Hirdetés

Építsünk játékos kuckót télire!

Azoknak igyekszünk ötleteket adni, akik szeretik játékkal elütni a hosszú őszi és téli estéket.

Hálózat


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Aktuális írásunkat a Tenda öt év garanciával értékesített hálózati termékeivel indítjuk, amelyek közül elsőként az AC23 névre keresztelt, dual bandes routert mutatjuk be. A három darab Gigabit Ethernet és egy gigabites WAN porttal érkező, beamformingos konstrukcióra nem kevesebb mint hét külső antennát raktak, és a Wi-Fi 5-ös kapcsolat adatátviteli sebessége 2,4 GHz-en 300, az 5 GHz-es sávszélességen pedig 1733 Mbps-ig kúszhat fel.

Tenda AC23
Tenda AC23 [+]

A repeaterként vagy WISP módban egyaránt bevethető, IPTV-t támogató, MU-MIMO-s eszköz 28 nanométeres gyártástechnológiával készült, 1 GHz-es processzorral dolgozik, amihez egy 500 MHz-es koprocesszor társul, és WPA-PSK/WPA2-PSK, illetve WPA/WPA2 titkosításokat ismer. Ára 14 180 forint.

17 080 forintért vihetjük haza a négyantennás, szintén dual bandes, de már Wi-Fi 6-os Tenda TX3-ast, ami a MU-MIMO és IPTV mellett a WPA3 protokollal, továbbá az ortogonális frekvenciaosztású többszörös hozzáféréssel (OFDMA) is közeli viszonyt ápol, így több kliens esetén optimalizálja az adatforgalmat. A szerkezetben csakúgy, mint a fentebb taglalt rokonában, beépített jelerősítő van, CPU-ja viszont négy maggal operál, és 1,5 GHz-es órajelen ketyeg.

Tenda TX3
Tenda TX3 [+]

A BSS Coloring használata csökkenti az esetleges interferenciát, miközben a Tenda app segítségével könnyedén elérhetjük a routerünket távolról – vagy épp monitorozhatjuk azt. A fedélzeti csatlakozók fajtái, valamint száma megegyezik az AC23-aséval, és a 2,4/5 GHz-es sávokon 574/1201 Mbps-os tempóra számíthatunk.

A 18 560 forintot kóstáló Tenda Nova MW3-as egy három (két belső antennás) node-ból álló, dual bandes mesh rendszer, amit 100-300 m²-es házakhoz terveztek, és okostelefonunkkal pillanatok alatt üzembe helyezhetjük. A Smart QoS-nek köszönhetően a sávszélesség allokációja intelligens módon történik, és míg a főegységen egy WAN és egy LAN, addig a segédmodulokon két-két 100 Mbps-os LAN aljzat állomásozik.

Tenda Nova MW3
Tenda Nova MW3

2,4 GHz-en 300, 5 GHz-en 867 Mbps az adatmozgatási sebesség maximuma, és persze az olyan funkciók sem hiányoznak, mint a vendéghálózat létrehozása, a szülői felügyelet vagy mondjuk az online firmware-frissítés.

A durván 325 m² lefedésére alkalmas, szintén MU-MIMO-s és beamformingos Tenda Nova MW5 szett ugyancsak három darab, kétantennás elemből tevődik össze, és az MRC (Maximal Ratio Combining) technológiának hála számottevően megnövekszik a jel falpenetrációja. Biztonsági protokollokból a WPA-PSK/WPA2-PSK van terítéken, a DNS szervert belőhetjük manuálisan, és a router módon kívül bridge módban is munkába állítható.

Tenda Nova MW5
Tenda Nova MW5 [+]

A vezérmodulon két gigabites, a kiegészítő dobozkákon két-két 100 megabites Ethernet konnektor figyel, és természetesen a Smart QoS, a távoli menedzsment vagy az MW3-nál ecsetelt egyéb lehetőségek mellé is odabiggyeszthetjük a pipát, amennyiben hajlandóak vagyunk 26 180 forintot a kasszánál hagyni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés