Hirdetés

FreeSync-et támogató kiadásban is kapható lesz a Lenovo Y27f ívelt monitor

Nagy betekintési szöget és magas képfrissítési frekvenciát kínál a játékosoknak.

Hirdetés

A Lenovo még februárban dobta piacra az Y27g típusjelzésű monitorát, amelyet kifejezetten azoknak a játékosoknak szántak, akik kedvelik a hajlított kijelzőpanelt. A 27 hüvelykes monitorba ugyanis Full HD felbontású, nagy betekintési szöget kínáló ívelt SVA panel került, amihez 144 hertzes képfrissítés és 4 ezredmásodperces válaszidő társult.


[+]

Sajnos mégsem örülhetett mindenki, ugyanis a típusjelzésben a "g" betű az NVIDIA G-Sync támogatásra utalt, így a Radeon VGA-kkal rendelkezők számára nem feltétlenül volt jó vásár – hiszen ki akarná a G-Sync felárát kifizetni anélkül, hogy profitálhatna belőle? Mára viszont ezek a problémák elhárultak, mivel a gyártó piacra küldi az Y27f-et, ami a FreeSync technológiára utal, tehát mostantól mindkét tábor igényeit képesek már kiszolgálni.


[+]

A panel változatlan, mely a fenti paramétereken felül egyébként 3000:1 natív kontrasztarányt és LED-es háttérvilágítást kínál 300 cd/m² maximális fénysűrűséggel, a FreeSync működési tartománya pedig az AMD weboldala szerint 48-144 Hz. Nem változtattak a külső megjelenésen (leszámítva, hogy a hátsó zöld betétet pirosra cserélték), így az állvány továbbra is minden irányban állítható (leszámítva a portré módot), és van fali konzol opció is. Meghagyták továbbá a fejhallgató akasztót, az USB 3.0-s hubot, továbbá a DisplayPort 1.2 és HDMI 1.4 bemeneteket.


[+]

Mint említettük, a G-Sync felárát sokan nem akarták megfizetni, ami érthető, hiszen míg az Y27g 600 dollárba kerül, addig a FreeSync kompatibilis Y27f "mindössze" 400 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés