thunderbolt-képes Type-C csatlakozó került.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés