Hirdetés

Ívelt FreeSync monitor, Samsung-módra

Az SVA paneles, 34"-es kijelző az átlagos gamerek játékszere lehetne, ha nem lenne meglehetősen drága.

Hirdetés

Külső és bevezető

Nem ismeretlen terep a Samsung számára a FreeSync, pláne nem az ívelt kijelzők, de most egy kategóriával feljebb léptek. A 34 hüvelykes képátlójú modelleket 21:9 képarányuk miatt előszeretettel szoktak "csíkmonitornak" csúfolni. Szerencsére a C34F791 íveltsége kissé elkendőzi, hogy mennyire széles kijelzővel van dolgunk, noha mások éppen ezt a tulajdonságát (a hajlított mivoltát) nem kedvelik annyira, de nyilván a Samsung terméke nem is őket célozza meg. Az viszont egyértelműen látszik, hogy a játékosok a célcsoport, de ez nem a külsőben, hanem az olyan technikai paraméterekben nyilvánul meg, mint a magasabb képfrissítés (ez jelen esetben 100 hertz) és az AMD FreeSync képesség megléte.


[+]

Véleményünk szerint az íveltséget félretéve a C34F791 egy egészen mutatós darab: keskeny káva és letisztult megjelenés jellemzi, noha fekete színopció nincs, meg kell elégedni az ezüst kerettel és talppal.


[+]

A hátsó traktus fehér színben pompázik, és a csatlakozók többségét is elrejtették szem elől.


[+]

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy az állvány végtelenül egyszerű, valójában a dönthetőséget és a magasságállítást is megoldották. Érdekesség, hogy ezúttal nem az állványba került az ehhez szükséges csúszómechanika, hanem a kijelzőbe tették át mindezt.


[+]

Noha az állvány műanyag, a kijelző pedig méretes, mégis meglepően jó a stabilitása, persze 100%-ig ezúttal sem sikerült kiküszöbölni a billegést, de egyáltalán nem tűnik vészesnek. Aki attól tartott, hogy le kell mondania a VESA fali konzolról, az megnyugodhat, ugyanis erre is kínál megoldást a gyártó. A furatok viszont nem a monitor hátuljára kerültek, hanem egy, a dobozban található fém adapterre, ami az állvány helyére csavarozható fel, és előnye, hogy ezzel a magasságállítás is megmarad.


[+]

A csatlakozók java része, azaz a két darab HDMI 2.0 és az egy darab DisplayPort 1.2 jelbemenet, a külső tápegység aljzata, illetve az USB 3.0 hub PC-s irányú összekötésére szolgáló port egy takarófedél alatt található. Az utóbbihoz tartozó két USB 3.0-s port, valamint a 3,5 milliméteres jack audiocsatlakozó szabadon vannak a könnyebb elérhetőség érdekében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés